PS3 czy PS4
Regulamin forum
1. Prosimy nie zakładać osobnych tematów dla pojedynczych promocji;
2. Niepospolite promocje opisane wraz z linkiem w odpowiednim temacie mogą zostać nagrodzone dodatnimi punktami reputacji;
3. Zabrania się wklejania prywatnych linków referencyjnych lub linkowania stron trzecich używających refów.
1. Prosimy nie zakładać osobnych tematów dla pojedynczych promocji;
2. Niepospolite promocje opisane wraz z linkiem w odpowiednim temacie mogą zostać nagrodzone dodatnimi punktami reputacji;
3. Zabrania się wklejania prywatnych linków referencyjnych lub linkowania stron trzecich używających refów.
ale tu chodzi o gry multiplatformowe. Takie dedyki jak Infamous, Uncharted 3 czy Killzone chodzą wręcz idealnie. I świetnie wyglądają.
- Podziękował: 15 razy
- Podziękowania: 27 razy
- Kontakt:
Mi transfer z PS 3 (mam slima) przez WiFi idzie ok ale jest zdecydowanie niższy niż gdy podłączę go bezpośrednio kablem. Mam na umowie chyba do 20 mb internet. Po kablu PS osiąga koło 3 MB a po wifi będzie do 1,5MB jak dobrze pamiętam.
@PiccoloPL, jasne jest to 2 razy szybciej, ale jak dla mnie jest to dalej żałosny wynik i całkowicie nieakceptowalny.
No to macie kolejna cegiełkę do dyskusji PSN vs Live
. Na prawdę, paradoksalnie, dobrze to słyszeć bo od dawna bylem przekonany że to wina routera i bardzo bym się zdenerwował po wydaniu 300 PLN na coś lepszego, bez widocznej poprawy.
No to macie kolejna cegiełkę do dyskusji PSN vs Live

- Podziękował: 8 razy
- Podziękowania: 41 razy
- Kontakt:
Kazdy chwali swoje wiadomebuck pisze: Mój FAT jest praktycznie bezgłośny. Ale faktycznie, grzeje się i żre prąd. Jednak nie więcej, niż dowolny pc desktop. Kulturą pracy przebija wszelkie konsole (może za wyjątkiem xone. Ale i tego bije czytelnością i łatwością obsługi menu). I leży w pudle- patrz: ograniczenie do 2 kopii gier.
Wracając do xboxa - Stingray E jest w zasadzie budżetową wersją x360S. Ma ładniejszą obudowę. I tyle z przewag...
Na ps3 w pewnych momentach tak klatkują, że stają się praktycznie niegrywalne. Graficznie nie ma większych różnic.

Aby PS3 nie zwalnialo wylacz wzmocnienie bieli, jest taka opcja w ustawieniach wyswietlania i problem zniknie

Na PS3 gram wciaz, gier sporo i tych pudelkowych i cyfrowych, a nawet 200gb nie mam zajete. Jak mialem Slima 160 to faktycznie troche czulem sie ograniczony, bardziej mi doskwiera owe 250gb w Xbox360, tam faktycznie kazda gre warto instalowac (jest taka mozliwosc), w trosce o laser.
- Kontakt:
Wina moze nie ruteta, ale wolnego neta, ja pobieram cyfrowa gre wazaca ponad 20gb okolo 30-40min, chyba nie tragedia. Multi na PS3 to bajka, nie tylko dlatego, ze jest darmowe, ale dlatego, ze wszystko smiga wysmienicie, czasy ladowania praktycznie zerowe. CoDy, BFy czysta przyjemnosc. Hardline smiga jak tala lala, serwy pelne, zadnych przestojow, zero zerwanych polaczen.
Jak napisałem, od zeszłego roku problem małego dysku w x360 nie istnieje. Pod warunkiem, że dysponuje się jakąkolwiek pamięcią na usb.
Nie wiem, ile gier "przerabiasz" na ps3, ale po pewnym czasie i 1TB to za mało. Chyba, że ktoś ma duuużo wolnego czasu na ściąganie gier i instalacje w miarę potrzeby - wtedy i 12GB może wystarczyć. W odróżnieniu od x360, nie ma możliwości użycia pamięci zewnętrznej. A podmiana dysku oznacza utratę wszystkich danych na starym - również inaczej niż na x360. Nie ma konsoli idealnej

- Podziękował: 2 razy
- Podziękowania: 4 razy
- Kontakt:
Kupiłem PS3 12GB razem w zestawie z GoW Ascension
Patch zajmował tyle, że nie dało się tej gry odpalić na konsoli, trzeba było albo odłączyć ją od internetu i grać bez patcha, albo kupić duży dysk.
- Kontakt:
Gier na PS3 przerabiam duzo, ale to baardzo duzo! Owszem tych pudelkowych mam najwiecej, wiadomo, jak obecnie mozna je tanio wyhaczyc wiec w co grac nie brakuje. Tych z PS Store tez mam poinstalowanych calkiem sporo i jakos miejsca nie brakujebuck pisze: Jak napisałem, od zeszłego roku problem małego dysku w x360 nie istnieje. Pod warunkiem, że dysponuje się jakąkolwiek pamięcią na usb.
Nie wiem, ile gier "przerabiasz" na ps3, ale po pewnym czasie i 1TB to za mało. Chyba, że ktoś ma duuużo wolnego czasu na ściąganie gier i instalacje w miarę potrzeby - wtedy i 12GB może wystarczyć. W odróżnieniu od x360, nie ma możliwości użycia pamięci zewnętrznej. A podmiana dysku oznacza utratę wszystkich danych na starym - również inaczej niż na x360. Nie ma konsoli idealnej

Co do Xbox360, to owszem wiem, ze istnieje mozliwsc rozszerzenia pamieci, ale wychodze z zalozenia, ze skoro mam tyle, czyli 250gb, to nie bede inwestowal w wiecej, tym bardziej, ze za 500gb trzeba dac owe 150zl, a i tak to nie ratuje na dlugo (mozna instalowac kazda gre!) Tak wiec w przypadku Xbox360 faktycznie instaluje gre tylko jak gram, pozniej musze usuwac, no chyba, ze owe kilka tytulow ktore must have non stop, tych nie tykam

- Kontakt:
Nom faktycznie 12gb w przypadku PS3 nie da sie zyc, samo multi i patche do GTAV to jakies 30gb
ale takie 500 mi nie udalo sie jak dotad wypelnic. Moze ldatego, ze regularnie czyszcze z niepotrzebnych rzeczy, np ostatnio usunalem patche z Battlefielda 3, prawie 7gb, savy zostaly, ale reszta na co mi, skoro gre sprzedalem. Kupilem za cale 10zl, a sprzedalem za az 20
, a to dlatego, ze wczesniej za 20 kupilem Battlefielda 4
Cena gier na PS3 to bardziej i wiecej niz miodzio
Dla przykladu za Hardline w swieta dalem 45zl
i sztuka nowka zeby nie bylo, nawet malej ryski!

a to miało być jako argument "za" czy "przeciw"? Uncharted 3 zajmuje na dysku 20+GB - to też jakiś argument. I też nie wiem - "za" czy "przeciw"?
Albo się nie rozumiemy, albo z "elektroniki" masz tylko konsole i telewizorAtton29 pisze: Co do Xbox360, to owszem wiem, ze istnieje mozliwsc rozszerzenia pamieci, ale wychodze z zalozenia, ze skoro mam tyle, czyli 250gb, to nie bede inwestowal w wiecej, tym bardziej, ze za 500gb trzeba dac owe 150zl, a i tak to nie ratuje na dlugo (mozna instalowac kazda gre!) Tak wiec w przypadku Xbox360 faktycznie instaluje gre tylko jak gram, pozniej musze usuwac, no chyba, ze owe kilka tytulow ktore must have non stop, tych nie tykam

Ostatnio zmieniony 19 kwie 2016, o 17:12 przez buck, łącznie zmieniany 1 raz.
A kto mówi o kupowaniu? U3 był "za darmo" w plusie. Plusa na płycie nie kupisz, rób co chcesz 
Tak btw, myślę, że same "darmówki" z plusa zajęłyby mi te 500GB
Tak z ciekawości: wspominałeś o instalacji gier na hdd x360 jako sposobie na oszczędzanie lasera. A w ps3 nie chciałbyś dać laserowi odpocząć?

Tak btw, myślę, że same "darmówki" z plusa zajęłyby mi te 500GB

Tak z ciekawości: wspominałeś o instalacji gier na hdd x360 jako sposobie na oszczędzanie lasera. A w ps3 nie chciałbyś dać laserowi odpocząć?
- Kontakt:
Ahaa od tego trza zaczac
ja nie place za plusa, ich gry mnie nie interesuja, multi mam za free na PS3 i gry kupuje na Promo lub plytach za grosze
Dla mnie ten caly plus jest beznadziejny.
Doskonale ciebi rozumiem, ale zakup jakiegokolwiek dysku to inwestycja, wole te pieniadze przeznaczyc na gry. PD mam ale co mi po jakichs 32gb? Owe 250gb mi starcza, tak jak pisalem, usuwam gry w ktore nie gram, jakbym chcial gromadzic wszystko to by mi i 1t nie starczylo
Owszem marzy mi sie oryginalny dysk do Xbox360 wiesz oryginalny od MS i w czarnej obudowie, tylko wysuwasz jeden i wkladasz drugi, ale szkoda kasy. Wim wim, mozna do tej czarnej obudowki wlozyc, kazdy, ale, no wlasnie ale..

Doskonale ciebi rozumiem, ale zakup jakiegokolwiek dysku to inwestycja, wole te pieniadze przeznaczyc na gry. PD mam ale co mi po jakichs 32gb? Owe 250gb mi starcza, tak jak pisalem, usuwam gry w ktore nie gram, jakbym chcial gromadzic wszystko to by mi i 1t nie starczylo

- Kontakt:
Ale skoro gry sa na plytach i producent nie udostepnil mozliwosci instalacji gier na dysku to cos w tym musi byc nie? Ano wlasnie to, ze nie koniecznie laser od PS3 musi odpoczywac, to inny standard, chiba bardziej wytrzymaly w koncu do Blureyi nie

http://allegro.pl/listing/listing.php?s ... 3-0415&p=2
taa... niewątpliwie, "coś" w tym musi być...

taa... niewątpliwie, "coś" w tym musi być...

nadal się nie rozumiemy? Dowolny dysk możesz podłączyć przez USB. Do "czarnej obudowki" możesz włożyć tylko ściśle określone dyski (głównie WD), ale musiałbyś zmodyfikować firmware. W innym przypadku - niestety, dyski wewnętrzne tylko oryginalne, od M$. Tutaj ps3 jest górą. O ile zmieścisz się na 1TB

- Podziękował: 118 razy
- Podziękowania: 81 razy
- Kontakt:
Rano powiesili nową porcję plot jak ma wyglądać ps 4.5
http://kotaku.com/more-details-emerge-o ... 1771708549
Najważniejsze
+ spory upgrejd hardware
- brak
http://kotaku.com/more-details-emerge-o ... 1771708549
Najważniejsze
+ spory upgrejd hardware
- brak