Sugestie i pomysły (Bazar)
- Podziękował: 200 razy
- Podziękowania: 20 razy
- Kontakt:
Oprócz ceny cały opis oferty powinien być lekko szary, że nie spełniam wymagań - będzie bardziej czytelne. Oczywiście filtrowanie po takich ofertach jeszcze lepsza opcja.
- Podziękował: 13 razy
- Podziękowania: 25 razy
Powinna być opcja syns z steam profile jak na SteamGifts.
Aby można było odświeżyć obrazek ze steam.
Aby można było odświeżyć obrazek ze steam.
Ostatnio zmieniony 26 gru 2016, o 11:29 przez Rzeszow, łącznie zmieniany 1 raz.
- Podziękował: 2 razy
- Podziękowania: 1 raz
- Kontakt:
Podczas przeglądania ofert powinny być widoczne wymagania odnośnie reputacji, które ustawił sprzedający - obecnie trzeba wejść w ofertę, aby przekonać się, że nie można jej kupić, bo ma się za niski poziom reputacji. Ewentualnie filtr umożliwiający odcedzić oferty niedostępne dla nas ze względu niskiego poziomu rep.
Dodałbym dodatkowy przycisk Wymiana, po kliknięciu którego wyskakiwałoby okienko w wyborem gry/gier na które użytkownik chce wymienić produkt. No i dodatkowo, można by było w Moich ofertach pokazywać te oferty do których złożono propozycje wymiany.
- Podziękował: 0
- Podziękowania: 5 razy
- Kontakt:
Ja z kolei dodałbym możliwość odpowiedzi na komentarz neutralny lub negatywny. Tak żeby po wejściu w czyjeś komentarze można było przeczytać wytłumaczenie sprzedającego/kupującego.

Można też pomyśleć nad opcję unieważnienia komentarza.
Albo dać chociaż opcję/możliwość zmiany komentarza. Jak ktoś się zapędzi lub pomyli... Łatwo komuś zniszczyć opinię, trudniej ją odbudować.

Można też pomyśleć nad opcję unieważnienia komentarza.
Albo dać chociaż opcję/możliwość zmiany komentarza. Jak ktoś się zapędzi lub pomyli... Łatwo komuś zniszczyć opinię, trudniej ją odbudować.
- Podziękował: 13 razy
- Podziękowania: 25 razy
Może zamiast "Bazar" to zróbcie adresata "Łowcygier.pl Bazar" albo coś takiego.
Bo tak to to nie wiadomo z jakiego bazaru mail przychodzi.
także po co angielskie nazwy podstron np. http://bazar.lowcygier.pl/reputation
powinno być http://bazar.lowcygier.pl/reputacja albo jakoś inaczej
Przecież i tak tylko Polacy będą używali tej strony, bo o to tylko chodzi.
powinno być np. http://bazar.lowcygier.pl/pomoc albo http://bazar.lowcygier.pl/o-reputacji
bo nie wiadomo czy to jest strona z reputacjami czy jakieś wyjaśnienie co to jest reputacja.
Bo tak to to nie wiadomo z jakiego bazaru mail przychodzi.
także po co angielskie nazwy podstron np. http://bazar.lowcygier.pl/reputation
powinno być http://bazar.lowcygier.pl/reputacja albo jakoś inaczej
Przecież i tak tylko Polacy będą używali tej strony, bo o to tylko chodzi.
powinno być np. http://bazar.lowcygier.pl/pomoc albo http://bazar.lowcygier.pl/o-reputacji
bo nie wiadomo czy to jest strona z reputacjami czy jakieś wyjaśnienie co to jest reputacja.
Cześć,
Strona Bazaru wygląda spoko, brakuje mi jednak innego ułożenia ofert.
Obecnie na stronie jedna oferta zajmuje bardzo dużo miejsca, więc jak ktoś po prostu szuka "okazji" to potrzebuje tylko nazwę gry i cenę.
Druga moja sugestia to grupowanie ofert po nazwach, obecnie każda z ofert jest osobną pozycją, a mogła by się pojawiać tylko raz na liście i po wejściu na stronę sprzedaży kupujący zobaczył by kilka ofert.
Pomyślcie proszę nad udostępnieniem opcji "Tylko wymiana".
Strona Bazaru wygląda spoko, brakuje mi jednak innego ułożenia ofert.
Obecnie na stronie jedna oferta zajmuje bardzo dużo miejsca, więc jak ktoś po prostu szuka "okazji" to potrzebuje tylko nazwę gry i cenę.
Druga moja sugestia to grupowanie ofert po nazwach, obecnie każda z ofert jest osobną pozycją, a mogła by się pojawiać tylko raz na liście i po wejściu na stronę sprzedaży kupujący zobaczył by kilka ofert.
Pomyślcie proszę nad udostępnieniem opcji "Tylko wymiana".
Wiele zostało już powiedziane. Co ważne wszystkie dotychczasowe sugestie dotyczą produktu już naprawdę bardzo przyjemnego. Pozostało wykorzystać w pełni jego pełen potencjał :).
Czego mi brakuje to rzecz, o której wspominałem, gdy nowy Bazar był jeszcze nieujawnionym Projektem X w zgadywance na forum :P. Pozwolę sobie przytoczyć:
Czego mi brakuje to rzecz, o której wspominałem, gdy nowy Bazar był jeszcze nieujawnionym Projektem X w zgadywance na forum :P. Pozwolę sobie przytoczyć:
Ponadto:TormenT pisze: A ja spodziewam się czegoś w rodzaju szybkiej wymiany gier. Taki Pchli Targ 2.0, gdzie do swojej bazy danych wrzucasz swoje klucze i automatycznie możesz wymienić się za leftovery drugiej osoby. Fakt, że trochę ryzykowna metoda, ale przy odpowiednim systemie reputacji? W każdym razie marzyłoby mi się coś takiego.
- -możliwość przedstawienia listy życzeń,
-czytelniejsze wymiany,
-możliwość zmiany wielkości ofert na liście (może żeby była do wyboru też opcja odrobinę bardziej ściśnięta, choć tak jest estetyczniej) oraz
-aby po kliknięciu strony konkretnej gry jej logo stało się obrazkiem odsyłającym np. do Steama
- Discord: remike#9022
- Podziękował: 576 razy
- Podziękowania: 261 razy
- Kontakt:
Przechowywanie kluczy na serwerze to bardzo duża odpowiedzialność, której nie chciałbym na tym etapie podejmować. Być może doszłyby też tutaj jakieś komplikacji od strony prawnej - musiałbym się zorientować.
Melodia przyszłości, ale jak najbardziej na tak.
Poproszę o szczegóły
Pogadam z grafikiem, ale to raczej też opcja na przyszłość
A to akurat powinno być dość proste do wdrożenia już teraz. Tylko nie wiem, czy podlinkować cały obrazek, czy też lepiej dać gdzieś link "zobacz na Steamie" (druga opcja wydaje się bardziej intuicyjna i klarowniejsza).
- Podziękowania: 2 razy
- Kontakt:
Przydałby sie jakiś czas po którym oferta będzie automatycznie anulowana, bo ktoś może zablokować aukcje, ja nie mogę zrezygnować bo ryzykuje negatywem, a sprzedający lub kupujący olał lub zapomniał
Przydałaby się jakaś weryfikacja jeżeli ktoś rezerwuje grę a ja widzę 15 negatywów i nie chce mu sprzedać chciałbym móc zablokować transakcje od niego i nie ryzykować negatywem
Przydałaby się jakaś weryfikacja jeżeli ktoś rezerwuje grę a ja widzę 15 negatywów i nie chce mu sprzedać chciałbym móc zablokować transakcje od niego i nie ryzykować negatywem
- Podziękowania: 3 razy
- Kontakt:
Po świątecznym obijaniu się przyszedł czas testować nowy bazar. Takie zapytania mam:
- przewidziane jest w możliwość wystawiania chęci zakupu gier (np. kupię "No Man's Sky" za 10 zł) ?
- możliwość wystawiania samych wymian, bez chęci sprzedaży ?
- czy jeżeli przy wystawianiu oferty raz zaznaczyłem "Akceptuje regulamin", następnie edytuję ofertę, to muszę ponownie akceptować regulamin? (nie mówię, że jest to czasochłonne, ale lekko irytuje)
- przewidziane jest w możliwość wystawiania chęci zakupu gier (np. kupię "No Man's Sky" za 10 zł) ?
- możliwość wystawiania samych wymian, bez chęci sprzedaży ?
- czy jeżeli przy wystawianiu oferty raz zaznaczyłem "Akceptuje regulamin", następnie edytuję ofertę, to muszę ponownie akceptować regulamin? (nie mówię, że jest to czasochłonne, ale lekko irytuje)
- Podziękował: 12 razy
- Podziękowania: 2 razy
- Kontakt:
Planujecie dodać osobną funkcję ignorowania użytkowników na Bazarze? Może się zdarzyć, że osobiście się do kogoś zniechęciłem, nie chcę widzieć od niego ofert, ani żeby on kupował ode mnie. I ta osoba nie kwalifikuje się na bana, to jedynie osobista uraza/ nieprzyjemności podczas transakcji. Czy może to już występuje i wystarczy kogoś zignorować na forum by był ignorowany na bazarze? To jednak trochę droga na około.
- Podziękowania: 0
- Kontakt:
A może by tak dodać kategorię kluczy dla PSN/XLive? Można by wtedy łatwo wstawić/kupić np jakieś DLC lub przykładowo krótkie subskrypcje PS+.
Dodatkowo przydała by się opcja wyświetlania tylko tych ogłoszeń, w których spełnia się wymagania.
Dodatkowo przydała by się opcja wyświetlania tylko tych ogłoszeń, w których spełnia się wymagania.