Steam - Aktywacja gier z Rosji [VPN]

Awatar użytkownika
VIP
Discord: #2540
Podziękował: 125 razy
Podziękowania: 1273 razy
Kontakt:

Paw79 pisze: 6 lip 2020, o 20:32 Ok- bardzo dziękuję za odpowiedzi.

A orientujesz się może w dwóch pozostałych kwestiach, tzn.:
- Czy można ewentualnie robiś dopłaty polską kartą Visa (którą wcześniej dokonywało się już zakupów na Steamie) i czy wiążą się z tym jakieś niuanse?
- Czy będąc już zalogowanym przez VPN w argentyńskim sklepie można doładować portfel kartą podarunkową Steam Key Global z Eneba/G2A ( np. https://www.eneba.com/pl/steam-steam-gi ... key-global )?

Nie ryzykowałem z doładowywaniem kartą :) A co do doładowania gift cardem to wg mnie na logikę nie powinno być problemu, bo zawsze mogłeś go od kogoś dostać :)
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 2 razy
Podziękowania: 12 razy

Ok- dziękuję.
W takim razie nie będę bawił się w dopłacanie kartą i najwyżej zrezygnuję z któregoś tytułu gdyby zabrakło środków.
Awatar użytkownika
Łowca

Chyba nic z tego.
Jakiegokolwiek VPN'a bym nie użył (Speedify, IBVPN, TigerVPN, NordVPN) przy próbie zmiany regionu sklepu dostaję komunikat:
"Wystąpił problem podczas zmiany twojego kraju. Spróbuj ponownie później."

Jakieś pomysły?
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 72 razy
Podziękowania: 8 razy

Pewnie zablokowali z powodu kupowania przez graczy Horizona.
Nie wiadomo czy to jest na stałe czy póżniej odblokują.
Awatar użytkownika
Łowca

No właśnie spotkałem się z komentarzami że w ostatnich dniach Steam zablokował łatwą zmianę regionu.
No nic.
Po prostu poczekam na normalne bundle i promocje.
Mam w co grać.
Tylko tego Horizona za 30zł trochę żal. :)
Awatar użytkownika
VIP
Discord: #2540
Podziękował: 125 razy
Podziękowania: 1273 razy
Kontakt:

Paw79 pisze: 8 lip 2020, o 20:46 No właśnie spotkałem się z komentarzami że w ostatnich dniach Steam zablokował łatwą zmianę regionu.
No nic.
Mam w co grać.

Ładnie ten Horizon poszedł z 30 na 116 zł w Argentynie :E
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 1 raz
Podziękowania: 3 razy

Paw79 pisze: 8 lip 2020, o 20:46 No właśnie spotkałem się z komentarzami że w ostatnich dniach Steam zablokował łatwą zmianę regionu.
No nic.
Mam w co grać.
Żal, żal, ale ja na steamie w Rosji zostałem i nie mogę na Polskę nawet zmienić ;( a okres 2 tygodni dawno minął. Mam nadzieję, że odblokują jak minie szał na Horizona ;) w Indiach Horizon nadal tani ale nie da się kraju zmienić ;(
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 0
Podziękowania: 0

cześć, sorki że temat jest ponownie odkopywany ale jako totalny niedoświadczony użytkownik steama muszę się dowiedzieć trochę na temat tej zmiany regionu. jak wiemy zbliża się premiera cyberpunka 2077 a u mnie niestety krucho w portfelu. przyszedł mi do głowy pomysł żeby zmienić region na rosję i mieć grę za 100zł. totalnie nigdy nic nie kupowałem za pośrednictwem bawienia się w jakieś vpny czy zmiany regionu, więc moje pytania to:
jak to obecnie wygląda, jakieś szansy na bana się zwiększyły czy cokolwiek?
jest jakiś poradnik jak zrobić to najbezpieczniej, albo ktoś byłby chętny mi wyjaśnić?
Awatar użytkownika
Łowca

mattykox pisze: 24 paź 2020, o 14:58 cześć, sorki że temat jest ponownie odkopywany ale jako totalny niedoświadczony użytkownik steama muszę się dowiedzieć trochę na temat tej zmiany regionu. jak wiemy zbliża się premiera cyberpunka 2077 a u mnie niestety krucho w portfelu. przyszedł mi do głowy pomysł żeby zmienić region na rosję i mieć grę za 100zł. totalnie nigdy nic nie kupowałem za pośrednictwem bawienia się w jakieś vpny czy zmiany regionu, więc moje pytania to:
jak to obecnie wygląda, jakieś szansy na bana się zwiększyły czy cokolwiek?
jest jakiś poradnik jak zrobić to najbezpieczniej, albo ktoś byłby chętny mi wyjaśnić?
nie działą zmiana regoniu obecnie, musiałbyś miec karte z danego kraju w którym chcesz miec sklep ustawiony :D inna opcja to kupienie od kogos konta gdzie juz jest ustawiony inny kraj sklepu lub miec znajomego ktory ma taka karte
Awatar użytkownika
Łowca

Cześć wszystkim. Pozwolę sobie odkopać temat bo mam pewien problem i pytanie. Planuje zakupić grę F1 2021, na naszym steamie jest to koszt 269zł. Znalazłem na eneba klucz rosyjski (napisane w aukcji, że nie może być aktywowany w Polsce) za niecałe 150zł i tu pojawia się moje pytanie. Jak stworzę sobie konto na steam z lokalizacją Rosyjską (przez VPN), dodam tam sobie tą gre, a następnie udostępnie ją poprzez tryb rodzinny na swoje polskie konto to jest szansa, że będzie to w taki sposób działać? Robił to ktoś w taki sposób lub zna aktualnie działający? Słyszałem, że są teraz spore problemy z kupnem gier przez VPN ponieważ potrzebna jest karta z danego regionu do finalizacji zakupu.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 342 razy
Podziękowania: 144 razy
Kontakt:

Wg. mnie nie zadziała to na etapie family share z konta rosyjskiego na konto polskie i w drugą stronę też chyba nie. Musiałbyś się logować na to konto rosyjskie bezpośrednio. Taka sztuczka jak piszesz może się udać z kontem argentyńskim gdzie nie ma takich ograniczeń jak dla kont rosyjskich ale za to trzeba uważać bo nie wszystkie gry czy dodatki działają w trybie family share na steamdb.info jest taki atrybut czy dana gra czy dlc obsługuje family sharing.
Azzy pisze: 8 lip 2021, o 14:06 Cześć wszystkim. Pozwolę sobie odkopać temat bo mam pewien problem i pytanie. Planuje zakupić grę F1 2021, na naszym steamie jest to koszt 269zł. Znalazłem na eneba klucz rosyjski (napisane w aukcji, że nie może być aktywowany w Polsce) za niecałe 150zł i tu pojawia się moje pytanie. Jak stworzę sobie konto na steam z lokalizacją Rosyjską (przez VPN), dodam tam sobie tą gre, a następnie udostępnie ją poprzez tryb rodzinny na swoje polskie konto to jest szansa, że będzie to w taki sposób działać? Robił to ktoś w taki sposób lub zna aktualnie działający? Słyszałem, że są teraz spore problemy z kupnem gier przez VPN ponieważ potrzebna jest karta z danego regionu do finalizacji zakupu.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 218 razy
Podziękowania: 362 razy
Kontakt:

Azzy pisze: 8 lip 2021, o 14:06 Planuje zakupić grę F1 2021, na naszym steamie jest to koszt 269zł. Znalazłem na eneba klucz rosyjski (napisane w aukcji, że nie może być aktywowany w Polsce) za niecałe 150zł i tu pojawia się moje pytanie.
Wiem że nie o to pytasz, ale jeśli lubisz tego typu gry a jednak te 100 zł robi ci różnicę to nie lepiej może dziś kupić F1 2020 za te 40zł? F1 2021 będzie też zresztą za podobną sumę gdy pojawi się w bundlu za ok 9-12 miesięcy później.
Awatar użytkownika
Hitman
Discord: Ejdrien.#8595
Podziękował: 2416 razy
Podziękowania: 330 razy
Kontakt:

A czy klucz rosyjski nie wymaga obecnie zmiany regionu?
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 280 razy
Podziękowania: 288 razy
Kontakt:

lewriczin pisze: 8 lip 2021, o 15:23
Azzy pisze: 8 lip 2021, o 14:06 Planuje zakupić grę F1 2021, na naszym steamie jest to koszt 269zł. Znalazłem na eneba klucz rosyjski (napisane w aukcji, że nie może być aktywowany w Polsce) za niecałe 150zł i tu pojawia się moje pytanie.
Wiem że nie o to pytasz, ale jeśli lubisz tego typu gry a jednak te 100 zł robi ci różnicę to nie lepiej może dziś kupić F1 2020 za te 40zł? F1 2021 będzie też zresztą za podobną sumę gdy pojawi się w bundlu za ok 9-12 miesięcy później.
Jeśli kolega planuje jeździć w jakichś ligach to może być ciężko.
Awatar użytkownika
Łowca

lewriczin pisze: 8 lip 2021, o 15:23
Posiadam obecnie F1 2020, gram dużo w online dlatego chce się przesiąść na 2021.
Czyli teoretycznie taki klucz na nowym koncie z regionem Rosyjskim zadziała?
Awatar użytkownika
Łowca

Witam podepnę się po części do pytania:
Azzy pisze: 8 lip 2021, o 14:06 Cześć wszystkim. Pozwolę sobie odkopać temat bo mam pewien problem i pytanie. Planuje zakupić grę F1 2021, na naszym steamie jest to koszt 269zł. Znalazłem na eneba klucz rosyjski (napisane w aukcji, że nie może być aktywowany w Polsce) za niecałe 150zł i tu pojawia się moje pytanie.......
Natomiast ja mam trochę inne, bo też jestem zainteresowany zakupem klucza z F1 2021, pewnie nawet z tej samej oferty, ale moje pytanie brzmi. Czy owy klucz mogę aktywować na swoim własnym koncie steam za pomocą zmiany regionu na steamie i używając VPN. Jeżeli tak to czy po takiej aktywacji mogę wrócić do naszego regionu i normalnie grać na swoim koncie w tą grę? Nigdy tak nie działałem z grami stąd moje zapytanie.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 298 razy
Podziękowania: 261 razy
Kontakt:

Rafael_Dove pisze: 13 lip 2021, o 20:50 Witam podepnę się po części do pytania:
Azzy pisze: 8 lip 2021, o 14:06 Cześć wszystkim. Pozwolę sobie odkopać temat bo mam pewien problem i pytanie. Planuje zakupić grę F1 2021, na naszym steamie jest to koszt 269zł. Znalazłem na eneba klucz rosyjski (napisane w aukcji, że nie może być aktywowany w Polsce) za niecałe 150zł i tu pojawia się moje pytanie.......
Natomiast ja mam trochę inne, bo też jestem zainteresowany zakupem klucza z F1 2021, pewnie nawet z tej samej oferty, ale moje pytanie brzmi. Czy owy klucz mogę aktywować na swoim własnym koncie steam za pomocą zmiany regionu na steamie i używając VPN. Jeżeli tak to czy po takiej aktywacji mogę wrócić do naszego regionu i normalnie grać na swoim koncie w tą grę? Nigdy tak nie działałem z grami stąd moje zapytanie.
Jeżeli planujesz wyjazd do Rosji i założenie tam konta bankowego, to jest to jak najbardziej możliwe.
Ci użytkownicy podziękowali RoyKeane za ten post (w sumie 2):
pelikulasMDA
ODPOWIEDZ