Gry aktywujące się na steam

Okazyjne ceny gier na PC z dystrybucji elektronicznej. Klucze Steam, GOG, Origin, Uplay itd
Regulamin forum
1. Prosimy nie zakładać osobnych tematów dla pojedynczych promocji;
2. Niepospolite promocje opisane wraz z linkiem w odpowiednim temacie mogą zostać nagrodzone dodatnimi punktami reputacji;
3. Zabrania się wklejania prywatnych linków referencyjnych lub linkowania stron trzecich używających refów.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 7 razy
Podziękowania: 416 razy
Kontakt:

Remastery Bioshocka 1 dostaną nie tylko posiadacze wersji Steam, ale i wszyscy nabywcy wersji DRM-Free, czyli też ci, którzy mają grę z CDA.
Problem w tym, że potrzebny jest dowód zakupu. Przy wersji pudełkowej to raczej nie będzie problemem, o ile zachowaliście paragon, ale może być problematyczne przy wersji z CDA. Chociaż jeśli dobrze pamiętam, jak prosiłem 2K o klucz do Civ 4, wystarczył im samo zdjęcia pudełka i płyty, oraz mój e-mail na kartce obok, na tym samym zdjęciu. Tutaj pewnie będzie podobnie.
Nie wiem jak będzie z Bio2 z CDA, do tej wersji pewnie nie uda się uzyskać remastera. A to dlatego, że premierówka posiada klucz GfWL, a w CDA dali kastrata (i jeszcze napisali piękne kłamstwo, że GfWL już kompletnie nie działa, coby ludzie się nie przyczepili, że nie dali Multilayera..) bez GfWl, ani Steama. Nie wiem, czy 2K uzna w ogóle taką kopię gry za oryginalną, jednak warto spróbować.
ŹRÓDŁO
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 489 razy
Podziękowania: 111 razy
Kontakt:

serafek5 pisze: Remastery Bioshocka 1 dostaną nie tylko posiadacze wersji Steam, ale i wszyscy nabywcy wersji DRM-Free, czyli też ci, którzy mają grę z CDA.
Problem w tym, że potrzebny jest dowód zakupu. Przy wersji pudełkowej to raczej nie będzie problemem, o ile zachowaliście paragon, ale może być problematyczne przy wersji z CDA. Chociaż jeśli dobrze pamiętam, jak prosiłem 2K o klucz do Civ 4, wystarczył im samo zdjęcia pudełka i płyty, oraz mój e-mail na kartce obok, na tym samym zdjęciu. Tutaj pewnie będzie podobnie.
Nie wiem jak będzie z Bio2 z CDA, do tej wersji pewnie nie uda się uzyskać remastera. A to dlatego, że premierówka posiada klucz GfWL, a w CDA dali kastrata (i jeszcze napisali piękne kłamstwo, że GfWL już kompletnie nie działa, coby ludzie się nie przyczepili, że nie dali Multilayera..) bez GfWl, ani Steama. Nie wiem, czy 2K uzna w ogóle taką kopię gry za oryginalną, jednak warto spróbować.
ŹRÓDŁO
A jak mam wszystkie części Bioshocka na Steam to da radę dostać remastery z tych gier?
Jeśli chodzi o wersje CDA jeśli uda ci się coś ugrać to napisz co wyszło :)
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 106 razy
Podziękowania: 80 razy
Kontakt:

"Osoby, które posiadają BioShock, BioShock 2 oraz BioShock 2: Minerva’s Den na koncie w serwisie Steam automatycznie dostaną możliwość pobrania ulepszonych wersji. W bazie danych sklepu obie edycje każdej produkcji będą figurowały jako jedna pozycja, ale zachowana zostanie opcja zagrania w pierwowzory."
Źródło: http://www.gry-online.pl/S013.asp?ID=100234
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Kontakt:

Maikeru pisze:
serafek5 pisze: Remastery Bioshocka 1 dostaną nie tylko posiadacze wersji Steam, ale i wszyscy nabywcy wersji DRM-Free, czyli też ci, którzy mają grę z CDA.
ŹRÓDŁO
A jak mam wszystkie części Bioshocka na Steam to da radę dostać remastery z tych gier?
Jeśli chodzi o wersje CDA jeśli uda ci się coś ugrać to napisz co wyszło :)
Ja już mam Bioszoki na Steamie, ale mam jeszcze drugą kopię jedynki z CDA, więc w sumie mogę spróbować, a kod komuś oddam (jeżeli go dostanę).
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 1 raz
Podziękowania: 1 raz
Kontakt:

Nosterex pisze: "Osoby, które posiadają BioShock, BioShock 2 oraz BioShock 2: Minerva’s Den na koncie w serwisie Steam automatycznie dostaną możliwość pobrania ulepszonych wersji. W bazie danych sklepu obie edycje każdej produkcji będą figurowały jako jedna pozycja, ale zachowana zostanie opcja zagrania w pierwowzory."
Źródło: http://www.gry-online.pl/S013.asp?ID=100234

Zaraz, zaraz... To jeśli nie posiadam dlc do B2, to z remastera nici?
Awatar użytkownika
VIP
Podziękował: 175 razy
Podziękowania: 58 razy
Kontakt:

Dostaniesz niezależnie od posiadania DLC, liczy się podstawka.
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 3 razy
Podziękowania: 2 razy

Darksiders II: Deathinitive Edition
PRAWIE :trollface: za darmo

A więc:
jeśli posiadamy
Darksiders II
Darksiders II Season Pass
Darksiders II Arguls Tomb DLC
Darksiders II The Abyssal Forge DLC
Darksiders II The Demon Lord Belial DLC

Wchodzimy w
http://ds2dekeyredeem.nordicgames.at/auth.php

Wymagane zalogowanie na Steam.
Jesli spełniliśmy podane wyżej wymagania to nowa wersja gry zostanie auto-dodana do konta!
http://store.steampowered.com/app/388410/?l=polish

btw 25 pazdziernika zostanie wydana ulepszona wersja 1 części: Darksiders Warmaster Edition
- i możliwe że także będzie ona za darmo dla posiadaczy oryginalnej wersji
http://www.rocketchainsaw.com.au/darksi ... led-28716/
Awatar użytkownika
Zbanowany
Podziękował: 211 razy
Podziękowania: 364 razy

BubelCK pisze: Witam, chciałem zakupić Age of Empires II z dodatkami na obecnej wyprzedaży. Z tym że gdy dodaje tego bundla do koszyka to nie odlicza mi podstawki która już posiadam tylko muszę zapłacić pełna kwotę za podstawkę i 2 dodatki kupując drugi raz ten sam produkt. Czy to normalna praktyka na steamie?
W wiekszosci przypadków tak.
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 0
Podziękowania: 0
Kontakt:

Chciałem się zapytać czy ktoś wie. Czy wersje pudełkowe, które można zakupić w empiku gier: Train Fever, Stasis, Cities in Motion: Sumulator Transportu Miejskiego zawierają klucz steama ?
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 50 razy
Podziękowania: 78 razy
Kontakt:

Nie chcę już zakładać nowego tematu, a mam pytanie odnośnie Dishonored - Definitive Edition.
http://store.steampowered.com/sub/31293/

Jak zacznę wpisywać (w przeglądarce) Dishonored to przy wersji Definitive pojawia mi się, że w bibliotece. Ale jak wejdę na link wyżej, to nie mam charakterystycznego zielonego paska o tym, że gra w bibliotece, aczkolwiek mam wszystkie składowe niżej. Jak wejdę w dane konta i licencje i aktywacje konta, to mam tylko pozycje Dishnored i Dishonored GOTY, jedna z 2013 a druga 2014 roku. Nie ma słowa o wersji Definitive.
Czy ktoś ma tę wersję i może sprawdzić u siebie? Widać jakoś tę wersję, czy to po prostu to samo co GOTY i nie ma osobnej pozycji?
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 21 razy
Podziękowania: 705 razy
Kontakt:

boskiapollo pisze: Nie chcę już zakładać nowego tematu, a mam pytanie odnośnie Dishonored - Definitive Edition.
http://store.steampowered.com/sub/31293/

Jak zacznę wpisywać (w przeglądarce) Dishonored to przy wersji Definitive pojawia mi się, że w bibliotece. Ale jak wejdę na link wyżej, to nie mam charakterystycznego zielonego paska o tym, że gra w bibliotece, aczkolwiek mam wszystkie składowe niżej. Jak wejdę w dane konta i licencje i aktywacje konta, to mam tylko pozycje Dishnored i Dishonored GOTY, jedna z 2013 a druga 2014 roku. Nie ma słowa o wersji Definitive.
Czy ktoś ma tę wersję i może sprawdzić u siebie? Widać jakoś tę wersję, czy to po prostu to samo co GOTY i nie ma osobnej pozycji?
Zjedź sobie na dół strony sklepowej, masz tam informację że GOTY to pakiet składający się z podstawki i DLC. Nie ma osobnej pozycji w bibliotece.
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękowania: 0

Sang-Froid - Tales of Werewolves - za darmo na steam
http://store.steampowered.com/app/227220/?l=polish
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 3 razy
Podziękowania: 7 razy

Wie ktoś czy pudełkowy Max Payne 3 dodaje się do steama czy tylko do Rockstar Social Club ?
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 106 razy
Podziękowania: 80 razy
Kontakt:

southh pisze: Wie ktoś czy pudełkowy Max Payne 3 dodaje się do steama czy tylko do Rockstar Social Club ?
tylko Rockstar Social Club
Awatar użytkownika
Predator
Podziękowania: 18 razy
Kontakt:

Wie ktoś czy Stasis i Ride to Hell z biedry mają jakieś blokady regionalne?
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękowania: 3 razy
Kontakt:

Stasis to wiem że nie ma jest globalny
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękowania: 12 razy
Kontakt:

ŹRÓDŁO
Dobrze rozumiem, że jak wyślę zdjęcie z grą z cda z grami dostanę klucz steam z remasterem?

Edit.
Wysłałem zgłoszenie do 2k może się uda...
Ostatnio zmieniony 22 mar 2017, o 19:12 przez krzykr, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Kontakt:

Tak, aczkolwiek sam tego nie próbowałem, więc nie potwierdzę, ale możesz spróbować.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękowania: 12 razy
Kontakt:

serafek5 pisze: Tak, aczkolwiek sam tego nie próbowałem, więc nie potwierdzę, ale możesz spróbować.

Wczoraj wysłałem fotki dodając jeszcze print screean z CDA z informacją o braku kodu do multi dla bioshocka 2 i jeszcze tego samego dnia dostałem kody do steam do 1 i 2 :D Trwało to raptem 30 minut od zgłoszenia do otrzymania kodu zgłoszenie wysyłałem po polsku i odpowiedzieli tak samo :D.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 402 razy
Podziękowania: 838 razy

Ktoś wie, jak to jest z Sacred 2 z PKK? Aktywuje się on na sztim czy to to do securoma tylko jest?
ODPOWIEDZ