Steamlessness Companion

Wygrywaj gry lub rozdaj je innym!
Regulamin forum
1. Aby dołączyć do którejkolwiek z naszych grup giveawayowych musisz powiązać swoje konto z "profilem steam".
2. Grupa Łowcy Gier Giveaway jest otwarta dla każdego kto poprosi o wstęp w tym wątku.
3. Istnieje również specjalna Grupy Zasłużonych dla użytkowników, którzy przyczynili się do rozwoju strony. Regulamin grupy znajdziecie w tym miejscu.
4. Należy przestrzegać regulaminu steamgifts. Jego łamanie skutkować będzie usunięciem z obu grup.
5. Dział Steamgifts i konkursy służy do promowania konkursów organizowanych przez Łowców Gier oraz giveawayów stworzonych dla naszych grup steamowych. Zakazuje się tworzenia kryptoreklamy oraz informowania o cudzych inicjatywach bez zgody administracji.
6. Temat "Kody do rozdania" posiada dodatkowo swój wewnętrzny regulamin, którego należy bezwzględnie przestrzegać jeśli wypowiada się w w/w temacie. Możecie go przeczytać w tym miejscu.
Awatar użytkownika
VIP
Discord: sergeron#0799
Podziękował: 139 razy
Podziękowania: 144 razy
Kontakt:

Czytałem właśnie ponownie pierwszy post i co do punktu 3 (waluty) to jest chyba tak, że wszyscy dostają w funtach a GMG je przekształca na walutę danego kraju. Tak było jeszcze w czasach gdy już był playfire a GMG mieliśmy nadal w dolarach (na Playfire pokazywał funty a gmg konwertował sobie na dolary była to wymiana "prawdziwa" a nie 1:1), więc jeżeli po prostu zlicza to wszystkie 0,1 0,25 i 0,5 i bez żadnego przeliczanie dodaje tylko znak, to raczej powinno być w funtach, bo inaczej jest po prostu błędnie nawet dla Amerykanów.

Co do strony w tej chwili to mam pytanie: jak często będziesz aktualizował nowe achievy?
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 7 razy
Podziękowania: 422 razy
Kontakt:

A co do tego Serious Sama Second Encounter HD, to ta gra jest strasznie zabugowana, bo nie kupowałem tej gry, ale po kupnie Serious Sam 3 pojawiła mi się w bibliotece, a w grach po wejściu na konto nie ma tej gry. Po pobraniu można włączyć jeden etap z dema.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 0
Podziękowania: 1 raz
Kontakt:

serafek5 pisze: A co do tego Serious Sama Second Encounter HD, to ta gra jest strasznie zabugowana, bo nie kupowałem tej gry, ale po kupnie Serious Sam 3 pojawiła mi się w bibliotece, a w grach po wejściu na konto nie ma tej gry. Po pobraniu można włączyć jeden etap z dema.
Pamiętam jak w HiB były SS i przy aktywacji Pierwszego Starcia, aktywowało się także Drugie Starcie, które tak naprawdę było demem :lol:
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękowania: 6 razy
Kontakt:

@Hubsi, @uPoke - Pomysł Hubsi jest bardzo dobry. Z tego co się orientuje to gry F2P nie dosyć, że same się nie przypisują do konta to potrafią się od niego "odpisać" po pewnym czasie nieaktywności. Więc dobrym pomysłem jest oznaczenie na zielono wszystkich gier F2P jako że każdy może zdobyć za nie kasę. Pomyślę nad techniczną możliwością.

@sergeron W sumie masz rację, to jest angielski sklep. Jeśli pytasz o achivy użytkownika to mam teraz ustawione, że przechowuje je w cache 15 minut.

@serafek5 @uPoke @sergeron No to chyba zagadka się wyjaśniła, Sergeron , czy możesz potwierdzić, że masz jednak demo a nie pełną wersję. Ciekawa sytuacja jest na liście gier zwracanych z serwera Steam. Wygląda to tak, że coś co się nazywa na profilu "Serious Sam HD: The Second Encounter" to tak naprawdę jest "Serious Sam HD: The Second Encounter DEMO" http://store.steampowered.com/video/41010. Natomiast pełna wersja tej gry to "Second Edition Full Game" http://store.steampowered.com/video/41014. I dlatego to nie działa, bo jak odpytuję np o gry Sergeron'a to dostaję takie info

<game>
<appID>41010</appID>
<name>
<![CDATA[ Serious Sam HD: The Second Encounter ]]>
</name>

Czyli demo :)
Awatar użytkownika
VIP
Discord: sergeron#0799
Podziękował: 139 razy
Podziękowania: 144 razy
Kontakt:

Ja akurat mam pełną, bo właśnie patrzę w bazie steama na appid 14014 i wynika z niego, że jest on w paczce SSHD GoldPack Retail PL, a taką paczkę mam w historii aktywacji na steam, ale to już w sumie nieważne, bo przecież nie ma co się rozwodzić nad jedną zbugowaną grą.
Awatar użytkownika
Łowca
Kontakt:

Uruchomiłem rozpoznawanie odblokowanych osiągnięć na liście. Powinno działać poprawnie o ile Playfire nie zrobi literówki w nazwie osiągnięcia. Oczywiście znacząco wydłużyło to czas synchronizacji więc dodałem informację i przeniosłem na górę podsumowanie tak, żeby było wiadomo kiedy się skończyło.
g-t
Awatar użytkownika
g-t
Robin Hood
Podziękował: 2 razy
Kontakt:

Proponuję oznaczyć jakoś na liście gry, które użytkownik już ma w bibliotece i np. przesunąć je na górę listy.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 2 razy
Podziękowania: 2 razy
Kontakt:

g-t pisze: Proponuję oznaczyć jakoś na liście gry, które użytkownik już ma w bibliotece i np. przesunąć je na górę listy.
Przecież są oznaczone. Żeby przesunąć je na górę wystarczy kliknąć "own".
Screen: http://i.imgur.com/EPrkPU1.png
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 7 razy
Kontakt:

Jakiś się błąd chyba wkradł, bo na zaliczenie Rush Bros. mamy jeszcze 14 dni i 3 godziny, a na stronie jest 0 dni i 3 godziny. Jedynie zgadza się pierwsze uruchomienie gry.
Awatar użytkownika
Łowca
Kontakt:

@g-t Może źle wpisałeś swój steamid i nie zaznaczyło Ci. Właśnie wgrałem nową wersję z komunikatem na tę okoliczność.

Przy okazji akcji z rozdawnictwem "Rush Bros." zauważyłem, że PlayFire publikuje też nagrody w postach z cyklu "head-2-head winner" i "playfire-rewards-beta". Dodałem obsługę tych postów i lista nagród znaaacznie się wydłużyła :) Aktualnie jest 213 pozycji do zgarnięcia.

@WujekSarge faktycznie! założyłem że nagroda nie będzie dłużej niż 9 dni i źle odczytuję godzinę. Zaraz będzie poprawka. Dzięki
Awatar użytkownika
Łowca
Kontakt:

@WujekSarge poprawiłem formatowanie czasu nagrody ale trochę nie działa jeszcze sortowanie. Dodałem też kilka prostych udogodnień, które przydadzą się podczas testowania. Np kliknięcie na deadline nagrody przenosi do najnowszego postu playfire, gdzie nagroda była publikowana. Z kolei najechanie na odblokowane wcześniej osiągnięcie obt. = false wyświetla czas, kiedy osiągnięcie było odblokowane.

Dodałem też domyślne sortowanie po tytule jak nie podano użytkownika i po posiadanych grach jak podano. Od razu uprzedzę pytanie - tabelka nie potrafi zrobić multisorta. Więc nie będzie sortowania jednocześnie po obu kolumnach.

Chodzi mi jeszcze po głowie taka funkcjonalność, żeby dla nieodblokowanych osiągnięć wyświetlić statystykę globalną. Wtedy np wiadomo, że jeśli osiągnięcie ma 0,01% ludzi to nie warto wogóle się zastanawiać :)
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 6 razy
Podziękowania: 7 razy
Kontakt:

bardzo pomocne i przydatne, choć czasem nieco powoli się wczytuje
po ostatnich aktualizacjach - błędnie sortuje po datach - 0,1,11,12,13,..,2,21,22,..,3,..
Awatar użytkownika
Łowca
Kontakt:

Nad sortowaniem pracuję. Jeśli chodzi o powolne wczytywanie to nic na to nie poradzę. To jest zależne wyłącznie od serwerów Steam i tego, jak szybko odpowiadają. A jak wiadomo róźnie z tym bywa.

AKTUALIZACJA: Poprawiłem sortowanie po deadline. Dodatkowo całkowicie wymieniłem tabelkę na inny model. Teraz możliwe jest sortowanie jednocześnie po wielu kolumnach, wystarczy klikając na kolumny przytrzmać SHIFT. Strzałki przy nagłówkach kolumn pokazują aktualny kierunek. Po podaniu URL domyśle sortują sie najpierw gry które mamy a w drugiej kolejności czas do końca nagrody.
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 64 razy
Podziękowania: 20 razy
Kontakt:

Mały błąd wkradł się przy dodawaniu Men of War. Dwa aczki "Men of War: Assault Squad 2easy" i "Men of War: Assault Squad 2hard" pokazuje mi na zielono, a ja Assault Squad 2 nie mam ;). Po prostu widać wykryło te osiągnięcia jakby były z części 1 Assault Squad.
http://scr.hu/1ie9/uk5om
Awatar użytkownika
Robin Hood
Kontakt:

Ten program w obecnej formie bardzo dobrze ratuje mi *zadskokoko* :P np. dzisiaj nie wiedziałem, czy mam wszystkie acziki z CS, a nie chciało mi się po kolei każdego szukać. Cyk na stronkę i widzę, że wszystkie jednak mam ;)
Kawał solidnej roboty.
Awatar użytkownika
Łowca
Kontakt:

@Wasser już poprawiłem.

@uPoke dzięki bardzo, cieszę się że się przydała
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 60 razy
Podziękowania: 7 razy
Kontakt:

Wykrywa poprawnie Doom3? U mnie nie widzi tego na moim koncie
Awatar użytkownika
Robin Hood
Kontakt:

DirtyMac pisze: Wykrywa poprawnie Doom3? U mnie nie widzi tego na moim koncie
Chyba jest problem z grą. Specjalnie wszedłem sprawdzić. Mimo, że tytuł posiadam, nie zostaje wykryty przez program.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 31 razy
Podziękowania: 61 razy
Kontakt:

Może zaproponuj GMG deal. Możliwe, że byliby zainteresowani twoim dziełem ?
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 15 razy
Podziękowania: 27 razy
Kontakt:

Znalazłem ciekawy błąd. Naliczyli mi już kasę na playfire to usunąłem rush bros. Po usunięciu aplikacji wszystkie acziki znowu wyświetlają się na zielono.

Edit: Już wygląda jak należy.
Zablokowany