Origin/EA Desktop/EA app - temat ogólny

Okazyjne ceny gier na PC z dystrybucji elektronicznej. Klucze Steam, GOG, Origin, Uplay itd
Regulamin forum
1. Prosimy nie zakładać osobnych tematów dla pojedynczych promocji;
2. Niepospolite promocje opisane wraz z linkiem w odpowiednim temacie mogą zostać nagrodzone dodatnimi punktami reputacji;
3. Zabrania się wklejania prywatnych linków referencyjnych lub linkowania stron trzecich używających refów.
DRT
Awatar użytkownika
DRT
Łowca
Podziękował: 0
Podziękowania: 13 razy

Steamworld Dig za darmo na Originie w ramach On The House

https://www.origin.com/pol/pl-pl/store/ ... -the-house
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 80 razy
Podziękowania: 317 razy
Kontakt:

Ostatnio natknąłem się na forum EA na informację jakoby wyszukiwarka serwerów w BF4 była schrzaniona i nie pokazywała wszystkich serwerów. Czy to prawda? Lubię sobie pograć w TDM i nieustannie dziwi mnie, że w godzinach szczytu znajduję 2-3 serwery w tym trybie podczas gdy w BF3 było ich pełno...
Awatar użytkownika
VIP
Podziękował: 175 razy
Podziękowania: 58 razy
Kontakt:

STAR WARS™ Battlefront™ Ultimate Edition za 19,98 zł bądź 4,99$ :
https://www.origin.com/pol/en-us/store/ ... te-edition
Dajcie na główną.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 380 razy
Podziękowania: 518 razy
Kontakt:

kmpt pisze: Ostatnio natknąłem się na forum EA na informację jakoby wyszukiwarka serwerów w BF4 była schrzaniona i nie pokazywała wszystkich serwerów. Czy to prawda? Lubię sobie pograć w TDM i nieustannie dziwi mnie, że w godzinach szczytu znajduję 2-3 serwery w tym trybie podczas gdy w BF3 było ich pełno...
Coś w tym jest.
Jak zainstalowałem BF4 po roku przerwy to serwerów było tyle co kot napłakał. Trochę pomagało zawężanie wyników opcjami typu "mapa X" "wyszukuj tylko tryb TDM/CQ/inne" etc.) ale i tak nie było ciekawie.
Choć i tak jest lepiej niż w BF1 gdzie zastosowali segregację i bez przepustki możesz znaleźć garść serwerów w godzinach szczytu...
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 235 razy
Podziękowania: 219 razy
Kontakt:

Po prostu nikt nie będzie płacił za pusty serwer. Zamiast nich zostały serwery typu "wszystko w jednym" które oferują każdy tryb i każdą mapę. Takie ustawienia powodują bardzo długą rotację map więc w danym momencie możemy nie znaleźć akurat tego trybu na tej mapie. Ale sprawdziłem w tym momencie: za wyjątkiem Ataku na Lotniskowiec mogłem zagrać w każdy tryb (łącznie z Dużym Atakiem na Lotniskowiec).
Gier typowo multi jest obecnie bardzo dużo więc mamy duże rozbicie graczy na poszczególne tytuły i tak jak w CoDach gra się na Nuke tak w BF4 popularna jest Blokada a w BF3 Kanały.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękowania: 0
Kontakt:

EdmundBA pisze:
Coś w tym jest.
Jak zainstalowałem BF4 po roku przerwy to serwerów było tyle co kot napłakał. Trochę pomagało zawężanie wyników opcjami typu "mapa X" "wyszukuj tylko tryb TDM/CQ/inne" etc.) ale i tak nie było ciekawie.
Choć i tak jest lepiej niż w BF1 gdzie zastosowali segregację i bez przepustki możesz znaleźć garść serwerów w godzinach szczytu...
Ja nigdy nie miałem problemu z dołączeniem do gry na jakimkolwiek trybie w bf1. Ja bym nie porównywał BF3 i BF4 bo ta pierwsza żyje dzięki temu że była rozdawana za darmo.
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 5 razy
Podziękowania: 33 razy
Kontakt:

A druga miała darmowe dodatki i była niedawno za 15 zl.
Awatar użytkownika
VIP
Podziękował: 92 razy
Podziękowania: 123 razy
Kontakt:

Dorwałem tanio nową, zafoliowaną grę Władca Pierścieni: Podbój. Czy klucz da się na Originie zarejestrować?
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 402 razy
Podziękowania: 838 razy

Klucz z pudła raczej nie będzie działać z Origin i ciemno widzę, aby dodali nawet jak podasz (bo do LOTR już dawno praw nie mają) - z drugiej strony to chyba coś kiedyś było na necie, że niby The Godfather I i II przypisują do konta, ale nie wiem, ile w tym prawdy.
Awatar użytkownika
VIP
Podziękował: 92 razy
Podziękowania: 123 razy
Kontakt:

Dzięki.
A co do Ojca Chrzestnego. Niby na koncie Origin mam pierwszego Ojca Chrzestnego aktywowanego (przez chat), ale nie mam go w Origin. Pamiętam że aktywował mi go jakiś "maj frend" z jakichś Indii czy z Pakistanu przez Pogo i inne EA Activation Page.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 7 razy
Podziękowania: 422 razy
Kontakt:

Ja miałem to samkz HP i Zakon Feniksa - napisałem na live chacie i mi kazał na tym Pogo aktywować, a gra na originie się nie pojawiła.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 4 razy
Kontakt:

W okresie od października do grudnia bieżącego roku lista produkcji obecnych w ramach subskrypcji (14 zł miesięcznie lub około 80 złotych rocznie) powiększy się o:

Mass Effect: Andromeda
Dead Space 3
Star Wars: Battlefront II (trail do wypróbowania przed premierą w którym dostępny będzie m.in. singiel oraz multi, co ciekawe nie podano limitów czasowych)
Need For Speed: Payback (wersja próbna na 10 godzin)
The Sims 4 (trial na Xbox One, bez detali)
źródło: https://gamedot.pl/news,mass-effect-and ... -ea-access
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 231 razy
Podziękowania: 142 razy
Kontakt:

I tak wkrótce taniej wyjdzie kupić Andromere osobno niż by chwile ograć i jakby jej nie mieć xD
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 4 razy
Podziękowania: 41 razy
Kontakt:

Ja tam dałam 80 zł za rok dostępu i to była jedna z najlepszych inwestycji :tak:

Teraz sobie na spokojnie ogram ME:A, wcześniej przeszłam Mirror's Edge: Catalyst, Orwell, Aragami, Unravel, Furi, Beholder, Pony Island, TitanFall 2. A jak ktoś nie ma Mass Effect, Dead Space czy Crysis to w ogóle nie ma o czym mówić ;P

A Access ważny jeszcze 7 miesięcy. Chociaż nie mają w planach chyba żadnej większej gry teraz.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 2 razy
Podziękowania: 3 razy
Kontakt:

Mam pytanie. Powiedzcie mi, czy jeśli wykupię abonament EA na origin to będę mógł połączyć ten abonament z konsolą? Czy osobno kupić muszę?
Awatar użytkownika
Członek zespołu
Podziękował: 429 razy
Podziękowania: 249 razy
Kontakt:

mwedner pisze: Mam pytanie. Powiedzcie mi, czy jeśli wykupię abonament EA na origin to będę mógł połączyć ten abonament z konsolą? Czy osobno kupić muszę?
Niestety, aż tak dobrze to nie ma i trzeba kupować osobno :(
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękowania: 7 razy
Kontakt:

Odkryłem włam na swoje konto origin. Zmieniony avatar, pytanie zabezpieczające po rosyjsku. Na szczęście ea support zadziałało i konto w pełni sprawne... :piwo: Tak, że temtego, zabezpieczajcie swoje konta jak tylko możecie :dziadek:
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękowania: 3 razy
Kontakt:

↑ Miałeś włączoną weryfikację logowania, albo jakieś inne wynalazki zwiększające bezpieczeństwo? Nie wiem co oni tam jeszcze mają poza weryfikacją logowania :gwizdany:
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 3 razy
Kontakt:

Od bety SW Battlefronta przez miesiąc ktoś usilnie się próbował dostać na moje konto origin. Co chwilę maile z kodem bezpieczeństwa przychodziły... Po rozmowie z supportem zmieniłem sobie weryfikację na SMS. Niby pomogło ale już 2 razy SMS z kodem po rosyjsku dostałem.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 380 razy
Podziękowania: 518 razy
Kontakt:

A co ja mam powiedzieć, chcę zmienić pytanie weryfikacyjne - bo zapomniałem a raczej nie zapisałem nigdzie - to muszę podać ww. pytanie by zmienić odpowiedź na pytanie i móc m.in. aktywować dodatkowe zabezpieczenia (SMS, tokeny, 2-step verify) i zmienić odpowiedź na pytanie. :E
Odpowiedź mniej więcej znam tylko co bym nie wpisał to nie przyjmuje...
ODPOWIEDZ