Seria Wiedźmin

Wszystko co dotyczy gier komputerowych
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 0
Podziękowania: 2 razy
Kontakt:

smugglersun pisze: 4 giga starcza z paluszkiem sami wiecie gdzie. Z otwartym chromem na kilkanaście zakładek, steamem, wordem itp miałem nieczłe 7 giga, bez tego w okolicy 3 gigabajtów (gra na high-ultra).
Obrazek
Reszta Ci siedzi w pliku wymiany :) mi przy 8 GB ramu z wyłączonym plikiem wymiany (szkoda ssd) przy graniu na uber wyskakiwał komunikat w tle o małej ilości dostępnej pamięci. Po dołożenia dodatkowej pamięci jest ok.
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 254 razy
Podziękowania: 194 razy
Kontakt:

Ja mam 8GB RAM, dodatkowo 5GB pliku stronicowania i Wiedźmin 3 potrafi wykorzystać ponad 7GB pamięci, a przy zminimalizowaniu gry wywala komunikat o braku pamięci. W tle działa, gg, kaspersky, steam, grę mam na gogu to i gog, czasem firefox, różne programy w trayu np soft do myszki, soft do xonara dg.
Ale wydaje mi się, że zjada mi te ponad 7GB , bo często przełączam alt+tab by np spr bo ktoś coś napisał na steamie, na gg itd i po kilku razach takiego alt tab, zwiększa się zużycie pamięci.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 91 razy
Podziękowania: 259 razy
Kontakt:

smugglersun pisze: 4 giga starcza z paluszkiem sami wiecie gdzie. Z otwartym chromem na kilkanaście zakładek, steamem, wordem itp miałem nieczłe 7 giga, bez tego w okolicy 3 gigabajtów (gra na high-ultra).
Miej w tle włączonych cała masę programów (z Chrome na czele) -> narzekaj na zużycie pamięci... Janusze komputerów ja pierdzielę :/ Potem ktoś zerknie na skrina i jeszcze stwierdzi, że Wiesiek zjada 6GB.

Sam proces Wieśka zjada u mnie 2,5GB przy ustawieniach wysokie/średnie, całościowo zajęte miałem 5,3GB z 8GB. Na upartego na 4GB powinno dać się grać w miarę ok, ale jak pisałem - jeżeli po wyłączeniu gry dysk mieli to pamięci jest za mało i tyle.
Awatar użytkownika
VIP
Podziękował: 75 razy
Podziękowania: 145 razy
Kontakt:

Ale nie rozumiem, przecież ten chrome itp celowo uruchomiony :E
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 96 razy
Podziękowania: 306 razy
Kontakt:

Aż sprawdziłem z ciekawości... 2,8 GB ramu zajęte przez wieśka 3, 1080p, średnie detale (wysokie na wodę i tekstury). W tle uruchomione jedno wielkie nic, w zasobniku 3 ikonki: "geforce experience", "avast" i "bezpieczne usuwanie". Na pasku wiesiek :)

Obrazek

Edit: gra odpalona bezpośrednio z bebechów bez galaxy czy innego śmiecia :)
Ostatnio zmieniony 29 cze 2015, o 22:46 przez kamil_999666, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękowania: 0
Kontakt:

U mnie na niskich jest między 1,3 a 2,5 gb ramu, rozdziałka 1600x900
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 453 razy
Podziękowania: 379 razy
Kontakt:

Jeśli kogoś interesuje niedługo update zmieniający trochę
http://www.cdaction.pl/news-42007/wiedz ... latke.html
Awatar użytkownika
VIP
Podziękował: 47 razy
Podziękowania: 67 razy
Kontakt:

Rapisher pisze: Jeśli kogoś interesuje niedługo update zmieniający trochę
http://www.cdaction.pl/news-42007/wiedz ... latke.html
Zapowiada się ciekawie. Zobaczymy jak wyjdzie w praniu.
Najbardziej ciesze się z zaznaczania przeczytanych książek i poprawy zachowania płotki :)
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 38 razy
Kontakt:

Że też dopiero teraz pojawi się ta skrzynka... Chociaż jak się już znajdzie juki, które mieszczą 100 to nie jest tak źle.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Kontakt:

Nowy, alternatywny (opcjonalny) tryb responsywności poruszania się Geralta
W końcu ktoś na oczy przejrzał! Jeszcze nigdy się tak nie cieszyłem z patcha, choć może z chwaleniem zaczekam, aż zobaczę, bo może coś głupszego wymyślili...
Awatar użytkownika
Predator
Podziękowania: 2 razy
Kontakt:

- Książki będą teraz umieszczane w specjalnej zakładce w ekwipunku, a pozycje przeczytane będą oznaczone graficznie.

Szkoda, że dopiero teraz jak przeszedłem gre 2,5 raza.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 4 razy
Podziękowania: 41 razy
Kontakt:

BLooDek pisze: - Książki będą teraz umieszczane w specjalnej zakładce w ekwipunku, a pozycje przeczytane będą oznaczone graficznie.

Szkoda, że dopiero teraz jak przeszedłem gre 2,5 raza.
Dlatego nie kupię nigdy gry w preorderze, jak takie oczywiste z punktu widzenia gry RPG funkcje są dodawane 2 miesiące po premierze xD

Nic tak nie demotywuje mnie do czytania tekstów w grach RPG, jak to że nie wiem, które już przeczytałam.
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 23 razy
Podziękowania: 6 razy
Kontakt:

Poczekam chyba trochę z graniem. Na razie jestem w sytuacji gdzie zajmuję się tylko wywalaniem unikatowych i magicznych przedmiotów z ekwipunku, bo nie chce mi się latać i szukać kupców, którzy nie dość, że dadzą dobrą cenę to jeszcze w ogóle mają pieniądze.

Skrzynka najbardziej przyda się do ekwipunku związanego ze szkołami wiedźmińskimi, bo teraz latam tylko z jednym i muszę je trzymać cały czas żeby nie musieć tworzyć całości od nowa.

Ekstra patch. Trochę szkoda, że tak późno (nabiłem ponad 80 godzin), ale i tak ekstra. Bardzo cieszę się na przeniesienie książek, bo jak teraz szukam eliksiru to muszę przelecieć najpierw przez wszystkie książki...
Awatar użytkownika
Predator
Kontakt:

Steam już ściągnął mi patcha 2.2 GB :D
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 453 razy
Podziękowania: 379 razy
Kontakt:

That's an update of our artpack (artbook, soundtrack, map, manual, wallpapers etc.). You can check them out by going to: Properties (from Library view)->Local files->Browse local files. Files are in main game folder.

Cheers
Łukasz Babiel, CD Projekt RED
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 38 razy
Kontakt:

Czyli to nie jest 1.07?
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękowania: 7 razy
Kontakt:

Emkas pisze: Poczekam chyba trochę z graniem. Na razie jestem w sytuacji gdzie zajmuję się tylko wywalaniem unikatowych i magicznych przedmiotów z ekwipunku, bo nie chce mi się latać i szukać kupców, którzy nie dość, że dadzą dobrą cenę to jeszcze w ogóle mają pieniądze.
Ceny są co prawda mizerne, ale najlepiej chyba jest w Novigradzie u Lichwiarza, kupujesz od niego monety i potem sprzedajesz śmieci, a monety zamieniasz na rynku. U mnie wystarczy zakończyć rozmowę z Lichwiarzem i zaczać ponownie i za każdym razem mam możliwość kupna monet (3-5k)
Awatar użytkownika
Predator
Kontakt:

Nie kurde... to nie jest ten patch. Wszedłem do gry i nic się nie zmieniło... Ale żeby takie badziewka ważyły 2.2 GB...

Ja w zasadzie części rzeczy w ogóle nie biorę. Mam chyba ze 20k (nie wiem czy to dużo czy mało), ale nie mam co z nimi zrobić. Jedynie wydaję na schematy, poza tym tylko sprzedaję.

Edit: jeden artbook waży > 500 MB, nie najlepsza kompresja :twisted:
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękowania: 0

Taka sytuacja: http://zapodaj.net/58965528107f7.jpg.html

Gram na wysokich, działa w okolicach 40 fps, a takie cuda pojawiają się dość często (wliczając to wnętrza domów). Zmiana ustawień nie pomaga, zweryfikowałem pliki w gog galaxy, też nic. Miał ktoś podobny przypadek?
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Kontakt:

Pierwszy Udziałowiec pisze: Taka sytuacja: http://zapodaj.net/58965528107f7.jpg.html
Wygląda to jak początki artefaktów, które są oznaką padającej karty :O.
ODPOWIEDZ