Steamlessness Companion

Wygrywaj gry lub rozdaj je innym!
Regulamin forum
1. Aby dołączyć do którejkolwiek z naszych grup giveawayowych musisz powiązać swoje konto z "profilem steam".
2. Grupa Łowcy Gier Giveaway jest otwarta dla każdego kto poprosi o wstęp w tym wątku.
3. Istnieje również specjalna Grupy Zasłużonych dla użytkowników, którzy przyczynili się do rozwoju strony. Regulamin grupy znajdziecie w tym miejscu.
4. Należy przestrzegać regulaminu steamgifts. Jego łamanie skutkować będzie usunięciem z obu grup.
5. Dział Steamgifts i konkursy służy do promowania konkursów organizowanych przez Łowców Gier oraz giveawayów stworzonych dla naszych grup steamowych. Zakazuje się tworzenia kryptoreklamy oraz informowania o cudzych inicjatywach bez zgody administracji.
6. Temat "Kody do rozdania" posiada dodatkowo swój wewnętrzny regulamin, którego należy bezwzględnie przestrzegać jeśli wypowiada się w w/w temacie. Możecie go przeczytać w tym miejscu.
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 0
Podziękowania: 6 razy
Kontakt:

Doom3 BFG poprawiony :)
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 4 razy
Podziękowania: 3 razy
Kontakt:

Czy dałbyś radę dodać oznaczenia gier f2p?
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 5 razy
Podziękowania: 45 razy
Kontakt:

A ja bym chciał taki ficzer, żeby wyfiltrowac tylko posiadane gry. Wtedy mógłbym sobie druknąć listę i byłoby super! Miałbym plan grania na najbliższe dni.

A... I jeszcze, żeby podliczało ile mogę zarobić/zarobiłem ;)
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 27 razy
Podziękowania: 24 razy
Kontakt:

raistand pisze: A ja bym chciał taki ficzer, żeby wyfiltrowac tylko posiadane gry. Wtedy mógłbym sobie druknąć listę i byłoby super! Miałbym plan grania na najbliższe dni.
Posortuj sobie wg posiadanych gier i wydrukuj tylko te zaznaczone na zielono.
raistand pisze: A... I jeszcze, żeby podliczało ile mogę zarobić/zarobiłem ;)
Ile możesz zarobić jest podliczone nad tabelką. A ile zarobiłeś to możesz sobie sprawdzić w playfire :)
Awatar użytkownika
Łowca
Kontakt:

Dodałem funkcjonalność o którą prosiło wiele osób, czyli wykrywanie gier F2P. Okazało się, że można łatwo wyjąć ceny gier więc mechanizm jest ogólniejszy i oznacza wszystkie gry które kosztuj 0,00, nie tylko F2P (czyli np 100% przecena). I skoro i tak wyciagam tę informację to umiesciłem ją także na liście.
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 72 razy
Podziękowania: 129 razy
Kontakt:

Dzięki. To było BARDZO potrzebne. O ile z grami które kupiłem nie miałem większych problemów (zazwyczaj pamięta się je) albo zaczyna wpisywać nazwę w kliencie steam, tak F2P BARDZO łatwo było pominąć. Najlepszy przykład że śledzę Playfire na bieżąco, sprawdzam zazwyczaj w steam store czy coś z Playfire nie jest F2P, ale w zalewie małych gierek przeoczyłem Toribash, DRAKERZ-Confrontation i Ascend: Hand of Kul - uruchomiłem je teraz dopiero dzięki Twojej stronie :)
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękowania: 1 raz
Kontakt:

Gry z wczesnym dostępem (pewnie chodzi o to, że nie ma ceny) wyświetlają się na zielono z ceną 0,00
Awatar użytkownika
Łowca
Kontakt:

Swoją drogą, skoro są ceny ze steama - czy byłaby możliwość wyciągnąć ceny gier również z GMG? Ułatwiłoby to poszukiwanie gier, których cena po uwzględnieniu zwrotu z aczików okaże się interesująca :)
Awatar użytkownika
Łowca
Kontakt:

@Skapiradlo Wyobraź sobie, że ja też srogo się zdziwiłem. Skończyłem implementować tę funkcjonalność, odpaliłem na moim koncie i wyskoczyło mi że mam trzy gierki do odpalenia :)

@ludwik Na chwilę obecną nie jestem w stanie odróźnić darmowej gry od braku gry albo gry z wczesnym dostępem. Pomyślę nad tym.

@Lotheneil Próbowałem robić coś w tym kierunku ale jest to na chwilę obecną dość skomplikowane. Być może pojawi się taka opcja w przyszłości.
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękowania: 0

Świetna robota. Potrafisz ułatwić ludziom "pracę" ;) Jakieś zmiany w najbliższym czasie przewidujesz?
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 1 raz
Kontakt:

coś mi przestało działać :/ po wpisaniu swojego steam id wywala mi białą stronę ... ktoś tak ma ?
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 7 razy
Kontakt:

Potwierdzam, u mnie to samo. Może coś robią na stronce po prostu.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 15 razy
Podziękowania: 27 razy
Kontakt:

To chyba wina steama bo SG też coś synchronizować się porządnie nie chce.
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 1 raz
Kontakt:

Przestało działać tylko mi czy wam też ? po wpiasniu nicka na głównej stronie i odpaleniu send przechodzi na białą stronę zostawiając w adresie http://steamlessness.appspot.com/?someS ... r=wariatoq (czyli moj nick z steam)
Awatar użytkownika
Robin Hood
Kontakt:

mam tak samo od paru dni :(
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 5 razy
Podziękowania: 45 razy
Kontakt:

Się popsuło.
Szkoda trochę. :(
Awatar użytkownika
Łowca
Kontakt:

Sprawdzcie teraz. Powinno wrócić wszystko do normy. Poprawiłem tez rozpoznanie gier Early Access.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 60 razy
Podziękowania: 7 razy
Kontakt:

Działa i w dodatku pojawiła się zakładka z:
Coming soon.
:)
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 15 razy
Podziękowania: 27 razy
Kontakt:

Świetna robota znowu działa.
Awatar użytkownika
Łowca
Kontakt:

Własnie dodałem zakładę z grami. Pozwoli mi i Was łatwiej dojść, jeśli coś jest nie tak. Np wczoraj odpaliłem theHunter i mam cały czas na zielono. To oznacza, że Steam nie rejestruje czasu gry, gra jest niewidoczna na liście wszystkich moich gier. I jak wchodzę do steam to też nie mam czasu gry odnotowanego.

Z czasem chciałbym rozbudować te statystyki.

A tak z innej beczki. Podejrzewam, ze wszystky czytający ten wątek są zainteresowany handlem kartami kolekcjonerskimi. Czy bylibyście zainteresowani jakimiś ficzerami na stronce dotyczącymi tych kart. Np mam gotowy skrypt, który wyznacza najtansze set'y kart na markecie. Było mi to kiedyś potrzebne, jak chciałem sobie podbić level na steam i nie przepłacać, skoro każdy set daje 100PD. Jeżeli jest zainteresowanie to mogę też rozbudować serwis pod tym kątem.
Zablokowany