Wina sprzętu, że tylko Wiesiek ma problemy i tylko wtedy kiedy jest zintegrowany z Galaxy? Seems legit.
https://www.gog.com/support/the_witcher ... to_desktop
Nawet na stronie wsparcia Wieśka o tym piszą, więc nie jestem jedynym przypadkiem. Żaden z wypisanych tam punktów nie pomaga, poza wywaleniem dllek od Galaxy.
Prosta chłopska dedukcja - Wiesiek z Galaxy = crash, Wiesiek bez Galaxy = nie crash.
Sprawdzałem chyba z 5 wersji sterowników wstecz (od tych dedykowanych Wieśkowi) i bez zmian.
@kokodzambo czytałem o tym w sieci, ale nie chciało mi się bawić, co to jakaś gra DOSowa, że trzeba spowalniać komputer, żeby pograć? Mimo wszystko z ciekawości sprawdziłem i przez pół godziny nic nie crashnęło (zazwyczaj gra nie wytrzymuje więcej niż 5-10 minut), a zużycie GPU na poziomie ~55%. Dziwne to.
Dopisek
Skoro już się nie crashuje to pograłem trochę i mam pytanie do tych co grali i więcej widzieli, czy ten cały otwarty świat pełen contentu i 4x większy od Skyrima to wszędzie jest taki ubogi i pusty jak w okolicach Białego Sadu? Kilkanaście markerów "?" na mapie, które czyści się w 20 sekund, jedna mini-jaskinia pod studnią, mikro krypta i piko jaskinia ze skarbami? Proszę powiedzcie, że tak nie jest w pozostałych lokacjach.
Czy wszystkie miejsca na mapie są od samego początku oznaczone znakiem zapytania? Cieszyłem się jak głupi, że przy zwłokach znalazłem notkę o ukrytym skarbie, jednak od samego początku był on oznaczony na mapie i równie dobrze mogłem tej kartki nie znaleźć.