Windows 10 za darmo

Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 0
Podziękowania: 11 razy
Kontakt:

PiccoloPL pisze:
MSKOTOR pisze: http://www.purepc.pl/oprogramowanie/win ... _2020_roku

MS mówi, że Win10 to ich ostatni OS, a jednocześnie wsparcie dla nowych wersji Dx12.x i nowe funkcje będą wprowadzane tylko do 2020r. Później pewnie ogłoszą Win 10.1 :D
Jak dobrze pamiętam to taka PR-owa zagrywka bo ma nie być nowego płatnego windowsa i w teorri może pojawić się win 11,12 itd ale w formie aktualizacji. Jednak znając MS to szybko zdanie zmienią.
Czyli jak JellyBean i KitKat na telefony?
Awatar użytkownika
Predator
Podziękowania: 2 razy
Kontakt:

Tak, ale to na razie tylko domysły, choć w jakim innym celu robili by windę modułową nie wiem. Ciekawe jak się rozwiną programy uniwersalne i czy się rozwiną.
Awatar użytkownika
Predator
Kontakt:

sacrus pisze: Tak, ale to na razie tylko domysły, choć w jakim innym celu robili by windę modułową nie wiem. Ciekawe jak się rozwiną programy uniwersalne i czy się rozwiną.
Po tym co się stało z pakietem Office to wolę nie wiedzieć.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 4 razy
Podziękowania: 41 razy
Kontakt:

Pasjans w Win 10 będzie miał reklamy, które można usunąć wykupując abonament. Już wiadomomo jak będą zarabiać na darmowej aktualizacji systemu :D Ciekawe do czego jeszcze w przyszłości wprowadzą reklamy.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 235 razy
Podziękowania: 219 razy
Kontakt:

MSKOTOR pisze: Pasjans w Win 10 będzie miał reklamy, które można usunąć wykupując abonament. Już wiadomomo jak będą zarabiać na darmowej aktualizacji systemu :D Ciekawe do czego jeszcze w przyszłości wprowadzą reklamy.
Chwila moment. Chcesz nam powiedzieć że "darmowy" Windows 10 będzie się różnił od Windowsa 10 za którego zapłacę?
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 15 razy
Podziękowania: 27 razy
Kontakt:

MSKOTOR pisze: Pasjans w Win 10 będzie miał reklamy, które można usunąć wykupując abonament. Już wiadomomo jak będą zarabiać na darmowej aktualizacji systemu :D Ciekawe do czego jeszcze w przyszłości wprowadzą reklamy.
Poza wkurzonymi pracownikami ZUS-u i innych placówek państwowych, które nic innego nie robią to komuś to przeszkadza bo ma zamiar grać?
Awatar użytkownika
VIP
Podziękował: 75 razy
Podziękowania: 145 razy
Kontakt:

W zusie to jeszcze na 98 pracują :trollface:
Awatar użytkownika
Predator
Kontakt:

PiccoloPL pisze:
Poza wkurzonymi pracownikami ZUS-u i innych placówek państwowych, które nic innego nie robią to komuś to przeszkadza bo ma zamiar grać?
Od kilku lat można wyłączyć całkowicie gry systemowe, myślę że będzie też taka opcja w Win10.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 91 razy
Podziękowania: 259 razy
Kontakt:

PiccoloPL pisze: Poza wkurzonymi pracownikami ZUS-u i innych placówek państwowych, które nic innego nie robią to komuś to przeszkadza bo ma zamiar grać?
Jeżeli już to faktycznie będzie to na pewno nie tylko w pasjansie. Z drugiej strony to ma sens - SaaS.
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękowania: 0

Właśnie zainstalowałem windowsa 10 i zmieniła mi się rozdzielczość z 1920x1080 na 1600x1200.
Nie mogę tego zmienić na taki jak miałem, bo tego tam nie ma...
Pomoże ktoś?
Awatar użytkownika
VIP
Podziękował: 75 razy
Podziękowania: 145 razy
Kontakt:

Ustawienia ekranu - zaawansowane ustawienia wyświetlania <-- nie ma tutej rozdziałki? To reinstal sterów do grafiki, z tym akurat są problemy
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 11 razy
Podziękowania: 16 razy
Kontakt:

angelofdemon pisze: Właśnie zainstalowałem windowsa 10 i zmieniła mi się rozdzielczość z 1920x1080 na 1600x1200.
A reboot zrobił? Mi stery z grafy dopiero po pierwszy reboocie wskoczyły.
Awatar użytkownika
Łowca

Właśnie zresetowałem, kompletnie o tym nie pomyślałem. Dzięki Komar i Smugglersun.
Mix
Awatar użytkownika
Mix
Predator
Podziękowania: 6 razy
Kontakt:

PiccoloPL pisze:
Nigdy nie grales w pasnajnsa windosowego ? To jeszcze powiedz ze w sapera tez nie. Za malo HD ?
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 15 razy
Podziękowania: 27 razy
Kontakt:

Mix pisze:
PiccoloPL pisze:
Nigdy nie grales w pasnajnsa windosowego ? To jeszcze powiedz ze w sapera tez nie. Za malo HD ?
W czasach gdy miałem sprzęt który nie ogarniał diablo 2 bo nie spełniał wymagań jak najbardziej. Jednak wolałem sapera :lol: .
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękowania: 17 razy
Kontakt:

Mi się coś nie chce zaktualizować system. Wprawdzie wymuszona przez MediaCreationToolx64 ;) Zarezerwowana jeszcze nie wyskoczyła. Czy to zrobiony Pendrive, czy ISO w napędzie wirtualnym, a nawet bezpośrednia próba aktualizacji kończy się po pierwszym resecie po przygotowaniach. Start wydaje się normalny... pasek i "trwa ładowanie plików"... później graficznie okienko Windowsa i obracającym się kółkiem - że pracuje i coś robi. Niestety po godzinie, a nawet po nocce to samo miejsce. Po zresetowaniu i powrocie do starego systemu pisze o błędzie: "0xC9001101 - 0x20017" - "Instalacja nie powiodła się w fazie SAFE_OS - podczas operacji wystąpił błąd BOOT".W sieci jeszcze nie dokopałem się do informacji co z tym.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 50 razy
Podziękowania: 78 razy
Kontakt:

A mi dla odmiany nie chce działać ten MediaCreationToolx64. Ściągam, wybieram polski, iso i nic. Pokazuje, że ściąga ale utyka na 0%. Ktoś miał podobnie?
Awatar użytkownika
Predator
Podziękowania: 3 razy
Kontakt:

boskiapollo pisze: A mi dla odmiany nie chce działać ten MediaCreationToolx64. Ściągam, wybieram polski, iso i nic. Pokazuje, że ściąga ale utyka na 0%. Ktoś miał podobnie?
U mnie po uruchomieniu cały czas się ładował, po kilku restartach programu załapał. Najpierw pobrałem ISO, później zrobiłem uaktualnienie.
Awatar użytkownika
Łowca

Ja nadal czekam na zaproszenie. Wie ktoś może czy aktualizacja polega na zwykłym updacie typu 8->8.1 (z przejściem całej konfiguracji oraz zawartością prywatnych plików/folderów) czy osobnym faktem instalacji (typu format twardy)?
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 11 razy
Podziękowania: 16 razy
Kontakt:

niemalimitów pisze: Ja nadal czekam na zaproszenie.
Nie musisz czekać. Wystarczy pobrać tool z ich strony (o którym mówią wyżej) i wybrać opcje upgrejdu. Sam tak robiłem i bez problemu poszło. Długo bo długo, ale easy.
ODPOWIEDZ