A to oni nie wywalają raz do roku tego co im zalega? Raczej bym na zasięg większy liczył niż częstsze giermasze.
Promocje pudełkowe na PC
Regulamin forum
1. Prosimy nie zakładać osobnych tematów dla pojedynczych promocji;
2. Niepospolite promocje opisane wraz z linkiem w odpowiednim temacie mogą zostać nagrodzone dodatnimi punktami reputacji;
3. Zabrania się wklejania prywatnych linków referencyjnych lub linkowania stron trzecich używających refów.
1. Prosimy nie zakładać osobnych tematów dla pojedynczych promocji;
2. Niepospolite promocje opisane wraz z linkiem w odpowiednim temacie mogą zostać nagrodzone dodatnimi punktami reputacji;
3. Zabrania się wklejania prywatnych linków referencyjnych lub linkowania stron trzecich używających refów.
- Podziękował: 75 razy
- Podziękowania: 145 razy
- Kontakt:
Te 5 biedronek to na gaju (koło Kauflanda) następna to jest ta 200 metrów dalej w stronę centrum AB, kolejna to ta na Borowskiej (za centrum AB), jeszcze kolejna to ta nowa, na Hubskiej koło Lidla własnie to w niej i tej na Borowskiej było najwięcej gier, i kolejna na dworcu, tutaj od razu mało gier rzucili.DirtyMac pisze:gdzie te 5 biedronek masz? byłem we trzech (w tym dwóch "nowych") i sam szrot został ;/smugglersun pisze: Biedronka + Lidl
to, że pod nosem ma każdy Biedronę to fakt. W promieniu kilometra od mojego domu znajduje się 5 biedronek, w tym jedna biedrona stoi około 20 metrów od Lidla. Jest z czego wybierać i tak duża "konkurencja" sprawia, że w kilku tych Biedronkach jest jeszcze prawie nieruszony towar.
[stawiałbym na Gaj bo tam dużo tego narosło ;p]
- Podziękował: 1 raz
- Podziękowania: 3 razy
- Kontakt:
Gdyby tak było, nie pojawiłby się tytuły ze starej eXtra Klasyki i inne gry których CDP już od dawna nie ma w swoim asortymencie.
Większy zasięg? oO To liczysz, że dogadają się z osiedlowymi sklepikami?

Jak widać mieli sporo nowości pokroju Eadora czy Dragon Commandera, więc nie sądzę by wyprzedawali tylko odpady

U mnie jest, ale to tak tragiczny sklep w mojej ocenie, że w końcu może znajdzie się pretekst do odwiedzenia go po kilku latach.
- Podziękował: 3 razy
- Podziękowania: 34 razy
- Kontakt:
Ja z nowszych tytułów widziałem tylko te gry + Aliens Colonial Marines i Deponię. Czy to mnóstwo? Może gdzie indziej było lepiej z nowszymi grami. Ale u mnie reszta to właśnie disneyówki i starsze tytuły.
Zresztą oni tyle gier w pudełku wydają, że przy następnej takiej okazji to co najwyżej Wiedźmina 2 dorzucą...
- Podziękował: 0
- Podziękowania: 0
- Kontakt:
Liczyłem, że uda mi się gdzieś w Biedronce znaleźć Neverwinter Nights 2, ale jednak nie. Jak dla mnie to śmiech na sali ta promocja. Jak już dają to po parę sztuk, a nie dadzą jedną lub wcale i same szroty zostają. Bez sensu ciut, dadzą małe pudełku i sobie wybieraj. Jak dla mnie takie promocje powinny być w sieciach takich jak np. Tesco lub Auchan.
- Discord: sergeron#0799
- Podziękował: 139 razy
- Podziękowania: 144 razy
- Kontakt:
Wg mnie nie powinno być w Tesco lub Auchan, bo one są w większości w dużych miastach, a Biedronki jednak są nawet w bardzo małych miasteczkach, więc dobrze, że to je wybrali.
W zeszłym roku narzekaliśmy, że giermasz jest tylko w dużych miastach. Teraz trafił do wielu miejsc w Polsce to znowu nam nie pasuje. Było oczywiste od początku (jak ktoś to już gdzieś wyliczył), że przy tylu Biedronkach i 300 tytułach ciężko będzie dostać każdy wcześniej upatrzony. Ja celowałem w dziesięć pozycji, znalazłem cztery ale i tak jestem zadowolony.
- Podziękował: 0
- Podziękowania: 0
- Kontakt:
W marketach w, których wymieniłem po prostu byłaby większa ilość tego towaru, nie trzeba by jeździć po 5 sklepach, żeby pogrzebać w jakimś małym kartoniku, by na końcu dowiedzieć się, że tylko straciłeś czas 

- Discord: sergeron#0799
- Podziękował: 139 razy
- Podziękowania: 144 razy
- Kontakt:
Wolę pojeździć po kilku małych biedronkach w mniejszym mieście niż jechać ponad godzinę do innego miast do jednego większego sklepu. Zresztą to, że w jednym byłoby więcej towaru to gorzej, bo handlarz by i tak wziął wszystko z rana tylko nie musiałby tracić czasu na przechadzki po kilku sklepach.
- Podziękował: 298 razy
- Podziękowania: 261 razy
- Kontakt:
Dokładnie. W sumie sam na Giermaszu nie trafiłem nic przez co musiałem posiłkować się Łowcami (

- Podziękował: 35 razy
- Podziękowania: 17 razy
- Kontakt:
Zresztą między innymi dlatego postanowiono zrobić Giermasz w Biedronkach - żeby dotrzeć do większego grona odbiorców (a co za tym idzie zbić hajs). Prawie każdy może skoczyć do Biedronki, bo ma najbliższą maksymalnie kilka kilometrów od domu, a naginać do Auchana w moim przypadku 70 kilometrów po to by kupić sobie kilka gier, których i tak może nie być to pomysł poroniony, dlatego też nie brałem udziału w poprzednich giermaszach.
Ruch ze zrobieniem giermaszu w biedronkach był świetny, wystarczy go tylko dopracować i jakoś bardziej równomiernie powysyłać gry do sklepów
Ruch ze zrobieniem giermaszu w biedronkach był świetny, wystarczy go tylko dopracować i jakoś bardziej równomiernie powysyłać gry do sklepów

- Podziękował: 6 razy
- Podziękowania: 7 razy
- Kontakt:
100% trafiona akcja - już widać, że sprzedaż wysoka, reakcja w społeczności graczy duża - mówi się o tym ciągle. Wybór Biedronek chyba najlepszy z możliwych - tak dobrej sieci dystrybucji chyba nie ma nikt inny. A to, że towar przebrany na starcie, to oczywiste. Wiele gazetkowych promocji wygląda podobnie.
- Podziękował: 72 razy
- Podziękowania: 129 razy
- Kontakt:
Akcja byłaby bardzo trafiona i udana ...gdyby nie brało w niej udziału cdp.pl :>
Niestety z nimi tak jest niemal zawsze - narobią szumu w mediach, zapowiadają wielkie halo a jak przyjdzie co do czego to wychodzi z tego wydmuszka - wielkie nic. W dniu startu byłem w jednej Biedronce przed pracą z samego rana i chyba w 5 po i nie znalazłem nic wartego zakupu. Zero Starcrafta, zero Dirta 3, Sowdown, Divinity Commandera, nawet ACM nie było, który przy akcji za 1 zł też napsuł ludziom krwi i spowodował falę niechęci do cdp.pl. Za to leżały w większej ilości takie "hity" jak Doc Click Kanapka Czasu, której ludzie nie chcieli nawet jako darmowy dodatek do bundla.
Z cdp.pl jest już jest - narobią szumu, obietnic, ludzie nastawiają się na coś fajnego i potem jest spore rozczarowanie. Przez to jest ten cały hejt na cdp.pl - z rozczarowania. Na starcie też obiecywali złote góry, a wyszło jak zawsze. IMHO błędna strategia marketingowa.
Przypomnę tylko, że jak dystrybucję nawet w tych biedronkach robiła Cenega jakoś nie było problemu z dostępnością i to nie tylko tytułów sprzed 16 lat. Sam kupiłem wtedy Rage Anarchy Editon (nie był dla nas jeszcze dostępny na Steamie) i byłem zadowolony. Tak samo jak przy kompromitacji cdp.pl z ACM za 1 zł, jakoś Cenega mogła przeprowadzić podobną akcję z Stalkerem Call of Pripat za 1 zł, nie brakło po 30 min i wszyscy byli zadowoleni. Niestety z cdp.pl wychodzi radosna zabawa paru ludzi myślących że są bardzo fajni, a wychodzi nie poważny biznes tylko amatroszczyzna aż boli. Nie wszyscy w PL chodzą do gimnazjum by te wygłupy ich bawiły
Niestety z nimi tak jest niemal zawsze - narobią szumu w mediach, zapowiadają wielkie halo a jak przyjdzie co do czego to wychodzi z tego wydmuszka - wielkie nic. W dniu startu byłem w jednej Biedronce przed pracą z samego rana i chyba w 5 po i nie znalazłem nic wartego zakupu. Zero Starcrafta, zero Dirta 3, Sowdown, Divinity Commandera, nawet ACM nie było, który przy akcji za 1 zł też napsuł ludziom krwi i spowodował falę niechęci do cdp.pl. Za to leżały w większej ilości takie "hity" jak Doc Click Kanapka Czasu, której ludzie nie chcieli nawet jako darmowy dodatek do bundla.
Z cdp.pl jest już jest - narobią szumu, obietnic, ludzie nastawiają się na coś fajnego i potem jest spore rozczarowanie. Przez to jest ten cały hejt na cdp.pl - z rozczarowania. Na starcie też obiecywali złote góry, a wyszło jak zawsze. IMHO błędna strategia marketingowa.
Przypomnę tylko, że jak dystrybucję nawet w tych biedronkach robiła Cenega jakoś nie było problemu z dostępnością i to nie tylko tytułów sprzed 16 lat. Sam kupiłem wtedy Rage Anarchy Editon (nie był dla nas jeszcze dostępny na Steamie) i byłem zadowolony. Tak samo jak przy kompromitacji cdp.pl z ACM za 1 zł, jakoś Cenega mogła przeprowadzić podobną akcję z Stalkerem Call of Pripat za 1 zł, nie brakło po 30 min i wszyscy byli zadowoleni. Niestety z cdp.pl wychodzi radosna zabawa paru ludzi myślących że są bardzo fajni, a wychodzi nie poważny biznes tylko amatroszczyzna aż boli. Nie wszyscy w PL chodzą do gimnazjum by te wygłupy ich bawiły

- Discord: remike#9022
- Podziękował: 576 razy
- Podziękowania: 261 razy
- Kontakt:
Dobrze, że to nie ty jesteś odpowiedzialny za marketing w cdp.pl

http://polygamia.pl/Polygamia/1,107162, ... edano.html