Stare gry/klucze na różne platformy - pomoc dla boomera

Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 0
Podziękowania: 0

Games for windows live działa po dziś dzień. Ale tylko i wyłącznie klient tzw. in-game. Może aktywować grę, zdobywać osiągnięcia, nawet grać multi- w sumie dzięki temu, że to działa to nadal działa w multiplayer w grach, które obsługują GFWL. Wyłączone zostały wszystkie dodatkowe programy powiązane z GFWL takie jak Marketplace czy Zero Day Piracy Protection.
Microsoft chyba zapomniał o tej platformie :D Na całe szczęście.
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 3 razy
Podziękowania: 2 razy

@Pemoland09 Jak się okazało, wszystkie gry, o które pytałem to Games for Windows (bez Live) :)

Pytanie do ogółu: mam jeszcze na dysku PS4 Riders Republic z czasu, jak dali parę dni na próbę przy okazji premiery. Gra jak Motorsport jest always online. Czy jeśli wydam te 5 zł na Ubisoft+ Classics, a nie mam kupionego PS+, to będę mógł grać (wtedy normalnie działała)? Jak wygląda sytuacja z innymi grami (np. Lost Crown, Crew 2, Far Cry Primal)? Chodzi mi o przechodzenie singlowe. Promocja trwa do jutra, czyli rozumiem, że to się liczy miesiąc od wykupienia za tę cenę, a nie na jeden dzień, jak jest po takiej cenie? Zostało mi jeszcze kilka dni urlopu, mam zamiar zająć się też starociami ;)

EDIT: Nie wyszukuje mi tego w store na PS4 :? Nie mogę tego kupić za pieniądze w portfelu (z giftcardów)?
ODPOWIEDZ