Konkurs - jaka to gra? #22
Regulamin forum
1. Aby dołączyć do którejkolwiek z naszych grup giveawayowych musisz powiązać swoje konto z "profilem steam".
2. Grupa Łowcy Gier Giveaway jest otwarta dla każdego kto poprosi o wstęp w tym wątku.
3. Istnieje również specjalna Grupy Zasłużonych dla użytkowników, którzy przyczynili się do rozwoju strony. Regulamin grupy znajdziecie w tym miejscu.
4. Należy przestrzegać regulaminu steamgifts. Jego łamanie skutkować będzie usunięciem z obu grup.
5. Dział Steamgifts i konkursy służy do promowania konkursów organizowanych przez Łowców Gier oraz giveawayów stworzonych dla naszych grup steamowych. Zakazuje się tworzenia kryptoreklamy oraz informowania o cudzych inicjatywach bez zgody administracji.
6. Temat "Kody do rozdania" posiada dodatkowo swój wewnętrzny regulamin, którego należy bezwzględnie przestrzegać jeśli wypowiada się w w/w temacie. Możecie go przeczytać w tym miejscu.
1. Aby dołączyć do którejkolwiek z naszych grup giveawayowych musisz powiązać swoje konto z "profilem steam".
2. Grupa Łowcy Gier Giveaway jest otwarta dla każdego kto poprosi o wstęp w tym wątku.
3. Istnieje również specjalna Grupy Zasłużonych dla użytkowników, którzy przyczynili się do rozwoju strony. Regulamin grupy znajdziecie w tym miejscu.
4. Należy przestrzegać regulaminu steamgifts. Jego łamanie skutkować będzie usunięciem z obu grup.
5. Dział Steamgifts i konkursy służy do promowania konkursów organizowanych przez Łowców Gier oraz giveawayów stworzonych dla naszych grup steamowych. Zakazuje się tworzenia kryptoreklamy oraz informowania o cudzych inicjatywach bez zgody administracji.
6. Temat "Kody do rozdania" posiada dodatkowo swój wewnętrzny regulamin, którego należy bezwzględnie przestrzegać jeśli wypowiada się w w/w temacie. Możecie go przeczytać w tym miejscu.
- Podziękował: 89 razy
- Podziękowania: 2258 razy

No w ostatniej chwili, bo już straciłem nadzieję ze to zgadniecie i szedłem spać.
Potwierdzenie odpowiedzi:
hasło do pliku - quWuMuVa
hasło do archiwum - thermalthrottling
Wyjaśnienie podpowiedzi nr 10 - w alfabecie Morse'a mamy słówko "yadot", czytając je od tyłu wychodzi "today", czyli po angielsku "dzisiaj", a dziś (teraz już wczoraj) mamy premierę Fairy Tail.
Pomimo wielu podpowiedzi dzisiejsza odpowiedź wyszła na bardzo trudną do zgadnięcia, ale równie dobrze mogła paść bardzo szybko już po kilku wskazówkach, bo to że założyłem ten konkurs wczoraj, czyli w dzień premiery gry, było wręcz dużą wskazówką (na którą niestety nikt przed dziesiątą/jedenastą podpowiedzią nie wpadł).
Śledzenie przedpremierowych gameplayów czy nawet wczorajsze/dzisiejsze zagranie w nią, aby mieć szansę wygrać dzisiejszy konkurs, było oczywiście zbędne, bo fabuła gry jest taka sama jak w mandze/anime, więc wystarczało być fanem FT i mieć dobre skojarzenie.

- Ci użytkownicy podziękowali Arbiter Elegancji za ten post:
- KeeRay
- Podziękował: 401 razy
- Podziękowania: 876 razy
- Kontakt:
no za bardzo się przeliczyłeś licząc że się za wczasu domyślimy że chodzi o grę wydaną wczoraj :pArbiter Elegancji pisze: 31 lip 2020, o 00:17![]()
No w ostatniej chwili, bo już straciłem nadzieję ze to zgadniecie i szedłem spać.
Potwierdzenie odpowiedzi:
hasło do pliku - quWuMuVa
hasło do archiwum - thermalthrottling
Wyjaśnienie podpowiedzi nr 10 - w alfabecie Morse'a mamy słówko "yadot", czytając je od tyłu wychodzi "today", czyli po angielsku "dzisiaj", a dziś (teraz już wczoraj) mamy premierę Fairy Tail.
Pomimo wielu podpowiedzi dzisiejsza odpowiedź wyszła na bardzo trudną do zgadnięcia, ale równie dobrze mogła paść bardzo szybko już po kilku wskazówkach, bo to że założyłem ten konkurs wczoraj, czyli w dzień premiery gry, było wręcz dużą wskazówką (na którą niestety nikt przed dziesiątą/jedenastą podpowiedzią nie wpadł).
Śledzenie przedpremierowych gameplayów czy nawet wczorajsze/dzisiejsze zagranie w nią, aby mieć szansę wygrać dzisiejszy konkurs, było oczywiście zbędne, bo fabuła gry jest taka sama jak w mandze/anime, więc wystarczało być fanem FT i mieć dobre skojarzenie.![]()
- Podziękował: 89 razy
- Podziękowania: 2258 razy
Ale możliwość odgadnięcia była, i to wcale nie tak trudna. Tak jak napisałem, zakładałem że gra zostanie albo w miarę szybko zgadnięta, lub odpowiedź padnie dopiero po 10 wskazówce, którą miałem przygotowaną już przed rozpoczęciem konkursu, więc mogę powiedzieć, że wszystko poszło zgodnie z planem. Ale zgadzam się, konkurs ten można uznać za jeden z najtrudniejszych, choć przewaga łatwiejszych/szybszych jest wyraźniejsza.
PS: W sobotę "jakie to gry #4".
PS: W sobotę "jakie to gry #4".