Zakupy ze sklepów poza EU

Promocje na gry na konsole Xbox, Playstation, Nintendo. Okazyjne ceny konsol oraz sprzętu elektronicznego.
Regulamin forum
1. Prosimy nie zakładać osobnych tematów dla pojedynczych promocji;
2. Niepospolite promocje opisane wraz z linkiem w odpowiednim temacie mogą zostać nagrodzone dodatnimi punktami reputacji;
3. Zabrania się wklejania prywatnych linków referencyjnych lub linkowania stron trzecich używających refów.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 0
Podziękowania: 1 raz

somi88 pisze: Miałem się odezwać jak coś się zmieni więc piszę:
Tydzień temu pisałem do py o tym problemie , oczywiście odpisali że im przykro itp i niektóre paczki idą nawet 4-6 tygodni. Wczoraj pisałem po raz drugi że nie mam zamiaru czekać i proszę o zwrot pieniędzy , dostałem odpowiedz podobną do tej co tydzień temu z tym że prosili mnie o podanie mojego adresu i poczekanie jeszcze dwóch tygodni. Dzisiaj paczka dotarła z tym że koperta był oklejona taśmą klejącą w miejscu gdzie zakleja się koperty (podejrzewał że na kontroli ją przetrzepali) .
Po tym wszystkim jednak DC wraz z artbookiem w końcu znalazł się u mnie.
Milo, ze dostales w koncu swoja gre :) Powiedz mi tylko jedno co zrobiles, ze Ci dorzucili art booka?
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękowania: 6 razy
Kontakt:

TwardkiSlovian pisze:
somi88 pisze: Miałem się odezwać jak coś się zmieni więc piszę:
Tydzień temu pisałem do py o tym problemie , oczywiście odpisali że im przykro itp i niektóre paczki idą nawet 4-6 tygodni. Wczoraj pisałem po raz drugi że nie mam zamiaru czekać i proszę o zwrot pieniędzy , dostałem odpowiedz podobną do tej co tydzień temu z tym że prosili mnie o podanie mojego adresu i poczekanie jeszcze dwóch tygodni. Dzisiaj paczka dotarła z tym że koperta był oklejona taśmą klejącą w miejscu gdzie zakleja się koperty (podejrzewał że na kontroli ją przetrzepali) .
Po tym wszystkim jednak DC wraz z artbookiem w końcu znalazł się u mnie.
Milo, ze dostales w koncu swoja gre :) Powiedz mi tylko jedno co zrobiles, ze Ci dorzucili art booka?
Artbook był do zamówień przedpremierowych.
Awatar użytkownika
Łowca
Kontakt:

Ta, do mnie dotarł przedpremierowy DC dzisiaj - założę się, że do Polski szedł 2tyg, a poczta i celnicy się zabawiali przez 3tyg... Kindla mi trzymali ponad 2 tygodnie. Podobno poczta powinna wysyłać powiadomienie, że coś trzyma dla celników, ale narazie im się to nigdy nie udało. A to Polska właśnie....
Awatar użytkownika
Robin Hood
Kontakt:

arrathog pisze: Ta, do mnie dotarł przedpremierowy DC dzisiaj - założę się, że do Polski szedł 2tyg, a poczta i celnicy się zabawiali przez 3tyg... Kindla mi trzymali ponad 2 tygodnie. Podobno poczta powinna wysyłać powiadomienie, że coś trzyma dla celników, ale narazie im się to nigdy nie udało. A to Polska właśnie....
Poczta jedynie dostarcza dokumenty celne, w przypadku gdy celnicy nałożyli opłaty. Dokumenty dostarczane są razem z towarem i wtedy poczta pobiera również opłatę przy doręczeniu przesyłki. Nie ma czegoś takiego jak powiadamianie o przetrzymywaniu przesyłki przez celników. O tym się możesz dowiedzieć jedynie telefonicznie w urzędzie celnym (albo i nie).
Awatar użytkownika
Łowca
Kontakt:

Misiekh pisze:
Poczta jedynie dostarcza dokumenty celne, w przypadku gdy celnicy nałożyli opłaty. Dokumenty dostarczane są razem z towarem i wtedy poczta pobiera również opłatę przy doręczeniu przesyłki. Nie ma czegoś takiego jak powiadamianie o przetrzymywaniu przesyłki przez celników. O tym się możesz dowiedzieć jedynie telefonicznie w urzędzie celnym (albo i nie).
No wlasnie sie w Urzedzie Celnym dowiedzialem,ze jak cos jest do kontroli,to poczta to zatrzymuje do uproszczonej odprawy I powinna powiadomic adresata,ze paczka zostala wstrzymana. Czy byla oplata (kindle),czy nie bylo (DC) zawsze przesylke kisili przed ok. 2tyg. I najlepsze - bez powiadomienia od poczty z nr magazynowym UC nie powie,czy zajmuje sie przesylka,czy nie.

Nastepnym razem wezme przesylke z tracking nr i jak cos utknie na 2tyg bed powiadomienia,to napisze skarge. Pewnie nic to nie da,ale moze jakis urzedas bedzie musial mi napisac jakies wyjasnienie.

PS. DC fajne! :)
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękowania: 0

Mam pytanie zamierzam zakupić Nintendo 3DS XL w wersji US i zastanawiam się gdzie jest najlepsza oferta. Na PA konsole są po 199 euro , pytanie czy do tej ceny nie zostanie doliczone cło itp ?. Znajomy polecił mi sklep z Kanady https://www.videogamesplus.ca/product_i ... s_id=20211 gdzie 3DS kosztuje w przeliczeniu na złotówki około 600 zł. Z tego co się dowiedziałem jest możliwość zaniżenia kwoty i teraz jestem w kropce.
Czy ktokolwiek z wasz sprowadzał konsole z poza EU albo robił zamówienia na wyższe kwoty , jak to jest z ocleniem itp.?
Awatar użytkownika
Łowca
Kontakt:

Jak coś, to się nagrałem w Dragon's Crown - chętnie spyle. Jak coś to PW.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Kontakt:

somi88 pisze: Mam pytanie zamierzam zakupić Nintendo 3DS XL w wersji US i zastanawiam się gdzie jest najlepsza oferta. Na PA konsole są po 199 euro , pytanie czy do tej ceny nie zostanie doliczone cło itp ?. Znajomy polecił mi sklep z Kanady https://www.videogamesplus.ca/product_i ... s_id=20211 gdzie 3DS kosztuje w przeliczeniu na złotówki około 600 zł. Z tego co się dowiedziałem jest możliwość zaniżenia kwoty i teraz jestem w kropce.
Czy ktokolwiek z wasz sprowadzał konsole z poza EU albo robił zamówienia na wyższe kwoty , jak to jest z ocleniem itp.?
Dolicz sobie do ceny konsoli 23% vatu, żebyś potem nie był zaskoczony i tyle, tak jest ze sprowadzaniem z zagranicy droższych rzeczy i to podstawa. A wszystkie inne opcje, czyli nieoclenie takiego towaru to tylko i włącznie szczęście.

Jak chcesz liczyć na szczęście to nie zamawiaj niczego kurierem (UPS, fedex itp). Firmy takie korzystają z prywatnych agencji celnych i 99,999% przesyłek, które się do tego kwalifikują, zostaną oclone. Największe szanse masz korzystając z pomocy np znajomego w USA, który wyśle taką paczkę jakąś polonijną firmą transportową, drogą morską. Ale do tego musisz mieć kogoś na miejscu, transport trwa odpowiednio długo, a i ubezpieczenia towaru przeważnie nie masz.

Możesz tez zamówić towar zwykłą pocztą o ile dany sklep wysyła konsole taką formą przesyłki. Jak będziesz miał szczęście to nie otworzą i nie sprawdzą co jest w środku, jeśli kwota towaru będzie zaniżona. Ale w takim wypadku nie masz żadnej gwarancji, że towar dojdzie, a i ewentualne odszkodowanie nie pokryje kosztów towaru bo przecież kwota będzie zaniżona.
Poza tym oznaczenie jako gift czy zaniżanie kwoty tez nie jest żadnym sposobem, celnik ma prawo otworzyć przesyłkę i ocenić jej wartość.
Awatar użytkownika
Łowca

Jaka kwota jest zwolniona z VAT przy imporcie? Ktos sie orientuje?
Awatar użytkownika
VIP
Podziękował: 121 razy
Podziękowania: 2 razy

Chodzi ci chyba o cło i VAT? 45 euro, ale jeśli nieznacznie to przekroczysz, to ryzyko dopłaty nie jest duże. Co innego, jeśli zamawiasz np. kilka sztuk tej samej gry, to nawet poniżej tej kwoty mogą zostać uznane za towar na handel.
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 118 razy
Podziękowania: 81 razy
Kontakt:

somi88 pisze: Mam pytanie zamierzam zakupić Nintendo 3DS XL w wersji US i zastanawiam się gdzie jest najlepsza oferta. Na PA konsole są po 199 euro , pytanie czy do tej ceny nie zostanie doliczone cło itp ?. Znajomy polecił mi sklep z Kanady https://www.videogamesplus.ca/product_i ... s_id=20211 gdzie 3DS kosztuje w przeliczeniu na złotówki około 600 zł. Z tego co się dowiedziałem jest możliwość zaniżenia kwoty i teraz jestem w kropce.
Słaba oferta. Całość trwa długo(licz do 1 miecha), służba celna najpewniej dowali cło i vat. Wyjaśnianie czegokolwiek masakra.
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 85 razy
Podziękowania: 8 razy
Kontakt:

Awatar użytkownika
Administrator
Discord: remike#9022
Podziękował: 576 razy
Podziękowania: 261 razy
Kontakt:

Wychodzi ok. 550 zł za 3 gry z ekspresową wysyłką. Bardzo przyzwoita cena. Tylko, czy dojdzie do tego cło? Bo jeśli tak, to oferta zupełnie traci na atrakcyjności...
Awatar użytkownika
Robin Hood
Kontakt:

remike pisze:

Wychodzi ok. 550 zł za 3 gry z ekspresową wysyłką. Bardzo przyzwoita cena. Tylko, czy dojdzie do tego cło? Bo jeśli tak, to oferta zupełnie traci na atrakcyjności...
Żadne opłaty już nie powinny być doliczone, bo amazon pobiera zaliczkę na ewentualne opłaty celne w postaci vatu. Masz to wyszczególnione jako "import fees deposit".

Haczyk w tej ofercie niestety jest inny. Amazon nie wysyła do Polski Killzone'a ani Knacka, więc wybranie trzech gier z pozostałych tytułów to już nie taka bajka.

PS. Dla Amerykanów wychodzi po jakieś 125zł za grę na nową generacje czyli taniej jak na obecną, a do cen w wysokości np 250zł za jedną grę na PS4 w Polsce to nawet porównywał nie będę :)
Awatar użytkownika
Robin Hood
Kontakt:

Czy Wam tez nie laduje sie Nintendo 3DS XL za 129 funtow z amaozn.co.uk? :( Powinien byc jeszcze przez 10 minut w lightning deals..
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękowania: 2 razy
Kontakt:

Faltharis: trzeba ze specjalnego lina kliknąć - black friday.

Taka sobie promocja, były już zestawy za 119 funtów z grą gratis.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Kontakt:

Klikam tak.. inne oferty wchodza bez problemu. No niech mnie szlag trafi, bo juz mialem w poki grac :(
Awatar użytkownika
Robin Hood
Kontakt:

O 9:15 jutro rano bedzie promocja na kolekcjonerke Batmana: http://www.amazon.co.uk/gp/product/B00D ... =449478827
Awatar użytkownika
Łowca

Czy ktoś wie gdzie podać kupon na 10% zniżki w Play-Asia, który otrzymałem po aferze z kolekcją MGS. Przechodzę przez proces składania zamówienia już drugi raz i nic nie znajduję. Czy może rzeczy, które już są objęte jakąś promocją nie kwalifikują się do kuponów?
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 5 razy
Podziękowania: 4 razy
Kontakt:

levimetz pisze: Czy ktoś wie gdzie podać kupon na 10% zniżki w Play-Asia, który otrzymałem po aferze z kolekcją MGS. Przechodzę przez proces składania zamówienia już drugi raz i nic nie znajduję. Czy może rzeczy, które już są objęte jakąś promocją nie kwalifikują się do kuponów?
dokladnie tak
jesli masz w koszyku jakas rzecz z promo to nie mozna podac kodu
ODPOWIEDZ