Soulslike

Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 0
Podziękowania: 246 razy
Kontakt:

greyman pisze: 4 lip 2020, o 22:52 Beta Mortall Shell dostępna dla wszystkich :macha:
https://www.epicgames.com/store/product ... shell/beta

Zapomniałem dodać kilku pozycji, chyba dotąd nie wymienionych, które można byłoby uznać jako inspirowane:

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

https://store.steampowered.com/app/2620 ... t_Dungeon/
https://store.steampowered.com/app/8071 ... _the_Dead/

Early access:

Obrazek

Future:

Obrazek
Obrazek
Poprawiłem obrazki bo uciekły

Dragon's Dogma to raczej typowy RPG z 2012, Dark Souls jest z 2011 więc raczej nie ma mowy o inspirowaniu się
Fall of Light - mam z bundla, sprawdzę kiedyś
Remnant From the Ashes - nie wiem,
ELDERBORN - to jest raczej coś z gatunku Arx Fatalis, Dark Messiah, Die by the Sword czy Severance: Blade of Darkness
Absolver - bijatyka 3d, nie widzę związku
Darkes Dungeon, Iratus - przedstawiciele team/deck builderów rogue like/lite - nie widzę związku
Shattered Tale of the Forgotten King - Early Access
Dolmen - chyba można dopisać
Vigil - chyba można dopisać
Ci użytkownicy podziękowali exoixonar za ten post:
greyman
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 130 razy
Podziękowania: 171 razy

Może coś z tych pozycji się kwalifikuje:
Neverinth
Bloody Spell (ea)
Wspominany w wątku i wymieniony w zestawieniu Hellpoint lada moment będzie miał premierę.
Elden Ring przepowiadają kolejne przesunięcia daty, prawdopodobny realny termin to pierwszy kwartał 2021 r. .
exoixonar pisze: 5 lip 2020, o 11:59 Dragon's Dogma to raczej typowy RPG z 2012, Dark Souls jest z 2011 więc raczej nie ma mowy o inspirowaniu się
Fall of Light - mam z bundla, sprawdzę kiedyś
Remnant From the Ashes - nie wiem,
ELDERBORN - to jest raczej coś z gatunku Arx Fatalis, Dark Messiah, Die by the Sword czy Severance: Blade of Darkness
Absolver - bijatyka 3d, nie widzę związku
Darkes Dungeon, Iratus - przedstawiciele team/deck builderów rogue like/lite - nie widzę związku
Shattered Tale of the Forgotten King - Early Access
Dolmen - chyba można dopisać
Vigil - chyba można dopisać
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 24 razy
Podziękowania: 23 razy
Kontakt:

Ktoś coś grał tego Hellpointa i chciałby coś o nim opisać? Na razie zostają recenzje na steam, a tych jest niewiele :p.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 12 razy
Podziękowania: 95 razy
Kontakt:

Ale żem na nieoszlifowany diament trafił - Biomass.

Trochę z Dark Souls (walki, odczuwalna śmierć, wiedza o świecie wyciągana z przedmiotów i otoczenia) trochę z metroidvanii (lokacje odblokowywane przedmiotami dostępnymi tylko w pewnych okolicznościach) i trochę z Nier (rozbudowana fabuła i wpływ decyzji/działań który sięga dalej niż się nam wydaje) i to wszystko zrobione przez jednego człowieka (pomijając fantastyczny soundtrack robiony przez kogoś innego).

Dużo WTF momentów :D

Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 380 razy
Podziękowania: 518 razy
Kontakt:

Wreszcie się doczekaliśmy czegoś większego o grze.
Otwarty świat? Masa gier dzisiaj to ma ale może FROM coś wykombinuje... :gwizdany:

Premiera 21 stycznia na PS4/5, Xbox Series, XB1 oraz PC (dajcie Bloodbourna na poczekanie)
Awatar użytkownika
Predator
Kontakt:

EdmundBA pisze: 10 cze 2021, o 22:47 Wreszcie się doczekaliśmy czegoś większego o grze.
Otwarty świat? Masa gier dzisiaj to ma ale może FROM coś wykombinuje... :gwizdany:

Premiera 21 stycznia na PS4/5, Xbox Series, XB1 oraz PC (dajcie Bloodbourna na poczekanie)
Bloodborna można przejść na PC, nie ma z tym większych trudności.
Co do Elden Ringa już widać, że inne tytuły w 2022 muszą się postarać
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 24 razy
Podziękowania: 23 razy
Kontakt:

Przeszedłem Eldest Souls. Dawno tak ciężkiej gry nie było. Boję się odpalać NG+. Polecam, gra ma potencjalnie 6 różnych zakończeń. Pierwsze przejście mi zajęło 4 godziny i około 200 śmierci.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 12 razy
Podziękowania: 95 razy
Kontakt:

Kolejny mix soulslike i metroidvanii z kilkoma ciekawymi pomysłami - Grime.
Premiera miała miejsce wczoraj.

Awatar użytkownika
Administrator
Podziękował: 289 razy
Podziękowania: 459 razy
Kontakt:

Awatar użytkownika
Predator
Kontakt:

Zostały 2 tygodnie do Elden Ringa, jakby ktoś nie wiedział 25 jest w piątek to daje cały weekend na wycieczkę do ziem pomiędzy :trollface:
Załączniki
FKwys3MWUAEE4Jr.jpg
FKwys3MWUAEE4Jr.jpg (203.33 KiB) Przejrzano 4034 razy
Ci użytkownicy podziękowali exoixonar za ten post:
RedEvil
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 10 razy
Podziękowania: 127 razy
Kontakt:

exoixonar pisze: 10 cze 2021, o 22:57
EdmundBA pisze: 10 cze 2021, o 22:47 Wreszcie się doczekaliśmy czegoś większego o grze.

Niby w jaki sposób można przejść Bloodborne na PC skoro gra dostępna tylko na PS4/PS5 a emulatora do PS4 brak chyba coś ci się pomyliło lol . Jedyna szansa na ogranie tej gry na PC to jeśli zdecydują się na wersję PC jak w przypadku God Of War do tej pory emulator PS3 nie działa w pełni i wiele gier jest niegrywalnych o PS4 to można zapomnieć ;)
Awatar użytkownika
Predator
Kontakt:

Ichigo16 pisze: 12 lut 2022, o 12:36
exoixonar pisze: 10 cze 2021, o 22:57

Niby w jaki sposób można przejść Bloodborne na PC skoro gra dostępna tylko na PS4/PS5 a emulatora do PS4 brak chyba coś ci się pomyliło lol . Jedyna szansa na ogranie tej gry na PC to jeśli zdecydują się na wersję PC jak w przypadku God Of War do tej pory emulator PS3 nie działa w pełni i wiele gier jest niegrywalnych o PS4 to można zapomnieć ;)
Nic mi się nie pomyliło, Bloodborne jest dostępny w usłudze streamingowej PlayStation Now którą również można włączyć na swoim PC i w ten sposób przejść Bloodborna na PC (wymagany pad)

Sam na początku nie wierzyłem czy to będzie dobrze działać skoro Bloodborne wymaga jednak aby gra chodziła płynnie ale ostatecznie grało się nieźle, mam nawet nagrane walki z bossami https://www.youtube.com/playlist?list=P ... aNRMGk5RFy

W tym filmiku https://www.youtube.com/watch?v=CKg7DGv ... Fy&index=4 pojawia się okienko aplikacji i nawet widać przez chwilę kursor myszki jakby ktoś jeszcze miał wątpliwości czy to było PC
ODPOWIEDZ