Indie Gala – temat ogólny

Paczki gier z grami indie i nie tylko
Regulamin forum
1. Prosimy nie zakładać osobnych tematów dla pojedynczych promocji;
2. Niepospolite promocje opisane wraz z linkiem w odpowiednim temacie mogą zostać nagrodzone dodatnimi punktami reputacji;
3. Zabrania się wklejania prywatnych linków referencyjnych lub linkowania stron trzecich używających refów.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 2 razy
Podziękowania: 6 razy
Kontakt:

edwardew pisze: Drogi MS

Pozwolę sobie wyrazić zdanie ogółu - wszyscy szanujemy Twoją pracę i doceniamy Twój trud w organizowaniu zakupów grupowych na tym forum.
Dziękujemy i prosimy żebyś nie rezygnował z dalszego prowadzenia grupowych.
Robisz to dobrze.
Pozdrawiam gorąco.
Zdecydowanie popieram @edwardew, a jak komuś nie pasuje, to może zawsze skorzystać z Groupboysow na Steamie.
Pozdrawiam Łowców
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 0
Podziękowania: 0
Kontakt:

Ja powiem tak zbiórki na indie gala są jednym z głównych powodów dla których tak aktywnie korzystam z łowców dzięki za wielka pracą włożoną w te zbiórki
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 143 razy
Podziękowania: 455 razy
Kontakt:

Ci użytkownicy podziękowali cort3x za ten post:
StayUpForever
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 72 razy
Podziękowania: 129 razy
Kontakt:

...i ponownie hh na dharker studio, o którym wczoraj pisaliśmy
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 61 razy
Podziękowania: 74 razy
Kontakt:

Super, McSnake na pewno da radę ;-)
Korzystając z okazji, chciałbym podziękować kierownictwu za organizowanie zbiórek bundli wszelakich, dzięki Wam wciąż nie mam kasy na moje drugie hobby - renowacja dyliżansów - i wciąż odczuwam nieustanny głód gier, niczym moja kobieta, która patrzy na szafę (w sumie to taki mały pokój jest z ciuchami) pełną lumpów i mówi:
- Nie mam co na siebie ubrać :D

Dokładam okolicznościową grafikę dziękczynną, własnoręcznie robioną w Pańcie :trollface:

Obrazek
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękowania: 1 raz
Kontakt:

Obrazek

Ktoś coś? Przy płatności kartą:

-Visa z WBK -> dostaje nawet kod 3D Secure (tak ten kod kosztujący mnie 20 gr.), potem przekierowanie na strone indiegala z powyższym komunikatem

-MasterCard z mbanku -> od razu wyrzuca powyższy komunikat

Próbowałam z 5 razy mastercardem i raz visą (nie stać mnie na te ich płatne smskody)
Do tej pory NIGDY nie miałam problemów, nie wiem czy od razu pisać do supportu czy coś u nich nawala
Awatar użytkownika
Łowca
Kontakt:

pelikulas pisze: ]Paypal i tyle w temacie.
Ahhh bardzo dziekuję! Na taką odpowiedź właśnie liczyłam! To rozwiązało wszystkie moje problemy, a także zapobiegło wojnom i pokonało głód na świecie.

Pytam o KARTY, mam problem z KARTAMI, może ktoś też ma, może jest jakaś blokada, może im system nawala, ale dostaje taką odpowiedź. Gdybym chciała/mogła zapłacić paypalem to bym to zrobiła.
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 72 razy
Podziękowania: 129 razy
Kontakt:

decorte pisze: Gdybym chciała/mogła zapłacić paypalem to bym to zrobiła.
To że ewentualnie nie chcesz OK, są różne dziwactwa, szanuje my je wszystkie, choć podawanie danych karty za każdym razem na (dziwnych) stronach gdzie kupuje się gry zahacza o pewną perwersję przy ostatniej ilości włamów na strony i kradzieży danych. Dziś dzień jak codzień - teraz padło na DLH_NET zaprzeczające że wykradziono cokolwiek poza bagatela 9 mln kluczy steam (fakt, pewnie w większości wykorzystanych) oraz prawdopodobnie hashami MD5 haseł - przy obecnym poziomie rozpracowania algorytmu nawet jeśli solone, to praktycznie tak jakby wykradziono hasła plaintekstem.
Nie ma bezpiecznych serwisów, ale co ktoś może ukraść z PP jeśli nie ma się podpiętej karty? Po tym jak pay-by-link Trustly działa teraz perfekcyjnie (znacznie lepiej niż Blumedia pod koniec działalności) trzymam tam od kilku groszy do 5 zł, bo doładowuje się przelewem błyskawicznym w razie potrzeby tuż przed samą płątnością. Strata jaką jestem ewentualnie w stanie przeboleć. Serio nie widzę powodów by nie używać PP. Założenie konta i przelew błyskawiczny trwa krócej niż oczekiwanie tutaj na odpowiedź co znowu w IG nie działa, nie mówiąc już o tym że przy poziomie balaganu u Włochów z IG trzy razy bym się zastanowił podając im dane karty. IMHO kradzież danych z IG to raczej nie "czy" a "kiedy".
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękowania: 11 razy

Skapiradlo pisze: Po tym jak pay-by-link Trustly działa teraz perfekcyjnie (znacznie lepiej niż Blumedia pod koniec działalności) trzymam tam od kilku groszy do 5 zł, bo doładowuje się przelewem błyskawicznym w razie potrzeby tuż przed samą płątnością.
Polemizowałbym. Wczoraj dogadałem się z gościem na Steam. Oczywiście PP zamierzał doliczyc blizej niesprecyzowaną opłatę za przelew do znajomych. Trustly przekierował mnie do banku (poprzez DP), bank przelew wysłał, DP potwierdził płatnośc a Trustly... nadal trzymał mnie na stronie przekierowania do płatności. Ja się wkurzam, bo obiecałem gościowi ze Steam, że pieniądze będą za minutkę, a tu już pół godziny mija, pieniędzy nie ma i nie wiadomo o co chodzi. Powtórna próba wpłaty na PP - i to samo. Trustly idzie w zaparte, bank i DP potwierdza dokonanie płatności. W końcu i tak musiałem płacic kartą.
A pieniądze w końcu dotarły. Po 3. godzinach.
p.s. opłata PP za przelew do znajomych wyniosła... 0,01$. Tyle mi zabrakło na PP.
Awatar użytkownika
VIP
Discord: sergeron#0799
Podziękował: 139 razy
Podziękowania: 144 razy
Kontakt:

@decorte
Widzę, że padło tu parę fajnych historyjek o PP, to ja może jednak pokażę, że ktoś potrafi czytać ze zrozumieniem. Też próbowałem już kupować dwa ostatnie fridaye kartą, ale też miałem Rejected. Gorzej, że w tym samym dniu, w którym zaczęło się to pojawiać kupiłem tam wcześniej pierwszą dwudziestkę na Happy Hour tą właśnie kartą, ale później już był błąd taki jak u ciebie na screenie i tak samo po dwóch tygodniach przy następnym bundlu i też jest zmuszony płacić paypalem.
Awatar użytkownika
Łowca
Kontakt:

Skapiradlo pisze: To że ewentualnie nie chcesz OK, są różne dziwactwa, szanuje my je wszystkie, choć podawanie danych karty za każdym razem na (dziwnych) stronach gdzie kupuje się gry zahacza o pewną perwersję przy ostatniej ilości włamów na strony i kradzieży danych. Dziś dzień jak codzień - teraz padło na DLH_NET zaprzeczające że wykradziono cokolwiek poza bagatela 9 mln kluczy steam (fakt, pewnie w większości wykorzystanych) oraz prawdopodobnie hashami MD5 haseł - przy obecnym poziomie rozpracowania algorytmu nawet jeśli solone, to praktycznie tak jakby wykradziono hasła plaintekstem.
Nie ma bezpiecznych serwisów, ale co ktoś może ukraść z PP jeśli nie ma się podpiętej karty? Po tym jak pay-by-link Trustly działa teraz perfekcyjnie (znacznie lepiej niż Blumedia pod koniec działalności) trzymam tam od kilku groszy do 5 zł, bo doładowuje się przelewem błyskawicznym w razie potrzeby tuż przed samą płątnością. Strata jaką jestem ewentualnie w stanie przeboleć. Serio nie widzę powodów by nie używać PP. Założenie konta i przelew błyskawiczny trwa krócej niż oczekiwanie tutaj na odpowiedź co znowu w IG nie działa, nie mówiąc już o tym że przy poziomie balaganu u Włochów z IG trzy razy bym się zastanowił podając im dane karty. IMHO kradzież danych z IG to raczej nie "czy" a "kiedy".
Dzięki za wyczerpującą odpowiedź. Najprawdopodobniej masz rację jeśli chodzi o bezpieczeństwo. Z tego właśnie względu używałam paypala na laptopie, który nosiłam ze sobą wszędzie, podczas gdy płatności kartą czy też przelewów internetowych dokonywałam tylko w domu z komputera stacjonarnego. Niestety nie uchroniło mnie to przed bardzo nieprzyjemną sytuacją jaką miałam z paypalem, nie wchodząc w szczegóły ich support zachował się co najmniej dziecinnie i uchylał się od odpowiedzialności, którą ponosili za zdarzenie (nie chodziło o strate pieniędzy a przewalutowanie, naprawdę długa historia, niestety od tamtej pory nie mam nerwów do paypala)
sergeron pisze: @decorte
Widzę, że padło tu parę fajnych historyjek o PP, to ja może jednak pokażę, że ktoś potrafi czytać ze zrozumieniem. Też próbowałem już kupować dwa ostatnie fridaye kartą, ale też miałem Rejected. Gorzej, że w tym samym dniu, w którym zaczęło się to pojawiać kupiłem tam wcześniej pierwszą dwudziestkę na Happy Hour tą właśnie kartą, ale później już był błąd taki jak u ciebie na screenie i tak samo po dwóch tygodniach przy następnym bundlu i też jest zmuszony płacić paypalem.
Napisałam do supportu indie gala i oto co dostałam:

"Paula replied:
Hello,
We apologize for the inconvenience. Please try again now and let us know.
Thank you."

Odpisali w przeciągu godziny, spróbowałam ponownie i udało się od razu (MasterCardem z mbanku). Także domyślam się że mają jakieś problemy, być może przejściowe, czytałam też na steamie, że moga założyć blokade na konto jeśli uznają, że potencjalnie może wykorzystywać kradzione karty (np. kilkakrotnie źle podało się dane itp.) Ja za pierwszym razem wpisałam złą datę ważności, może to być przyczyną, ale z drugiej strony jednorazowa pomyłka nie powinna skutkować takim efektem. Ważne, że się udało. Dzięki za odpowiedź
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękowania: 2 razy
Kontakt:

Paypal zaczął naliczać opłaty za przelew do znajomych lub rodziny?
Awatar użytkownika
VIP
Kontakt:

@Anomander Rake
Chyba tylko z innego kraju jak się wysyła.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Kontakt:

sergeron pisze: @Anomander Rake
no tak właśnie chodziło mi o inny kraj, wcześniej nie doliczał opłat jak zaznaczyło się tą opcję.
Awatar użytkownika
Wiedźmin

sergeron pisze: Widzę, że padło tu parę fajnych historyjek o PP, to ja może jednak pokażę, że ktoś potrafi czytać ze zrozumieniem.
Fajnie, zawsze lepiej miec moderatora, który umie czytac. Pewnie też już przeczytał, że to wątek "Indie Gala - temat ogólny", a nie prywatny wątek o jednostkowym problemie z płatnościami. Nie każdy post w tym wątku musi byc odpowiedzią na konkretne pytania. Co więcej, cytowanie wypowiedzi poprzednika bardzo ułatwia rozeznanie, kto na jaki temat pisze i z kim dyskutuje.
Anomander Rake pisze: no tak właśnie chodziło mi o inny kraj, wcześniej nie doliczał opłat jak zaznaczyło się tą opcję.
w krajowych chyba nadal nic nie dolicza.
Awatar użytkownika
Łowca

Anomander Rake pisze:
no tak właśnie chodziło mi o inny kraj, wcześniej nie doliczał opłat jak zaznaczyło się tą opcję.
Doliczał zawsze, jeśli się wysyłało bodajże poza Unię Europejską.
Choć właściwie to nie jestem przekonany, czy nie ma na to wpływu waluta, bo płacąc w dolarach często dolicza mi jednoprocentową opłatę, a w euro w zasadzie chyba nigdy (chyba, że w euro płaciłem jak dotąd zawsze adresatom z UE).
Awatar użytkownika
Robin Hood
Kontakt:

kravda pisze:
Anomander Rake pisze:
Doliczał zawsze, jeśli się wysyłało bodajże poza Unię Europejską.
Choć właściwie to nie jestem przekonany, czy nie ma na to wpływu waluta, bo płacąc w dolarach często dolicza mi jednoprocentową opłatę, a w euro w zasadzie chyba nigdy (chyba, że w euro płaciłem jak dotąd zawsze adresatom z UE).
chodziło mi o sytuację jak ktoś mi płaci spoza Polski z zaznaczoną tą opcją, do tej pory nie ponosił opłat, dlatego pytam?
FlashGordon
Awatar użytkownika
FlashGordon

Hm. Nie zauważyłem aby naliczyło mi jakąkolwiek opłatę przy użyciu opcji "Dla rodziny albo znajomych" w ostatnim czasie mimo, że przelewam z poza granic kraju kwitnącej cebuli czy to do Cebulandi czy do innych członków tego syfu. Oczywiście wszystko było w Euro bo krypto złotówek to ja nie używam.

Obrazek
Awatar użytkownika
Wiedźmin

Płaciłem 2x gościom ze Steam, w $, za każdym razem była opłata. Nie wiem, skąd byli ci goście (jeden chyba z USA).
Ale tym 0,01$ to mnie PP rozłożył.
Jednak moim zdaniem ważniejsze jest to, że Trustly się psuje. Już nie jest taki błyskawiczny. Co więcej - link do banku był cały czas aktywny, można było wpłacac kilka razy na tę samą płatnośc.
Awatar użytkownika
VIP
Kontakt:

buck pisze:
sergeron pisze: Widzę, że padło tu parę fajnych historyjek o PP, to ja może jednak pokażę, że ktoś potrafi czytać ze zrozumieniem.
Fajnie, zawsze lepiej miec moderatora, który umie czytac. Pewnie też już przeczytał, że to wątek "Indie Gala - temat ogólny", a nie prywatny wątek o jednostkowym problemie z płatnościami. Nie każdy post w tym wątku musi byc odpowiedzią na konkretne pytania. Co więcej, cytowanie wypowiedzi poprzednika bardzo ułatwia rozeznanie, kto na jaki temat pisze i z kim dyskutuje.
Fajnie, zawsze lepiej miec bucka, ktory umie czytac. Pewnie też już przeczytał, że to wątek "Indie Gala - temat ogólny" a jeżeli problem z płatnościami dotyczy właśnie Indie Gali, to jest idealny temat. Tym bardziej jeżeli odpowiedzi w wątku były właśnie do konkretnego pytania. Skoro dana osoba zadała tylko jedno pytanie, to po co robić cytat skoro wiadomo na jakie pytanie dostała ta osoba odpowiedź.
ODPOWIEDZ