Gry, w których macie 100% osiągnięć

Awatar użytkownika
Łowca
Discord: Tulio#2077
Podziękował: 12 razy
Podziękowania: 26 razy
Kontakt:

Przed końcem stycznia, udało mi się skończyć Dark Souls III na 100%. Byłem pod wielkim wrażeniem, że chciało mi się robić takie żmudne achivki ;). Tym bardziej, iż setting tego świata oraz projekcje bossów są zrobione fenomenalnie.

Uważam jeszcze również, że jest to jeden z najłatwiejszych gier od From Software, jakie mi przyszło grać.

Także polecam, jeśli macie wstręt do tej części, to zwalczcie swoje obawy, że sobie nie poradzicie. Jak to mówią, cierpliwość to cnota :D
Chwalmy Słońce!
Obrazek
Ci użytkownicy podziękowali Tulio568 za ten post (w sumie 10):
CypekArminEjdrien.eldawido159darkwindbikkittaIchigo16alesoriusDandylBenzacne
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 122 razy
Podziękowania: 472 razy
Kontakt:

NABOKI

Kolejna przyjemna giereczka od twórcy klocków i HOOKa. Szkoda tylko że taka krótka. Polecam.
Załączniki
naboki.jpg
naboki.jpg (36.55 KiB) Przejrzano 6833 razy
Ci użytkownicy podziękowali SK4ND4L za ten post (w sumie 5):
CypekEjdrien.eldawido159darkwindbikkitta
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 219 razy
Podziękowania: 123 razy

Obrazek
* Mobilny crap, abandonware, dużo glitchy 2/10
Obrazek
* Szukanie kotów, darmowa, łatwa 5/10
* Nowa gierka od Yogscast, darmowy prolog, narazie nie wlicza się do statystyk. Crafting, zbieranie surowców, zbieranie zwierzaków, zamykanie ich w zagrodach by zbierały surowce, automatyzacja, eksploracja, obrzydliwie cukierkowe kolory. Mocna mieszanka, może za dużo tego. Niby ciekawe, ale szybko staje się nudne 5/10
_____________________________________________________________________________________________________________________
Obrazek
* Pierwsza setka na Epicu. Nie tak źle jak internet pisze, fajna gierka akcji i tyle. Za dużo zawartości pobocznej i znajdziek. Główną fabułę przeplatałem z aktywnościami pobocznymi dzięki czemu po ukończeniu fabuły nie zostało aż tak dużo nudnego grindu. Na szczęście nie trzeba oklepywać całej zawartości by zrobić setkę. 5/10
Wymaksowane - Steam 99 | Epic 1
Archiwum Steam
Spoiler:pokaż
Ci użytkownicy podziękowali LeniwyJohn za ten post (w sumie 8):
ArminCypekQuoyquedarkwindSK4ND4LEjdrien.bikkittaeldawido159
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 7 razy
Podziękowania: 416 razy
Kontakt:

W tym miejscu chciałbym się pochwalić wszystkimi osiągnięciami w Prince of Persia: The Lost Crown, ale "Ubisoft gonna Ubisoft" i jedno osiągnięcie, oraz jedno "wyzwanie Ubisoft Connect" zglitchowały mi się i gra mi ich nie zaliczyła :oops:
Także w grze wygląda to tak:
Na platformie natomiast tak:
Obrazek
Brakujące osiągnięcie to
, które zrobiłem ok. 10 godziny w grze. Byłem tam wielokrotnie, aczik nie wpadł. Nie będę powtarzał dla tego całej gry.
Brakujące wyzanie to
. Zatrzymało mi licznik na 19/30 i ani drgnie. Ponownie, nie będę powtarzał do tego gry. Dla mnie setka jest wbita, jakby ktoś miał zapis jakoś z środka gry, gdzie mógłbym tylko szybko zrobić te dwie rzeczy to przygarnę.
Ci użytkownicy podziękowali serafek5 za ten post (w sumie 5):
darkwindbikkittaeldawido159CypekEjdrien.
Awatar użytkownika
VIP
Podziękował: 323 razy
Podziękowania: 338 razy
Kontakt:

patrykem17 pisze: 14 sty 2024, o 19:04 Zwykłe uzupełnienie kilkunastu dodanych osiągnięć związanych z dodaniem nowych, oficjalnych map. Świetnie spędzone setki godzin. :macha:

kf2.png
Natchnęło mnie to żeby w końcu pobrać i wbić dwie brakujące mapki, czyli 6 osiągnięć. Na multi z randomami trochę trudno więc ostatnią mapkę odpaliłem solo 4 fale i wpadło za pierwszym podejściem. Może to będzie ostatnia partia skoro trójka zapowiedziana.
Załączniki
kf2.png
kf2.png (70.64 KiB) Przejrzano 5588 razy
Ci użytkownicy podziękowali Takelot za ten post (w sumie 6):
CypekEjdrien.LeniwyJohneldawido159Dandylbikkitta
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 286 razy
Podziękowania: 90 razy
Kontakt:

Takelot pisze: 4 lut 2024, o 15:05
patrykem17 pisze: 14 sty 2024, o 19:04 Zwykłe uzupełnienie kilkunastu dodanych osiągnięć związanych z dodaniem nowych, oficjalnych map. Świetnie spędzone setki godzin. :macha:

kf2.png
Natchnęło mnie to żeby w końcu pobrać i wbić dwie brakujące mapki, czyli 6 osiągnięć. Na multi z randomami trochę trudno więc ostatnią mapkę odpaliłem solo 4 fale i wpadło za pierwszym podejściem. Może to będzie ostatnia partia skoro trójka zapowiedziana.
Też mam taką nadzieję, bo za każdym razem jak ją robię na 100% to twórcy dodają kolejne achievementy, i najgorsze jest to, że często nie można ich zdobyć od razu, bo są zablokowane :(

Pamiętam, że najtrudniejszy poziom robiłem solo na każdej mapie, bo właśnie multi był dużo trudniejszy, rozumiem, że nadal tak jest?
Awatar użytkownika
VIP
Kontakt:

Tak, więcej graczy = więcej zedów.

/edit: no i więcej HP zedów
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 0
Podziękowania: 0

Chyba najwięcej takich osiągnięć posiadałem w grze HitMan gdzie było kilka możliwości tam zabicia czy przejścia misji :) Aktualnie to nawet nie zwracam na takie rzeczy uwagi, choć umiem przejść Street Fighter 2 Chun Lee od początku do końca bez utraty nawet milimetra energii :D
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 21 razy
Podziękowania: 705 razy
Kontakt:

obraz_2024-02-11_183808599.png
obraz_2024-02-11_183808599.png (52.01 KiB) Przejrzano 4774 razy
RoboCop: Rogue City - dobra gra zrobiona z poszanowaniem materiału źródłowego. Dla fanów filmów pozycja obowiązkowa ;) Nie ma żadnych trudnych osiągnięć, można grać na dowolnym poziomie trudności i większość z nich zdobywamy po prostu za przechodzenie gry. Dodatkowo na początku każdej misji robiony jest save, więc jeśli coś pominiemy to bez problemu możemy się cofnąć.
Ci użytkownicy podziękowali Desolator za ten post (w sumie 10):
bolesna prawdaLeniwyJohnEjdrien.eldawido159darkwindCypekDandylQuoyquebikkittaTakelot
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 401 razy
Podziękowania: 876 razy
Kontakt:

Obrazek
Ci użytkownicy podziękowali Hildunio za ten post (w sumie 7):
Ejdrien.eldawido159MerlinPLQuoyqueCypekDandylbikkitta
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 402 razy
Podziękowania: 838 razy

Gra mocno taka sobie. Na plus ciekawy system walki, niektóre elementy plaformowe były ok i nie były żenująco proste, długość gry i niektóre walki z bossami.
Minusów niestety nie brakuje, są bugi (otrzymanie dmg bokiem kolców jest słabe, tak jak szal, który raz się "zaczepi" a raz nie), grafika poza paroma momentami mizerna (nawet jak na Unity wygląda to marnie), muzyka taka sobie, VA absolutna tragedia (już wolę pierwszy dubbing pierwszego FarCry) i słaba eksploracja, jeśli chodzi o nagrody.
Zamiast jakiejś fajnej mocy, czegokolwiek, to nagrodami często są naprawdę obrzydliwe i szkaradne skórki i za niektóre wyzwania dostać coś takiego to nawet nie jest jak dostać w twarz. To jak dać mopsikowi za jego ogromne starania 1 chrupka zamiast pełnej miseczki - no będzie jeszcze smutniejszy i bardziej rozczarowany. Fabuła to gruz, którego nawet nie ma co komentować.
W kwestii mocy nic ciekawego tak naprawdę, hook shot, double jump, dash, te sprawy. Tylko bardziej w tetralogię Piasków mi się zachciało grać.
Takie 6-7/10, pograć można, ale jak dla mnie nie warte więcej niż te 50, może 80 zł.
Załączniki
poptlc.png
poptlc.png (41.56 KiB) Przejrzano 4319 razy
Ci użytkownicy podziękowali bolesna prawda za ten post (w sumie 9):
RedEvilCypekdarkwindDandylEjdrien.Quoyquebikkittaeldawido159Takelot
Awatar użytkownika
Hitman
Kontakt:

obraz_2024-02-13_204750802.png
obraz_2024-02-13_204750802.png (47.05 KiB) Przejrzano 4291 razy
Bright Memory - bardzo krótki FPS zrobiony podobno przez jednego programistę. Przejście gry zajmuje około 45 minut. Do 100% trzeba ukończyć ją trzy razy (normalnie, na new game+ i new game++). Jedyne problematyczne osiągnięcie to utrzymanie przeciwnika przez 15 sekund w powietrzu, po wielu restartach checkpointa w końcu udało mi się je zdobyć.
Ci użytkownicy podziękowali Desolator za ten post (w sumie 9):
CypekdarkwindDandylEjdrien.QuoyqueLeniwyJohnbikkittaeldawido159Takelot
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 1 raz
Podziękowania: 22 razy
Kontakt:

Póki co, to jedyna gra, w której ukończyłem 100% osiągnięć.
2024-02-14_184628.png
2024-02-14_184628.png (96.46 KiB) Przejrzano 3881 razy
Ci użytkownicy podziękowali hawkeye116477 za ten post (w sumie 11):
banarooStonRocArminDandylEjdrien.CypekQuoyquedarkwindLeniwyJohnbikkitta i jeszcze jeden użytkownik
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 122 razy
Podziękowania: 472 razy
Kontakt:

OxU

Całkiem przyjemne, trochę podobne do klocków. Ale klocuszki jednak i tak lepsze.
Załączniki
oxu.jpg
oxu.jpg (46.62 KiB) Przejrzano 3846 razy
Ci użytkownicy podziękowali SK4ND4L za ten post (w sumie 9):
StonRocDandylEjdrien.CypekQuoyquedarkwindLeniwyJohnbikkittaeldawido159
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 279 razy
Podziękowania: 280 razy

#19 The Walking Dead: Season Two
Obrazek
Druga część walki o przetrwanie w postapokaliptycznym świecie z zombiakami bazowanym na serii komiksów Roberta Kirkmana.
Po wydarzeniach z pierwszej części Clementine staje się naszą główną bohaterką i jej losami od tej pory pokierujemy. Gra jest dużo przyjemniejsza wizualnie i przystępniejsza gameplayowo. Fabularnie też potrafi zachwycić i zaskoczyć, ale zauważyłem pewne problemy w tej kwestii pod koniec gry - bohaterowie robią to czego chcą od nich twórcy, a nie co wynika z sytuacji, ich dotychczasowego zachowania oraz zdrowego rozsądku. Do tego fajnie jakby wybory nie były tak iluzoryczne, tylko żebyśmy naprawdę mieli wpływ na budowę świata/kto ocaleje - coś w stylu Dragon Age. Ogólnie jestem zadowolony i planuję skończyć wszystkie cztery sezony, ale na razie przerwa. ;)
Ci użytkownicy podziękowali Dandyl za ten post (w sumie 10):
Ejdrien.CypekQuoyqueSK4ND4LBrossaStonRocbikkittaBenzacneeldawido159Takelot
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 731 razy
Podziękowania: 206 razy
Kontakt:

Doszło kilka prostych gierek
Załączniki
9.png
9.png (353.97 KiB) Przejrzano 3521 razy
Ci użytkownicy podziękowali darkwind za ten post (w sumie 10):
LeniwyJohnCypekSK4ND4LQuoyquebikkittaArminEjdrien.eldawido159bolesna prawdaTakelot
Awatar użytkownika
Hitman
Kontakt:

obraz_2024-02-17_164115358.png
obraz_2024-02-17_164115358.png (50.54 KiB) Przejrzano 3080 razy
Bright Memory: Infinite - druga część FPSa zrobiona w większości przez jednego programistę. Lepsza pod każdym względem niż jedynka i 3-4 razy dłuższa. Przede wszystkim trzeba ukończyć grę na poziomie trudnym, żeby odblokować najtrudniejszy poziom trudności. Potem nie trzeba przechodzić całej gry od nowa, wystarczy jeszcze raz ukończyć ostatni poziom na najtrudniejszym poziomie trudności. Pozostałe osiągnięcia w większości dotyczą grindu np. każdą dostępną bronią w grze trzeba zabić od 100 do 150 wrogów. Nie zajmuje to sporo czasu, bo można powtarzać rozdziały/restartować checkpointy.
Ci użytkownicy podziękowali Desolator za ten post (w sumie 9):
Ejdrien.LeniwyJohnCypekdarkwindbikkittaeldawido159QuoyqueTakelotDandyl
Awatar użytkownika
Hitman
Kontakt:

obraz_2024-02-18_210454224.png
obraz_2024-02-18_210454224.png (45.13 KiB) Przejrzano 2677 razy
Scorn - nie ma nic trudnego, osiągnięcia same wpadają za postępy fabularne. Tylko nie da się wszystkiego wbić za jednym podejściem, bo dwa z nich wzajemnie się wykluczają. Jednak nie stanowi to dużego problemu, bo zdobywamy je na samym początku gry.
Ci użytkownicy podziękowali Desolator za ten post (w sumie 10):
CypekdarkwindLeniwyJohnArdasilQuoyqueTakelotEjdrien.alesoriusBenzacnebikkitta
Awatar użytkownika
VIP
Kontakt:

Łatwe i przyjemne 100%, poza znajdźkami gdzie szczególnie uciążliwe były "misje poboczne" dostępne od trzeciej części gry. W ciągu tych 28 godzin przeszedłem kampanię w czteroosobowym coopie na normalu, trochę pograłem sam pod calaka, ale odpuściłem na kilka lat, wróciłem dla dwuosobowego coopa na najwyższym poziomie i ograłem tryb hordy. Wszystko to było niewystarczające dla aczika z oderwanymi kończynami, dofarmienie tego zajęło mi niecałą godzinę. Teraz po jakiejś przerwie chętnie ograłbym czwórkę, ale tam już zatrzęsienie mapek w DLC.
Załączniki
zat.png
zat.png (51.16 KiB) Przejrzano 2298 razy
Ci użytkownicy podziękowali Takelot za ten post (w sumie 8):
LeniwyJohndarkwindbolesna prawdaCypekDandylEjdrien.Arminbikkitta
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 96 razy
Podziękowania: 306 razy
Kontakt:

220-230:Obrazek
Kolejna dziesiątka calaków, tym razem bez wyraźnego motywu, groch z kapustą zakończone tradycyjnie HO :) Jeżeli miałbym coś polecić to mnóstwo radości sprawił mi SirLovelot którego ogrywałem w walentynki :) Wyróżnię jeszcze AVICII Invector oraz The Gunk. Reszta bez szału, ale i bez tragedii.

I poprzednie:
Ci użytkownicy podziękowali kamil_999666 za ten post (w sumie 5):
CypekLeniwyJohnEjdrien.Dandylbikkitta
ODPOWIEDZ