Dostane coś lepszego od tego w linku za 400 zł ?
http://www.neonet.pl/acer_iconia_one_7_ ... black.html
Tablet głównie do grania, oglądania filmów i przeglądania sieci
Wybór tableta
Regulamin forum
1. Prosimy nie zakładać osobnych tematów dla pojedynczych promocji;
2. Niepospolite promocje opisane wraz z linkiem w odpowiednim temacie mogą zostać nagrodzone dodatnimi punktami reputacji;
3. Zabrania się wklejania prywatnych linków referencyjnych lub linkowania stron trzecich używających refów.
1. Prosimy nie zakładać osobnych tematów dla pojedynczych promocji;
2. Niepospolite promocje opisane wraz z linkiem w odpowiednim temacie mogą zostać nagrodzone dodatnimi punktami reputacji;
3. Zabrania się wklejania prywatnych linków referencyjnych lub linkowania stron trzecich używających refów.
- Podziękował: 96 razy
- Podziękowania: 306 razy
- Kontakt:
Fajnie że acer dwa o aktualizacje do 4.4, mimo budżetowość tabletu może to być argument na plus w dodatku ma GPS (chyba jeżeli to ten sam model). Jeżeli chcesz jednak grać szukaj czegoś z 16gb bo z tego co piszą dostaniesz niespełna 4 gb na gry oraz nie przeniesiesz ich na kartę SD (tu znowu się opieram na teście z sieci ale nie jestem pewien czy to ten sam model) to spory minus, na bank będzie ci to przeszkadzać 
link do recki:
http://www.tabletowo.pl/2014/08/22/rece ... -b1-730hd/

link do recki:
http://www.tabletowo.pl/2014/08/22/rece ... -b1-730hd/
- Podziękował: 7 razy
- Podziękowania: 416 razy
- Kontakt:
Ja mam TB Touch Aqua 8, i z tego co czytam, wnioskuję, że ma ciut lepsze parametry. Mój ma 8 GB na gry, 1 GB RAM i 4-rdzeniowy procek. Podany przez ciebie acer ma tylko 2. Kosztuje ok. 400 zł, możesz poszukać na ceneo.
- Podziękował: 72 razy
- Podziękowania: 129 razy
- Kontakt:
Nie tylko taktowanie. Warto tez patrzec na architekture ARM w jakiej CPUjest wykonany, wynik BOGOMIPS np: z CPU Identifiera 2014 i w jakim procesie (teraz warto patrzec tylko na 28nm). Efekt jest taki, ze tablet na jaki sie skusilem rok temu zachecony mobilnosci, pozytywnymi rok temu recenzjami i dosc wytrzymalym, aluminiowym spodem (Pentagram Quadra 7 Ultra Slim 4x 1,2 GHz ARM9 jest WOLNIEJSZY od nawet najtanszych, budetowych chinskich telefonow na MT6572 2x 1,0 GHz ARM5) i pomimo 1 GB RAM/8GB flash (niestety podzielonego na pamiec wewnetrzna i reszta 6 GB widziane jako druga karta SD - na to tez warto zwracac uwage) w codziennych zastosowaniach typu przegladanie netu potrafi przycinac bardziej niz zwykle MT6572 1GHz z 512 MB RAM, mimo ze do Deezera podlaczony do amplitunera czy do TV przez HDMI spisuje sie swietnie do streamingu video nawet w 1080p, tak w codziennym uzywaniu tnie niemilosiernie). Z drugiej strony po licznych promoccjach mozna taki fabrycznie nowy teraz odkupic za 150-170 zl.
Sam chetnie sie dowiem co warto teraz kupic jako typowy tablet multimedialny do domu 7, lepiej 10" za niewielkie pieniadze (bez modulu 3G i GPS) - przyda sie na prezent dla kolezanki.
EDIT:
No i jeszcze warto zwracac uwage na pojemnosc akumulatora - dobrze by wystarczal na 10-11h odtwarzania video/przegladania netu z flashem itp, a nie padal po ~2h jak niektore modele - to strasznie wkurza.
Sam chetnie sie dowiem co warto teraz kupic jako typowy tablet multimedialny do domu 7, lepiej 10" za niewielkie pieniadze (bez modulu 3G i GPS) - przyda sie na prezent dla kolezanki.
EDIT:
No i jeszcze warto zwracac uwage na pojemnosc akumulatora - dobrze by wystarczal na 10-11h odtwarzania video/przegladania netu z flashem itp, a nie padal po ~2h jak niektore modele - to strasznie wkurza.
- Podziękował: 0
- Podziękowania: 5 razy
- Kontakt:
Wydaje mi się, że 8-letnie dziecko prędzej czy później i tak go zniszczy (wiem z doświadczenia), dlatego kieruj się przede wszystkim ceną. I omijaj te tandetne chińskie noname'y. Ja kupiłem dzieckiu 4-latkowi GoClevera w Kauflandzie. Tam na wszystko jest 3 lata gwarancji i oddaje się bez problemu. Dzieciak po pewnym czasie go zepsuł (spadł mu ze schodów i już się nie włączył). Oddałem na gwarancję i oddali mi pieniądze, bo nie mieli innego w ofercie. Czekam, aż znowu coś będą mieli.
BTW. Sąsiad kupił tam na sylwestra wyrzutnie za 99 zł i rakiety za 50 zł. Po sylwestrze poszedł z paragonem i powiedział, że krzywo leciały i że ma to na filmiku. Oddali mu pieniądze...(co akurat uważam za debilizm, bo skoro je zużył, to czemu chce pieniądze)
BTW. Sąsiad kupił tam na sylwestra wyrzutnie za 99 zł i rakiety za 50 zł. Po sylwestrze poszedł z paragonem i powiedział, że krzywo leciały i że ma to na filmiku. Oddali mu pieniądze...(co akurat uważam za debilizm, bo skoro je zużył, to czemu chce pieniądze)