CD-Action - temat ogólny

Dyskusja o branży
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 0
Podziękowania: 1 raz

PainCake pisze: Hę? Dodałeś linka po zedytowaniu posta, przez co go nie dostrzegłem i jeszcze na mnie narzekasz? Tak czy inaczej, nie mam teraz czasu na oglądanie 40 minutowych filmików, jutro rzucę okiem.
http://www.youtube.com/watch?v=gmEp1U9_rG8

Tutaj "fachowa" recenzja IGN 8.8/10 <6 min. :E
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękowania: 0

Jerry pisze: No właśnie nie. Jego felietony są po prostu marnie napisane. Jakikolwiek jego tekst informacyjny jest poparty argumentami wyciągniętymi z d*py, jak w jakiejś rozprawce pisanej przez licealistę. I nie mówię, że mój post jest w jakimś stopniu lepszy, ale mojego postu nie publikuję w gazecie. No i do tego cokolwiek nie napisze jest tak pretensjonalne, że aż ma się chęć wyrzucić gazetkę przez okno.
Ok, zdaje się, że sporo osób ma uczulenie na styl Berlina - jest dosyć nietypowy, nie każdemu musi to odpowiadać. Jak pisałem - też mam czasem obiekcje odnośnie jego opinii. Lubię go jednak za ten jego nieco dziwaczny gust, dzięki czemu mogłem poznać wiele niszowych, "obskurnych" gierek, opisanych np. w najnowszym tipsomaniaku, do którego powstania w dużej mierze przyczynił się właśnie rzeczony jegomość. Nawiasem mówiąc, "Gry inne nież wszystkie" to IMO najlepszy tipsomaniak ostatnich lat.

Anyway apeluję o nieprzekreślanie całego pisma z powodu jednej czy dwóch osób. To, że nie lubię danego aktora, nie znaczy, że cały film ssie. Są inni felietoniści (Bartek Kluska!), każdy znajdzie coś dla siebie. Albo i nie.
Awatar użytkownika
Łowca

CDA było dobre, ale na początku swego istnienia... Dzisiaj to całkiem inna redakcja niż 10 lat temu niestety ... Wziąłem ostatnio jeden numer do ręki to poziom "pisarstwa" jest kulturalnie mówiąc słaby ...

Goście pokroju ELD'a, Czarnego Iwana, Allora, EGM'a robili to coś... Ci co pozostali to mnie nigdy nie przekonywali choćby Gem czy MacAbra...

Brakuje mi takiego jakim był Gambler, bez CD (w opcji) z ciekawymi tekstami, z publicystyką, testami... Od newsów mam internet, a od gier wszelkiego rodzaju sklepy i okazję ...
Awatar użytkownika
Łowca

cr4v pisze: CDA było dobre, ale na początku swego istnienia...
Ja tam z początku istnienia pamiętam głównie amatorkę w postaci paskudnego DTP i recenzji pokroju HOM&M 2, będącej de facto bardziej poradnikiem niż rzeczywistą recką. Oczywiście już wtedy ujawniły się niekwestionowane (i nieodrzałowane) talenty w rodzaju EGMa, Czarnego Iwana czy nieżyjącego już Anakhy, ale pismu jako całości sporo brakowało do miana profesjonalnego. Ale rozmiem - trawa była zieleńsza, a wódka zimniejsza :).
cr4v pisze: Dzisiaj to całkiem inna redakcja niż 10 lat temu niestety ... Goście pokroju ELD'a, Czarnego Iwana, Allora, EGM'a robili to coś... Ci co pozostali to mnie nigdy nie przekonywali choćby Gem czy MacAbra...
Całkiem inna? W CDA AD 2004 pisali m.in. wymienieni przez ciebie Mac Abra, Gem i Allor, ale też Qn'ik, Eugeniusz Siekiera, Hut (ostatnio ograniczył aktywność na rzecz nowej pracy), CormaC. Wszyscy oni do dziś nie zmienili pracodawcy. Cały rdzeń dzisiejszsego CDA przetrwał te 10 lat, a pewnie jeszcze kogoś pominąłem. Sytuacja rzadko spotykana w prasie, nawet w uwielbianym przez niektórych SS doszło swego czasu do krwawej rewolucji, o wymianach kadr w Playach etc. nie wspominając.
cr4v pisze: Wziąłem ostatnio jeden numer do ręki to poziom "pisarstwa" jest kulturalnie mówiąc słaby ...
Rozwiń temat.
cr4v pisze: Brakuje mi takiego jakim był Gambler, bez CD (w opcji) z ciekawymi tekstami, z publicystyką, testami... Od newsów mam internet, a od gier wszelkiego rodzaju sklepy i okazję ...
W takim razie zaopatrz się w "Gramy!" - płyt tam nie uświadczysz, za to publicystyki jest od groma.
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękowania: 2 razy
Kontakt:

Dodatkową formą Cd-action w dzisiejszych czasach powinna być opcja prenumeraty e-czasopisma.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 80 razy
Podziękowania: 317 razy
Kontakt:

Dla mnie bardzo cienki zestaw, wszystko co mnie interesuje posiadam już od dawna. HAWX 2 kupiłem za 5 zł na promo ubishopu, przeszedłem i grało się całkiem przyjemnie, choć ostatnia misja była mocno frustrująca. Overlord 2 mam w pudełku, pograłem ze dwie godzinki i dałem sobie spokój, bo bardzo przypomina jedynkę. Hospital Tycoon to nie moje klimaty, jedyny tycoon jaki przykuł mnie na dłużej do monitora to Rollecoaster Tycoon. Nie biorę.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Kontakt:

Hej

Znalazlaby się dobra dusza z ocenami z ostatniego numeru ? Wiadomo trzeba zaczac comiesieczna dyskusje o poziomie tekstow Berlina :p
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 2 razy
Podziękowania: 12 razy
Kontakt:

Co to za dyskusja nad jego konkretnym tekstem skoro z niego znasz tylko ocenę?
Awatar użytkownika
Robin Hood
Kontakt:

Najwyrazniej ocena wystarcza patrzac kilka stron wstecz w tym watku
Awatar użytkownika
VIP
Podziękował: 75 razy
Podziękowania: 145 razy
Kontakt:

Wróciłem z Cd-action expo. Jeśli ktoś ma zamiar iść dziś czy jutro - niech sobie daruje i pogra w domu w jakiś celowniczek z City Interactive.
Awatar użytkownika
Predator
Kontakt:

ale wywód pełen argumentów, nic nie wygrałeś czy może myślałeś że nie będzie dzieciarni ani tłumów

ja się dziwie że się porwali na takie coś ogarnąć toto

jak ktoś tam był niech napisze coś konkretnego
Awatar użytkownika
VIP
Kontakt:

Wywód to nie jest, takowy ma chyba trochę inną definicję.

Słabo zorganizowane - między głównymi stoiskami jest mało przestrzeni, a poza nimi jest sporo wolnego miejsca. Nie ma szans pograć w żadną grę czy na Oculusie czy na innym sprzęcie bez kilkugodzinnego oczekiwania. Smród przemądrzających się 14-15 latków tak "na oko", bandy dzieciaków myślące, że są najlepszymi graczami na świecie i ogólna duchota. A co do nagród - no nie wiem, ani zadowolony ani niezadowolony, do wygrania były papierowe samolociki i osiemnastkowy numer CDA. Jest po prostu słabo, ze względu na target.
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 23 razy
Podziękowania: 6 razy
Kontakt:

@up, czyli na darmową imprezę zgodnie z przewidywaniami przyszedł główny target pisma. Nie spodziewałbym się niczego innego ;-) I jedyne co, to przyjąłbym zarzut o duchotę, ale jeśli było naprawdę aż tyle ludzi to i ten trzeba by odrzucić ;-)
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 60 razy
Podziękowania: 7 razy
Kontakt:

Też z ciekawości otarłem się o CDA Expo ale szybko mi się odechciało na widok tłumu dzieciaków, tragedia. Wiadomo że tego się spodziewałem ale na miejscu to wygląda jak festyn w podstawówce. Trochę "ludzi" jednak przyszło, więc reklama podziałała.
Awatar użytkownika
VIP
Kontakt:

Emkas pisze: @up, czyli na darmową imprezę zgodnie z przewidywaniami przyszedł główny target pisma. Nie spodziewałbym się niczego innego ;-) I jedyne co, to przyjąłbym zarzut o duchotę, ale jeśli było naprawdę aż tyle ludzi to i ten trzeba by odrzucić ;-)
Generalnie myślałem, że będzie jak na fantasy expo sprzed pół roku, które było w hali IASE 50 metrów dalej, tam było tyle samo ludzi (a hala ta jest ze 2x mniejsza) ale nie było takiego ścisku przez lepsze ulokowanie straganów, jak i o wiele łatwiej można bylo dorwać się do gier. Dzisiaj jak ktoś chciał pograć w jakąś premierówkę, na Oculusie to nie miał najmniejszych szans bo dzieciak darł się jak opętany przez szatana jak ktoś chciał zabrać mu pada. Na fantasy expo rano bylo pustawo, tutaj już od 7 rano czekali ludzie w dużej kolejce ponoć. Sama impreza fajne, tylko target nie ten. No i ceny gadżetów i koszulek z gier były naprawdę świetne w stosunku do takiego PGA czy IEM :D

Może tak - spodziewałem się gimnazjum, ale nie spodziewałem się przedszkola. W każdym razie jak ktoś chce wpadać to jutro rano chyba będzie dobrą porą, bo potem może być ciężko.
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękowania: 1 raz
Kontakt:

CDA 6/14

Elder Scrolls Online, gem, 6
Yaiba: Ninja Gaiden Z, Hut, 4
Betrayer, Papkin, 6+
Half Minute Hero: The Second Coming, Cross, 8
Child of Light, CormaC, 6
Dark Souls 2 (PC,multi), enki, 9+
LEGO Hobbit, 9kier, 7+
Smite, 9kier, 8
Shadowrun: Dragonfall, Papkin, 8+
Deus Ex: The Fall, Papkin, 3+
The Yawhg, 9kier, 5+
Trials Fusion, MQc, 7
Final Fantasy X/X-2 HD Remaster, Berlin, 9
The Blackwell Epiphany, Papkin, 7+
Mario Golf: World Tour, spikain, 8
Wargame: Red Dragon, Cross, 9
2014 FIFA World Cup Brazil, MQc, 6
Life Goes On, Papkin, 7+
Finn and Jake's Epic Quest, Berlin, 7
Mercenary Kings, Cross, 5
Kami, 9kier, 3+
Moebius: Empire Rising, Papkin, 6+
Battlefield 4: Wojna na Morzu, Krigore, 7
Danmaku Unlimited 2, Cross, 7
Awatar użytkownika
Robin Hood
Kontakt:

Dzięki :). DX serio taki slaby?
Awatar użytkownika
Predator
Podziękowania: 4 razy
Kontakt:

Trochę jakby przenieść Asphalta na komputrokonsole, mając Gridy, Forzy i Gran Turisma. Szkoda czasu na to, chyba że siedzisz na kibelku.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 38 razy
Podziękowania: 67 razy
Kontakt:

Patrician IV PL pierwszym pełniakiem w czerwcowym CD-Action.
Awatar użytkownika
VIP
Podziękował: 92 razy
Podziękowania: 123 razy
Kontakt:

Słabo. Gra była w bundle'u za $1 bodajże (chociaż wiem, że przez pryzmat bundle'i nie powinno się gry oceniać) to jeszcze bez dodatku. IOMO dno i 3 metry mułu.
ODPOWIEDZ