Promocje na gry konsolowe

Promocje na gry na konsole Xbox, Playstation, Nintendo. Okazyjne ceny konsol oraz sprzętu elektronicznego.
Regulamin forum
1. Prosimy nie zakładać osobnych tematów dla pojedynczych promocji;
2. Niepospolite promocje opisane wraz z linkiem w odpowiednim temacie mogą zostać nagrodzone dodatnimi punktami reputacji;
3. Zabrania się wklejania prywatnych linków referencyjnych lub linkowania stron trzecich używających refów.
Awatar użytkownika
VIP
Podziękował: 121 razy
Podziękowania: 2 razy

Dobry dil w komputroniku (niestety przez allegro). PS4 (warte ok. 1700-1800 zł) + HS Gold (ok. 350-370 zł) za 2 tysiące złotych.
http://playstation.strefamarek.allegro. ... 2-ps4.html

Kusi, ale czekam przynajmniej do E3.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 0
Podziękowania: 11 razy

najciekawsza jest gwarancja: 2 lata w serwisie zewnetrznym.
Troche dziwnie, jak na "Autoryzowany sklep Playstation () "...
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękowania: 0

buck - większość vendorów niema serwisu w Polsce, tylko "wynajmują" usługi firm zewnętrznych vel ASUS, SONY, HTC etc. jest to dużo tańsze...
Awatar użytkownika
VIP

Myślę, że nie zrozumiałeś ironii bucka. Sony nie ma w Polsce serwisu, tylko korzysta z usług niesławnej firmy PRAM, która de facto zajmuje się spławianiem petentów, a prawdziwych napraw dokonuje gdzieś indziej.
Awatar użytkownika
Wiedźmin

To nie ironia, tylko lekki niepokój. Jak wiadomo, Sony daje roczną gwarancję na swoją konsolę. Wszędzie na świecie i w Polsce, poza... Komputronikiem.
Po zawirowaniach z polską gwarancją na Kindle lepiej być wyczulonym na takie kwiatki. I dokładnie się wczytać w warunki gwarancji.
Pytanie, jak bardzo "zewnętrzny" jest ten serwis.
Awatar użytkownika
VIP

Z tego, co pamiętam, w Komputroniku przy każdym produkcie (nie tylko Sony) w rubryczce z gwarancją jest wzmianka o zewnętrznym serwisie. Drugi rok pewnie daje sklep albo ktoś się rypnął mając na myśli rękojmię.
Awatar użytkownika
Wiedźmin

"zewnętrzny serwis" oznacza, że gwarancji nie realizuje Komputronik. Natomiast "2 lata" gwarancji może świadczyć, że również to nie Sony będzie ją realizować. A to z kolei oznacza, że warunki tej gwarancji mogą się różnić od tych oferowanych przez Sony. Przed ewentualnym zakupem lepiej to sprawdzić.
...tak jak w przypadku Kindle...
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 2 razy
Podziękowania: 18 razy
Kontakt:

Okazja (nie śledzę cen na PS4 ale to chyba rzeczywiście okazja) dnia w Euro.com.pl:
Killzone i Knack na po 99 zł
http://www.euro.com.pl/cms/okazja-dnia. ... nk=banfkat
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękowania: 1 raz

Kąsoluhy, nie wiem, czy w dobrym temacie piszę ale nie chcę spamować nowym :
Zastanawiam się nad zakupem PS3. Sprawa jest taka, że nigdy konsoli nie miałem bo też nigdy mnie to nie pociągało, tak więc skłaniałbym się ku używanej. W związku z tym mam parę pytań, przede wszystkim :
Na co zwracać uwagę przy zakupie używanej konsoli i czy w ogóle ma to jeszcze sens (pakowanie się w PS3)? Zastanawiam się nad dyskiem 160gb / 320gb, bo chciałbym dokupić PS+, więc potrzebne będzie miejsce na ściąganie gier. Chciałbym się w miarę możliwości zamknąć w 500zł, bo też nie wiem, na ile mi to wszystko podejdzie. A moze lepiej odżałować te 100zł więcej na dysk i kupić nówkę sztukę 12GB?
Ktoś chętny podzielić się swoją wiedzą? :P
xyz
Awatar użytkownika
xyz
Łowca
Podziękowania: 5 razy

Ja miałem gdzieś od 4 lat ps3 fat, od roku xboxa a od pół roku sprzedałem fata i mam superslim (ss).

Co bym polecił?

Chyba tylko PS3 slim albo Xboxa slim lub one style.

Dlaczego PS3 slim?
- Mniejsze niż fat
- chyba tak nie zarzyna płyty jak zdarza się mojemu ss. Granie w ss to była masakra (działało w porządku ale słabo jest wygłuszona kieszeń z płytą)
- zamiast na dysku bym się skupił na opisie i na faktycznym stanie sprzętu - jak jest zapuszczona i ukurzona to może robić problemy (hałas, wysoka temperatura, śmierć z przegrzania). Miejsca na dysku nawet w 120 gb będzie Ci dość - większość multiplatform to około 8 gb, maksymalne gry z plusa mają po 25 gb ale to są rodzynki pokroju infamous2
- bo do ss musisz dokupić za 40 zł szyny do trzymania dysku, które slim już ma

Dlaczego xbox?
- jak nie chcesz grać w multi to masz prawie idealne doświadczenie konsolowego grania.
- Gry są bardzo tanie (multiplatformy są 10-20 zł droższe na ps3).
- Patche do nich nie mogą mieć więcej niż 5 mb, na ps3 mogę mieć i po kilka gb
- prawie żadne z gier nie ma obowiązkowej instalacji - grasz z biegu we wszystko co chcesz, nie śmiecąc dysku
- możesz kupić za 300-400 zł wersję 4gb i wyrobić sobie opinie taniej niż o ps3
- pad - w moim ss jak go porównuje z padem z fat to mam ultra-dziadowo-tani-plastik. Pad w xboxie wydaje mi się przy nim czymś idealnie spasowanym. Plusem jest to, że jest napędzany na paluszki (ładowarka + 4 aku eneloopy i możesz grać bez przerwy na ładowanie)
Awatar użytkownika
Redaktor
Podziękowania: 12 razy
Kontakt:

- jak nie chcesz grać w multi to masz prawie idealne doświadczenie konsolowego grania.
Nie mam pojęcia o co chodzi. Jak nie chcesz grać w multi? Dlaczego? Bo na 360tce do grania w multi trzeba mieć golda? Co to za problem, skoro i tak Ramsey deklaruje chęć kupna PS+, decydując się na PS3? Poza tym usługi sieciowe, w tym multiplayer na konsoli Microsoftu sprawdzają się ZNACZNIE lepiej.
Skąd ta informacja? Ceny są tak samo tanie na obu platformach. To zdanie było prawdziwe kilka lat temu i tylko w przypadku gier nowych, teraz używki kosztują tyle samo i na PS3 i na Xboxa 360.
Co takiego? Łatki na Xboxie ważą tyle, ile ważyć muszą. Nie wiem jak to sobie wyobrażasz, wychodzi zabugowana gra, twórcy udostępniają patcha na PS3 i PC, a na X360 zostawiają wersje gołą, pełną błędów, czy może wrzucają codziennie fragment patcha mający 5MB?
- prawie żadne z gier nie ma obowiązkowej instalacji - grasz z biegu we wszystko co chcesz, nie śmiecąc dysku
Nie śmiecąc dysku, ale konsola (zwłaszcza faty) pracuje jak odkurzacz. ;)

Zgadzam się jedynie co do pada - ten od Xboxa 360 dla WIĘKSZOŚCI osób jest wygodniejszy. Dla większości, bo nie dla każdego - ja mam dość małe dłonie i ten z PS3 jest równie komfortowy w użytkowaniu.

Najlepszy wybór teraz, zakładając, że interesuje Cie PS3 - bo tak napisałeś w poście, to zwykła Slimka, byle nie SuperSlim, który jest najgorszym, chińskim badziewiem na rynku. Pomijając już jak to działa itd., to już sam wygląd wiele mówi na temat wykonania. Zdaję sobie sprawę z tego, że większość konsol ma części z Chin, ale w SuperSlimie nic nie wygląda na przesadnie solidne.

Polecam wersję z dyskiem 320GB - nie są dużo droższe, taka ilość miejsca wystarczy Ci na wszystko (największe gry na PS3 mają bodajże 30GB (singleplayer z Uncharted 3), zresztą - gier z Plusa nie musisz trzymać na HDD. No i z tego co mi wiadomo, to Slim z tym dyskiem uważany jest za najmniej awaryjną wersję konsoli. Sam mam od ponad roku i nie miałem żadnych problemów.
xyz
Awatar użytkownika
xyz
Łowca

shav pisze:
Nie mam pojęcia o co chodzi. Jak nie chcesz grać w multi? Dlaczego? Bo na 360tce do grania w multi trzeba mieć golda? Co to za problem, skoro i tak Ramsey deklaruje chęć kupna PS+, decydując się na PS3? Poza tym usługi sieciowe, w tym multiplayer na konsoli Microsoftu sprawdzają się ZNACZNIE lepiej.

>>> No tak, konsole do generacji xbox360/ps3 nie wymagały żadnych opłat (bo nie miały multi przez net). I dlatego taki x offline jest doświadczeniem najbardziej "tradycyjnym" pod tym względem - wkładasz grę, nie instalujesz i grasz w singla...
Skąd ta informacja? Ceny są tak samo tanie na obu platformach. To zdanie było prawdziwe kilka lat temu i tylko w przypadku gier nowych, teraz używki kosztują tyle samo i na PS3 i na Xboxa 360.

>>> ze sklepu. Chociażby od sprzedawców z allegro czy z zagranicznych sklepów z używkami - kiedyś byłem w game.co.uk - na xboxa szereg gier po 0.99 funta. Najtańsze na ps3 - 3 funty.
Co takiego? Łatki na Xboxie ważą tyle, ile ważyć muszą. Nie wiem jak to sobie wyobrażasz, wychodzi zabugowana gra, twórcy udostępniają patcha na PS3 i PC, a na X360 zostawiają wersje gołą, pełną błędów, czy może wrzucają codziennie fragment patcha mający 5MB?

>>> A nie jest tak, że pacze do xboxa mają jakąś ograniczoną wagę? Kiedyś o tym czytałem i w życiu nie mialem większego pacza niż te parę mb
Nie śmiecąc dysku, ale konsola (zwłaszcza faty) pracuje jak odkurzacz. ;)

>>> Ale też jego nie polecałem fata, więc prawda o w miarę znośnej pracy z płyty pozostaje w mocy.

Zgadzam się jedynie co do pada - ten od Xboxa 360 dla WIĘKSZOŚCI osób jest wygodniejszy. Dla większości, bo nie dla każdego - ja mam dość małe dłonie i ten z PS3 jest równie komfortowy w użytkowaniu.

Najlepszy wybór teraz, zakładając, że interesuje Cie PS3 - bo tak napisałeś w poście, to zwykła Slimka, byle nie SuperSlim, który jest najgorszym, chińskim badziewiem na rynku. Pomijając już jak to działa itd., to już sam wygląd wiele mówi na temat wykonania. Zdaję sobie sprawę z tego, że większość konsol ma części z Chin, ale w SuperSlimie nic nie wygląda na przesadnie solidne.

>>> oprócz gwarancji, której już w slimie nie będziesz mieć raczej... (bodajże tylko rok)

Polecam wersję z dyskiem 320GB - nie są dużo droższe, taka ilość miejsca wystarczy Ci na wszystko (największe gry na PS3 mają bodajże 30GB (singleplayer z Uncharted 3), zresztą - gier z Plusa nie musisz trzymać na HDD. No i z tego co mi wiadomo, to Slim z tym dyskiem uważany jest za najmniej awaryjną wersję konsoli. Sam mam od ponad roku i nie miałem żadnych problemów.
Awatar użytkownika
Predator
Podziękowania: 4 razy
Kontakt:

Ja polecam PS3 ze względu na PS+, po roku uzbierałem nie dość że kupę naprawdę dobrych gier na PS3 to jeszcze pełno gier na vitę którą teraz kupiłem i nie wiem za co się łapać przy graniu :)
Wcześniej przez 3 lata miałem x360 i powiem że exclusive na PS3 są fajniejsze. Jedyne co to niektórzy narzekają na pada ale dla mnie od xboxa jest za ciężki.
Mając już dysk 500gb kupiłem wersje 12GB + zestaw do montażu dysku, wyszło mnie trochę taniej.

Co do cen używanych gier to jeśli nie zamierzasz ich zbierać a sprzedać po przejściu to i tak płacisz tylko koszt wysyłki więc nie ma to znaczenia :)
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękowania: 1 raz

Dzięki wielkie za wszystkie odpowiedzi.
Napisałem, że zastanawiam się nad zakupem PS3, a zapomniałem dodać, że Xboxa odrzuciłem ze względu na PS+ właśnie, a przede wszystkim ze względu na exclusivy.
W takim razie w przyszłym miesiącu zacznę rozglądać się za PS3 320gb.
Raz jeszcze dzięki.
xyz
Awatar użytkownika
xyz
Łowca

baranica pisze: Ja polecam PS3 ze względu na PS+, po roku uzbierałem nie dość że kupę naprawdę dobrych gier na PS3 to jeszcze pełno gier na vitę którą teraz kupiłem i nie wiem za co się łapać przy graniu :)
Wcześniej przez 3 lata miałem x360 i powiem że exclusive na PS3 są fajniejsze. Jedyne co to niektórzy narzekają na pada ale dla mnie od xboxa jest za ciężki.
Mając już dysk 500gb kupiłem wersje 12GB + zestaw do montażu dysku, wyszło mnie trochę taniej.

Co do cen używanych gier to jeśli nie zamierzasz ich zbierać a sprzedać po przejściu to i tak płacisz tylko koszt wysyłki więc nie ma to znaczenia :)
Miałeś może to co mówiłem - obrzydliwy dźwięk zarzynanej płyty w niektórych grach? (ja miałem to szczególne w gta5). To jest moja przypadłość czy ten ss tak ma? Zauważyłem to jeszcze w Beyond
Awatar użytkownika
Predator
Podziękowania: 4 razy
Kontakt:

Napęd chodzi głośno, to prawda ale po prostu szumi, nic nie zgrzyta itd. Przy GTA5 i Beyond też nie zauważyłem czegoś dziwnego.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 15 razy
Podziękowania: 27 razy
Kontakt:

Mi GTA V odpalać na początku nie chciało, ale teraz działa jak należy. Jak chodzi o ten dźwięk to mam coś podobnego. Jeśli brat zostawia płytkę w playce to jak włączam konsolę mam odgłosy jakby płytę łamało.
Moja konsola ma z 2,3 lata.
xyz
Awatar użytkownika
xyz
Łowca

a jest ktoś z krk żebym mógł sobie posłuchać? :P Bo chyba za bardzo nie da się dokładnie opisać tego dźwięku... :( Ale chodzi mniej więcej o to że płyta częśto startuje, zaraz potem prawie sie zatrzymuje... To jest w bardziej wymagających dla systemu sytuacjach - jazda w gta i doczytywanie terenu czy cutscenki z dialogami w beyond
Awatar użytkownika
Predator
Podziękowania: 10 razy
Kontakt:

Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 3 razy
Podziękowania: 34 razy
Kontakt:

Od jutra do 26.06 w Kauflandzie PS3 12 GB za 499 zł.
ODPOWIEDZ