PS3 czy PS4

Promocje na gry na konsole Xbox, Playstation, Nintendo. Okazyjne ceny konsol oraz sprzętu elektronicznego.
Regulamin forum
1. Prosimy nie zakładać osobnych tematów dla pojedynczych promocji;
2. Niepospolite promocje opisane wraz z linkiem w odpowiednim temacie mogą zostać nagrodzone dodatnimi punktami reputacji;
3. Zabrania się wklejania prywatnych linków referencyjnych lub linkowania stron trzecich używających refów.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 8 razy
Podziękowania: 41 razy
Kontakt:

Tak jak pisalem, mialem wszystkie rodzaje PS3 i nigdy w zadnej nie mialem problemu z laserem :P a gier ogrywalem i ogrywam ilosci hurtowe :)
Co do Xbox360 to chyba nie dojdziemy do porozumienia :D do czarnej obudowki mozna wlozyc kazdy dysk 2,5:
http://xboxforum.pl/threads/jaki-dysk-2 ... tag.81495/
A zewnetrzny bym nie podpinal, chiba by mnie takie cos draznilo jakby mi na konsoli lezalo i sie kurzylo :P albo obok.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 0
Podziękowania: 11 razy

Atton29 pisze: Co do Xbox360 to chyba nie dojdziemy do porozumienia :D do czarnej obudowki mozna wlozyc kazdy dysk 2,5:
http://xboxforum.pl/threads/jaki-dysk-2 ... tag.81495/
dzięki za link, bo tak moglibyśmy dyskutować do końca świata. Ja Ci piszę o oryginalnie zaplombowanej konsoli, a Ty mi wrzucasz link od przeróbek ;). Jak pisałem, zastanawiałem się nad taką przeróbką ze względu na tę swobodę z HDD. Na szczęście nie zdążyłem się zdecydować. Od zeszłego roku M$ wreszcie zniósł ograniczenie do 32GB po USB - i już nie ma powodu żeby tracić gwarancję. Ale lepiej zakończmy ten wątek hdd na x360 ;). Btw, mój ex leży za konsolą ;)
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Kontakt:

Jakich czlowieku przerobek?? :O
W nowszych modelach (wszystkie Slimy) Xboxa360 mozesz spokojnie wyjac dysk, jest CZARNA SZUFLADKA, nic nie trzeba przerabiac/rokrecac, faktycznie widac znasz temat ;) Chodzilo mi o rodzaj dysku (2,5cala, jest masa zamiennikow, nie musisz uzyc oryginalnego od MS, kupujesz kazdy i pakujesz do owej szufladki, a potem tylko ja wkladasz do konsoli, mowy nie ma o utracie gwarancji czy innych nie lagalnych sprawach) jaki mozna zapakowac w owa czarna szufladke - jaki pasuje. O przerobkach juz sobie doczytales "ponadprogramowo". Osobiscie nie uznaje przerobek i w zyciu bym nie dal grzebac i cos montowac czy wgrywac przy mojej slicznej konsolce.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Kontakt:

Tu jest pokazane jak to wyglada ;) https://www.google.pl/search?q=dysk+do+ ... C0YQsAQIQw
A faktycznie moze zle dobralem ten link, jest w nim o RGH, to faktycznie przerobka, zwracam honor :)
Awatar użytkownika
Wiedźmin

Atton29 pisze: W nowszych modelach (wszystkie Slimy) Xboxa360 mozesz spokojnie wyjac dysk, jest CZARNA SZUFLADKA, nic nie trzeba przerabiac/rokrecac, faktycznie widac znasz temat ;) Chodzilo mi o rodzaj dysku (2,5cala, jest masa zamiennikow, nie musisz uzyc oryginalnego od MS, kupujesz kazdy i pakujesz do owej szufladki, a potem tylko ja wkladasz do konsoli, mowy nie ma o utracie gwarancji czy innych nie lagalnych sprawach) jaki mozna zapakowac w owa czarna szufladke - jaki pasuje.
pytanie: robiłeś coś takiego, czy tylko o tym czytałeś? Nie wiem, jak ze Stingray, ale do wcześniejszych x360 nie wsadzisz innego dysku, poza oryginalnym. Chyba, że zmienisz firmware dysku. A "czarna szufladka" to faktycznie obudowa, tyle, że nierozbieralna. A w każdym razie nie bezproblemowo.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Kontakt:

Nie robilem, przeciez napisalem, ze mam 250gb i nie zamierzam inwestowac na razie w dysk :)
Ale pudeleczko mialem w rece (sa oryginalne po 30zl i podrobki po 15zl, niewiele sie rozniace, moze podrobka jest bardziej licha, gorszy plastik), to sie zwyczajnie otwiera, bardzo proste i wklada sie do srodeczka dowolny dysk 2,5 cala, pozniej sie zamyka i szufladka wzjezdza do Xboxa i tak wlasnie jest w Slimach i Stinach, tylko faty mialy inne dyski ;) Z konsoli szufladka tez wyjezdza gladko, jest wypustka za ktora po prostu pociagasz. Dlatego w odleglej pryszlosci w planach mam dokupienie 500tki i wtedy tylko wyjmujesz jedna i wkladasz druga szufladeczke, latwe, proste i przyjemne :)
Obudowy Slima i Stina faktycznie sie roznia, ale tak samo jest klapka, za ktora znajduje sie latwa do wyjecia szufladeczka (czarne pudeleczko o ktorym pisze od poczatku i pewnie dlatego nie wiedziales o czym mowie ;) )
Awatar użytkownika
Wiedźmin

Atton29 pisze: Nie robilem, przeciez napisalem, ze mam 250gb i nie zamierzam inwestowac na razie w dysk :)
no coz, kazdy ma wlasny rozum. Ale na Twoim miejscu posluchalbym rady czlowieka, ktory nie tylko mial w rece "czarne pudeleczko". Zwlaszcza, ze uwazasz inwestycje 150zl na nowy dysk za nieuzasadniona rozrzutnosc.
Powtarzam: nie wsadzisz DOWOLNEGO dysku do x360. Poza oryginalnymi hdd od M$, wchodza tylko scisle okreslone modele. Do tego nalezy w nich zmienic firmware oraz odtworzyc oryginalna strukture plikow xboxa w celu zasymulowania oryginalnego dysku M$. Przy czym mozliwe jest uzycie dysku z wieksza pojemnoscia niz 500GB, ale i tak po wymianie firmware bedzie to dysk max 500GB. Bo takie max dyski M$ wsadza do x360. Tak to wygladalo jeszcze 2 lata temu.
Zatem jak dlugo nie znajdziesz kogos w 100% zaufanego, ktory Ci potwierdzi, ze w przypadku Stngraya jest inaczej, albo ze M$ przez ostatnie 2 lata zrezygnowal z wlasnego dysku i zniosl wszelkie blokady - unikniesz wielu rozczarowan nie pchajac sie w samodzielna wymiane. Chyba, ze kupisz podrobke dysku M$, juz poprawnie sformatowana i przygotowana. Tylko po co ryzykowac (a sporo takich dyskow zmienilo status na "brick"), skoro po usb podlaczysz (niemal) dowolny dysk? I w razie awarii konsoli bedziesz mogl nadal korzystac z takiego dysku, zamiast go wyrzucac razem z konsola...
Ja, (nie?)stety zakonczylem kontakt z konsolami M$ na Slimie z 2013r., moge wiec nie byc na biezaco. Zwlaszcza w temacie Stingray.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Kontakt:

I to mysle jest cenna rada, dziekuje, faktycznie sie bardziej rozeznam jak przyjdzie co do czego :)
Jednak tak jak mowie nie spieszy mi sie z inwestowaniem w nowy dysk ;) wole owa kaske przeznaczyc na gierki ;) a dysk ktory jest oryginalnie w konsoli wykorzystuje metoda "usun czego juz nie potrzebuje" i tym sposobem zawsze mam zarezerwowane jakies 90gb wolnej przestrzeni :) , a i pudeleczka z nowymi grami dzieki temu wciaz rosna w ilosci na biezaco. Ostatnio dorwalem Halo ODST - urzekla mnie ta gra, cos pieknego! Tak taktycznej walki nie doswiadczylem jeszcze w zadnym FPS, grafika tez jest fajna i bardzo klimatyczna. Mysle, ze smialo mozna dla tej jednej gry chocby nabyc konsole. A gdzie Fable 2, sporo jRPGow i jeszcze cztery inne Halo, a Gears of Wary, bardzo jestem zadowolony ze starej generacji. Minie jeszcze sporo czasu zanim ogram te kozaki :D
Awatar użytkownika
Wiedźmin

Nic na sile. Skoro wystarcza Ci dysk wewnetrzny.
Halo ODST to jedyne Halo, jakie przelecialem jednym tchem, niemal bez przerwy. Halo 3 probuje przejsc od 7 (?) lat...
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Kontakt:

:D
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękowania: 0
Kontakt:

Brałbym ps4, na ps3 nie wychodzą już gry.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Kontakt:

Ale obecna biblioteka wynosi ponad 1200 tytulow ;) Na PS4 raczej nigdy nie wyjdzie taka ilosc gier. Poza tym PS4 bym nie bral w zadnym razie - lada moment maja pojawic sie nowe odswiezone/ zremasterowane wersje. Czy to Slim czy to o zwiekszonej mocy na 100% nie wiadomo, ale nie ulega watpliwoscie, ze jak sie pojawia, cena obecnej PS4 ostro poleci na leb na szyje. Juz uzywki pojawiaja sie po 800-1000zl.
Awatar użytkownika
Zbanowany

chyba niczym specjalnie się nie różni
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Kontakt:

Nie no roznica jest widoczna golym okiem - PS4 ma platne multi w ramach abonamentu Plus wylacznie ;)
A tak powaznie, to roznica jest calkiem widoczna, ale nie powalajaca. Gry wygladaja duzo ladniej, tekstrury sa w znacznie wyzszej rodzielczosci, dobrze widoczne wygladzanie krawedzi oraz inne liftingi :)
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 1 raz

@blanczi1
Różni się. Grami, tak jak jest wspomniane wyżej. Jeśli ktoś ominął 7. generację szerokim łukiem, to teraz jest bardzo dobry moment na nadrabianie zaległości. Używane gry są tanie jak barszcz, a nawet na PSN można kupić co jakiś czas takie gry jak Ni No Kuni albo Catherine za za 20 złotych. Niektóre tytuły mają wciąż żywy tryb multiplayer, więc jeśli nie przeszkadza ci grafika i np. ograniczenie ilości graczy (jak w Battlefieldach), to śmiało kupować. Przynajmniej za darmo, a ostatnio nawet jakość połączenia jakby lepsza (nie wywala tak jak kiedyś) :V
Jeśli ktoś musi mieć wszystko co najnowsze to nie ma innego wyboru jak generacja 8. - czyli PS4. Na PS3 nie ma już prawie żadnych premier, oprócz kilku japońskich tytułów i indyków.

@Atton29
Z płatnym multi jest ciekawa sprawa - myślałem, że po dwóch latach od premiery konsoli jest to już sprawa oczywista. Jednak ostatnio jeden ze znajomych kupił PS4 i po zakończeniu darmowego plusa był zdziwiony, że nie może wbijać do mutli :E
Oczywiście jestem przeciwnikiem takiego abonamentu, ale co poradzisz - ludzie kupują, bo większości 200 zł rocznie różnicy nie robi, a producenci konsol są zadowoleni. Wątła nadzieja w Nintendo NX xD
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Kontakt:

Sa zadowoleni, to fakt, co nie znaczy, ze jest to sytuacja normalna. Na poczatku MS chcialo wcisnac abonament za samo posiadanie konsoli :trollface: ale nie przeszlo ludzi to zbojkotowali.
Sony podchwycilo za to od MS glupia maniere wyciagania kasy za cos co powinno byc za free - multi jest czescia gry za ktora juz zaplacilismy kupujac ja, z jakiej paki mamy bulic za granie w juz raz zakupiona gre? Dla mnie to nigdy nie bedzie normalne, podobnie jak i dla wielu. I tylko kwestia czasu, az pojawi sie wiecej glosow sprzeciwu, zreszta taki stan rzeczy jest nie na reke samym wydawcom - mniej osob gra w multi/ mniej osob kupuje gry dla multi, w przypadku PS4 jest to bardzo mocno widoczne.
Jakby nie bylo sprawa jest jednak swieza, z tego powodu, ze jednak wiekszosc posiadaczy PS4, przynajmniej za granica, to casuale, ludzie nie majacy dotad zadnej konsoli lub wcale wczesniej nie grajacy. Konsole kupili, bo stalo sie to modne i cool. Dla takich osob multi nie jest wazne, po prostu go nie uzywaja, podobnie jak wiekszosc osob doroslych, widze to nawet wsrod znajomych. Ale sprawa sie zmieni jak dojrzeja do sedna rzeczy :geek:
Jestem przekonany, ze spore zmiany zajda juz po premierze nowej konsoli od Sony, pewnie na swieta.
Zmiany juz zachodza - pierwsza gra mmo z prawdziwego zdarzenia Newerwinter wlasnie wychodzi i bedzie faktycznie calkowicie free, nawet poza Plusem :macha:
Awatar użytkownika
Wiedźmin

Płacisz średnio tyle samo za grę, czy gra ma multi czy nie. Płacenie za grę po LANie - to byłoby przegięcie. Ale skoro dystrybutor musi utrzymywać jakieś centralne serwery do multi, to zawsze się wybroni stałymi kosztami. Poza tym płatne multi jest maskowane "darmowymi" grami, więc na jakiś bunt userów bym nie liczył. Roczny koszt jest znacznie niższy, niż np. abonament na kablówkę. A na ten jakoś nikt się nie buntuje, chociaż przecież zainwestował już w telewizor ;)
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Kontakt:

Za ten koszt - 200zl to wole sobie kupic nowa gre ;) lub gier 60 w bundelkach :D
Sony nie placi za utrzymanie serwerow, lecz producent gry. Sony pobiera natomiast prowizje i od jednych, i od drugich - od wydawcow za lokowanie produktu na ich konsoli i od konsumenta za produkt (kompletny i pelnowartosciowy w zalozeniach), czesto drozszy niz jego odpowiednik na pecetach.
Utrzymywanie serwerow mija sie calkowicie z celem gdy sa i tak puste :P z drugiej strony moze to byc korzystne - powoduje np. rozdawanie DLC za free :D
Tak TV posiadam, za internet tez place ;)
Awatar użytkownika
Wiedźmin

Atton29 pisze: Za ten koszt - 200zl to wole sobie kupic nowa gre ;) lub gier 60 w bundelkach :D
I mamy odpowiedź: dla Sony nie jesteś targetem.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 1 raz

Tak, to jest najbardziej logiczne na PS4 - jeśli gra jest free2play, to nie musisz mieć plusa, żeby grać w multi. Jeśli za grę zapłaciłeś, to musisz dodatkowo opłacić plusa :V

@buck
Jedyne co Sony utrzymuje to serwery PSN - czyli jak grasz w Battlefielda, czy Borderlands, to musisz łączyć się z dwiema usługami - Battlelogiem/Gearboxem + PSNem. Czyli większe prawdopodobieństwo, że coś pójdzie nie tak po drodze :E

Miejmy tylko nadzieję, że pewnego dnia Gabenowi nie przyjdzie do głowy pobierać opłaty za grę przez Steamworks, bo multum gier z tego korzysta...
ODPOWIEDZ