W zwiazku z obecna promocja na steamie wlasnie zastanawiam sie nad zakupem. Czy warto teraz startowac? Czy skonczy sie to tak, ze bede odstawal i ciagle bedize ze nowy, to noob i wszedobylskie marudzenie tylko.
No i jak jest z liczebnoscia chetnych do gry?
Payday 2
Regulamin forum
Regulamin działu rozgrywki sieciowe
1. Prosimy o nie tworzenie kilku wątków dla tej samej gry z wyjątkiem tych, które dostępne są na różne platformy.
2. Prosimy używanie tagów z oznaczeniem platformy ([PC], [PS3], [X360] etc.) na początku tytułu każdego tematu.
Regulamin działu rozgrywki sieciowe
1. Prosimy o nie tworzenie kilku wątków dla tej samej gry z wyjątkiem tych, które dostępne są na różne platformy.
2. Prosimy używanie tagów z oznaczeniem platformy ([PC], [PS3], [X360] etc.) na początku tytułu każdego tematu.
- Podziękował: 1 raz
- Podziękowania: 8 razy
- Kontakt:
Warto bo dlaczego by nie? O żadnym marudzeniu nie słyszałem, na początku oczywiście nie dołączaj do lobby z 4 czaszkami bo masz kicka gwarantowanego jako nowy. Graczy jest całkiem sporo, przed pójściem w coś trudniejszego zapoznaj się z mapami na very hard a po wbiciu 50 spróbuj coś z Overkill; najkorzystniejszy perk dla początkującego to będzie muscle, zastanów się nad kupnem GOTY (na steamie jest demo payday 2).
- Podziękował: 453 razy
- Podziękowania: 379 razy
- Kontakt:
Nowe DLC - Wolf Pack wychodzi 11 lutego i będzie darmowe dla osób które posiadają je w pierwszej części PejDeja.
http://www.overkillsoftware.com/games/wolfpack/

http://www.overkillsoftware.com/games/wolfpack/

- Podziękował: 97 razy
- Podziękowania: 79 razy
- Kontakt:
Niby nie powinienem narzekać , że kolejne płatne dlc bo mam to w 1 i tu dostanę za darmo no , ale i tak przesadzają z tymi dlc (zbliżają się do poziomu ea z simsami).
- Podziękował: 10 razy
- Podziękowania: 27 razy
- Kontakt:
Fajnie, że wracają Counterfield i Undercover ale wolałbym Diamon Heist z pierwszego Payday i Heat Street. Pewnie kiedyś też wejdą ale... akurat za tymi dwoma które dodają nigdy nie przepadałem 
Inna sprawa, że widzę iż wpadli na pomysł dawania starych heistów za darmo zamiast dawać nowe
No ale przynajmniej trochę je ulepszają.
Fajnie, że będzie za darmo

Inna sprawa, że widzę iż wpadli na pomysł dawania starych heistów za darmo zamiast dawać nowe

- Podziękował: 97 razy
- Podziękowania: 79 razy
- Kontakt:
Za darmo , ale tylko dla tych co posiadają dlc z pierwszej części. Cała reszta musi normalnie kupić po typowej cenie 6,99SKODR pisze: Fajnie, że wracają Counterfield i Undercover ale wolałbym Diamon Heist z pierwszego Payday i Heat Street. Pewnie kiedyś też wejdą ale... akurat za tymi dwoma które dodają nigdy nie przepadałem
Inna sprawa, że widzę iż wpadli na pomysł dawania starych heistów za darmo zamiast dawać noweNo ale przynajmniej trochę je ulepszają.
Czuję się oszukany :c Darmowe tylko jeżeli miało się w pierwszej części :c Ledwo co wyszedł Goat Simulator DLC to teraz wychodzi kolejne DLC za 7 euro. Dla graczy z 1 to troszke ogrzewany kotlet, no cóż może wezmę ale mogło być free dla każdego :/ Anyway fajny ukłon w stronę fanów pierwszej części.
- Podziękował: 2 razy
- Podziękowania: 33 razy
- Kontakt:
Dobrze ze mam te dlc z 1 aczkolwiek i tak odszedłem od PayDay'a, niby to nie pierwsza gra gdzie dlc są płatne ale w tym przypadku zawierają one z 70% zawartości całej gry i te lizanie tyłka fanom Cs'a wprowadzenie skrzynek otwieranych za pomocą cholernie drogich kluczy w celu uzyskania brzydko wykonanych skinów do broni... Tak ten element też nie jest wyłącznie w Csie ale nie wierze ze to na sukcesie tej gry się twórcy nie wzorowali 

- Podziękował: 429 razy
- Podziękowania: 249 razy
- Kontakt:
A takie aktualizacje to przypadkiem nie są skompresowane po czym po ściągnięciu dopiero się instalują, przez co tak naprawdę mogą ważyć więcej? Tak przynajmniej mi się wydaje, przez lata gry sieciowe nauczyły mnie, że warto mieć kilka(naście/dziesiąt) GB wolnego miejsca więcej na dysku, bo to nigdy nic nie wiadomo

- Podziękował: 1 raz
- Podziękowania: 1 raz
- Kontakt:
Ale po odinstalowaniu paru gier (plus minus 20GB wolnego miejsca) nadal jest mu mało? To jest już śmieszne....FotelSkrzypi pisze:A takie aktualizacje to przypadkiem nie są skompresowane po czym po ściągnięciu dopiero się instalują, przez co tak naprawdę mogą ważyć więcej? Tak przynajmniej mi się wydaje, przez lata gry sieciowe nauczyły mnie, że warto mieć kilka(naście/dziesiąt) GB wolnego miejsca więcej na dysku, bo to nigdy nic nie wiadomo
- Kontakt:
Jeszcze śmieszniej jest jak kilku megowy update potrafi wymagać tyle miejsca, co waży sama gra, kto grał w DOTA2 i cierpiał na braki miejsca na dysku ten będzie znał to uczucie. Co prawda to "zajęte" miejsce później oddali, ale nie zmienia to faktu że nawet na takie rzeczy trzeba mieć miejsce i to najlepiej nie wyliczone :/ Gdzieś na Steamowym forum na pytanie "dlaczego PAYDAY 2 tak wolno się aktualizuje":GizmoWon pisze:Ale po odinstalowaniu paru gier (plus minus 20GB wolnego miejsca) nadal jest mu mało? To jest już śmieszne....FotelSkrzypi pisze:A takie aktualizacje to przypadkiem nie są skompresowane po czym po ściągnięciu dopiero się instalują, przez co tak naprawdę mogą ważyć więcej? Tak przynajmniej mi się wydaje, przez lata gry sieciowe nauczyły mnie, że warto mieć kilka(naście/dziesiąt) GB wolnego miejsca więcej na dysku, bo to nigdy nic nie wiadomo
To by wyjaśniało ogromne zapotrzebowanie na wolne gigabajty."Basically the game make a temporary copy of files those need patching first (reason why it takes a lot of space for major updates), then it downloads a small update batch, extracts, updates that temporary copy, then moves onto another batch and continues the process"
EDIT:
I jeszcze jeden link na ten temat:
https://steamcommunity.com/app/218620/d ... 898842537/
- Kontakt:
http://steamcommunity.com/market/listin ... lf%20Drill
To chyba do jakiegoś nowego sejfu, skoro tak mało ofert jest... gratulacje, jednak można coś takiego dropnąć