GG.deals - porównywarka cenowa dla gier
Są gry, które już od dawna mam usunięte z wishlisty na Steam i znajduje je tutaj. Nie widzę nigdzie przycisku skasowania całej listy życzeń, myślę, że może być przydatne.
- Podziękował: 4 razy
- Podziękowania: 2 razy
- Kontakt:
Zastanawia mnie jedno. Czemu kolejna strona, a nie ewentualne ulepszanie Salenauts? To ma być eksperyment z próbowaniem zupełnie nowych rozwiązań czy jak? Jak narazie nie widzę znaczących cokolwiek różnić między serwisami prócz layoutu. Nowy layout jest 3 razy mniej czytelny, informacji trzeba szukać na różnych podstronach i podoknach, trzeba się przeklikiwać 5 razy żeby przeczytać konkretne informacje, które na salenauts są w jednym miejscu.
Czym się różnią alerty od notyfikacji?
1. Narazie, widzę że ceny są nieprawdziwe (niezaktualizowane dobrze),
2. Zakładka Deals - przyciski sortowania powinny być bezpośrednio w tabeli (pierwszy wiersz tabeli, a nie na górze),
3. Wszelkie info o grze powinno być do przeczytania bez klikania.
4. Nie podoba mi się kolorystyka i stylistyka. Kolory wydają się brudne, nieprzyjemne, a stylistyka za bardzo rozwleczona, wydaje się ociężała.
Podoba mi się możliwość tworzenia presetów. Zakładka games ma swoje zalety dla niedzielnych graczy, którzy nie wiedzą w co chcą zagrać.
Szkoda, że zamiast jednego dobrego serwisu będą już trzy.
2. Zakładka Deals - przyciski sortowania powinny być bezpośrednio w tabeli (pierwszy wiersz tabeli, a nie na górze),
4. Nie podoba mi się kolorystyka i stylistyka. Kolory wydają się brudne, nieprzyjemne, a stylistyka za bardzo rozwleczona, wydaje się ociężała.
Podoba mi się możliwość tworzenia presetów. Zakładka games ma swoje zalety dla niedzielnych graczy, którzy nie wiedzą w co chcą zagrać.
- Discord: remike#9022
- Podziękował: 576 razy
- Podziękowania: 261 razy
- Kontakt:
GG.deals zastąpi Salenauts.Mey pisze: Zastanawia mnie jedno. Czemu kolejna strona, a nie ewentualne ulepszanie Salenauts? To ma być eksperyment z próbowaniem zupełnie nowych rozwiązań czy jak? Jak narazie nie widzę znaczących cokolwiek różnić między serwisami prócz layoutu. Nowy layout jest 3 razy mniej czytelny, informacji trzeba szukać na różnych podstronach i podoknach, trzeba się przeklikiwać 5 razy żeby przeczytać konkretne informacje, które na salenauts są w jednym miejscu.
Dzięki za opinię. Fajnie jakbyś podpowiedział nam, w których miejscach chciałbyś mniej klikania, mniej rozwleczenia itd. Jakieś konkrety, które moglibyśmy poprawić

- Kontakt:
np. tu http://salenauts.com/pl/game/beat-cop/ są wszystkie informacje bez klikania
na nowej stronie https://gg.deals/pl/game/beat-cop/ trzeba klikać zakładki: price overview itd. żeby obejrzeć info. Zrobić tak żeby info było od razu bez klikania tych wszystkich zakładek.
Wszystko zwężone jak się da, bardziej kompaktowe tabele, mniejsze odległości między elementami w pionie. Przyciski i inne uładniacze przenieść na bok jak się da żeby w pionie miejsca oszczędzić, aby nie przewijać.
Ceny na przyciskach w tabelkach rzeczywiście są mało widoczne. Zaokrąglenia na tych przyciskach niezbyt ładne.
Na przyciskach Add to Wishlist i Mark as Owned oprócz ilości osób brakuje mi analogicznie, miejsca #xxx most wanted i #xxx most owned.
na nowej stronie https://gg.deals/pl/game/beat-cop/ trzeba klikać zakładki: price overview itd. żeby obejrzeć info. Zrobić tak żeby info było od razu bez klikania tych wszystkich zakładek.
Wszystko zwężone jak się da, bardziej kompaktowe tabele, mniejsze odległości między elementami w pionie. Przyciski i inne uładniacze przenieść na bok jak się da żeby w pionie miejsca oszczędzić, aby nie przewijać.
Ceny na przyciskach w tabelkach rzeczywiście są mało widoczne. Zaokrąglenia na tych przyciskach niezbyt ładne.
Na przyciskach Add to Wishlist i Mark as Owned oprócz ilości osób brakuje mi analogicznie, miejsca #xxx most wanted i #xxx most owned.
- Kontakt:
Jak już będzie synchronizacja z kolekcją i wishlistą z różnych nowych platform to dodajcie możliwość synchronizacji z wielu kont.
Sam mam do obsługi 3 konta steam, 2 originy i pare innych mniej ważnych multikont. Dobrze by było jakby się dało w nowym serwisie do jednej kolekcji wrzucać z różnych kont.
Poprosiłbym informacje jak synchronizacja i pricetracker na GG.Deals będzie poprawny to przeniesiemy kolekcje/wishlisty.
Sam mam do obsługi 3 konta steam, 2 originy i pare innych mniej ważnych multikont. Dobrze by było jakby się dało w nowym serwisie do jednej kolekcji wrzucać z różnych kont.
To oznacza, że Salenauts zostanie usunięty z sieci czy ewentualnie porzucony?
Poprosiłbym informacje jak synchronizacja i pricetracker na GG.Deals będzie poprawny to przeniesiemy kolekcje/wishlisty.
- Podziękował: 473 razy
- Podziękowania: 161 razy
- Kontakt:
Skoro sam szef prosi to poświęcę tą godzinkę na testy i pisanieremike pisze:Tego się nie da (jeszcze)to już jestTo już jest (może 3-4 kliknięcia)To też już jest.
Albo nie dałeś nam wystarczająco dużo szansy i tylko zerknąłeś albo interfejs nie jest zbyt intuicyjny i nie odnalazłeś tych opcji. Jeśli miałbyś jakąś sugestię, jak to udoskonalić, to daj proszę znać

Sami tego chcieliście: wall of text incoming.
Po pierwsze musicie sobie odpowiedzieć na zajedwabiście ważne pytanie: "Dla kogo jest ta strona"?
Sotery jak dla mnie ma sporo racji, ta stronka jest ładna graficznie ale UX trzeba dopracować. Przede wszystkim kto jest waszym targetem? Mobilni "nowocześni" casuale? Ta stronka na pewno wygląda ładnie i czytelnie na fonach, ale core'owi gracze PCMR którzy chcą szybciej i więcej i same mięcho i konkrety, się tu gubią w tych błyskach fleshy i palec od scrolla boli. Jesteście dla pecetowców którzy siedzą w necie przy PC, i korzystają na maksa z dobrodziejstw dużej rozdzielczości i myszki, mobilna obsługa to dużo pacnięć, rozwinięć, dużo kompromisów co do UX względem PC IMO. Jesteście dla tych co chcą i umieją szukać taniej i chodzi im o cenę a nie o ładne graficzki, tacy kupują na steamie bezpośrednio

Skoro chcecie wejść na hamerykański rynek to walczyć będziecie pewnie z ITAD.
Czy ich używam? tak.
Czy mają super grafiki? nie.
czy dają mięso informacyjne i stosy tabelek po stosunkowo małej ilości kliknięć? tak.
Weźcie to co robią dobrze i dodajcie to co macie dobre(grafików) i to co działa u łowców(szybkie newsy o bieżących promocjach, community). Co do całego UX to porównanie salenauts/gg.deals zrobione przez Mey IMO trafia w sedno. Wchodząc na ITAD wyszukam grę, mam wszytko na raz, w tabelkach do razu samo mięso, to samo salenauts. W gg.deals aby sprawdzić jaka jest najlepsza cena, historyczna i w jakim była bundlu mam 3 kliknięcia, a jak jeszcze chcę zobaczyć w jakich sklepach i ile, dodatkowo scroll pół strony na dół(na niektórych małych rozdziałkach może nie być widać że jest po co scrollować).
Wiec przyłączam się do zdania: za duże, za dużo zmarnowanego pustego miejsca, za dużo klikania. PC>mobile
Dobry mobile może być waszą przewagą nad konkurencją, ale najpierw musicie im dorównać tym w czym oni są dobrzy.
2. Czemu tylko logowanie steam? Jak konkurujecie z ITAD to dajcie też możliwość założenia konta z maila i podpięcie steama, ktoś może tylko polować na fifę z origina, albo tylko na gierki z GOGa i może gardzi steamem? Alternatywa zawsze spoko IMO. wiem że da się dodać maila w settingsach potem(grzebanie w opcjach...) , ale wraz trzeba mieć tego steama. (W robocie nei mam dostępu do stima bo SDA na kompie w domu i dlatego chcę :p)
3.
Ok teraz naprawdę pooglądałem stronkę i potestowałem ale nie potrafię tego zrobić? jakaś instrukcja?
Ja to widżę tak: macie w profilu Alerts> pole Mass Alerts> kilka parametrów do wyboru obok siebie z rozwijanej listy z możliwością wpisywania dla ceny:
Poniżej ceny:xxx||||Zniżka co najmniej:xxx|||||bundle:yes/no(domyślne yes)||||| drm select: lista wyboru z opcja wyboru all albo poszczególnymi sklepami(to akurat znalazłem i to jest dobre i gotowe)
Tym sposobem mając 3-4 kliknięcia robię alerty na to ze gierka kosztuje mniej niż dychę, albo ma zniżkę 90%, albo jest w bundlu i tylko klucze steam. (kwesta dodawania opcji or/if, ale chyba or wystarczą)
Jednym słowem wszystko czego Mirek łowca, który już się ogarnął z kupowaniem na zapas jak ja, potrzebuje.

Ustawiam to i tylko czekam na maile, jedyne po co wchodzę wtedy na stronę to komenty na disqusie i community. A monetyzujecie jak kliknę w maila i przeniesiecie mnie na swoją stronkę gdzie czekają na tacy linki refy i banerki;)
Oczywiście to wszytko od razu na raz, bez zakładek i klikamy 3-4 razy i set i gotowe.
No i poniżej pod tym polem dopiero lista alertów.
Jak dla mnie ITAD tu kuleje bo traktuje funty jak dolary i po ustawienie alertów na poniżej 5 euro na wszystko przesyła mi oferty droższe których nie chcę oglądać, prosi się o dopracowanie, To może być wasza karta przetargowa do mej sympatii

Mam nadzieję że nie weźmiecie tego że "chcę to samo tylko inaczej"

Może nie przy wejściu na stronę bo to za bardzo obciąży serwery, Ale przy wejściu w kolekcję/wishlistę?
No i te buttony z steam/gog/ HB zasłaniaja i opóźniają dostęp do mięsa informacyjnego.
- Kontakt:
Wielkie dzięki za Wasz feedback, TheLastJedi , Mey i pozostali. Chciałbym tylko Was zapewnić, że ten feedback naprawdę dla nas dużo znaczy i w tym momencie cała ekipa pracuje, żeby te poprawki uwzględnić. Liczę, że w ciągu tygodnia uda nam się przygotować makietę zmienionej karty gry w kilku wersjach, którymi podzielimy się z Wami na forum do głosowania i komentowania. Na pewno nie jest tak, że piszecie ściany tekstu, a potem ruszymy z tym co jest i uznamy, że "wiemy lepiej" 
Nie jest to wytłumaczone, ale automatyczna synchronizacja istnieje i odbywa się raz dziennie dla wishlist i bodajże raz w tygodniu dla kolekcji. Na pewno musimy to jakoś zasygnalizować i to kolejna poprawka, którą chce wdrożyć.

Może nie przy wejściu na stronę bo to za bardzo obciąży serwery, Ale przy wejściu w kolekcję/wishlistę?[/quote]
Nie jest to wytłumaczone, ale automatyczna synchronizacja istnieje i odbywa się raz dziennie dla wishlist i bodajże raz w tygodniu dla kolekcji. Na pewno musimy to jakoś zasygnalizować i to kolejna poprawka, którą chce wdrożyć.
- Kontakt:
A i zapomniałem, włączanie powiadomień email po wejściu w settings to porażka, niech się włączają w chwili włączania alertów. Po co miałyby być wyłączone i nieaktywne skoro nikt nie ustawił jeszcze żadnych alertów? Czemu miałyby pozostać nieaktywne po włączeniu alertów? Opcja wyłączenia ich w opcjach wystarczy.
- Kontakt:
Możesz na screenie pokazać, o czym konkretnie mowa? Bo nie jestem pewien, czy rozumiem.TheLastJedi pisze: A i zapomniałem, włączanie powiadomień email po wejściu w settings to porażka, niech się włączają w chwili włączania alertów. Po co miałyby być wyłączone i nieaktywne skoro nikt nie ustawił jeszcze żadnych alertów? Czemu miałyby pozostać nieaktywne po włączeniu alertów? Opcja wyłączenia ich w opcjach wystarczy.
- Discord: rob006
- Podziękował: 166 razy
- Podziękowania: 205 razy
- Kontakt:
@TheLastJedi Notyfikacje są wyłączone tylko ze względu na testy i tylko dla użytkowników zaimportowanych z Salenauts. Na finalnej wersji notyfikacje będą domyślnie włączone.
- Kontakt:
Późno było i namotałem
, po wejściu w settings zauważyłem że powiadomienia e-mail są domyślnie wyłączone.
Dlaczego? Czy jak ustawię alerty ta opcja się włączy automatycznie, czy nie dostanę maila a tylko notyfikację?
Do przemyślenia.
Mozę powiadomienia e-mail niech się włączają automatycznie w chwili ustawienia jakichś alertów z e-mialem?
@up aha, ok, spoko za późno napisałem

Dlaczego? Czy jak ustawię alerty ta opcja się włączy automatycznie, czy nie dostanę maila a tylko notyfikację?
Do przemyślenia.
Mozę powiadomienia e-mail niech się włączają automatycznie w chwili ustawienia jakichś alertów z e-mialem?
@up aha, ok, spoko za późno napisałem

- Podziękował: 1 raz
- Podziękowania: 114 razy
- Kontakt:
https://gg.deals/pl/game/the-mims-beginning/
+ po kliknięciu na obrazek gry powinno przerzucać do steam.
PS. Chyba mam jakiś błąd:
"Your Steam wishlist has been successfully synchronized (1 new game). 3m ago"
Nie mam tej gry na WL a jednak mi ją pokazuje jakobym miał (pomimo synchronizacji z kontem steam).
+ po kliknięciu na obrazek gry powinno przerzucać do steam.
PS. Chyba mam jakiś błąd:
"Your Steam wishlist has been successfully synchronized (1 new game). 3m ago"
Nie mam tej gry na WL a jednak mi ją pokazuje jakobym miał (pomimo synchronizacji z kontem steam).
Dzięki wszystkim za konstruktywną krytykę. Zbieramy życzenia, zażalenia i uwagi. Jesteśmy w trakcie walidacji interfejsu. Pytanie: chcecie mieć możliwość oglądania statycznych ekranów wariantów, które przygotowujemy? Możliwość skonsultowania ich z Wami byłaby nie do ocenienia. Dzięki!
- Podziękował: 0
- Podziękowania: 1 raz
- Kontakt:
Moim zdaniem trochę za duże napisy na sliderze. U mnie napisy na sliderze na PUBGu wychodzą poza ramkę, przez co kawałek ceny jest ucięte.
Na stronie głównej poniżej jak są te różne kategorie Top rated itd. to pokazuje tylko 5 gier, a miejsce jest na 8. Jak przewinę dalej, to są tylko 4 gry a drugi rząd jest pusty, a na trzecim przesunięciu są tylko 3 gry, a reszta jest pusta.
Kiedy wybierzemy jakąś kategorię i pokazuje nam gry to moim zdaniem trochę jest irytujące to, że są za duże ramki z grami, a po zjechaniu na sam dół szuka się malutkiej strzałeczki. Proponuję dodać np. pasek albo w widoku kafelkowym na ostatnim miejscu przycisk do przejścia na kolejną stronę. Wiadomo mnie np. to irytuje, a innych nie, więc jest to kwestia gustu.
Z mojej strony to tyle. Przeglądałam na Operze. Nie wiem, może to ma jakieś znaczenie.
Niektóre ceny nie są zaaktualizowane, ale to rozumiem, bo serwis jest w fazie beta i jeszcze trochę czasu minie zanim będzie na tip top.
A tu taka moja drobna uwaga:
https://gg.deals/pl/pack/assassin-s-cre ... d-edition/
Jest to gra AC: Unity, a po przekierowaniu do Origina pokazuje AC: Syndicate.
A poza tym z tego co wiem, to nie ma edycji Gold Edition, bo Ubisoft nie wydał Season Passa, więc możecie od razu to usunąć
https://gg.deals/pl/dlc/assassins-creed ... ason-pass/
Tutaj to samo.
Na stronie głównej poniżej jak są te różne kategorie Top rated itd. to pokazuje tylko 5 gier, a miejsce jest na 8. Jak przewinę dalej, to są tylko 4 gry a drugi rząd jest pusty, a na trzecim przesunięciu są tylko 3 gry, a reszta jest pusta.
Kiedy wybierzemy jakąś kategorię i pokazuje nam gry to moim zdaniem trochę jest irytujące to, że są za duże ramki z grami, a po zjechaniu na sam dół szuka się malutkiej strzałeczki. Proponuję dodać np. pasek albo w widoku kafelkowym na ostatnim miejscu przycisk do przejścia na kolejną stronę. Wiadomo mnie np. to irytuje, a innych nie, więc jest to kwestia gustu.
Z mojej strony to tyle. Przeglądałam na Operze. Nie wiem, może to ma jakieś znaczenie.
Niektóre ceny nie są zaaktualizowane, ale to rozumiem, bo serwis jest w fazie beta i jeszcze trochę czasu minie zanim będzie na tip top.
A tu taka moja drobna uwaga:
https://gg.deals/pl/pack/assassin-s-cre ... d-edition/
Jest to gra AC: Unity, a po przekierowaniu do Origina pokazuje AC: Syndicate.
A poza tym z tego co wiem, to nie ma edycji Gold Edition, bo Ubisoft nie wydał Season Passa, więc możecie od razu to usunąć

https://gg.deals/pl/dlc/assassins-creed ... ason-pass/
Tutaj to samo.