Edit: co z temi cenamy - dziecko wylane z kąpielą?

Awatar użytkownika
Zbanowany
Podziękował: 211 razy
Podziękowania: 364 razy

Mentalnosci polaków nie zmienisz... każdy chce jaknajwiecej za cos co jest warte sporo mniej :)
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 235 razy
Podziękowania: 219 razy
Kontakt:

bolesna prawda pisze: (...)
Czy muszę się powtarzać?

Podbijanie miało być bonusem dla tych którzy chcą sprzedać taniej a nie dla januszy. Masz opis podbijania? Masz stoi tam jak byk: podbicie dla oferty najtańszej przy zmianie ceny o minimum 1 grosz. Gdzie dochodzi do zmiany ceny w momencie gdy jest tylko jedna osoba sprzedaje daną grę?

Nie sprzedałeś/aś dzięki podbiciu tylko dlatego że znalazł się chętny.
Sprawa ceny dotyczy typowego januszowania czyli mamy 3 gry w bundlu za 1 dolara, a janusz próbuje opchnąć każdą z nich za 1 dolara. Pier. że bundel był ale się skończył to sobie mogą w buty wsadzić. Zasada jest prosta: bundlowa cena = cena po wieki wieków. Nie ma "bo na Steamie kosztuje 20 euro". Jak dla mnie to może kosztować i 100 euro. Jak ktoś nie ogarnia realiów cenowych to już nie mój problem. Bazar jest dla mnie i tak OSTATNIM miejscem gdzie coś kupię.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 402 razy
Podziękowania: 838 razy

MerlinPL pisze: Nie sprzedałeś/aś dzięki podbiciu tylko dlatego że znalazł się chętny.
Sprzedałem 5-10 minut po tym akcie, więc raczej dzięki podbiciu, które pomogło chętnemu zobaczyć, że takie coś jest na bazarze w ogóle ;)
Bo że lud często nie szuka tych większych gier to wiadomix, a że nowe oferty są przykrywane odświeżanymi grupiz, to jak ma zobaczyć? W każdym razie to nie ułatwia :trollface:
Ogólnie to tak jak powiedziałem, rozumiem, o co ci się rozchodzi (mnie rozwaliło, jak mnie jakiś lolek od januszy zbluzgał, a sam kupił 2 bandle i progi dolarowe sprzedawał tak jak ty mówisz albo superhoty po 15 :lol: :lol: :lol: ), ale na to powinno być inne rozwiązanie niż "nikt nie ma = ty masz obniżać". To nie jest fair w stosunku do tego, co dobrą giere wystawia za takie śmieszne pieniądze.

Zresztą, jeszcze jedna uwaga - nikt nie broni się targować. O dziwo czasami to działa :)
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Kontakt:

Sprawa wygląda tak że dużo nowych "nie ogrania" Łowców, a dodatkowo ponieważ jesteśmy krajem cebuli i bigosu nie ma u nas "kultury bazarowej".
Niektórzy tutaj krzyczą: a niby z jakiej racji mam dzielić cenę po równo. Owszem mają rację bo często w bundlu są killery z dużym wzięciem i "gruz" więc logiczne jest że cena nie może być dzielona po równa. Problem tylko w tym czemu te same osoby zabierają najlepsze gry a resztę próbują opchnąć w zdecydowanie zawyżonej cenie i jeszcze są oburzone gdy ktoś im to wypomni. Im też powinno zależeć na tym aby się tych resztek pozbyć. Więc jeśli ja widzę że ktoś sprzedaje główną grę z Humble Monthly za 10 USD płacąc 12 USD za całą paczkę a później resztę gier sprzedaje po 8 zł to chyba coś tu jest nie halo bo ni wuja dzieląc pozostałe 2 USD na 3,4,5 pozycji to nie wychodzi 8 zł za grę. Taka osoba próbuje próbuje więc zarobić, a na zarobek na Łowcach nie ma miejsca. Od tego ma alledrogo czy inny szajs.
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 1 raz
Podziękowania: 9 razy
Kontakt:

MerlinPL pisze: Zasada jest prosta: bundlowa cena = cena po wieki wieków.
MerlinPL pisze: ...a na zarobek na Łowcach nie ma miejsca.
Super fajne te Twoje zasady :tak: Teraz tylko powiedz, w jaki sposób przekazać je użytkownikom Bazaru, bo z mojego doświadczenia wynika, że większość z nich łowcowe forum omija z daleka.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Kontakt:

Vector pisze: Super fajne te Twoje zasady :tak: Teraz tylko powiedz, w jaki sposób przekazać je użytkownikom Bazaru, bo z mojego doświadczenia wynika, że większość z nich łowcowe forum omija z daleka.
To nie są moje zasady tylko zwykła przyzwoitość na którą jak widać nie ma już tutaj miejsca.
To już ich problem że omijają forum. Nie dotyczy to wszystkich bo są też łowcy-janusze którzy gdy wystartował bazar pokazali prawdziwe oblicze januszowania. Czy Bazar miał zająć miejsce Pchlego Targu? Miał, ale czy faktycznie to była zmiana na dobre? Był temat pozostawienia Pchlego Targu dla aktywnych forumowiczów? Był.
Awatar użytkownika
Redaktor
Podziękował: 102 razy
Podziękowania: 371 razy
Kontakt:

@MerlinPL "Zasada jest prosta: bundlowa cena = cena po wieki wieków." Hahahahah no gorszej bzdury tu jeszcze nie czytałem :E Na jakiej podstawie ma obowiązywać ta zasada? Bundle są jak promocje, więc ich cena nie jest wiążąca na zawsze. Ty serio chyba nie masz życia, skoro zaśmiecasz wszystkie wątki tym swoim biadoleniem jak to złe polaczki, głupia cebula i łapczywe janusze nie sprzedają wszystkich gier najlepiej po 50 gr, bo tak i już, bo Ty tak powiedziałeś... To już się robi żałosne. Każdy sobie wystawi grę za ile chce i każdy taką grę za ile chce kupi. Nie pasuje Ci cena, to nie kupuj. To takie proste... Ale jak widać zamiast zmienić swoje podejście, chcesz tu poprzestwiać cały świat xD

P.S. "Bazar jest dla mnie i tak OSTATNIM miejscem gdzie coś kupię" A to już taka kwintesencja, wisienka na tym torcie nadzianym czystym bólem *zadskokoko* haha 'nie kupuję tam, ale i tak będę narzekał' :trollface:
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Kontakt:

Nesus pisze: (...)
Opinia bota nikogo tutaj nie obchodzi. Prawda januszy boli. Widać że wymóg posiadanych gier powinien być ustawiony na przynajmniej 100 albo 200.
Dla twojej informacji zdecydowaną większość gier zakupiłem w cenie 50 groszy - 2 zł.
Przykład z wczoraj Western 1849 Reloaded za 2 zł i Goliath za 2 zł. Jak wygląda polska cebula bundle dominatora 2 próg: po 5 zł od gry. 150% marży.
Albo inny bazarowy kwiatek: kolekcja commandosów - 20 zł. Chyba kogoś suty drą żądać 20 zł za paczkę nie dość że ultra wiekowych gier do tego przebundlowanych ze 8 razy do kupienia praktycznie od ręki za góra 1 zł za grę.
Tutaj frajerów nie znajdziecie.
Zabłysnąłeś jak autor tego wątku z tym Black Ops 3, który jest warty niby ile? Multi to koszt 4 dolarów. Tyle mnie to kosztowało (nadal są osoby posiadające sam starter z Monthly Humbla). Za rozszerzenie do singla i zombie zapłaciłem bodajże 15 euro ale w rzeczywistości 15 eurogabentów (to info dla tych co :nie chcą zaśmiecać swojej biblioteki steam) czyli tak naprawdę ZERO. W sumie więc pełny Black Ops 3 kosztował mnie 16 zł.
Awatar użytkownika
Redaktor
Kontakt:

@MerlinPL Historia życia z tym Black Ops, ale zupełnie nie w temacie :E Zanim mnie wpakujesz do szufladki "januszy", to bądź tak łaskaw i wystalkuj moje bazarowe konto... Jak pewnie zauważysz mam tam kupioną jedną grę, a mianowicie Bound by Flame i UWAGA, UWAGA żadnej sprzedaje gry haha ja nawet ofert człowieku nie wystawiałem :trollface: Także ochłoń, bo leci kolejna informacja, a mianowicie to jest moje alternatywne konto Steam, bo dołączyłem do Łowców w czasie kiedy obawiałem się o swoje główne konto i tak zostało, także Twój śmieszny limit 100 czy 200 gier by mnie nie ruszył, ot założyłbym na Łowcach nowe i siuuup sprzedawał xD Ale nie sprzedaję i nie mam zamiaru, ja po prostu wyśmiewam Twoje biadolenie i tę żałosną logikę odnośnie cen... Zrozum, Ty nie jesteś żadnym, powtarzam żadnym autorytetem, aby na poważnie brać Twoje utyskiwania co do tego jakie ceny kto powinien oferować, także skończ tę pożałowania godną krucjatę i ogarnij, że masz już paranoję, bo w każdym widzisz cebulaka i janusza hahaha :D
Awatar użytkownika
Zbanowany
Podziękował: 211 razy
Podziękowania: 364 razy

Nesus pisze: @MerlinPL Historia życia z tym Black Ops, ale zupełnie nie w temacie :E Zanim mnie wpakujesz do szufladki "januszy", to bądź tak łaskaw i wystalkuj moje bazarowe konto... Jak pewnie zauważysz mam tam kupioną jedną grę, a mianowicie Bound by Flame i UWAGA, UWAGA żadnej sprzedaje gry haha ja nawet ofert człowieku nie wystawiałem :trollface: Także ochłoń, bo leci kolejna informacja, a mianowicie to jest moje alternatywne konto Steam, bo dołączyłem do Łowców w czasie kiedy obawiałem się o swoje główne konto i tak zostało, także Twój śmieszny limit 100 czy 200 gier by mnie nie ruszył, ot założyłbym na Łowcach nowe i siuuup sprzedawał xD Ale nie sprzedaję i nie mam zamiaru, ja po prostu wyśmiewam Twoje biadolenie i tę żałosną logikę odnośnie cen... Zrozum, Ty nie jesteś żadnym, powtarzam żadnym autorytetem, aby na poważnie brać Twoje utyskiwania co do tego jakie ceny kto powinien oferować, także skończ tę pożałowania godną krucjatę i ogarnij, że masz już paranoję, bo w każdym widzisz cebulką i janusza hahaha :D
Tak samo autor tego watka nie ma prawa płakac o cos co jest tylko i jego wyłączną wina, że nie ma repa i nie może drożej gier sprzedawać xD
Awatar użytkownika
Redaktor
Kontakt:

pelikulas pisze:
Nesus pisze: @MerlinPL Historia życia z tym Black Ops, ale zupełnie nie w temacie :E Zanim mnie wpakujesz do szufladki "januszy", to bądź tak łaskaw i wystalkuj moje bazarowe konto... Jak pewnie zauważysz mam tam kupioną jedną grę, a mianowicie Bound by Flame i UWAGA, UWAGA żadnej sprzedaje gry haha ja nawet ofert człowieku nie wystawiałem :trollface: Także ochłoń, bo leci kolejna informacja, a mianowicie to jest moje alternatywne konto Steam, bo dołączyłem do Łowców w czasie kiedy obawiałem się o swoje główne konto i tak zostało, także Twój śmieszny limit 100 czy 200 gier by mnie nie ruszył, ot założyłbym na Łowcach nowe i siuuup sprzedawał xD Ale nie sprzedaję i nie mam zamiaru, ja po prostu wyśmiewam Twoje biadolenie i tę żałosną logikę odnośnie cen... Zrozum, Ty nie jesteś żadnym, powtarzam żadnym autorytetem, aby na poważnie brać Twoje utyskiwania co do tego jakie ceny kto powinien oferować, także skończ tę pożałowania godną krucjatę i ogarnij, że masz już paranoję, bo w każdym widzisz cebulką i janusza hahaha :D
Tak samo autor tego watka nie ma prawa płakac o cos co jest tylko i jego wyłączną wina, że nie ma repa i nie może drożej gier sprzedawać xD
W sumie nawet nie rozmyślałem nad tym co pisał autor wątku, tylko alergiczne wręcz wyczułem ból zada MerlinPL xD
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Kontakt:

Skoro posługujesz się tutaj kilkoma kontami w tym ukrywasz konto główne to już coś jest nie tak i administracja powinna się tobą zainteresować w trosce o dobro innych użytkowników.
Awatar użytkownika
Redaktor
Kontakt:

MerlinPL pisze: Skoro posługujesz się tutaj kilkoma kontami w tym ukrywasz konto główne to już coś jest nie tak i administracja powinna się tobą zainteresować w trosce o dobro innych użytkowników.
Widzę, że ciężko u Ciebie z czytaniem ze zrozumieniem ;) Mam jedno konto na Łowcach i dwa na Steam, także które z nich jest podpięte do tego na Łowcach nikogo nie powinno obchodzić, bo nie robi to żadnej różnicy :) Jakbyś nie zauważył to w mojej poprzedniej wypowiedzi jest tryb przypuszczający :E
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 62 razy
Podziękowania: 27 razy
Kontakt:

MerlinPL pisze: Skoro posługujesz się tutaj kilkoma kontami w tym ukrywasz konto główne to już coś jest nie tak i administracja powinna się tobą zainteresować w trosce o dobro innych użytkowników.
Cały Ty, znaleśc coś nowego aby tylko sie przykleić i pić krew jak pijawa bo wtedy Ci dobrze. No nikogo tak nie trawie jak Ciebie tutaj, bo ciagle odnosze wrazenie, ze czekasz w pracy caly dzien az wrocisz do domu i kogos znowu dojedziesz bo masz takie nudne zycie :lol:
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 12 razy
Podziękowania: 8 razy
Kontakt:

Tylko, że Merlin w wielu sprawach ma rację :) Bazar stał się czymś innym niż miał być w założeniu..Cwaniactwo i omijanie/naginanie regulaminu jest nagminne. Przebitki nawet 5 krotne AKTUALNYCH gier z promocji itp. są widoczne codziennie. Myślę, że większość Łowców takie zachowania po prostu drażnią i irytują, Na pchlim też się śmialiśmy z ofert z kosmosu :) Wytłumaczysz mi jak można sprzedawać 1 (JEDNĄ) grę z progu dolarowego za 5zł? Ktoś za próg dolarowy woła sobie 15zł, albo Stalkery za 1,5zł po 8zł? Albo już słynny Superhot za 15 zeta? Nie śpiewajcie o wolnym rynku itp. Tu chodzi o zwyklą przyzwoitość. Nie ma tutaj żadnego czepiania się czy dogryzania komuś. Zauważ, że najbardziej "wojują" osoby, które wręcz w ogóle nie udzielały się wcześniej na forum, a teraz w temacie bazaru wiedzą wszystko ;)
Czekam z niecierpliwością na zapowiadane zmiany, bo jeżeli one nie wprowadzą normalności to już nic nie wprowadzi :P
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 62 razy
Podziękowania: 27 razy
Kontakt:

viper218 pisze: Tylko, że Merlin w wielu sprawach ma rację :) Bazar stał się czymś innym niż miał być w założeniu..Cwaniactwo i omijanie/naginanie regulaminu jest nagminne. Przebitki nawet 5 krotne AKTUALNYCH gier z promocji itp. są widoczne codziennie. Myślę, że większość Łowców takie zachowania po prostu drażnią i irytują, Na pchlim też się śmialiśmy z ofert z kosmosu :) Wytłumaczysz mi jak można sprzedawać 1 (JEDNĄ) grę z progu dolarowego za 5zł? Ktoś za próg dolarowy woła sobie 15zł, albo Stalkery za 1,5zł po 8zł? Albo już słynny Superhot za 15 zeta? Nie śpiewajcie o wolnym rynku itp. Tu chodzi o zwyklą przyzwoitość. Nie ma tutaj żadnego czepiania się czy dogryzania komuś. Zauważ, że najbardziej "wojują" osoby, które wręcz w ogóle nie udzielały się wcześniej na forum, a teraz w temacie bazaru wiedzą wszystko ;)
Czekam z niecierpliwością na zapowiadane zmiany, bo jeżeli one nie wprowadzą normalności to już nic nie wprowadzi :P
ale mi chodzi o takie czepialstwo ktore uwazam jest juz zwyklym dopieprzaniem sie bo to ile sie nasluchalem od niego za to ze staram sie wystawiac po 1 komantarzu na dzien swiadczy o tym ze jestem januszem, cwaniakiem i powinienem miec bana juz wgl za to, wiec o czym tu z nim dyskutowac :E albo teoria ze cena gry jest taka jaka kiedykolwiek byla kiedys w bundlu... no wiadomo ze czasem jest jakis bundle ktory jest mega dealem i juz nie predko bedzie nawet zblizona cena danej gry wiec to nie znaczy ze cena od tej chwili danej gry wychodzi tyle ile wyszla w tym bundlu no bez jaj. Ale tak wiem ze wiekszosc tych ofert na rynku jest z bundli typu kup za dolara sprzedaj 3 gry po 5zl.. tylko ze merlin laduje wszystkich do jednego wora, wyzywa od januszy co druga osobe i sam robi z siebie straznika internetu :lol:
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 12 razy
Podziękowania: 8 razy
Kontakt:

Samemu mi się zdarzyło kilka razy, że kupiłem grę z progu dolarowego za np. 8zł, bo gierka była w bundlu tylko raz dwa lata temu. Dlatego też napisałem, że w wielu sprawach ma rację, a nie że we wszystkich :) A że większość (niestety) ludzi na tym forum ma problem z kulturą wypowiedzi, bo "moja racja jest najmojsza" to już nic na to nie poradzę.. :trollface:
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 2 razy
Podziękowania: 18 razy
Kontakt:

Cóż MerlinPL mądrze mówi, ja mu przyznaję moralną rację. Przyzwoitość jest bardzo pożądaną cechą, ale brak jej w handlu. I nie tylko u nas, tak jest na całym świecie. Bo przecież czy podstawową zasadą handlu nie jest kupić taniej sprzedać drożej?
Inną sprawą jest to, że Bazar połączony jest z Łowcami, a Łowcy Gier to „strona dla oszczędnych graczy” Jak zaglądam na ŁG w poszukiwaniu interesującego mnie tytułu to wiem, że znajdę go po najniższej możliwej cenie. Na Bazarze niestety nie mam już takiej gwarancji i jest spora szansa, że gratis zostanę zrobiony w balona.
Bazar ma kilka ułomności. Ja sam tam mogę zdziałać niewiele. Choć z Łowcami jestem prawie od początku to nie mam dużo postów, ani wysokiej reputacji. Gier na steamie też mam niewiele. Ale czy to oznacza, że nie jestem godny zaufania? Ja po prostu nie lubię gadać po próżnicy i jestem bardzo wybredny co do mojej biblioteki na steamie :)
Bazar cierpi na choroby wieku dziecięcego, ale liczę na to że z czasem i poprzez merytoryczne dyskusje uda się go naprawić.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 8 razy
Podziękowania: 33 razy
Kontakt:

Vector pisze:
Kamell pisze: ja od 2 miesięcy nie mogę sprzedać gierki więc wiesz to że 4-5 dni nie sprzedajesz to żadna porażka.
Przez ostatnie 3 dni bardzo uważnie śledziłem Bazar i nie widziałem żadnej Twoje oferty. Musisz je cyklicznie podbijać, żeby były lepiej widoczne. Wbrew narzekaniom MerlinaPL takie gry jednak się sprzedają :D
Mam ciekawsze zajęcia niż siedzenie i podbijanie cen na bazarze ,wrzuciłem i tyle jak się sprzeda to się sprzeda ;p
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 0
Podziękowania: 0

Kraczykruk pisze: Bazar cierpi na choroby wieku dziecięcego, ale liczę na to że z czasem i poprzez merytoryczne dyskusje uda się go naprawić.
W sensie, te 'merytoryczne dyskusje' to te prowadzone w tym dziale?
Zablokowany