Dwa tygodnie temu na forum steama powstał oficjalny wątek na temat usunięcia GfWL z Dirta 3.
W skrócie: pracę trwają ale nie ma na razie określonego ETA. Nie jest też jeszcze roztrzygnięta kwestia DLC a konkretnie czy zostaną udostępnione wszystkim, którzy mają grę na steamie czy tylko osobom, które miały jakieś dodatki wcześniej przed zmianą.
Koniec GFWL
Ace Combat: Assault Horizon przeszedł dziś (połowicznie) z G4WL na Steam. Do 1 kwietnia można nawet przenieść swoje save'y i achievementy - http://steamcommunity.com/games/228400/ ... 3486601379
Po pierwszym kwietnia gra będzie używała 100% steamworks.
Po pierwszym kwietnia gra będzie używała 100% steamworks.
- Podziękował: 6 razy
- Podziękowania: 23 razy
- Kontakt:
Dirt 3:
Poza tym żadnych nowych informacji odnośnie innych gier. Zestawienie zrobione przez joystick w styczniu z poprzedniej strony nadal obowiązuje.
Czyli na razie żadnych konkretów.Rest assured though we are still committed to getting DiRT 3 on Steamworks, I just can't really guess a date at the moment.
Poza tym żadnych nowych informacji odnośnie innych gier. Zestawienie zrobione przez joystick w styczniu z poprzedniej strony nadal obowiązuje.
Też poszukiwałem informacji na ten temat i nic konkretnego nie znalazłem. Ja mam taką cichą nadzieje że steam wszystko podźwignie. W końcu wprowadzają Dark Souls 2 na steama więc może wtedy albo zaraz po tym. Myślę że maja tylko problem z save'ami i osiągniaciami i dlatego się to przeciąga.
- Podziękował: 96 razy
- Podziękowania: 306 razy
- Kontakt:
DS:PtDE, GTA IV, RE 5, to dla mnie najważniejsze, miałem na celowniku te gry gdy gruchnęła wiadomość że w lipcu zamykają GfWL, więc postanowiłem poczekać jeszcze parę miechów mając nadzieję że zdobyte osiągnięcia nie przepadną wraz z upadającym systemem. czemu nic nie słychać o przeniesieniu Dirta 2, tą część przeszedł bym z chęcią jeszcze raz
Mam nadzieję że szybko coś postanowią.
PS. Może zacznę jednak DS, biorąc pod uwagę jak namco przeniosło AC osiągnięcia i sejwy są bezpieczne.

PS. Może zacznę jednak DS, biorąc pod uwagę jak namco przeniosło AC osiągnięcia i sejwy są bezpieczne.
Kupiłem jeszcze ostatnio DiRT 1+2 za 30 zł jako gamebook. I tak patrze że obie te gry są obsługiwane przez upadający GfWL. Mam nadzieję że w przyszłości będzie można dodać te gry na Steama chociaż póki co wygląda to słabo bo ani nie ma informacji o przenosinach tych gier jak i trzeciej części (którą już mam na Steamie ale DLC do nich nie mam) i wogóle nie można kupić poprzednich DiRT za pośrednictwem platformy Steam.
- Podziękował: 6 razy
- Podziękowania: 23 razy
- Kontakt:
Nad przeniesieniem Dirta 3 trwają pracę o czym można przeczytać w wątku zlinkowanym wyżej. Miały zostać ukończone na początku tego roku ale widocznie nie mają one wysokiego priorytetu. Co do pierwszych dwóch części to wątpię by doczekały się one pełnego wsparcia steamworks. Jeśli będziemy mieli szczęście (czyt. będzie się to opłacało Codemasters) to być może po prostu zniosą GfWL bez integracji ze steamem, coś jak w przypadku Fallouta 3.
- Podziękował: 1 raz
- Podziękowania: 1 raz
- Kontakt:
Jako że nie jestem ostatnio w temacie to co z:
Resident Evil 5
Dawn of War 2
Gears of War
Dead Rising 2(którego ostatnio próbowałem uruchomić)
Ogólnie to lecą z tym w niezłe kulki..
Resident Evil 5
Dawn of War 2
Gears of War
Dead Rising 2(którego ostatnio próbowałem uruchomić)
Ogólnie to lecą z tym w niezłe kulki..
- Podziękował: 37 razy
- Podziękowania: 49 razy
- Kontakt:
co wy tak narzekacie, zapewne zrobia tak ze usuna GFWL zostawiajac jakies tam granie na profilu lokalnym bez zadnego logowania sie online(dla mnie duuzo lepiej) sejvy lokalnie na dysku i tyle.