Okazyjne ceny filmów
@Czaja w systemy 5.1 skonczyłem się bawic w 2007r. Już wolę sobie oglądać normalnie na 2 porządnych kolumnach. Dla mnie nie ma roznicy czy jest True HD czy DTS... nie slyszalem nawet o True HD DTS jedynie o DTS-HD. True hd to jest chyba tylko na blu ray..a dvd zazwyczaj ma dts albo ac3. Ja wiecej slucham muzyki niz gram i oglądam filmy... jak już oglądam filmy to w 3/4 przypadków po nocach i wtedy glosniczki z tv starczają... jedynie jak jestem chory to w dzien oglądam filmy
Mi przynajmniej nie kalkuluje sie kupowanie amplitunerow wielokanałowych za grube pieniądze, ktore nie dysponuja w ogole mocą. Jak tez wiadomo do suchania muzykli najlepsze jest stereo a nie zestawy KD z dzwiękiem wielokanałowym, a ze u mnie to przewaza to trzymam sie stereo. Nie moge tez sobie wyobrazic ciaglego przepinania np kabli glosnikowych do amplitunera jakbym chcial filmy oglądac a potem do wzmacniacza jakbym chcial muzyki sluchac ;]

W Szwecji czy Chorwacji są tylko napisy, żadnych lektorów ani innych dubbingów, dzięki temu nawet starsze osoby są tam w stanie dogadać się po angielsku. I to jest najlepsze rozwiązanie (a właściwie - jedyne dobre).
Zarówno lektor jak i dubbing to mord na kinie. Chociaż w obu wypadkach są wyjątki, np. Tomasz Knapik czy też dubbingi w filmach skierowanych dla młodszej widowni (tam obecności dubbingu uniknąć nie sposób).
- Podziękował: 23 razy
- Podziękowania: 6 razy
- Kontakt:
To prawda, że w Europie próżno szukać filmów z lektorem, szczególnie w każdym filmie telewizyjnym. Szkoda, myślę, że czytanie napisów popsułoby oczy, ale lepiej zrobiło na znajomość angielskiego
Tyle, że ta zła decyzja została podjęta tak dawno temu, że mnie na świecie nie było nawet 
BTW. Podobnie jak @Mielon uważam, że dubbing to mord na kinie, ale kinie "filmowym", a nie animowanym. Nie oglądałem tego za wiele, ale zdaje się, że nie widziałem filmu z jakimś naprawdę dobrym polskim dubbingiem. Dlatego też ostatecznie wolę model polski, czyli lektor niż włoski, czyli wszystko w dubbingu.

BTW. Podobnie jak @Mielon uważam, że dubbing to mord na kinie, ale kinie "filmowym", a nie animowanym. Nie oglądałem tego za wiele, ale zdaje się, że nie widziałem filmu z jakimś naprawdę dobrym polskim dubbingiem. Dlatego też ostatecznie wolę model polski, czyli lektor niż włoski, czyli wszystko w dubbingu.
- Podziękował: 0
- Podziękowania: 3 razy
- Kontakt:
No być może masz rację z tym DTS, bo oglądam bluray zazwyczaj. Powiem tak, jeśli bawić się w 5.1 to tylko z konkretnym ampli i kolumnami, a nie jakieś pseudo plastikowe zestawy kina domowego. Osobiście nie wyobrażam sobie oglądania jakiegoś kina akcji wieczorem na głośności 5%,ale o gustach się nie rozmawiapelikulas pisze: @Czaja w systemy 5.1 skonczyłem się bawic w 2007r. Już wolę sobie oglądać normalnie na 2 porządnych kolumnach. Dla mnie nie ma roznicy czy jest True HD czy DTS... nie slyszalem nawet o True HD DTS jedynie o DTS-HD. True hd to jest chyba tylko na blu ray..a dvd zazwyczaj ma dts albo ac3. Ja wiecej slucham muzyki niz gram i oglądam filmy... jak już oglądam filmy to w 3/4 przypadków po nocach i wtedy glosniczki z tv starczają... jedynie jak jestem chory to w dzien oglądam filmyMi przynajmniej nie kalkuluje sie kupowanie amplitunerow wielokanałowych za grube pieniądze, ktore nie dysponuja w ogole mocą. Jak tez wiadomo do suchania muzykli najlepsze jest stereo a nie zestawy KD z dzwiękiem wielokanałowym, a ze u mnie to przewaza to trzymam sie stereo. Nie moge tez sobie wyobrazic ciaglego przepinania np kabli glosnikowych do amplitunera jakbym chcial filmy oglądac a potem do wzmacniacza jakbym chcial muzyki sluchac ;]
@czaja ja mam 4 w miare kolumny i ampli musiałby mieć minimum 5x400W dla 4 omow żeby je dobrze wysterować... to ze na ampli pisze 5x130W to bujda, on ma te 130W ale jak obciazysz 1 kanał, jak wszystkie to masz 5x30W a to stanowczo za mało. Widziałem raz porządny ampli który miał te 5x100W@8 ohm ale kosztował chyba ze 6tysiecy i ważył te swoje 30 kilo
Dlatego wole stereo 

- Podziękował: 0
- Podziękowania: 3 razy
- Kontakt:
A jak ktoś lubi filmy po angielsku, to dziś na Amazonie można kupić w promocji:
- pełną kolekcję serialu Spartacus na blu-ray (13 płyt za $60 zamiast $150)
- pełną kolekcję serialu X-Files (9 serii + 2 filmy - za $80, obniżka o $250)
Przesyłka gratis
- pełną kolekcję serialu Spartacus na blu-ray (13 płyt za $60 zamiast $150)
- pełną kolekcję serialu X-Files (9 serii + 2 filmy - za $80, obniżka o $250)
Przesyłka gratis
- Podziękował: 92 razy
- Podziękowania: 123 razy
- Kontakt:
Od 18 czerwca w lidlu będzie film na DVD / Blu-Ray 50 Twarzy Greya w ofercie. Cena: 27,99 zł (DVD) i 69.90 zł (Blu-Ray)
Już widzę te matki, żony i kochanki kupujące ten film

Już widzę te matki, żony i kochanki kupujące ten film

- Podziękował: 72 razy
- Podziękowania: 129 razy
- Kontakt:
Czyli tradycyjne w Prywislanskim Kraju ponad 200% "podatku od luksusu" za wydanie na bluray wykastrowane z większości dodataków. Ale czemu się dziwić - w 2015 r. nadal w dystrybucji są filmy na VCD.