Payday 2

Zagrajmy razem!
Regulamin forum
Regulamin działu rozgrywki sieciowe

1. Prosimy o nie tworzenie kilku wątków dla tej samej gry z wyjątkiem tych, które dostępne są na różne platformy.
2. Prosimy używanie tagów z oznaczeniem platformy ([PC], [PS3], [X360] etc.) na początku tytułu każdego tematu.
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 0
Podziękowania: 2 razy
Kontakt:

W zwiazku z obecna promocja na steamie wlasnie zastanawiam sie nad zakupem. Czy warto teraz startowac? Czy skonczy sie to tak, ze bede odstawal i ciagle bedize ze nowy, to noob i wszedobylskie marudzenie tylko.
No i jak jest z liczebnoscia chetnych do gry?
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 1 raz
Podziękowania: 8 razy
Kontakt:

bukiash pisze: W zwiazku z obecna promocja na steamie wlasnie zastanawiam sie nad zakupem. Czy warto teraz startowac? Czy skonczy sie to tak, ze bede odstawal i ciagle bedize ze nowy, to noob i wszedobylskie marudzenie tylko.
No i jak jest z liczebnoscia chetnych do gry?
Warto bo dlaczego by nie? O żadnym marudzeniu nie słyszałem, na początku oczywiście nie dołączaj do lobby z 4 czaszkami bo masz kicka gwarantowanego jako nowy. Graczy jest całkiem sporo, przed pójściem w coś trudniejszego zapoznaj się z mapami na very hard a po wbiciu 50 spróbuj coś z Overkill; najkorzystniejszy perk dla początkującego to będzie muscle, zastanów się nad kupnem GOTY (na steamie jest demo payday 2).
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 453 razy
Podziękowania: 379 razy
Kontakt:

Nowe DLC - Wolf Pack wychodzi 11 lutego i będzie darmowe dla osób które posiadają je w pierwszej części PejDeja.

http://www.overkillsoftware.com/games/wolfpack/

Obrazek
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 97 razy
Podziękowania: 79 razy
Kontakt:

Niby nie powinienem narzekać , że kolejne płatne dlc bo mam to w 1 i tu dostanę za darmo no , ale i tak przesadzają z tymi dlc (zbliżają się do poziomu ea z simsami).
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękowania: 17 razy
Kontakt:

To chyba nie widziałeś ilości dlcków do Rocksmitha i Train Simulatora... i paru innych... ;)
Ja tam zapadłem w sen zimowy w PD i CSGO... ;P
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 10 razy
Podziękowania: 27 razy
Kontakt:

Fajnie, że wracają Counterfield i Undercover ale wolałbym Diamon Heist z pierwszego Payday i Heat Street. Pewnie kiedyś też wejdą ale... akurat za tymi dwoma które dodają nigdy nie przepadałem :P
Inna sprawa, że widzę iż wpadli na pomysł dawania starych heistów za darmo zamiast dawać nowe :P No ale przynajmniej trochę je ulepszają.
Fajnie, że będzie za darmo :)
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 97 razy
Podziękowania: 79 razy
Kontakt:

SKODR pisze: Fajnie, że wracają Counterfield i Undercover ale wolałbym Diamon Heist z pierwszego Payday i Heat Street. Pewnie kiedyś też wejdą ale... akurat za tymi dwoma które dodają nigdy nie przepadałem :P
Inna sprawa, że widzę iż wpadli na pomysł dawania starych heistów za darmo zamiast dawać nowe :P No ale przynajmniej trochę je ulepszają.
Fajnie, że będzie za darmo :)
Za darmo , ale tylko dla tych co posiadają dlc z pierwszej części. Cała reszta musi normalnie kupić po typowej cenie 6,99
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękowania: 1 raz

Czuję się oszukany :c Darmowe tylko jeżeli miało się w pierwszej części :c Ledwo co wyszedł Goat Simulator DLC to teraz wychodzi kolejne DLC za 7 euro. Dla graczy z 1 to troszke ogrzewany kotlet, no cóż może wezmę ale mogło być free dla każdego :/ Anyway fajny ukłon w stronę fanów pierwszej części.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 2 razy
Podziękowania: 33 razy
Kontakt:

Dobrze ze mam te dlc z 1 aczkolwiek i tak odszedłem od PayDay'a, niby to nie pierwsza gra gdzie dlc są płatne ale w tym przypadku zawierają one z 70% zawartości całej gry i te lizanie tyłka fanom Cs'a wprowadzenie skrzynek otwieranych za pomocą cholernie drogich kluczy w celu uzyskania brzydko wykonanych skinów do broni... Tak ten element też nie jest wyłącznie w Csie ale nie wierze ze to na sukcesie tej gry się twórcy nie wzorowali :D
Awatar użytkownika
Robin Hood

Overkill poszedł krok dalej dając dodatkowe staty do broni :D Payday nadal jest fajny, jo ale plz
Awatar użytkownika
Robin Hood
Kontakt:

Ktoś mi może powiedzieć czemu nowa aktualizacja choć waży 2,5GB, to z dysku ściąga całą pojemność i wywala brak miejsca na dysku? Ładefek-wy też tak macie?...
Awatar użytkownika
Członek zespołu
Podziękował: 429 razy
Podziękowania: 249 razy
Kontakt:

GizmoWon pisze: Ktoś mi może powiedzieć czemu nowa aktualizacja choć waży 2,5GB, to z dysku ściąga całą pojemność i wywala brak miejsca na dysku? Ładefek-wy też tak macie?...
A takie aktualizacje to przypadkiem nie są skompresowane po czym po ściągnięciu dopiero się instalują, przez co tak naprawdę mogą ważyć więcej? Tak przynajmniej mi się wydaje, przez lata gry sieciowe nauczyły mnie, że warto mieć kilka(naście/dziesiąt) GB wolnego miejsca więcej na dysku, bo to nigdy nic nie wiadomo ;)
Awatar użytkownika
Robin Hood
Kontakt:

FotelSkrzypi pisze:
GizmoWon pisze: Ktoś mi może powiedzieć czemu nowa aktualizacja choć waży 2,5GB, to z dysku ściąga całą pojemność i wywala brak miejsca na dysku? Ładefek-wy też tak macie?...
A takie aktualizacje to przypadkiem nie są skompresowane po czym po ściągnięciu dopiero się instalują, przez co tak naprawdę mogą ważyć więcej? Tak przynajmniej mi się wydaje, przez lata gry sieciowe nauczyły mnie, że warto mieć kilka(naście/dziesiąt) GB wolnego miejsca więcej na dysku, bo to nigdy nic nie wiadomo ;)
Ale po odinstalowaniu paru gier (plus minus 20GB wolnego miejsca) nadal jest mu mało? To jest już śmieszne....
Awatar użytkownika
Członek zespołu
Kontakt:

GizmoWon pisze:
FotelSkrzypi pisze:
Ale po odinstalowaniu paru gier (plus minus 20GB wolnego miejsca) nadal jest mu mało? To jest już śmieszne....
Jeszcze śmieszniej jest jak kilku megowy update potrafi wymagać tyle miejsca, co waży sama gra, kto grał w DOTA2 i cierpiał na braki miejsca na dysku ten będzie znał to uczucie. Co prawda to "zajęte" miejsce później oddali, ale nie zmienia to faktu że nawet na takie rzeczy trzeba mieć miejsce i to najlepiej nie wyliczone :/ Gdzieś na Steamowym forum na pytanie "dlaczego PAYDAY 2 tak wolno się aktualizuje":
"Basically the game make a temporary copy of files those need patching first (reason why it takes a lot of space for major updates), then it downloads a small update batch, extracts, updates that temporary copy, then moves onto another batch and continues the process"
To by wyjaśniało ogromne zapotrzebowanie na wolne gigabajty.
EDIT:
I jeszcze jeden link na ten temat:
https://steamcommunity.com/app/218620/d ... 898842537/
aRo
Awatar użytkownika
aRo
Predator
Podziękował: 7 razy
Podziękowania: 46 razy
Kontakt:

Zwykle usuwam całą grę, a potem pobieram od nowa - głupio brzmi, ale to najwygodniejsza opcja na moim zapchanym dysku :D
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękowania: 0

Z chęcią zagram z Tobą w co-opie :) Napisz PW jak coś :D
Awatar użytkownika
Łowca

Co to jest Wolf Drill? Właśnie mi wypadł i zastanawiam się do czego to mi może posłużyć.
Awatar użytkownika
Członek zespołu
Kontakt:

Chudy pisze: Co to jest Wolf Drill? Właśnie mi wypadł i zastanawiam się do czego to mi może posłużyć. Rozumiem, że to jest ten sławny item, który tak rzadko dropi?
http://steamcommunity.com/market/listin ... lf%20Drill
To chyba do jakiegoś nowego sejfu, skoro tak mało ofert jest... gratulacje, jednak można coś takiego dropnąć :)
Awatar użytkownika
Łowca

Najlepsze jest to, że przy wyborze karty wywaliło mnie z gry i zaczęło aktualizować Paydaya :D

Btw.

Co można wydropić z tych sejfów "specjalnych"?
Awatar użytkownika
Predator
Podziękowania: 11 razy
Kontakt:

Chudy pisze: Najlepsze jest to, że przy wyborze karty wywaliło mnie z gry i zaczęło aktualizować Paydaya :D

Btw.

Co można wydropić z tych sejfów "specjalnych"?
Skiny i skiny z bonusami do broni. Tutaj masz pokazane jakie skiny są w sejfach.
ODPOWIEDZ