Zdecydowanie popieram @edwardew, a jak komuś nie pasuje, to może zawsze skorzystać z Groupboysow na Steamie.
Pozdrawiam Łowców
Ahhh bardzo dziekuję! Na taką odpowiedź właśnie liczyłam! To rozwiązało wszystkie moje problemy, a także zapobiegło wojnom i pokonało głód na świecie.
To że ewentualnie nie chcesz OK, są różne dziwactwa, szanuje my je wszystkie, choć podawanie danych karty za każdym razem na (dziwnych) stronach gdzie kupuje się gry zahacza o pewną perwersję przy ostatniej ilości włamów na strony i kradzieży danych. Dziś dzień jak codzień - teraz padło na DLH_NET zaprzeczające że wykradziono cokolwiek poza bagatela 9 mln kluczy steam (fakt, pewnie w większości wykorzystanych) oraz prawdopodobnie hashami MD5 haseł - przy obecnym poziomie rozpracowania algorytmu nawet jeśli solone, to praktycznie tak jakby wykradziono hasła plaintekstem.
Polemizowałbym. Wczoraj dogadałem się z gościem na Steam. Oczywiście PP zamierzał doliczyc blizej niesprecyzowaną opłatę za przelew do znajomych. Trustly przekierował mnie do banku (poprzez DP), bank przelew wysłał, DP potwierdził płatnośc a Trustly... nadal trzymał mnie na stronie przekierowania do płatności. Ja się wkurzam, bo obiecałem gościowi ze Steam, że pieniądze będą za minutkę, a tu już pół godziny mija, pieniędzy nie ma i nie wiadomo o co chodzi. Powtórna próba wpłaty na PP - i to samo. Trustly idzie w zaparte, bank i DP potwierdza dokonanie płatności. W końcu i tak musiałem płacic kartą.
Dzięki za wyczerpującą odpowiedź. Najprawdopodobniej masz rację jeśli chodzi o bezpieczeństwo. Z tego właśnie względu używałam paypala na laptopie, który nosiłam ze sobą wszędzie, podczas gdy płatności kartą czy też przelewów internetowych dokonywałam tylko w domu z komputera stacjonarnego. Niestety nie uchroniło mnie to przed bardzo nieprzyjemną sytuacją jaką miałam z paypalem, nie wchodząc w szczegóły ich support zachował się co najmniej dziecinnie i uchylał się od odpowiedzialności, którą ponosili za zdarzenie (nie chodziło o strate pieniędzy a przewalutowanie, naprawdę długa historia, niestety od tamtej pory nie mam nerwów do paypala)Skapiradlo pisze: To że ewentualnie nie chcesz OK, są różne dziwactwa, szanuje my je wszystkie, choć podawanie danych karty za każdym razem na (dziwnych) stronach gdzie kupuje się gry zahacza o pewną perwersję przy ostatniej ilości włamów na strony i kradzieży danych. Dziś dzień jak codzień - teraz padło na DLH_NET zaprzeczające że wykradziono cokolwiek poza bagatela 9 mln kluczy steam (fakt, pewnie w większości wykorzystanych) oraz prawdopodobnie hashami MD5 haseł - przy obecnym poziomie rozpracowania algorytmu nawet jeśli solone, to praktycznie tak jakby wykradziono hasła plaintekstem.
Nie ma bezpiecznych serwisów, ale co ktoś może ukraść z PP jeśli nie ma się podpiętej karty? Po tym jak pay-by-link Trustly działa teraz perfekcyjnie (znacznie lepiej niż Blumedia pod koniec działalności) trzymam tam od kilku groszy do 5 zł, bo doładowuje się przelewem błyskawicznym w razie potrzeby tuż przed samą płątnością. Strata jaką jestem ewentualnie w stanie przeboleć. Serio nie widzę powodów by nie używać PP. Założenie konta i przelew błyskawiczny trwa krócej niż oczekiwanie tutaj na odpowiedź co znowu w IG nie działa, nie mówiąc już o tym że przy poziomie balaganu u Włochów z IG trzy razy bym się zastanowił podając im dane karty. IMHO kradzież danych z IG to raczej nie "czy" a "kiedy".
Napisałam do supportu indie gala i oto co dostałam:sergeron pisze: @decorte
Widzę, że padło tu parę fajnych historyjek o PP, to ja może jednak pokażę, że ktoś potrafi czytać ze zrozumieniem. Też próbowałem już kupować dwa ostatnie fridaye kartą, ale też miałem Rejected. Gorzej, że w tym samym dniu, w którym zaczęło się to pojawiać kupiłem tam wcześniej pierwszą dwudziestkę na Happy Hour tą właśnie kartą, ale później już był błąd taki jak u ciebie na screenie i tak samo po dwóch tygodniach przy następnym bundlu i też jest zmuszony płacić paypalem.
Fajnie, zawsze lepiej miec moderatora, który umie czytac. Pewnie też już przeczytał, że to wątek "Indie Gala - temat ogólny", a nie prywatny wątek o jednostkowym problemie z płatnościami. Nie każdy post w tym wątku musi byc odpowiedzią na konkretne pytania. Co więcej, cytowanie wypowiedzi poprzednika bardzo ułatwia rozeznanie, kto na jaki temat pisze i z kim dyskutuje.
w krajowych chyba nadal nic nie dolicza.
Doliczał zawsze, jeśli się wysyłało bodajże poza Unię Europejską.
chodziło mi o sytuację jak ktoś mi płaci spoza Polski z zaznaczoną tą opcją, do tej pory nie ponosił opłat, dlatego pytam?kravda pisze:Doliczał zawsze, jeśli się wysyłało bodajże poza Unię Europejską.
Choć właściwie to nie jestem przekonany, czy nie ma na to wpływu waluta, bo płacąc w dolarach często dolicza mi jednoprocentową opłatę, a w euro w zasadzie chyba nigdy (chyba, że w euro płaciłem jak dotąd zawsze adresatom z UE).
Fajnie, zawsze lepiej miec bucka, ktory umie czytac. Pewnie też już przeczytał, że to wątek "Indie Gala - temat ogólny" a jeżeli problem z płatnościami dotyczy właśnie Indie Gali, to jest idealny temat. Tym bardziej jeżeli odpowiedzi w wątku były właśnie do konkretnego pytania. Skoro dana osoba zadała tylko jedno pytanie, to po co robić cytat skoro wiadomo na jakie pytanie dostała ta osoba odpowiedź.buck pisze:Fajnie, zawsze lepiej miec moderatora, który umie czytac. Pewnie też już przeczytał, że to wątek "Indie Gala - temat ogólny", a nie prywatny wątek o jednostkowym problemie z płatnościami. Nie każdy post w tym wątku musi byc odpowiedzią na konkretne pytania. Co więcej, cytowanie wypowiedzi poprzednika bardzo ułatwia rozeznanie, kto na jaki temat pisze i z kim dyskutuje.