Na liście powinno się znaleźć Darksiders 3. Byłem zaskoczony, że ta gra aż tak bardzo różni się od poprzednich części i sporo elementów zostało skopiowanych z serii Dark Souls m.in.:
- przedmioty leżące na ziemi wyglądają tak samo jak w serii DS, tylko mają złoty kolor a nie biały
- za zabijanie przeciwników otrzymujemy dusze, które przeznaczamy na rozwój jednego z trzech atrybutów lub kupno wyposażenia
- zbieramy pojemniki różnej wielkości, rozbicie ich w ekwipunku zapewnia dodatkowe dusze
- gdy zginiemy tracimy wszystkie niewykorzystane dusze, możemy je odzyskać jeśli wrócimy do miejsca zgonu i zniszczymy naszego ducha
- wszyscy standardowi przeciwnicy odradzają się po naszym zgonie
- jest odpowiednik flaszek estusa, zapas odradza się po zgonie, można je też kupić lub czasami wypadają z pokonanych przeciwników
- struktura świata, odblokowujemy sporo skrótów i tajnych przejść
- masa sekretów
- brak mapy
Grę właśnie skończyłem w Game Passie i jak dla mnie solidne 8/10. Dostępny jest polski dubbing, który o dziwo wypadł bardzo dobrze

Na minus muszę zaliczyć problemy z optymalizacją, czasami na otwartych przestrzeniach odczuwalnie spadała mi ilość fpsów. Poza tym obsługa menusów za pomocą myszki często nie działa jak trzeba.