Gry usunięte ze Steam

Okazyjne ceny gier na PC z dystrybucji elektronicznej. Klucze Steam, GOG, Origin, Uplay itd
Regulamin forum
1. Prosimy nie zakładać osobnych tematów dla pojedynczych promocji;
2. Niepospolite promocje opisane wraz z linkiem w odpowiednim temacie mogą zostać nagrodzone dodatnimi punktami reputacji;
3. Zabrania się wklejania prywatnych linków referencyjnych lub linkowania stron trzecich używających refów.
Awatar użytkownika
VIP
Discord: #2540
Podziękował: 125 razy
Podziękowania: 1273 razy
Kontakt:

Yogitex pisze:
Xanthi pisze:
Yogitex pisze: Call of Juarez: The Cartel i Gunslinger usunięte ze Steama.
Wiadomo z jakiego powodu? :? The Cartel na Steam kupiłem za 2 zł na Allegro kiedyś :E
Ano nie wiadomo. Z uPlay, PSN i XBL Marketplace też usunięto
Pewnie znowu chodziło o licencję muzyczną :E Gunslinger i Więzy Krwi nadal można kupić w Ubishopie ^^ Nie ma tam za To Call of Juarez i The Cartel ;)
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 93 razy
Podziękowania: 96 razy
Kontakt:

Lost Joystick, Green Slaughter zbanowane na steamie prawdopodobnie z powodu fałszywych recenzji. Można je jeszcze kupić m.in. w gogo bundlach. Możliwe, że taki sam los spotka Crap attack i Maze of Infection.
Awatar użytkownika
VIP
Podziękował: 249 razy
Podziękowania: 393 razy
Kontakt:

oLiardi pisze: Lost Joystick, Green Slaughter zbanowane na steamie prawdopodobnie z powodu fałszywych recenzji. Można je jeszcze kupić m.in. w gogo bundlach. Możliwe, że taki sam los spotka Crap attack i Maze of Infection.
Chyba już spotkał - https://steam.madjoki.com/apps/banned
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 93 razy
Podziękowania: 96 razy
Kontakt:

Crap attack dalej jeszcze można kupić w sklepie, więc to trochę dziwny ban.
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 11 razy
Podziękowania: 14 razy
Kontakt:

Dwie gry od Atari: Test Drive Unlimited 2 i 911: First Responders wycofano ze sprzedaży na Steamie.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 1377 razy
Podziękowania: 1315 razy
Kontakt:

eh grało sie grało w TDU2 ponad 100h zrobiłem i miło wspominam
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 170 razy
Podziękowania: 125 razy
Kontakt:

Farm Manager 2018 od firmy PlayWay również pożegnało się ze Steamem (cytując za Graczpospolitą.pl "wstrzymano ze względu na potencjalne złamanie praw autorskich przez PlayWay") przynajmniej do czasu wyjaśnienia sprawy ze stroną pozywającą czyli studiem UIG GmbH.
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 18 razy
Podziękowania: 18 razy

Awatar użytkownika
Hitman
Discord: Ejdrien.#8595
Podziękował: 2416 razy
Podziękowania: 330 razy
Kontakt:

A zamierzałem kupić TDU :/ Teraz pewnie będzie jakaś kosmiczna cena...
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 298 razy
Podziękowania: 261 razy
Kontakt:

Ejdrien. pisze: A zamierzałem kupić TDU :/ Teraz pewnie będzie jakaś kosmiczna cena...
Kilka sklepów miało TDU w ofercie, poszukaj, a pewnie znajdziesz jeszcze w sensownej cenie.
Awatar użytkownika
Hitman
Discord: Ejdrien.#8595
Podziękował: 2416 razy
Podziękowania: 330 razy
Kontakt:

Wszystkie serwisy pokazują mniej więcej 40 złotych :/
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 298 razy
Podziękowania: 261 razy
Kontakt:

Ejdrien. pisze: Wszystkie serwisy pokazują mniej więcej 40 złotych :/
To nie jest wygórowana cena jeżeli zakładamy, że gra wyleci z każdego z tych sklepów i już nigdy nie pojawi się podczas promocji.
Awatar użytkownika
VIP
Podziękował: 175 razy
Podziękowania: 58 razy
Kontakt:

Yogitex pisze: Dwie gry od Atari: Test Drive Unlimited 2 i 911: First Responders wycofano ze sprzedaży na Steamie.
Jak zwykle uprzedzili wcześniej? Teraz żałuję, że nie zgarnąłem TDU jak wiele razy było za 4,99 euro na sejlu czy za kilkanaście złotych na Muve na wiosnobraniu. TDU Ferrari z kolei dalej nie ma polskiej ceny na steamie :(
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 0
Podziękowania: 15 razy
Kontakt:

Revan pisze:
Yogitex pisze: Dwie gry od Atari: Test Drive Unlimited 2 i 911: First Responders wycofano ze sprzedaży na Steamie.
Jak zwykle uprzedzili wcześniej? Teraz żałuję, że nie zgarnąłem TDU jak wiele razy było za 4,99 euro na sejlu czy za kilkanaście złotych na Muve na wiosnobraniu. TDU Ferrari z kolei dalej nie ma polskiej ceny na steamie :(
na HRK kupilem dzis test drive za 6 euro wiec jak jestes sklonny tego eurasa przeplacic to morzesz wrzucic do kolekcji
Awatar użytkownika
Hitman

od czego sa koledzy z roznych zagranic :E pytanie czy utrzyma sie licencja do kolejnej przeceny
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 35 razy
Podziękowania: 17 razy
Kontakt:

Revan pisze:
Jeśli TD Ferrari planujesz kupić dla celów innych niż zbieractwo/kolekcjonerstwo, to nie polecam. Prowadzenie przyzwoite chyba tylko na kierownicy, ale nawet to nie pomaga na nudę, bo wyścigów jest strasznie dużo i są szalenie długie, a momentami frustrujące. Dla prawdziwych fanatyków Ferrari pewnie spoko jako encyklopedio-gra, ale masakrycznie dłużące się wyścigi wszystko psują (zwłaszcza, że to tylko jazda po zamkniętych torach, które też się nieprzyzwoicie często powtarzają). Grając w to aż dziwiłem się, że twórcy NFS Shifta mogli wypluć taki festiwal nudy.
Awatar użytkownika
VIP
Kontakt:

tiktak77 pisze:
Revan pisze:
na HRK kupilem dzis test drive za 6 euro wiec jak jestes sklonny tego eurasa przeplacic to morzesz wrzucic do kolekcji
Dzięki, tyle chyba mogę dać.
mori pisze: od czego sa koledzy z roznych zagranic :E pytanie czy utrzyma sie licencja do kolejnej przeceny
Ale mówisz o Ferrari? Bo wspomniane TDU 2 jest wycofane we wszystkich regionach.
Bożygrzmot pisze:
Revan pisze:
Jeśli TD Ferrari planujesz kupić dla celów innych niż zbieractwo/kolekcjonerstwo, to nie polecam. Prowadzenie przyzwoite chyba tylko na kierownicy, ale nawet to nie pomaga na nudę, bo wyścigów jest strasznie dużo i są szalenie długie, a momentami frustrujące. Dla prawdziwych fanatyków Ferrari pewnie spoko jako encyklopedio-gra, ale masakrycznie dłużące się wyścigi wszystko psują (zwłaszcza, że to tylko jazda po zamkniętych torach, które też się nieprzyzwoicie często powtarzają). Grając w to aż dziwiłem się, że twórcy NFS Shifta mogli wypluć taki festiwal nudy.
Jak kiedyś chciałem kupować za 3,74 euro to kojarzę, że oceny na steamie były całkiem spoko, coś w ostatnim czasie spadły.
Awatar użytkownika
Hitman

@revan - no Ferrari, bo bedzie tak dlugo, jak dlugo maja wykupiona licencje, watpie aby przedluzali jakos specjalnie jp-pl przechodzi, wiec ca/nz pewnie tez, ale nie wiadomo czy zrobia znowu -75%
Awatar użytkownika
VIP
Podziękował: 728 razy
Podziękowania: 231 razy
Kontakt:

Na jednej stronce pojawiła się informacja:
https://www.nuuvem.com/item/test-drive-unlimited-2 $5 US / $2.58 in BR
https://www.nuuvem.com/item/911-first-responders $1.25 US / $0.77 in BR

Sam już mam więc nie wiem czy działa (kurcże od lat nie kupiłem nic na nuuvem :( )
Awatar użytkownika
VIP
Kontakt:

Furrak pisze: Na jednej stronce pojawiła się informacja:
https://www.nuuvem.com/item/test-drive-unlimited-2 $5 US / $2.58 in BR
https://www.nuuvem.com/item/911-first-responders $1.25 US / $0.77 in BR

Sam już mam więc nie wiem czy działa (kurcże od lat nie kupiłem nic na nuuvem :( )
Wczoraj dałem ponad 10 zł więcej za TDU na HRK :P Swoją drogą nie przechodziła płatność kartą(ekran weryfikacji po dokonaniu płatności się ładował w nieskończoność, próbowałem z 5 razy) i tylko Paypal wchodził w grę.
ODPOWIEDZ