Napisalam z mysla o tym, ze moze znajdzie sie jakis czlowiek dobrej woli. Zreszta jak ktos ma i wysle sam to raczej nic nie stoi na przeszkodzie by zrobic zdjecie tylko z inna data i godzina. Jakos troche niezbyt mam ochote wydawac drugi raz jakiejkolwiek kasy na gre, ktora legalnie kupilam niejako dajac przyzwolenie na takie traktowanie klienta.Greed pisze: 16 lut 2023, o 17:50Nie lepiej kupić na bazarku nowy klucza? Z tego co patrzyłem to klucz chodzi tam praktycznie za grosze.spinach pisze: 16 lut 2023, o 17:40 Taka odpowiedz. Niestety, pudelko mam w mieszkaniu w domu rodzinnym oddalonym o 500 km gdzies na strychu z gratami z poprzedniej przeprowadzki. Jakbys ktos byl tak mily i chcial zrobic zdjecie z time-stampem bym mogl odzyskac gre zamian za jakas mala wplate na PayPal / niewykorzystany kod z Humble Bundle to dajcie znac. Jestem fanka serii Deponia, oczywiscie kazda czesc przeszlam wielokrotnie i robie to raz - dwa razy w ciagu roku, dlatego niezbyt to mile uczucie gdy teraz nie posiadam pelnej kolekcji.
Screenshot_160.png
Problem - Steam - Deponia
Chcą by wysłać pudełko. Nie wiem czy znajdę, jak nie to jak będę miaał ochotę zagrać to i tak zagram. W końcu zapłaciłem za tę grę. Drugi raz nie zapłacę choćby złamanego grosza. Pewnie pudełko mam u rodziców, o ile go nie wyrzucili.
- Podziękował: 402 razy
- Podziękowania: 838 razy
Czyli najpierw zrobili ze wszystkich złodziei, bo nie podobało im się, że ktoś coś kupił i aktywował (szczyt bezczelności, jak to aktywować grę?), a teraz po delikatnym smrodzie nagle pojawia się "rozwiązanie".
Mogli najpierw zapytać o rozwiązanie, a nie obrażać wszystkich ludzi.
- Ci użytkownicy podziękowali bolesna prawda za ten post:
- Gaberus
- Podziękował: 365 razy
- Podziękowania: 180 razy
- Kontakt:
Nie wiem czy teraz nawet danie Deponii wszystkim za free by naprawiło sytuacje i relacje z klientami.bolesna prawda pisze: 16 lut 2023, o 18:21 Czyli najpierw zrobili ze wszystkich złodziei, bo nie podobało im się, że ktoś coś kupił i aktywował (szczyt bezczelności, jak to aktywować grę?), a teraz po delikatnym smrodzie nagle pojawia się "rozwiązanie".
Najpierw usuwają, potem każą dawać paragony, dowody zakupu a potem, że wystarczą same zdjęcia gamebooka. Może jeszcze im nagrać filmik jak tańczysz z tym pudelkiem z kodem.
Akurat zatanczyc to ja bym mogla, bo kocham taniec, ale nie w takiej sytuacjiGreed pisze: 16 lut 2023, o 18:31Nie wiem czy teraz nawet danie Deponii wszystkim za free by naprawiło sytuacje i relacje z klientami.bolesna prawda pisze: 16 lut 2023, o 18:21 Czyli najpierw zrobili ze wszystkich złodziei, bo nie podobało im się, że ktoś coś kupił i aktywował (szczyt bezczelności, jak to aktywować grę?), a teraz po delikatnym smrodzie nagle pojawia się "rozwiązanie".
Najpierw usuwają, potem każą dawać paragony, dowody zakupu a potem, że wystarczą same zdjęcia gamebooka. Może jeszcze im nagrać filmik jak tańczysz z tym pudelkiem z kodem.

U mnie nadal brak, resetowalam Steam i nic. Moze to zalezy od wersji klucza? W sensie ja swoja dostalam jakos chyba w 2016r.
- Podziękował: 166 razy
- Podziękowania: 214 razy
- Kontakt:
Teraz dostałem maila
Hello everyone,
Thank you for reaching out to us. Deponia should now be back in your Steam library.
In case it is not back on Friday 17th February 2023, please send us a photo of the box and a note with the date and the time you sent this ticket and we will look into that.
Best Regards
The Daedalic Support Team
Hello everyone,
Thank you for reaching out to us. Deponia should now be back in your Steam library.
In case it is not back on Friday 17th February 2023, please send us a photo of the box and a note with the date and the time you sent this ticket and we will look into that.
Best Regards
The Daedalic Support Team
- Podziękował: 365 razy
- Podziękowania: 180 razy
- Kontakt:
Jak wylogowanie się i zalogowanie ponownie nie działa to zostało ci czekać albo napisać maila do nich. Chociaż pewnie i tak kwestia czasu zanim i tobie przywrócą.spinach pisze: 16 lut 2023, o 20:57 U mnie nadal brak, resetowalam Steam i nic. Moze to zalezy od wersji klucza? W sensie ja swoja dostalam jakos chyba w 2016r.
- Podziękował: 218 razy
- Podziękowania: 362 razy
- Kontakt:
W sumie to mnie rozwala najbardziej, gierka nawet w oficjalnych sklepach praktycznie non stop kosztuje mniej niż dolara, complete journey niewiele drożej, o keyszopach nie wspominając, gierka stara i ograna już przez ludzi wzdłuż i wszerz a sprzedawcom się CHCE wycofywać klucze i narażać na gUnwosztorm, naprawdę? #jprdlGreed pisze: 16 lut 2023, o 17:50 Nie lepiej kupić na bazarku nowy klucza? Z tego co patrzyłem to klucz chodzi tam praktycznie za grosze.
- Discord: rob006
- Podziękował: 166 razy
- Podziękowania: 205 razy
- Kontakt:
Complete Journey co najmniej 2 razy było rozdawane za darmolewriczin pisze: 18 lut 2023, o 17:58 W sumie to mnie rozwala najbardziej, gierka nawet w oficjalnych sklepach praktycznie non stop kosztuje mniej niż dolara, complete journey niewiele drożej, o keyszopach nie wspominając, gierka stara i ograna już przez ludzi wzdłuż i wszerz a sprzedawcom się CHCE wycofywać klucze i narażać na gUnwosztorm, naprawdę? #jprdl

- Podziękował: 235 razy
- Podziękowania: 219 razy
- Kontakt:
1. Bo to Niemcy.lewriczin pisze: 18 lut 2023, o 17:58 W sumie to mnie rozwala najbardziej, gierka nawet w oficjalnych sklepach praktycznie non stop kosztuje mniej niż dolara, complete journey niewiele drożej, o keyszopach nie wspominając, gierka stara i ograna już przez ludzi wzdłuż i wszerz a sprzedawcom się CHCE wycofywać klucze i narażać na gUnwosztorm, naprawdę? #jprdl
2. Wyobraź sobie że jesteś julką księgową w tej firmie i masz w tabelce: wzięli, używają, a nie zapłacili. To logiczne że cyferki ci się nie zgadzają więc działasz.
3. Jak kupisz kradziony samochód to ci go zabiorą. Jak kupisz kradzioną grę to będzie tak samo. Problem w tym że Valve nie jest policją, prokuratorem czy sądem aby komuś odbierać jego własność.
A sprawa wygląda tak: był sobie sklep cdp.pl. Był i zdechł. Co ciekawe zgłosiliście do UOKiK że cdp wam zajumało wasze licencje gier, komiksów itd.? Ja tam nic nigdy nie kupiłem więc mam to w

Cdp.pl jakiś majątek czyli boxy gier posiadało. Jak zdechli to na pewno to co jeszcze mieli zostało komuś hurtem sprzedane. I ten ktoś "wyciągnął" klucze z pudełek na handel a same pudełka poszły do utylizacji.
Teraz ten ktoś wyprzedaje te gry za grosze i to się Daedalic Entertainment nie spodobało bo jak to tak: przecież gracz-frajer powinien kupić licencję od nich a nie jakieś stare zapomniane przez Boga kopie.
Pozostaje tylko pytanie czy za te licencje Daedalic Entertainment dostało pieniądze. Oczywiście nie wiem jak wyglądała umowa pomiędzy Daedalic Entertainment a cdp ale mogło być tak że cdp płaciło Daedalic Entertainment dopiero po sprzedaniu tych pudełek.
Dlatego też Daedalic Entertainment może ale wcale nie musi być winne. Nie wiemy jak upadło cdp.pl, czy miało długi, czy np. został powołany likwidator albo syndyk i to on wyprzedał majątek firmy.
Może być więc tak że cdp zamówiło np. 10 000 licencji Deponii. Sprzedało np. 8000 tych pudełek. Za 8000 zapłacili Daedalic Entertainment. Cdp.pl zbankrutowało. Likwidator albo syndyk widzi w magazynie 2000 pudełek. Sprzedaje je hurtem na wolnym rynku nie mając świadomości że są to licencje nie opłacone producentowi. Daedalic Entertainment zauważa że te klucze zaczynają być aktywowane na Steam. Interweniuje więc u Valve a ci wywalają całość czyli 10 000 licencji. A dlaczego właśnie tyle? Bo nie da się stwierdzić za które 8000 licencji Daedalic Entertainment kasę dostało.
Tak czy siak jaka by nie była prawda Daedalic Entertainment chroniąc swoją

Tak dla formalności.
Cdp.pl nie upadł. Upadło cdp.com.pl
cdp.pl jest własnością Merlin Commerce, który jest także właścicielem sklepu merlin.pl
Żeby upadło cdp.pl musi upaść Merlin Commerce. Póki co formalnie cały czas działają. merlin.pl był aktywny na facebooku jakoś do końca 2022 roku.
Formalnie merlin.pl działa znowu od kwietnia 2022. Strona wciąż jest aktywna, chociaż prawdopodobnie sklep nie działa.
cdp.pl nie działa co najmniej od grudnia 2021.
Co się za przewały w Merlin Commerce dzieją nie wiadomo, ale byli na giełdzie (aż ich nie wyrzucili w czerwcu 2022) i raporty z działalności dawali.
cdp.pl jest własnością Merlin Commerce, który jest także właścicielem sklepu merlin.pl
Żeby upadło cdp.pl musi upaść Merlin Commerce. Póki co formalnie cały czas działają. merlin.pl był aktywny na facebooku jakoś do końca 2022 roku.
Formalnie merlin.pl działa znowu od kwietnia 2022. Strona wciąż jest aktywna, chociaż prawdopodobnie sklep nie działa.
Co się za przewały w Merlin Commerce dzieją nie wiadomo, ale byli na giełdzie (aż ich nie wyrzucili w czerwcu 2022) i raporty z działalności dawali.
- Kontakt:
Wikipedia:witoj pisze: 22 lut 2023, o 11:15 Tak dla formalności.
cdp.pl – sklep internetowy założony w październiku 2012 roku przez spółkę o tej samej nazwie, jako nowy obszar działalności komercyjnej grupy kapitałowej CD Projekt.
Merlin kupił cdp w 2017 i padło cdp. Nie ma znaczenia czy to będzie zapisane jako cdp.pl czy cdp.com.pl
Sklep był pod linkiem cdp.pl i tam go nie ma.
A KRS mówi wyraźnie:
a nie Merlin Group w upadłości.CDP SP. Z O.O. W UPADŁOŚCI
A kwestia tego który jest synem kogo mało obchodzi tych którzy stracili legalnie zakupione licencje.
Reasumując: cdp było całkowicie oddzielną spółką należąca najpierw do CD Projektu a potem do Merlin Group.
A to że merlin.pl działa też nie jest ważne.
W październiku 2022 dzierżawa domeny internetowej cdp.pl wygasła i została wystawiona na sprzedaż.
Właśnie ty mieszasz.
Merlin kupił sklep internetowy cdp.pl i ten sklep nie upadł (formalnie).
Upadła firma wydające gry CDP SP. Z O.O., która była/jest pod adresem cdp.com.pl, czyli adres z wiki
https://pl.wikipedia.org/wiki/CDP
Sklep cdp.pl, jak tam pisze, został sprzedany w marcu 2017 i nie miał już formalnie nic wspólnego z CDP SP. Z O.O.
Nigdzie nie był wzmianki o upadku sklepu cdp.pl, który jest własnością Merlin Commerce (nie bezpośrednio Merlin Group).
Po prostu zbyt dużo tych cdp jest
CD Projekt, CD Projekt RED, cdp.pl, CDP SP. Z O.O.
raz to było to samo, raz zupełnie coś innego.
Wydawca gier upadł.
Sklep sprzedający gry (formalnie) wciąż istnieje,
jeśli nie, to proszę o bezpośrednią informację o upadku dokładnie tego sklepu lub podmiotu nadrzędnego.
Oczywiście twórca gier wciąż istnieje.
Tak informacyjnie:
Merlin kupił sklep internetowy cdp.pl i ten sklep nie upadł (formalnie).
Upadła firma wydające gry CDP SP. Z O.O., która była/jest pod adresem cdp.com.pl, czyli adres z wiki

Sklep cdp.pl, jak tam pisze, został sprzedany w marcu 2017 i nie miał już formalnie nic wspólnego z CDP SP. Z O.O.
Nigdzie nie był wzmianki o upadku sklepu cdp.pl, który jest własnością Merlin Commerce (nie bezpośrednio Merlin Group).
Po prostu zbyt dużo tych cdp jest

Wydawca gier upadł.
Sklep sprzedający gry (formalnie) wciąż istnieje,

Oczywiście twórca gier wciąż istnieje.
Tak informacyjnie:
Zostało dodane na wiki na moje naleganie, bo moderatorzy wiki wciąż nie chcieli przyjąć do wiadomości, że sklep w praktyce nie działa.W październiku 2022 dzierżawa domeny internetowej cdp.pl wygasła i została wystawiona na sprzedaż.
- Kontakt:
I powtarzasz teraz po mnie to co ja musiałem prostować po tobie bo wyskoczyłeś z jakimś merlinem co nie ma związku bo i sklep i spółka to było cdp. A sklep był pod adresem cdp.pl.
EOT z mojej strony bo bredzisz.
- Podziękował: 2 razy
- Podziękowania: 3 razy
- Kontakt:
Dzięki za podpowiedź, bo miałam tę samą sytuację z Dishonored, ale nie wiedziałam, skąd mam klucz. Sprawdziłam na stronie, że faktycznie od nich, napisałam więc meila i podesłali mi poprawny nowy klucz.Stanton Cree pisze: 15 lut 2023, o 22:06Głowy sobie nie dam uciąć, ale wydaje mi się, że z Muve.pl.szymon257 pisze: 15 lut 2023, o 21:47Skąd miałeś kod?Stanton Cree pisze: 15 lut 2023, o 21:28 Ciekawe, mi w podobny sposób w zeszłym tygodniu Steam usunął Dishonored.
Czyli nadal nie rozumiesz co się wydarzyło i tkwisz w swoim fikcyjnym świecie, a prawdo do ciebie nie przemawia.