last.fm

Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 28 razy
Podziękowania: 62 razy
Kontakt:

alesorius pisze: 14 gru 2021, o 10:58 Swoją drogą sporo osób pisze tutaj o tym, że last służy do szukania nowej muzyczki. Nie wiem, czy nadal tyle ludzi korzysta z lasta, bo większość postów jest z 2014 roku. Z własnego doświadczenia też wiem, że około 90% moich znajomych zwyczajnie przestało korzystać z lasta - albo się znudzili, albo nobody cares anymore.
Moje konto w styczniu skończy 13lat i nadal używam :) Raczej w większosci przypadkow jest to uzywanie juz tylko z sentymentu
xarlo12 pisze: 14 gru 2021, o 15:26 Do muzyki mam Tidal i mogę bardziej polecić niż lastfm czy Spotify[/img]
lastfm mozna podlaczyc bezproblemu do deezera/spotify/tidala
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 182 razy
Podziękowania: 179 razy
Kontakt:

xarlo12 pisze: 14 gru 2021, o 15:26 Do muzyki mam Tidal i mogę bardziej polecić niż lastfm czy Spotify jeśli chodzi o szukanie nowych wykonawców.
Nowe utwory co dzień plus nowe playlisty (ilość nie jest odgórnie ustalona, teraz mam 8) z ponad 20 utworami każdy - przeplatanka tych, które mamy już dodane i nowe podobne w zależności od ilości podobnych gatunków, jakie wysłuchujemy.
Obrazek

No jasne, sam korzystam ze Spotify i fajne są te dobrodziejstwa, jakie serwują platformy streamingowe takie jak Spoti czy Tidal. Wspomniałem o rateyourmusic, bo to w sumie fajne źródło wiedzy jeśli np. chcesz się wkręcić w jakiegoś wykonawcę, ale nie wiesz od jakich płyt zacząć. Też wszystko zależy od tego kto jak słucha muzyki, bo jedni np. słuchają losowo utworami, a inni, tak jak ja, słuchają zazwyczaj całymi płytami.
ODPOWIEDZ