Filmy na podstawie gier

g-t
Awatar użytkownika
g-t
Robin Hood
Podziękował: 2 razy
Podziękowania: 1 raz
Kontakt:

Póki co zdecydowana większość filmów na podstawie gier to nieporozumienia (Hitman, Max Payne itd.).
Chętnie bym zobaczył wysokobudżetowe ekranizacje Spec Ops: The Line i Bioshock Infinite czy Dishonored :)
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 143 razy
Podziękowania: 331 razy
Kontakt:

g-t pisze: Chętnie bym zobaczył wysokobudżetowe ekranizacje Spec Ops: The Line
Przecież gra jest wariacją na temat Jądra ciemności Conrada, więc jeśli chcesz obejrzeć film, to sięgnij po Czas apokalipsy.
g-t
Awatar użytkownika
g-t
Robin Hood
Podziękował: 2 razy
Kontakt:

Angrenbor pisze:
g-t pisze: Chętnie bym zobaczył wysokobudżetowe ekranizacje Spec Ops: The Line
Przecież gra jest wariacją na temat Jądra ciemności Conrada, więc jeśli chcesz obejrzeć film, to sięgnij po Czas apokalipsy.
Nie no jasne. Widziałem i czas apokalipsy i czytałem jądro ciemności, ale na tyle wkręciłem się w klimat SOTL, że chciałbym zobaczyć.
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 0
Podziękowania: 0

A ja mam pytanie do was. Czy ten asasyn z Fassbenderem jest potwierdzony?
Awatar użytkownika
Łowca
Kontakt:

Desolator pisze: Postal (2007)
Spoiler:pokaż
Chyba jeden z bardziej niedocenionych filmów. Świetnie wypunktowane problemy i wady nas samych jak i naszego "cywilizowanego" życia :D
Gorąco polecam :) Żanet Kaleta
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 23 razy
Podziękowania: 6 razy
Kontakt:

Pithon pisze: A ja mam pytanie do was. Czy ten asasyn z Fassbenderem jest potwierdzony?
Wg internetowych źródeł tak. Najwięcej na ten temat do poczytania z pełnymi źródłami jest na stronie http://assassinscreed.wikia.com/wiki/As ... eed_(film).
Awatar użytkownika
VIP
Podziękował: 75 razy
Podziękowania: 145 razy
Kontakt:

Awatar użytkownika
Webmaster
Discord: rob006
Podziękował: 166 razy
Podziękowania: 205 razy
Kontakt:

Przecież to fake sprzed 2 lat...
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 15 razy
Podziękowania: 27 razy
Kontakt:

Spoiler:pokaż
Ostatnio zmieniony 6 mar 2014, o 15:22 przez PiccoloPL, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
VIP
Kontakt:

No właśnie o to chodziło.. psujecie zabawę :E

Chociaż pomysł nie byłby zły, na pewno lepszy niż
Awatar użytkownika
Webmaster
Discord: rob006
Podziękował: 166 razy
Podziękowania: 205 razy
Kontakt:

Na gram.pl też ktoś taki sam numer chciał zrobić - to jakaś nowa moda, czy jak? ;]
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 1 raz
Kontakt:

jest całą masa gier na podstawie, których chciałbym zobaczyć filmy:
np. Starcraft, half lifa, fallouta, dooma czy alan wake.
problem w tym, że filmy na podstawie gier póki co są bardzooo niedoceniane
inna sprawa, że teraz wszystkie filmy 'popularne" robi się według jednego schematu i są do niczego więc może lepiej, że ich nie ma.

jeżeli chodzi o filmy, które miałem okazje dotychczas zobaczyć to całkiem się oglądało hitmana i maxa payna ale nie miały nic z klimatu gry

z najfajniejszych filmów na świecie gry uważam resident evile niestety totalnie nie zgadzam się z Mielonym uważam, że po częsci 3 każda kolejna część to większa szmira, a szkoda bo pierwsze części zapowiadały całkiem ciekawą historię.
@Angrenbor
również uważam animację za świetną
Ostatnio zmieniony 6 mar 2014, o 15:38 przez wieh, łącznie zmieniany 3 razy.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 298 razy
Podziękowania: 261 razy
Kontakt:

wieh pisze: doom
Dooma już możesz sobie obejrzeć: KLIK
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Kontakt:

Już poprawiłem. I tak od smoka miałem większy polew jak zobaczyłem "Stępnia" w roli pogromcy bestii dorównujący Wiedźminowi w sprawności według książki (no może troszkę inaczej to określa, ale sens ten sam)
Awatar użytkownika
VIP
Kontakt:

rob006 pisze: Na gram.pl też ktoś taki sam numer chciał zrobić - to jakaś nowa moda, czy jak? ;]
Coś w tym stylu, to lepsze niż prima aprilis, bo bardziej "śmieszy" bo nie spodziewamy się, że taki żart można wrzucić w inny dzień niż 1 kwietnia, bo wtedy taki news jest rozumiany jako żart, a jak ktoś nie popatrzy na datę czy komentarze to się nabiera :E ale sam przyznam - chciałbym takiego Wiedźmina. Jaki by nie był - byłby lepszy od polskiego odpowiednika, a fajnie by było, gdyby Holiłód robił filmy na podstawie polskiej fantastyki, chociaż ostatni Solaris drętwy był..

co do Postala - wbrew pozorom to nie musi być zły film. Jak podnieść mu znacząco ocenę? W reżyserkę zamiat Uwe wrzucić Tarantino i włala, mamy "dobry film" :E Chociaż sam w sobie nie jest zły, w sam raz na czwartkową noc na Pulsie czy TV4 gdzie puszczają kicz, to jedyny film tego gościa, który jest znośny, a Zack Ward chyba lubi grać w egranizacjach (Alone in the dark, Postal, RE2, w Bloodrayne chyba też, mógłby grać Dave'a Mustaine'a w filmie o Metallice :D )
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Kontakt:

Holiwód musi się nauczyć robić najpierw dobre filmy a dopiero potem myśleć o ekranizacjach.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 1 raz
Kontakt:

RoyKeane pisze:
wieh pisze: doom
Dooma już możesz sobie obejrzeć: KLIK

znam to coś, co mogłoby robić za pełnometrażową kiczowatą reklamę gry, za film tego nie uznaję.

@PiccoloPL
haliłud nie ma problemu z dobrymi filmami tylko z tym samym co wszyscy ostatnio - księgowymi.
Awatar użytkownika
Łowca
Kontakt:

To nie filmy a "jedynie" seriale ale szczerze polecam fanom tych serii:
Halo
http://www.youtube.com/watch?v=Ca3Y8Ws3plI
Mortal Kombat
http://www.youtube.com/watch?v=39XX8HAZxB0
dKc
Awatar użytkownika
dKc
Robin Hood

Pamiętam, że najlepszym filmem na podstawie gry był taki, który luźno się opierał o grę.
Najlepszy film to Alone In The Dark w reżyserii genialnego Uwe Bolla z cudownymi wręcz kreacjami Slatera i Tary Reid, a tak na poważnie to Doom, Hitman i Mortal Kombat.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 143 razy
Podziękowania: 331 razy
Kontakt:

Przypomniał mi się jeszcze jeden tytuł, skoro nikt o nim jeszcze nie wspomniał to pewnie widziałem go jako jedyny (kwestia zapomnianej już nieco marki?), mianowicie Red Faction Origins, po polsku znany po prostu jako Czerwona frakcja. Akcja filmu dzieje się pomiędzy Guerillą i Armageddonem, 25 lat po rewolucji. Głównym bohaterem jest Jake Mason, syn słynnego bohatera rewolucyjnego Aleka Masona, protagonisty "trójki", który jako porucznik w służbie Kolonistów udaje się na miejsce katastrofy jednego ze szczątków Hydry, gigantycznego orbitalnego okrętu zniszczonego przed laty przez rebeliantów. To zapoczątkuje falę wydarzeń związanych z pewnymi traumatycznymi przeżyciami z dzieciństwa.
Ogółem, choć czuć w produkcji telewizyjny, niski budżet, jest to całkiem znośny film. Nie ma jakichś fajerwerków, ale do poziomu produkcji puszczanych wieczorami na Pulsie na pewno bym go nie porównał. Największą gwiazdą jest bez wątpienia Robert Patrick (znany choćby z roli cyborga T-1000 z drugiego Terminatora czy ostatniego sezonu Z archiwum X), który wcielił się w staczającego się podstarzałego Aleka Masona. Co bardziej wyczuloni słuchowo rozpoznają także Danielle Nicolet (dubbingowała Shaundi w dwoóch ostatnich częściach Saints Row) portretującą ziemską panią technik, Tess De La Vegę. Da się obejrzeć, zwłaszcza jeśli ktoś jest obeznany z tłem fabularnym serii.
Trailera nie podam, bo zawiera paskudne spoilery (kto go sporządził?), więc jest coś większego :trollface:
ODPOWIEDZ