Secret Service - reaktywacja!
- Podziękował: 24 razy
- Podziękowania: 82 razy
- Kontakt:
Niech zgadnę - nowe pismo wyjdzie w formie papierowej i elektronicznej, po pierwszym numerze stwierdzą, że przenoszą się do sieci, a po kolejnych dwóch uznają, że jednak im się nie chce i zakończą działalność. Może nie trzymałem kciuków za SS, ale liczyłem, że a nuż pojawi się przyzwoite nowe pismo o grach, tymczasem magazyn nie miał kompletnie nic do zaoferowania. Przykre.
- Discord: sergeron#0799
- Podziękował: 139 razy
- Podziękowania: 144 razy
- Kontakt:
Ja mam dodatkowo nr z kolekcjonerską okładką, autografami Pegaza i Micza, 10 dodatkowymi stronami i halą sław z moim imieniem, nickiem i nazwiskiem w nich (tyle fejmu

Skrobnąłem kilka swoich przemyśleń na temat tego, co odwalili:
http://gameplay.pl/news.asp?ID=89370
http://gameplay.pl/news.asp?ID=89370
Cześć, piszę pracę magisterską nt. Secret Service. Proszę Was bardzo o wzięcie udziału w ankiecie - jest to dla mnie szalenie istotne zwłaszcza w związku z zamknięciem czasopisma.
http://docs.google.com/forms/d/1pLCalft ... s/viewform
Z góry dziękuję za okazaną pomoc!
http://docs.google.com/forms/d/1pLCalft ... s/viewform
Z góry dziękuję za okazaną pomoc!
- Discord: sergeron#0799
- Podziękował: 139 razy
- Podziękowania: 144 razy
- Kontakt:
Ja zabieram się za czytanie "obrońców uciśnionych", bo są o wiele lepsi (tym bardziej jak się bierze pod uwagę, że są to faktycznie ludzie nie tak młodzi a zachowujący się gorzej niż gimbusy)

- Podziękował: 23 razy
- Podziękowania: 6 razy
- Kontakt:
Z artykułu: http://www.gram.pl/news/2014/12/10/secr ... otko.shtml
Nie chciało mi się szukać oryginalnego wpisu na FB
Nie chciało mi się szukać oryginalnego wpisu na FB

Na Facebooku w grupie Secret Action pojawiło się szersze wyjaśnienie Roberta Łapińskiego. Ten fragment jest chyba kluczowy:Sytuacja "wewnętrzna" zaczęła się mocno psuć już na jakiś czas przed wydaniem pierwszego numeru. Sytuacja w pewnym momencie była bardzo poważna, samo wydanie magazynu było zagrożone. Zagryzaliśmy zęby i walczyliśmy z nadzieją, że się wszystko uda nam poukładać. Awaryjne wyjścia były w naszych głowach od jakiegoś czasu, myśleliśmy o tym, co się może wydarzyć gdyby nastąpiła zmiana tytułu. Wymyśliliśmy nazwę, domenę. Mieliśmy naprawdę nadzieję, że dmuchanie na zimne. Nie udało się, a pamiętne oświadczenie Pegaza podczas PGA to był wybuch... Wiemy, że mamy zobowiązanie. Chcemy też robić czasopismo o grach wideo, to się nie zmieniło. I będziemy je robić, a wspierający otrzymają należne im wydania oraz najbliższy numer gratis. Wkładamy w to tyle pracy i serca, że więcej się nie da. OSTATNIA rzecz jaka by mi przyszłą do głowy to przekręt. Nie ma takiej opcji.
- Podziękował: 0
- Podziękowania: 5 razy
- Kontakt:
Fanpejdź SS zniknął. Jest teraz PIXEL:
https://www.facebook.com/pixelthemagazine
https://www.facebook.com/pixelthemagazine
- Podziękował: 10 razy
- Podziękowania: 27 razy
- Kontakt:
Po chamsku wyciągnięcie kasy na nostalgii graczy, cieszę się, że nie dołożyłem ani złotówki do tego złodziejskiego incydentu!
Na bank wiedzieli o gasnącej licencji i nie ma na to żadnego "ale", po prostu chcieli rozpromować nowy magazyn starym.
Na bank wiedzieli o gasnącej licencji i nie ma na to żadnego "ale", po prostu chcieli rozpromować nowy magazyn starym.
Szybko poszło. Spodziewałem się 3 numerów, a tu już po dwóch zwinięcie interesu. Przekręt w tym wypadku jest oczywisty, no ale tak naprawdę od samego początku mnóstwo osób wietrzyło oszustwo (choć wówczas takich jegomościów nazywano malkontentami).
Niestety ta sytuacja pokazuje, że crowdfunding musi zostać obwarowany ustawami, ale nie jestem pewny czy osobistości z naszego rządu są w stanie coś sensownego tu zdziałać.
Niestety ta sytuacja pokazuje, że crowdfunding musi zostać obwarowany ustawami, ale nie jestem pewny czy osobistości z naszego rządu są w stanie coś sensownego tu zdziałać.
- Podziękował: 46 razy
- Podziękowania: 41 razy
- Kontakt:
Ten caly Pegaz Nowak to przekozak. W naszym pieknym kraju tacy jak on maja z gorki.
Moim zdaniem serwis Polak Potrafi powinien miec w takich sytuacjach mozliwosc cofniecia finansowania. W koncu nie wyjdzie zapowiadanych 6 numerow SS...
Mi osobiscie wisi czy to jest SS czy Pixel czy CDA bis. Nowy numer kupilem i jest tylko odrobine lepszy od poprzedniego. Rozczarowujaca historia.
Moim zdaniem serwis Polak Potrafi powinien miec w takich sytuacjach mozliwosc cofniecia finansowania. W koncu nie wyjdzie zapowiadanych 6 numerow SS...
Mi osobiscie wisi czy to jest SS czy Pixel czy CDA bis. Nowy numer kupilem i jest tylko odrobine lepszy od poprzedniego. Rozczarowujaca historia.
- Podziękował: 0
- Podziękowania: 12 razy
- Kontakt:
Śmiech na sali, chociaż nie spodziewałem się niczego innego. Już pierwszy numer pozostawiał wiele do życzenia - recenzje kilkumiesięcznych gier, liczne literówki i inne błędy, do tego pisanie właściwie o wszystkim.
Od samego początku śmierdziało to szwindlem i żerowaniem na nostalgii graczy z dłuższym stażem. Smutne jest jednak to, że nawet po takiej sprawie znajdują się ludzie, którzy twierdzą, że wszystko jest w najlepszym porządku. Oto jeden z komentarzy na FP "Pixela":
"Oby tak dalej, pamietajcie ze poza banda jeczacych burakow jest tez duzo osob ktore daje wam duzy kredyt zaufania i czeka na fajny magazyn z super kontentem. A nazwa to tylko nazwa"
Czyli osoby, które wydały swoje pieniądze na wsparcie ulubionego czasopisma sprzed lata są jęczącymi burakami, bo nie podoba im się to, że zostali oszukani? I tu ciekawostka - powyższy komentarz polubił...Adrian Chmielarz.
Od samego początku śmierdziało to szwindlem i żerowaniem na nostalgii graczy z dłuższym stażem. Smutne jest jednak to, że nawet po takiej sprawie znajdują się ludzie, którzy twierdzą, że wszystko jest w najlepszym porządku. Oto jeden z komentarzy na FP "Pixela":
"Oby tak dalej, pamietajcie ze poza banda jeczacych burakow jest tez duzo osob ktore daje wam duzy kredyt zaufania i czeka na fajny magazyn z super kontentem. A nazwa to tylko nazwa"
Czyli osoby, które wydały swoje pieniądze na wsparcie ulubionego czasopisma sprzed lata są jęczącymi burakami, bo nie podoba im się to, że zostali oszukani? I tu ciekawostka - powyższy komentarz polubił...Adrian Chmielarz.
- Podziękował: 4 razy
- Podziękowania: 41 razy
- Kontakt:
"Ustaliliśmy wspólnie z ekipą PolakPotrafi, że osoby, które wsparły akcję i jej ramach miały otrzymać 6 wydań czasopisma będą miały wybór. Mogą otrzymać kolejne numery pod nowym tytułem (czyli pozostałe 4) oraz dodatkowo najbliższe wydanie dodatkowo (czyli otrzymać w sumie 5 wydań jeszcze) w ramach udzielonego wsparcia. Będą też miały drugą możliwość - uzyskać proporcjonalny zwrot kwoty wsparcia za pozostałe wydania, jeżeli nie są zainteresowani otrzymaniem ich pod nowym tytułem. Pracujemy wspólnie z ekipą PolakPotrafi nad przygotowaniem stosownej informacji do właściwych osób."
Infor z gram.pl. Jak widać, może odzyskacie pieniądze za te 4 numery
Infor z gram.pl. Jak widać, może odzyskacie pieniądze za te 4 numery