Promocje w Xbox Live Marketplace

Promocje na gry na konsole Xbox, Playstation, Nintendo. Okazyjne ceny konsol oraz sprzętu elektronicznego.
Regulamin forum
1. Prosimy nie zakładać osobnych tematów dla pojedynczych promocji;
2. Niepospolite promocje opisane wraz z linkiem w odpowiednim temacie mogą zostać nagrodzone dodatnimi punktami reputacji;
3. Zabrania się wklejania prywatnych linków referencyjnych lub linkowania stron trzecich używających refów.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 50 razy
Podziękowania: 78 razy
Kontakt:

freqsize pisze:
boskiapollo pisze: Jest obecnie promo na serię Far Cry. Chętnie bym zakupił packa 4+Primal ale w sklepie tureckim, bo jednak tam wyjdzie ok. 36 zł, vs 66 u nas. No i pytanie. Czy to wciąż możliwe? W sensie przejdzie mi ta płatność bez problemu? Czytałem o jakimś błędzie, że niektórzy muszą czekać 3 dni zanim kupią. Spotkał się ktoś z tym, albo może doradzić jak to kupić i aktywować, żeby problemów nie było?

Edit. Oczywiście wiem, że muszę kupić najpierw gift carda (tutaj wszystko wiem), bardziej mi chodzi o samą aktywację jego i płatność z salda giftu.
Spokojnie przejdzie zdrapkami. cały czas tak kupuję i nie ma problemu.
Na forach piszą o blokadzie 3 dniowej, jak ktoś nie kupował w damym regionie wcześniej.
Kupujesz normalnie przez przeglądarkę bez vpn i innych ustrojst. gra się automatycznie dopisuje do konta.
Już to zdążyłem przetestować. Kupiłem w MTC game zdrapkę na 50 lir za ok. 39 zł co idealnie starczyło na bundle 4+primal. Aktywacja zdrapki i sam zakup przebiegły bez najmniejszych problemów. Szkoda swoją drogą, że zdrapki argentyńskie są takie drogie, bo zakupy byłyby jeszcze tańsze. Ale i tak myślę, że to był dobry deal.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 0
Podziękowania: 787 razy

Far Cry 5 na argentyńskim MS Store za ~ 67 zł: https://www.microsoft.com/es-ar/p/far-c ... verviewtab
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękowania: 11 razy

murinus pisze: Far Cry 5 na argentyńskim MS Store za ~ 67 zł
tak z ciekawości: po co ciągle wrzucasz takie "okazje", które okazjami wcale nie są? Nie ma możliwości zakupu na argentyńskim MSS. Chyba, że dogadasz się z jakimś argentyńczykiem.
...a wtedy sam sobie będziesz sprawdzał takie okazje, na bieżąco.
Taka propozycja: na głównej jest przycisk: zaproponuj promocję. Korzystaj. Jak będzie coś dobrego, to pójdzie news na głównej, a Ty otrzymasz uśmiech od Szefa wszystkich Szefów.
To sprawdzanie wątków pod kątem nowych postów, gdzie są tylko Twoje "okazje", staje się już męczące...
Ci użytkownicy podziękowali buck za ten post:
Hemiq
Awatar użytkownika
Wiedźmin

czyli nie da rady kupić nawet jeśli bym zakupił zdrapkę https://www.seagm.com/fr/xbox-live-gift-cards-argentina
Awatar użytkownika
Administrator
Discord: remike#9022
Podziękował: 576 razy
Podziękowania: 261 razy
Kontakt:

buck pisze:
tak z ciekawości: po co ciągle wrzucasz takie "okazje", które okazjami wcale nie są? Nie ma możliwości zakupu na argentyńskim MSS. Chyba, że dogadasz się z jakimś argentyńczykiem
O ile zgadzam się, że okazje Marinusa w 90% są kiepskie, o tyle tu akurat nie masz racji. Od kilku dni można już kupić zdrapki do argentyńskiego MS Store. Niestety sklepy strasznie sobie zdzierają i chcą niemal dwukrotność wartości zdrapki. Niemniej czasami i tak się opłaci.
Awatar użytkownika
Wiedźmin

buck pisze:
tak z ciekawości: po co ciągle wrzucasz takie "okazje", które okazjami wcale nie są? Nie ma możliwości zakupu na argentyńskim MSS. Chyba, że dogadasz się z jakimś argentyńczykiem.
...a wtedy sam sobie będziesz sprawdzał takie okazje, na bieżąco.
Taka propozycja: na głównej jest przycisk: zaproponuj promocję. Korzystaj. Jak będzie coś dobrego, to pójdzie news na głównej, a Ty otrzymasz uśmiech od Szefa wszystkich Szefów.
To sprawdzanie wątków pod kątem nowych postów, gdzie są tylko Twoje "okazje", staje się już męczące...
masz poczytaj sobie > https://xbox-store-checker.com/pl/blog/ ... tcard-ars/
Awatar użytkownika
Wiedźmin

remike pisze: O ile zgadzam się, że okazje Marinusa w 90% są kiepskie, o tyle tu akurat nie masz racji.
czekam na newsa na głównej
murinus pisze: czyli nie da rady kupić nawet jeśli bym zakupił zdrapkę
Tego nie wiem. Sytuacja jest bardzo płynna- jak widać. Jeszcze parę dni temu nie było zdrapek. Przy groszowych sprawach można chyba ryzykować
A co do "poczytania": Jakoś w spisie promocji możliwych dla kart podarunkowych XSC (z linka) nadal nie umieszcza Argentyny...
Ostatnio zmieniony 16 sty 2019, o 12:23 przez buck, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Administrator
Discord: remike#9022
Podziękował: 576 razy
Podziękowania: 261 razy
Kontakt:

News na głównej będzie, spokojnie, dopiero sam to obczaiłem.

Przy tej cenie zdrapek z Argentyny to na jedno wychodzi czy się kupi zdrapkę z Turcji, USA, czy Argentyny - za każdym razem wyjdzie ~90 złotych za FC5 Gold. Przy zakładaniu nowego konta na Argentynę, trzeba będzie odczekać 72h aby móc w ogóle wykorzystać przypisaną zdrapkę.
Awatar użytkownika
Wiedźmin

remike pisze: Przy zakładaniu nowego konta na Argentynę, trzeba będzie odczekać 72h aby móc w ogóle wykorzystać przypisaną zdrapkę.
O!. Tak jest teraz z każdym regionem? Jakiś nowy komunikat, czy standard: skontaktuj się z supportem?
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękowania: 0

Nowe gry w Game Pass:

We Happy Few – dostępne od 17 stycznia
Lego Movie: The Video Game – dostępne od 17 stycznia
Middle-Earth: Cień Mordoru – dostępne od 24 stycznia
Saints Row: The Third – dostępne od 24 stycznia
Awatar użytkownika
Wiedźmin

Sky Force Anniversary XONE dla abonentów GOLD za 10,49 zł: https://www.microsoft.com/pl-pl/p/sky-f ... verviewtab
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 8 razy
Podziękowania: 41 razy
Kontakt:

Sea of Thieves za darmo przez cały tydzień. Od 6 do 13 lutego. Promocja nie jest dostępna dla wszystkich posiadaczy Xbox One i PC, a jedynie dla osób, które posiadają znajomych z wykupionym Sea of Thieves. Tacy gracze, posiadający już dostęp do Sea of Thieves, otrzymają maksymalnie 3 kody uprawniające do tygodniowego grania w Sea of Thieves bez żadnych opłat, które mogą rozdać swoim znajomym, jak podaje ppe.
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 45 razy
Podziękowania: 134 razy
Kontakt:

Chyba więcej osób to dostaje i wg nieco innych kryteriów. Od dawna nie mam nic wspólnego z SoT (ani z GP, czy tam Play Anywhere), a jednak maila dostałem. I nie mam znajomych z wykupionym SoT :)
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 7 razy
Podziękowania: 416 razy
Kontakt:

Najwyraźniej z jakiegoś powodu The Sims 4 jest do pobrania za darmo na XBO. Nie wiem czemu, pokazuje mi że zakupiłem 25.01. na reddicie sporo ludzi ma to samo, jednemu nawet pokazuje że kupił 11.01.
Awatar użytkownika
Wiedźmin

serafek5 pisze: Najwyraźniej z jakiegoś powodu The Sims 4 jest do pobrania za darmo na XBO. Nie wiem czemu, pokazuje mi że zakupiłem 25.01. na reddicie sporo ludzi ma to samo, jednemu nawet pokazuje że kupił 11.01.
Takie cudowne zrzĘdzenie losu w M$ nazywa się "dni grania za darmo". Jest jeszcze symulator łowcy ryb i jakieś Halo.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 7 razy
Podziękowania: 416 razy
Kontakt:

Wcześniej nie było tej informacji, dopiero niedawno się pojawiła.
Awatar użytkownika
Wiedźmin

W nagrodę za oglądanie ostatniej imprezy na mixerze, M$ rozesłał klucze dostępu do zamkniętej bety The Division 2 oraz kod na jakiś kompas do Sea of Thieves
Awatar użytkownika
Wiedźmin

ASSASSIN'S CREED ORIGINS - GOLD EDITION XBOX ONE z Argentyńskiego MS Store za 54 zł: https://www.microsoft.com/es-ar/p/assas ... verviewtab
Awatar użytkownika
Wiedźmin

...a na Tajwanie twierdzą, że w marcowym Goldzie będzie Metal Gear Rising, SW Republic Commando oraz Plants vs Zombies 2 Garden Warfare na XOne.
co oczywiście o niczym nie świadczy...
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 50 razy
Podziękowania: 78 razy
Kontakt:

Pozwolę sobie przekleić jeden komentarz z peppera, gdyż po jego zastosowaniu można kupować gry bezpośrednio w argentyńskich sklepie Microsoftu. Nie muszę chyba dodawać, że ceny większości gier (zwłaszcza na promo) robią się rewelacyjne. Aż przypominają się złote czasy steama, kiedy swobodnie można było nabywać gifty z Rosji. Warto dodać, że jedyne co jest potrzebne to wirtualna karta Revolut (a więc do założenia od ręki). Nie trzeba żadnych VPN, proxy ani żadnych zmian z poziomu konsoli.
Spoiler:pokaż
Sposób przetestowałem dziś osobiście kupując Watch Dogs 2 Gold edition za 21 zł! Dodam tylko, że musiałem usunąć istniejącą wirtualną kartę Revolut, aby dostać taką jak podana wyżej w opisie Mastercard z cyframi początkowymi 527346. Adres dałem inny, znajdując jakiś w internecie. Jakby ktoś się zastanawiał co wpisać w State, to ja wpisałem Buenos Aires (czyli to samo co miasto). Sposób polecam, bo gry kupujemy bezpośrednio w sklepie Microsoftu, bez żadnych prowizji, zdrapek (a te ostatnio mocno zdrożały), do tego bez potrzeby zmiany regionu w konsoli. Jedyny minus, że nie kupimy w ten sposób gier na X360, gdyż te mają blokadę.
ODPOWIEDZ