Ja jestem osobą z aparatem słuchowym, ba z dwoma na lewe i prawe ucho. Ja gram z dosyć głośnym ustawieniem głośników, w słuchawkach nie gram, jedynie po 22 czy 23 jak już jest późno to zakładam, ale wtedy bez aparatów kompa nie słyszę.pelikulas pisze: 13 wrz 2020, o 12:49U mnie cały czas 800rpm... cioty narzekają na ten 20cm wentylator ze glosny... jak jakos w ogole go nie slysze, wcale nie szumi, tylko jakies ciotowate paralityki to słyszą, które trzymaja komputer przy uchu.RedEvil pisze: 13 wrz 2020, o 11:18Po to jest ta kontrola by się pobawić wyregulować, ja np mam tak, że na pulpit mam 30% obrotów, a gdy temperatura CPU wzrasta to np od 55C mam już ponad 60% obrotów, bo niestety zazwyczaj CPU jest chłodniejsze, a GPU się grzeje i ustawiłem dosyć wysokie wartości.muniek1555 pisze: 13 wrz 2020, o 11:14
Podpięte bezpośrednio do płyty głównej. Bawiłem się tym, dałem opcje PMW ale wtedy chodzi zdecydowanie za głośno. Domyślnie jest na poziome 1000 RPM.
Nie wiem jak ma się sprawa z 20cm, na pulpicie moje wentylatory z z aparatami potrafią drażnić, bez aparatów są prawie nie słyszalne, musiałbym się wczuwać, nasłuchiwać. Dlatego na pulpicie mam ustawione 30% obrotów, a agresywnie wchodzą przy obciążeniu, ponad 1100rpm, przednie Purewingsy rozkręcają się na okolice 1400rpm.