Koniec GFWL

Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 6 razy
Podziękowania: 23 razy
Kontakt:

Dwa tygodnie temu na forum steama powstał oficjalny wątek na temat usunięcia GfWL z Dirta 3.
W skrócie: pracę trwają ale nie ma na razie określonego ETA. Nie jest też jeszcze roztrzygnięta kwestia DLC a konkretnie czy zostaną udostępnione wszystkim, którzy mają grę na steamie czy tylko osobom, które miały jakieś dodatki wcześniej przed zmianą.
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 0
Podziękowania: 0

Ace Combat: Assault Horizon przeszedł dziś (połowicznie) z G4WL na Steam. Do 1 kwietnia można nawet przenieść swoje save'y i achievementy - http://steamcommunity.com/games/228400/ ... 3486601379

Po pierwszym kwietnia gra będzie używała 100% steamworks.
Awatar użytkownika
VIP
Podziękował: 102 razy
Podziękowania: 24 razy
Kontakt:

Są jakieś nowe informacje na temat gier GFWL?
Awatar użytkownika
Predator
Kontakt:

Dirt 3:
Rest assured though we are still committed to getting DiRT 3 on Steamworks, I just can't really guess a date at the moment.
Czyli na razie żadnych konkretów.

Poza tym żadnych nowych informacji odnośnie innych gier. Zestawienie zrobione przez joystick w styczniu z poprzedniej strony nadal obowiązuje.
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękowania: 1 raz
Kontakt:

Wie ktoś co stanie się z Dark Souls? Jak na razie znalazłem jedynie informacje, że namco "przeszukuje opcje", ale nic więcej na ten temat...
Awatar użytkownika
Predator
Kontakt:

Też poszukiwałem informacji na ten temat i nic konkretnego nie znalazłem. Ja mam taką cichą nadzieje że steam wszystko podźwignie. W końcu wprowadzają Dark Souls 2 na steama więc może wtedy albo zaraz po tym. Myślę że maja tylko problem z save'ami i osiągniaciami i dlatego się to przeciąga.
Awatar użytkownika
Łowca

SimbuS pisze: Wie ktoś co stanie się z Dark Souls? Jak na razie znalazłem jedynie informacje, że namco "przeszukuje opcje", ale nic więcej na ten temat...
Kumpel przeklepał klucz z dark souls do steama przyjeło mu.
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 1 raz
Podziękowania: 19 razy
Kontakt:

Albo jakieś info o Resident Evil 5? :)
Awatar użytkownika
Łowca
Kontakt:

A co z GTA IV ? Też ma być wycofany z GFWL ? Jak tak to czy dałoby radę aktywować tą grę na Steam używając klucza z GFWL ?
Awatar użytkownika
Łowca
Kontakt:

pluszonator pisze:
SimbuS pisze: Wie ktoś co stanie się z Dark Souls? Jak na razie znalazłem jedynie informacje, że namco "przeszukuje opcje", ale nic więcej na ten temat...
Kumpel przeklepał klucz z dark souls do steama przyjeło mu.
Na Steam'ie jest Dark Souls, ale nadal wymaga logowania do windows live, aby grać :)
xTomoyo pisze: Albo jakieś info o Resident Evil 5? :)
Z tego co czytałem, to nie mają żadnych planów na przenoszenie :P
Awatar użytkownika
Predator
Kontakt:

Sławek pisze: A co z GTA IV ? Też ma być wycofany z GFWL ? Jak tak to czy dałoby radę aktywować tą grę na Steam używając klucza z GFWL ?
Aż tak trudno przeczytać te kilka postów wstecz? Sergeron odpisał na to pytanie na poprzedniej stronie.
Awatar użytkownika
Łowca
Kontakt:

Przepraszam, nie zauważyłem :oops:
Trochę szkoda, że nie wejdzie, ale jak ja kupowałem to na Steam było 3x droższe ;)
Awatar użytkownika
Łowca
Kontakt:

Oby tylko Residenty przenieśli, bo ich mi szkoda najbardziej. Swoją drogą pozostaje tam jeszcze dobra gierka Bulletstorm, a o niej chyba cisza.
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 96 razy
Podziękowania: 306 razy
Kontakt:

DS:PtDE, GTA IV, RE 5, to dla mnie najważniejsze, miałem na celowniku te gry gdy gruchnęła wiadomość że w lipcu zamykają GfWL, więc postanowiłem poczekać jeszcze parę miechów mając nadzieję że zdobyte osiągnięcia nie przepadną wraz z upadającym systemem. czemu nic nie słychać o przeniesieniu Dirta 2, tą część przeszedł bym z chęcią jeszcze raz :) Mam nadzieję że szybko coś postanowią.

PS. Może zacznę jednak DS, biorąc pod uwagę jak namco przeniosło AC osiągnięcia i sejwy są bezpieczne.
Awatar użytkownika
Łowca

Kupiłem jeszcze ostatnio DiRT 1+2 za 30 zł jako gamebook. I tak patrze że obie te gry są obsługiwane przez upadający GfWL. Mam nadzieję że w przyszłości będzie można dodać te gry na Steama chociaż póki co wygląda to słabo bo ani nie ma informacji o przenosinach tych gier jak i trzeciej części (którą już mam na Steamie ale DLC do nich nie mam) i wogóle nie można kupić poprzednich DiRT za pośrednictwem platformy Steam.
Awatar użytkownika
Predator
Kontakt:

Nad przeniesieniem Dirta 3 trwają pracę o czym można przeczytać w wątku zlinkowanym wyżej. Miały zostać ukończone na początku tego roku ale widocznie nie mają one wysokiego priorytetu. Co do pierwszych dwóch części to wątpię by doczekały się one pełnego wsparcia steamworks. Jeśli będziemy mieli szczęście (czyt. będzie się to opłacało Codemasters) to być może po prostu zniosą GfWL bez integracji ze steamem, coś jak w przypadku Fallouta 3.
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 96 razy
Podziękowania: 306 razy
Kontakt:

Dirt jeden nie jest pod GfWL, normalne zabezpieczenie płytką, które można znieść pachem.
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 1 raz
Kontakt:

Jako że nie jestem ostatnio w temacie to co z:
Resident Evil 5
Dawn of War 2
Gears of War
Dead Rising 2(którego ostatnio próbowałem uruchomić)
Ogólnie to lecą z tym w niezłe kulki..
Awatar użytkownika
VIP
Podziękował: 102 razy
Podziękowania: 24 razy
Kontakt:

Niewiernus pisze: co z:
Resident Evil 5
Dawn of War 2
Gears of War
Dead Rising 2(którego ostatnio próbowałem uruchomić)
nic :/
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 37 razy
Podziękowania: 49 razy
Kontakt:

co wy tak narzekacie, zapewne zrobia tak ze usuna GFWL zostawiajac jakies tam granie na profilu lokalnym bez zadnego logowania sie online(dla mnie duuzo lepiej) sejvy lokalnie na dysku i tyle.
ODPOWIEDZ