Zagadki filmowe
Regulamin forum
1. Aby dołączyć do którejkolwiek z naszych grup giveawayowych musisz powiązać swoje konto z "profilem steam".
2. Grupa Łowcy Gier Giveaway jest otwarta dla każdego kto poprosi o wstęp w tym wątku.
3. Istnieje również specjalna Grupy Zasłużonych dla użytkowników, którzy przyczynili się do rozwoju strony. Regulamin grupy znajdziecie w tym miejscu.
4. Należy przestrzegać regulaminu steamgifts. Jego łamanie skutkować będzie usunięciem z obu grup.
5. Dział Steamgifts i konkursy służy do promowania konkursów organizowanych przez Łowców Gier oraz giveawayów stworzonych dla naszych grup steamowych. Zakazuje się tworzenia kryptoreklamy oraz informowania o cudzych inicjatywach bez zgody administracji.
6. Temat "Kody do rozdania" posiada dodatkowo swój wewnętrzny regulamin, którego należy bezwzględnie przestrzegać jeśli wypowiada się w w/w temacie. Możecie go przeczytać w tym miejscu.
1. Aby dołączyć do którejkolwiek z naszych grup giveawayowych musisz powiązać swoje konto z "profilem steam".
2. Grupa Łowcy Gier Giveaway jest otwarta dla każdego kto poprosi o wstęp w tym wątku.
3. Istnieje również specjalna Grupy Zasłużonych dla użytkowników, którzy przyczynili się do rozwoju strony. Regulamin grupy znajdziecie w tym miejscu.
4. Należy przestrzegać regulaminu steamgifts. Jego łamanie skutkować będzie usunięciem z obu grup.
5. Dział Steamgifts i konkursy służy do promowania konkursów organizowanych przez Łowców Gier oraz giveawayów stworzonych dla naszych grup steamowych. Zakazuje się tworzenia kryptoreklamy oraz informowania o cudzych inicjatywach bez zgody administracji.
6. Temat "Kody do rozdania" posiada dodatkowo swój wewnętrzny regulamin, którego należy bezwzględnie przestrzegać jeśli wypowiada się w w/w temacie. Możecie go przeczytać w tym miejscu.
- Podziękował: 0
- Podziękowania: 11 razy
- Kontakt:
z ciekawości sprawdziłem PPM

- Podziękował: 23 razy
- Podziękowania: 6 razy
- Kontakt:
Już było o tym stronę temu. IMO stanęło na tym, że nie dość, że człowiek chce fajnie rozdać gry to jeszcze się musi napracować żeby je rozdać nie sprytnym inaczej tylko tym, którzy naprawdę zagadkę rozwiążąKQuest pisze: z ciekawości sprawdziłem PPMszukaj tego obrazu z użyciem Google i tyle wystarczy żeby mieć gotowe rozwiązanie. następnym razem przed wrzuceniem takiej zagadki sprawdź co wyskakuje w googlach jak się wyszuka tę grafikę i jeśli będzie gotowe rozwiązanie to spróbuj może odwrócić kolory, zmienić na czarno-białe (nie wiem czy to coś zmienia, musiałbyś sprawdzić), a jeśli to nie pomoże to pozostaje chyba zmiana zagadki, bo taka zabawa to nie zabawa.

- Podziękowania: 11 razy
- Kontakt:
wiem, że było. czytałem to wszystko na bieżąco, dlatego właśnie zwracam uwagę, że nadal można taką zagadkę "rozwiązać" w ten sposób. imo lepszymi zagadkami są te, w których trzeba coś wykombinować samemu (labirynt fauna był według mnie nieco za prosty, ale właśnie o tego typu zagadki mi chodzi), wykazać się znajomością filmu lub konkretnych scen i umiejętnością kojarzenia faktów. zagadki z fragmentami plakatów albo klatkami z filmu bym odpuścił, chyba że akurat by się nie dało ich "rozwiązać" przez wyszukanie grafiki.Emkas pisze:Już było o tym stronę temu. IMO stanęło na tym, że nie dość, że człowiek chce fajnie rozdać gry to jeszcze się musi napracować żeby je rozdać nie sprytnym inaczej tylko tym, którzy naprawdę zagadkę rozwiążąKQuest pisze: z ciekawości sprawdziłem PPMszukaj tego obrazu z użyciem Google i tyle wystarczy żeby mieć gotowe rozwiązanie. następnym razem przed wrzuceniem takiej zagadki sprawdź co wyskakuje w googlach jak się wyszuka tę grafikę i jeśli będzie gotowe rozwiązanie to spróbuj może odwrócić kolory, zmienić na czarno-białe (nie wiem czy to coś zmienia, musiałbyś sprawdzić), a jeśli to nie pomoże to pozostaje chyba zmiana zagadki, bo taka zabawa to nie zabawa.

- Podziękował: 489 razy
- Podziękowania: 111 razy
- Kontakt:
w sumie masz racje,ale żeby było najśmieszniej to te zagadki o dziwo przygotowuje na bieżąco więc musiałbym teraz przygotowywac je np:dzień wcześniej,ale myśle nad tym czy nie zadawać pytań na temat danego filmu,ale w sumie miło by było gdyby ktoś podsunął pomysł jak mogą wyglądac te pytania bo jeśli chodzi o zagadki obrazkowe to powoli dochodze do lepszej sprawności,a co do muzycznych zagadek to widzicie,że też można cheatowacKQuest pisze:wiem, że było. czytałem to wszystko na bieżąco, dlatego właśnie zwracam uwagę, że nadal można taką zagadkę "rozwiązać" w ten sposób. imo lepszymi zagadkami są te, w których trzeba coś wykombinować samemu (labirynt fauna był według mnie nieco za prosty, ale właśnie o tego typu zagadki mi chodzi), wykazać się znajomością filmu lub konkretnych scen i umiejętnością kojarzenia faktów. zagadki z fragmentami plakatów albo klatkami z filmu bym odpuścił, chyba że akurat by się nie dało ich "rozwiązać" przez wyszukanie grafiki.Emkas pisze:Już było o tym stronę temu. IMO stanęło na tym, że nie dość, że człowiek chce fajnie rozdać gry to jeszcze się musi napracować żeby je rozdać nie sprytnym inaczej tylko tym, którzy naprawdę zagadkę rozwiążąKQuest pisze: z ciekawości sprawdziłem PPMszukaj tego obrazu z użyciem Google i tyle wystarczy żeby mieć gotowe rozwiązanie. następnym razem przed wrzuceniem takiej zagadki sprawdź co wyskakuje w googlach jak się wyszuka tę grafikę i jeśli będzie gotowe rozwiązanie to spróbuj może odwrócić kolory, zmienić na czarno-białe (nie wiem czy to coś zmienia, musiałbyś sprawdzić), a jeśli to nie pomoże to pozostaje chyba zmiana zagadki, bo taka zabawa to nie zabawa.

Edit: a i jakby się jakoś dało rozpowszechnic ten temat by więcej ludzi brało udział i "co łaska" dawali jakieś zbędne gierki jako nagrody to byłbym bardzo wdzięczny

- Kontakt:
Z powodu świat i tego że wyjeżdżam to musicie mi wybaczyć,ale w ten weekend musimy się obejśc bez zabawy bo nie miałbym kiedy :/,zatem oczekujcie mnie za tydzieńDobra niech strace:(TO nie jest żebranie) Mam pewien pomysł:
Niewiem ile o włąsną kieszeń pociągne zagadki z nagrodami,zatem prośba: Jeśli ktoś ma niepotrzebny kod,a chce go w jakiś lepszy sposób go spożytkować to może mi wysłać na maila i automatycznie trafi do bazy nagród w nadchodzących zagadkach(Uwaga!!!!:Nie zamierzam brac ich dla siebie,pewnie większość mam albo nie bd chciał i w ramach potwierdzenia wyśle maila z informacją kiedy go wystawie,jeśli go nie będzie możecie mnie uznać za złego)
Jeśli będzie ktos taki uczynny oto mail: michussj07@wp.pl o treści "nagroda do zagadek filmowych",żębym ogarniał o co chodzi.
Jeśli Remike będzie uważal to za niestosowne nie obraże się,bo potrzebowałem opinii Moderatora by to w ogóle napisać,więc możecie spokojnie ufać ^^

- Kontakt:
Uwaga lekkie zmiany!!!!
Postanowiłem że co niedziele o powiedzmy 17:00 zaczne zagadki by każdy mógł sie przygotować na takowe i teraz zamierzam na pierwszą strone tematu dać zasady zatem jeśli ktoś chce wiedzieć niech najpierw tam przejdzie
-------------------------------------------------------------
Przepraszam za poślizg już zaraz zaczynamy
Do wygrania
Telepath RPG: Servants of God i Jibs arcade na desure
narazie coś łatwego

Postanowiłem że co niedziele o powiedzmy 17:00 zaczne zagadki by każdy mógł sie przygotować na takowe i teraz zamierzam na pierwszą strone tematu dać zasady zatem jeśli ktoś chce wiedzieć niech najpierw tam przejdzie

-------------------------------------------------------------
Przepraszam za poślizg już zaraz zaczynamy

Do wygrania
Telepath RPG: Servants of God i Jibs arcade na desure
narazie coś łatwego

Ostatnio zmieniony 27 kwie 2014, o 17:17 przez Maikeru, łącznie zmieniany 1 raz.
- Podziękowania: 4 razy
- Kontakt:
komentarz usunięty
Ostatnio zmieniony 17 paź 2017, o 18:54 przez michal7123, łącznie zmieniany 1 raz.
- Podziękowania: 4 razy
- Kontakt:
Jakiś film dokumentalny na filmwebie 
Na szybko próbowałem wyszkać

Na szybko próbowałem wyszkać
Ostatnio zmieniony 27 kwie 2014, o 17:22 przez michal7123, łącznie zmieniany 1 raz.
- Kontakt:
http://www.filmweb.pl/film/Wieczny+%C5%BByd-1940-183350
Chyba o to chodzi xD
Teraz będzie troche trudniej
Do wygrania
Sparkle 2 Evo

Podpowiem tyle,że jak jeden z forumowiczów prosił to jest serial
Ostatnio zmieniony 27 kwie 2014, o 17:25 przez Maikeru, łącznie zmieniany 1 raz.