Jaką strzelankę FPP Single Player polecacie?

Wszystko co dotyczy gier komputerowych
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 4 razy
Podziękowania: 49 razy
Kontakt:

Singularity, Metro, S.T.A.L.K.E.R., DOOM 3, Half -Life,Medal of Honor, CoD,FEAR,Chronicles Of Riddick,Bioschock.
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 0
Podziękowania: 0

PanKracy nie sprecyzował jakie to mają być strzelanki fpp (bo gry w których strzela się z łuku też mogą się do tego zaliczyć).
Z łuku czy szabli :bananninja: to tak mniej chciałbym - strzelałem kiedyś z wiatrówki i pozostałbym przy broni lufowej ;)
A jakiego masz Windowsa?
Win 7 x64 na dysku SSD
I boję się, że Painkiller albo Return to Castle Wolfenstein nie ruszą....

A pamięta ktoś gry z serii Myth I, II, III ? :dziadek:
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 7 razy
Podziękowania: 416 razy
Kontakt:

Pierwszy Painkiller mi ruszył na Windows 10 x64 bez najmniejszego problemu.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 380 razy
Podziękowania: 518 razy
Kontakt:

PanKracy pisze:
Win 7 x64 na dysku SSD

Painkiller ruszy na Win7 x64, sam grałem. Zero problemów. Zarówno oryginał jak i Supernatural 2.0.
Gorzej za to z RtCW, gra się sypie, ma problemy z rozdzielczością (ekran się rozciąga niesamowicie tak, że tylko lewy górny róg w duuużym powiększeniu widać) a do tego AI się deaktywuje po chwili (normalne, autosavy i quicksave a także zaczynajac poziom od początku). Normalnie podchodzisz do naziolka a ten nie reaguje dopóki mu nie zasadzisz z kopyta (a czasem i to nie działa).
Próbowałem już dwa fanowskie patche, jeden od Knightmare a drugi nie pamięam, żaden nie pomógł z padającą AI.

Myth? Obecnie najbardziej wyczekiwana przeze mnie gra na GOG...podobno jego wydaffca niedawno dopiero dołączył do tego zacnego grona więc przyjdzie jeszcze poczekać...
Z zainstalowanym Project Magma (dostępnym dla wszystkich trzech gier)
Jakimś cudem upolowałem pakiet Myth na Allegro, raz na rok się pojawia.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 2 razy
Podziękowania: 10 razy
Kontakt:

Meincraft
Awatar użytkownika
Łowca

Painkiller ruszy na Win7 x64, sam grałem. Zero problemów. Zarówno oryginał jak i Supernatural 2.0.
Kusisz.... :P
Popatrz na moje bogactwo!
Obrazek
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 143 razy
Podziękowania: 331 razy
Kontakt:

PanKracy pisze:
Popatrz na moje bogactwo!
Obrazek
Jakimś cudem upolowałem pakiet Myth na Allegro
Jakimś cudem upolowałem pakiet Myth
Jakimś cudem upolowałem
Jakimś cudem
Pfffffffffff. Amatorzy :trollface:
Obrazek
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 6 razy
Podziękowania: 2 razy

EdmundBA pisze:
PanKracy pisze:
Win 7 x64 na dysku SSD

Gorzej za to z RtCW, gra się sypie, ma problemy z rozdzielczością (ekran się rozciąga niesamowicie tak, że tylko lewy górny róg w duuużym powiększeniu widać) a do tego AI się deaktywuje po chwili (normalne, autosavy i quicksave a także zaczynajac poziom od początku). Normalnie podchodzisz do naziolka a ten nie reaguje dopóki mu nie zasadzisz z kopyta (a czasem i to nie działa).
Próbowałem już dwa fanowskie patche, jeden od Knightmare a drugi nie pamięam, żaden nie pomógł z padającą AI.

Myth? Obecnie najbardziej wyczekiwana przeze mnie gra na GOG...podobno jego wydaffca niedawno dopiero dołączył do tego zacnego grona więc przyjdzie jeszcze poczekać...
Z zainstalowanym Project Magma (dostępnym dla wszystkich trzech gier)
Też miałem problem z RtCW , ale jakimś w końcu cudem udało mi się tę grę ukończyć, grałem na wersji bodajże Steam lub DRM-Free z GoGu nie pamiętam bo mam i na Steam i na GoG. Podstawa to wgranie nieoficjalnego patcha minimum 1.42c, ja grałem na wersji 1.42d Win x64 beta, pobrać go można stąd https://github.com/iortcw/iortcw/releases ,lub stąd http://www.markshan.com/knightmare/ - zjedź na dół strony! Tu jest natomiast jak go poprawnie wgrać http://steamcommunity.com/sharedfiles/f ... 171112917/
A z gier FPP/FPS polecam :
Black Mesa – Mod na bazie pierwszego Half-Life lepszy niż wiele współczesnych strzelanek! Można pobrać za darmo na stronie moddb, lub kupić ulepszoną wersję na Steamie.
Half-Life 2 + dodatki Episode 1 i 2 + cała masa modów!
Return to Castle Wolfenstein
Wolfenstein - The New Order
Wolfenstein: The Old Blood
Soldier of Fortune 2 - Double Helix (Stare ale jare!) + mody np WilliamMacau's Killer Weapon MOD beta 1, lub Weapons Mod v5
I.G.I. 2 (również stare, ale jare!)
Soldier Of Fortune 3: Payback
S.T.A.L.K.E.R. (seria)
Serious Sam (seria) – typowe odmóżdżacze jak seria Painkiller
Shadow Warrior (2013)
F.E.A.R. (seria)
Rage
Far Cry, (dwójki nie polecam!), Far Cry 3
Call Of Duty 2 , potem seria Modern Warfare: 1,2,3, World At War i Black Ops (dalej nie grałem)
Ghost Recon: Advanced Warfighter 1, 2 – bardziej taktyczne!
Crysis 1 (dwójki nie polecam, w trójkę nie grałem)
SWAT 4 + dodatek The Stetchkov Syndicate – bardzo taktyczne!
Medal Of Honor: Allied Assault
Kroniki Riddicka: Ucieczka z Butcher Bay – (skradanka, najlepsza gra na podstawie filmu nie licząc serii Batman)
Kroniki Riddicka: Assault on Dark Athena – skradanka
Awatar użytkownika
Łowca

Dzięki $hake
typowe odmóżdżacze jak seria Painkiller
Tu powinienem strzelić focha...
Wiesz jak wyczekiwałem pojawienia się pełnej wersji Painkillera a później zbierałem na grafikę, która w ogóle mogłaby uciągnąć tę grę?!
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Kontakt:

Pfffffffffff. Amatorzy
Też polowałem na Allegro kiedyś, nawet nie brzydziłem się kupować gier z czasopism tam (mam dzięki temu Arx Fatalis, Gorky Zero i Gorky02 czy Wizards&Warriors i inne), potem przyszedł Steam a potem inne wydatki. Niedawno zrobiłem większą czystkę tj, pokończyłem większość gier na Steamie (nie licząc nieudanych zakupów i odpaki bundlowe) i może ruszę ponownie w żer? A nie i tak konto zieje pustką...
Wiesz jak wyczekiwałem pojawienia się pełnej wersji Painkillera a później zbierałem na grafikę, która w ogóle mogłaby uciągnąć tę grę?!
Pfff, amator.
Grałem w to to na AMD Duron 850MHz i grafa GF440MX (albo następną, nie pamiętam, Radeon 9600?), nonstop bullet time (efekt w grze zapobiegający czkawce z powodu słabego kompa).
Awatar użytkownika
VIP
Podziękował: 175 razy
Podziękowania: 58 razy
Kontakt:

"Kroniki Riddicka: Ucieczka z Butcher Bay – (skradanka, najlepsza gra na podstawie filmu nie licząc serii Batman)"

Akurat serię Batman ciężko nazwać by była na podstawie filmów, tzn. więcej związku ma z animacjami a przede wszystkim ze starą serią Batman the Animated Series(+ te same głosy głównych postaci), ale sama fabuła przede wszystkim wykorzystuje elementy różnych komiksów a tak to właściwy scenariusz dodaje od siebie.
Awatar użytkownika
Łowca

Kroniki Riddicka
"Did not know who he was fuckin' with..." :geek:
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 1377 razy
Podziękowania: 1315 razy
Kontakt:

to jeszcze bo nikt nie wspomniał o SYNDICATE™ jest obecnie na origin za 7zl
Awatar użytkownika
Łowca

Na Steam konto jest bezpłatne, zaś na Origin muszę płacić 14,99 w każdym miesiącu, w którym chcę grać w (podłączone do tego konta) gry??
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Kontakt:

PanKracy pisze: Na Steam konto jest bezpłatne, zaś na Origin muszę płacić 14,99 w każdym miesiącu, w którym chcę grać w (podłączone do tego konta) gry??
Mówisz o usłudze w Origin, gdzie za te 15złociszy na miesiąc dostajesz dostęp do ok.40 gier u usłudze Vault.
Jest to opcjonalne.
https://www.origin.com/pl-pl/store/browse/vault-games
Awatar użytkownika
Członek zespołu
Podziękował: 429 razy
Podziękowania: 249 razy
Kontakt:

Armin pisze: to jeszcze bo nikt nie wspomniał o SYNDICATE™ jest obecnie na origin za 7zl
A czy aby na pewno ruszy na kompie wymienionym w pierwszym poście? Bo coś mi się wydaje, że nie.
Awatar użytkownika
VIP
Podziękował: 175 razy
Podziękowania: 58 razy
Kontakt:

FotelSkrzypi pisze:
Armin pisze: to jeszcze bo nikt nie wspomniał o SYNDICATE™ jest obecnie na origin za 7zl
A czy aby na pewno ruszy na kompie wymienionym w pierwszym poście? Bo coś mi się wydaje, że nie.
Naprawdę tak trudno sprawdzić wymagania sprzętowe gdziekolwiek, np. na gry-online, wikipedii? Tak, ruszy, to gierka sprzed 4 lat a ten komp nie jest taki słaby.
Co innego jak mamy do czynienia z optymalizacyjnymi babolami jak w nowyszhc grach od CI Games(Enemy Front, Alien Rage).
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 6 razy
Podziękowania: 2 razy

PanKracy pisze: Dzięki $hake
typowe odmóżdżacze jak seria Painkiller
Tu powinienem strzelić focha...
Może źle się wyraziłem, ale bardziej chodziło mi o to, że to typowy "odstresowywacz" po np. ciężkim dniu tak jak seria Serious Sam czy Shadow Warrior lub jak kto woli Doom. Painkilera zakupiłem od razu jak wyszedł w Kiosku za 20zł potem dodatek B.O.O.H., w sumie mam je 3 razy, bo drugi raz zakupiłem już wydanie Painkiller Collection z cdp.pl i 3 raz wersja elektroniczna na GoGu, a to dlatego, że pierwsze wydanie miało bug, przez który nie mogłem zdobyć w jednej misji w dokach sekretu złotego kielicha.Też tak mieliście linki (screeny jeszcze w rozdzielczości 1280x1024) --> http://www.pixhost.org/show/113/3404083 ... -07-57.jpg
http://www.pixhost.org/show/113/3404083 ... -13-87.jpg
http://www.pixhost.org/show/113/3404083 ... -54-42.jpg
A propo Dooma też go polecam mimo iż jeszcze nie grałem, ale z tego co słyszałem i widziałem jest naprawdę fajny, szczególnie singleplayer, iD Software dało radę! Jeszcze bym zapomniał o The Darkness II.
Revan pisze: "Kroniki Riddicka: Ucieczka z Butcher Bay – (skradanka, najlepsza gra na podstawie filmu nie licząc serii Batman)"

Akurat serię Batman ciężko nazwać by była na podstawie filmów, tzn. więcej związku ma z animacjami a przede wszystkim ze starą serią Batman the Animated Series(+ te same głosy głównych postaci), ale sama fabuła przede wszystkim wykorzystuje elementy różnych komiksów a tak to właściwy scenariusz dodaje od siebie.
Fakt racja.
Ostatnio zmieniony 17 sie 2016, o 23:15 przez $hake, łącznie zmieniany 3 razy.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 1377 razy
Podziękowania: 1315 razy
Kontakt:

to jeszcze Blue Estate The Game z nowego killer bundla
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękowania: 3 razy
Kontakt:

Nie wiem czy już było ale XIII i Bulletstorm.
ODPOWIEDZ