Czyli jak JellyBean i KitKat na telefony?PiccoloPL pisze:Jak dobrze pamiętam to taka PR-owa zagrywka bo ma nie być nowego płatnego windowsa i w teorri może pojawić się win 11,12 itd ale w formie aktualizacji. Jednak znając MS to szybko zdanie zmienią.MSKOTOR pisze: http://www.purepc.pl/oprogramowanie/win ... _2020_roku
MS mówi, że Win10 to ich ostatni OS, a jednocześnie wsparcie dla nowych wersji Dx12.x i nowe funkcje będą wprowadzane tylko do 2020r. Później pewnie ogłoszą Win 10.1
Windows 10 za darmo
- Podziękował: 0
- Podziękowania: 11 razy
- Kontakt:
Tak, ale to na razie tylko domysły, choć w jakim innym celu robili by windę modułową nie wiem. Ciekawe jak się rozwiną programy uniwersalne i czy się rozwiną.
- Podziękował: 4 razy
- Podziękowania: 41 razy
- Kontakt:
Pasjans w Win 10 będzie miał reklamy, które można usunąć wykupując abonament. Już wiadomomo jak będą zarabiać na darmowej aktualizacji systemu
Ciekawe do czego jeszcze w przyszłości wprowadzą reklamy.

- Podziękował: 15 razy
- Podziękowania: 27 razy
- Kontakt:
W czasach gdy miałem sprzęt który nie ogarniał diablo 2 bo nie spełniał wymagań jak najbardziej. Jednak wolałem sapera

- Podziękowania: 17 razy
- Kontakt:
Mi się coś nie chce zaktualizować system. Wprawdzie wymuszona przez MediaCreationToolx64
Zarezerwowana jeszcze nie wyskoczyła. Czy to zrobiony Pendrive, czy ISO w napędzie wirtualnym, a nawet bezpośrednia próba aktualizacji kończy się po pierwszym resecie po przygotowaniach. Start wydaje się normalny... pasek i "trwa ładowanie plików"... później graficznie okienko Windowsa i obracającym się kółkiem - że pracuje i coś robi. Niestety po godzinie, a nawet po nocce to samo miejsce. Po zresetowaniu i powrocie do starego systemu pisze o błędzie: "0xC9001101 - 0x20017" - "Instalacja nie powiodła się w fazie SAFE_OS - podczas operacji wystąpił błąd BOOT".W sieci jeszcze nie dokopałem się do informacji co z tym.

- Podziękowania: 0
Ja nadal czekam na zaproszenie. Wie ktoś może czy aktualizacja polega na zwykłym updacie typu 8->8.1 (z przejściem całej konfiguracji oraz zawartością prywatnych plików/folderów) czy osobnym faktem instalacji (typu format twardy)?