Mnie się wydaje, że właśnie jest odwrotnie. Teraz dopiero lojalność będzie naprawdę nagradzana. Ale - wszystko wyjdzie w praniu, jak coś nie będzie działało, to będziemy zmieniać.Koshara pisze: fajnie, zdążę zatem z upgradem kompa, żeby w końcu z niej skorzystać![]()
No, jestem sceptycznie nastawiony do tego programu lojalnościowego. Kiedy CDP zamykało swój, to dostałem niemal tuzin gier na GOG za uciułane punkty. Program Cenegi trwał w małej zapaści i dopiero teraz sobie przypomniałem, że mam tam jakieś punkty. Jedyne na co można było je wykorzystać, to zniżki. W aukcjach były horrendalne kwoty na licytacjach. Jednak przez rok czy dwa można było też wyrwać książki i gadżety z gier. To było fajne. Mniej fajne było to, że po zakupie z 10 premierowych gier starczyło mi najwyżej na książkęNigdy nie doszedłem do rozwiązania problemu - kto kupuje tak wiele gier, że zgarnia za punkty te fajne figurki kolekcjonerskie
W bieżącym programie lojalnosciowym ta lojalność jest w moim odczuciu potraktowana po macoszemu. Punkty zbieram od niemal dekady! A jedyne co z tego mam, to zniżka od bazowej ceny produktu
Główną różnicą nowej waluty jest to, że przekłada się rzeczywiście na realną wartość.xenonisbad pisze: Czyli bez ogródek, dostajemy w fikcyjnej walucie zwrot 5% z wydanych pieniędzy. Nie jest to złe, od kiedy będzie to działało za każdy zakup, ale nie jest to tak zachęcające jak była kompania graczy. -40% nie było realną zniżką (bo nie liczyło się od ceny "dla Ciebie"), ale i tak wydaje się być znacznie korzystniejsze niż było dotychczas. Na przykładzie Risen 3:
W starej kompani graczy zapłaciłem 90 zł za grę dzięki kodowi z kompani graczy, na który wydałem 500 punktów. Za to, że kupiłem grę na premierę dostałem 650 punktów, więc stać mnie było na kolejną zniżkę, na załóżmy Risen 4Nie do końca pamiętam ile wynosiła "cena dla Ciebie", ale wiem, że cena sugerowana wynosiła 150 zł, a cena "dla fanów" 112 zł. Czyli za kupno gry na premierę za 90 zł mogłem obniżyć cenę następnej o przynajmniej te 20 zł. I mogłem to zrobić z kilkoma grami, czy mi się zdaje?
W nowej kompanii (jeżeli można to tak nazwać), za kupno gry za 112 zł (z kodem dla fanów serii) , dostanę 560 punktów, które obniżą mój kolejny zakup o 5 zł 60 gr, dzięki czemu Risen 4 będzie mnie kosztował 106 zł 40 gr. Jeżeli zakupię kolekcjonerkę za 400 zł, dostanę 2 000 punktów złota, co daje mi 20 zł upustu, czyli tyle ile daje stara kompania graczy.
Czyli będzie trzeba się przestawić, albo będę kupował kolekcjonerki, albo przedmioty kolekcjonerskie, które zapowiadano już kilka razy.
Do tego - pełna transparencja i dowolność wykorzystania punktów.