S.T.A.L.K.E.R. (seria)

Wszystko co dotyczy gier komputerowych
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 143 razy
Podziękowania: 18 razy

Z tego co rozumiem to sequel Cienia Czarnobyla i dzieje się w czasach współczesnych. Trochę niepokoi, że tak szybko rozprawił się z wrogami, a oni nawet go nie drasnęli. No i nie było "cheeki breeki" :(
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 731 razy
Podziękowania: 206 razy
Kontakt:

Benzacne pisze: 14 cze 2021, o 17:47 Z tego co rozumiem to sequel Cienia Czarnobyla i dzieje się w czasach współczesnych. Trochę niepokoi, że tak szybko rozprawił się z wrogami, a oni nawet go nie drasnęli. No i nie było "cheeki breeki" :(
Spokojnie, to filmik przygotowany na potrzeby trailera dodatkowo to część "opowieści przy ognisku" nie sądzę by w samej grze było tak łatwo.
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 279 razy
Podziękowania: 280 razy

Oby Zona była taaaaaka wielka! Popieram tego gościa z fryzem Leona (antagonista?). Widoki są zachwycające i też raczej będę jej bronił. :)
Awatar użytkownika
Predator

Nowe screeny. Jakoś nie chce mi się wierzyć, że tak będzie wyglądać gra.
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek
Awatar użytkownika
Administrator
Podziękował: 289 razy
Podziękowania: 459 razy
Kontakt:

Niby Unreal Engine 5, więc... może ;) Ale też wątpię, że będzie aż tak dobrze, a nawet jeśli, to jaką maszyną trzeba będzie dysponowac, by uzyskać u siebie podobny efekt ;)
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 60 razy
Podziękowania: 35 razy
Kontakt:

Dandyl pisze: 9 gru 2021, o 10:03 Nowe screeny. Jakoś nie chce mi się wierzyć, że tak będzie wyglądać gra.
może i będzie, ale nie na moim komputerze :trollface:
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 0
Podziękowania: 0

Forman08 pisze: 9 gru 2021, o 11:15 może i będzie, ale nie na moim komputerze :trollface:
Będzie, nawet na Twoim komputerze - jak sobie tapetę ściągniesz :trollface:. Mam to samo :)
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 1 raz
Podziękowania: 5 razy

Nie mogę pozbyć się wrażenia, że ręka i broń jest wklejona na jakieś prerenderowane tło.
Awatar użytkownika
Predator

Wenlok pisze: 9 gru 2021, o 13:27 Nie mogę pozbyć się wrażenia, że ręka i broń jest wklejona na jakieś prerenderowane tło.
Teraz jak to przeczytałem, to... też tak myślę. ]:-> No, ale zobaczymy.
Tamto pole maków takie niepodobne do szaroburej Zony, ale z drugiej strony, to fajna okazja żeby pokazać, że Zona może być też dzika i piękna.
Fajnie, że Wolność i Monolit wracają. Myślałem, że już nie usłyszymy o tych drugich, a tu taka niespodzianka.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 380 razy
Podziękowania: 518 razy
Kontakt:

Monolit miałby nie wrócić? Przecież to oni czuwają nad bezpieczeństwem tamtejszej elektrowni. Ciekawi mnie za to obecność Wartowników (Ward) rekrutowanych z doświadczonych najemników do strzeżenia tajemnic Zony.

Ludzi dziwi pole maków że takie ładne... nie wiem co w tym dziwnego - katastrofa w elektrowni to nie był wybuch atomówki czy coś takiego, że zmiotło przyrodę w proch i ograniczyło kolorystykę do palety brązowo-szarej a'la mody z serii Misery/Anomaly.

W artykule z PC Gamera nie wiem czy to błąd czy naprawdę będzie można wstąpić do Monolitu? Taki motyw był w paru modach do Cienia Czarnobyla + Call of Chernobyl/Anomaly ale to głównie strzelanie.
Awatar użytkownika
Predator

No nie wiem. Przez trzy gry dość mocno przetrzebiliśmy oddziały Monolitu. Pamiętam też jakichś dezerterów z tej frakcji w pobocznym zadaniu z Zewu Prypeci. Wyobrażałem sobie, że do tej pory zostały z nich niedobitki :mrgreen: Bardzo się cieszę, że jednak wracają. A z tymi Wartownikami, to zagadkowa sprawa. To na czele tej frakcji stanie ten koleś podobny do Leona S. Kennedy'ego. Coś wiadomo? I gdzie w tym wszystkim jest Powinność?

Ludzi dziwi pole maków, bo pierwszy raz widzą coś takiego w Zonie, ale lepiej późno niż wcale. A szaro buro było i bez modów. Fajną okazją do przedstawienia jakichś pięknych okoliczności przyrody było zadanie z Sercem Oazy w Zewie Prypeci, ale było minęło.

Wracając do tego artykułu z PC Gamera...
Obrazek
Zmutowane jelenie z atakami psionicznymi i opancerzeniem? :o
Chętnie wstąpię do Monolitu żeby dostać swoje złe zakończenie. :gwizdany:
Awatar użytkownika
Predator

Obrazek
To na razie plotka, ale myślę, że to prawda. Tak jakoś nie chciało mi się wierzyć w ten kwiecień. Trochę to za wcześnie.
https://www.dualshockers.com/rumor-stal ... fall-2022/
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 143 razy
Podziękowania: 18 razy

Jednak grudzień. Muszę przyznać, że czuję ulgę. Życzę nam mniej bugów, a więcej anomalii :D
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 16 razy
Podziękowania: 11 razy
Kontakt:

Ciekawe czy obecna sytuacja wpłynie na datę wydania gry. Jak sądzicie?
Awatar użytkownika
Robin Hood
Discord: simonstillwater
Podziękował: 292 razy
Podziękowania: 231 razy
Kontakt:

Ci użytkownicy podziękowali xarlo12 za ten post (w sumie 2):
CalandriiaDandyl
Awatar użytkownika
Predator

Pal licho grę. Mam nadzieję, że z twórcami wszystko w porządku.
Awatar użytkownika
Predator

Awatar użytkownika
Predator

Ci użytkownicy podziękowali Dandyl za ten post (w sumie 2):
BenzacneGottwald
Awatar użytkownika
Predator

Ostatnio zmieniony 30 gru 2022, o 09:57 przez Dandyl, łącznie zmieniany 1 raz.
Ci użytkownicy podziękowali Dandyl za ten post:
grrozzny
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 28 razy
Podziękowania: 239 razy
Kontakt:

Tak jak wszystkie poprzednie- świetny trailer. I wciąż zaskakujący brak jakiegokolwiek cringe'u, co przy wzroście budżetów, ambicji, nakierowaniu na 'zachodnie' rynki i/lub napływie tamtejszych pracowników, często się pojawia w zakamarkach. A tu ani dialogi, ani muzyka, ani montaż nie powodują wzdychania.
Wizualnie naprawdę solidnie się zapowiada- światła i cienie dobrze budują atmosferę lokacji. Zwłaszcza zamkniętych, które siłą rzeczy w tych okolicznościach często są dość surowe i puste (opuszczone instalacje wojskowe, ogołocone budynki mieszkalne po szabrze itp). Pod tym względem oryginalne Stalkery przypominały trochę F.E.A.R.a 1, gdzie też system oświetlenia był podstawą w budowaniu klimatu, ponieważ nie było technologicznego budżetu na dekoracje biur i magazynów bo fizyka, zniszczenia i AI wystarczająco obciążały kompy.
Angielski aktor dobrze dobrany + naprawdę przyjemne animacje postaci, zwłaszcza twarzy. Jak gameplay będzie zbliżony do tej wizji to będzie hicior.
Ci użytkownicy podziękowali Gottwald za ten post:
Dandyl
ODPOWIEDZ