Fallout 76

Wszystko co dotyczy gier komputerowych
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 30 razy
Podziękowania: 6 razy
Kontakt:

Podobno za jakiś czas przejdzie na free to play :)

https://segmentnext.com/2019/01/21/repo ... e-to-play/
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 0
Podziękowania: 4 razy
Kontakt:

Qaikwow pisze: Podobno za jakiś czas przejdzie na free to play :)

https://segmentnext.com/2019/01/21/repo ... e-to-play/
Podobno nie :trollface:
https://www.pcgamesn.com/fallout-76/fal ... ee-to-play
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 34 razy
Podziękowania: 24 razy
Kontakt:

Pomyślałem sobie - "niech stracę" i wydam te 40 zł. Patrzę na dziennik aktualizacji i widzę, że wyszło 5 patchy. Po 50GB ściągania i 4h grania stwierdzam, że nie wiem w jaki sposób takie studio nie potrafi zrobić gry sieciowej mimo, że o dziwo wydali też TESO. Tyle tych błędów znalazłem, że głowa mała. Jedna sytuacja mnie mnie mega wkurzyła. Rozumiem wrogów pod ziemią, serwer, który pada na 1 sekundę i wznawia i tak cały czas, to, że bugują się zadania - człowiek idzie i nic nie ma, a powinno być, zwolnione animacje walki bronią białą przez co nie mogę zabić wroga szybciej, to, że po 15 sekundach dopiero widzimy skutek zjedzenia, picia czy zażycia leków, gdy wszedłem na serwer, a za mną spawnuje się nagle 10 ghulów, gdy wszedłem w pip boya i nagle nie mogę przesunąć kursorem na kategorię, myszka działała tylko w obrębie małego kwadratu pośrodku - musiałem używać skrótów, bo nie chciałem wychodzić z serwera itd. ALE kwestia nagłego braku zadań mnie wkurzyła. Po restarcie serwera nagle nie mam zadań. Patrze w pip boya i w ogóle nie mam ich zaczętych, ani skończonych. Normalnie jakbym w ogóle ich nie spotkał. I to nie chodzi o wydarzenia czasowe tylko normalnie zadania poboczne m.in. te początkowe z ratownikiem. Masakra.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 3 razy
Podziękowania: 0
Kontakt:

lukan246 pisze: ALE kwestia nagłego braku zadań mnie wkurzyła. Po restarcie serwera nagle nie mam zadań. Patrze w pip boya i w ogóle nie mam ich zaczętych, ani skończonych. Normalnie jakbym w ogóle ich nie spotkał. I to nie chodzi o wydarzenia czasowe tylko normalnie zadania poboczne m.in. te początkowe z ratownikiem. Masakra.
Na bug ze znikaniem zadań jedynie relog pomaga ...
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 91 razy
Podziękowania: 259 razy
Kontakt:

lukan246 pisze: nie potrafi zrobić gry sieciowej mimo, że o dziwo wydali też TESO.
Bo to nie oni ;)
lukan246 pisze: Patrzę na dziennik aktualizacji i widzę, że wyszło 5 patchy. (...) Tyle tych błędów znalazłem, że głowa mała.
To może wydawać się śmieszne, ale ja tu całkiem serio - po premierze grało się o wiele lepiej, nie raz miałem sesję po 4-8h (dłużej ciężko mi już przed komputerem wysiedzieć :U) bez żadnego disconnecta czy buga. Od ponad miesiąca serwery są bardzo niestabilne i co chwila wywala, albo laguje. Ponoć to wina graczy, którzy duplikują na potęgę bronie, albo nawet celowo crashują serwer (znaleźli sposób). Niby to łatają, ale nie wiem, próbowałem w styczniu zagrać dwa razy i po ok 30min wywalało z serwera :/.
lukan246 pisze: Masakra.
W rzeczy samej. Jedyne co jest fajne, to to, że w tych aktualizacjach widać trochę głos społeczności, wchodzi całkiem sporo pożądanych opcji. Niestety jeżeli chodzi o większe rzeczy to wchodzi sporo niechcianych. Wczoraj pojawiło się nowe "wydanie" wiadomości z krypty i przedstawili tryb Survival, który w skrócie będzie tym co teraz, ale bez ograniczeń PvP. Do tego chcą pozwolić wskoczyć w ten tryb obecnymi postaciami co jest bardzo, bardzo głupie. Nie wiem w ogóle po co inwestują czas w ten tryb, jak mało kto chce grać PvP.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Kontakt:

Witajcie, czy jest jakiś sposób na zdobycie broni "Two Shot Explosive Dragon" 45 lvl 3/5 gwiazdek?. Jedynie co to sprzedawca ma na poziomie 35 lvl zwykłego Dragona.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 91 razy
Podziękowania: 259 razy
Kontakt:

lukan246 pisze: Witajcie, czy jest jakiś sposób na zdobycie broni "Two Shot Explosive Dragon" 45 lvl 3/5 gwiazdek?. Jedynie co to sprzedawca ma na poziomie 35 lvl zwykłego Dragona.
Ta, farma i grind. Ew. kup na ebayu :P

Po ostatnim nerfie TSE są jeszcze coś warte?
Awatar użytkownika
Robin Hood
Kontakt:

Od 5 do 10 dolców za 2-3 gwiazdkowe 45 lvl. Jeden z HK wystawił to samo co inni za 30 dolców :D
Awatar użytkownika
Robin Hood
Kontakt:

Czy istnieje jakaś inna szansa (prócz kupna ofc) na zdobycie broni 3 gwiazdkowej prócz zrzucenia atomówki, gdzie osobniki legendarne lub z 1 gwiazdką zamieniają się na 3 gwiazdkowe i trudne do zabicia? Po zrzuceniu atomówki strasznie dużo osób nagle eksploruje dany obszar przez co mamy wyścig szczurów o ile uda się spotkać legendę 3 gwiazdkową. Loot powinien działać tak samo jak exp. Jeżeli powiedzmy oboje strzelamy do danej postaci to razem otrzymujemy te punkty doświadczenia i tak też powinno być z zawartością osobnika po zabiciu. Tak to ciężko mi konkurować jak spotykam z 5 osobników mających poziom 120-160 i zabijających na 1-3 hita przy moim 50 poziomie.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Kontakt:

Dziś chłopaki o 15 zrobili przerwę techniczną, która dosyć sporo trwała ok. 5h w celu usunięcia po dublowanych przedmiotów u niektórych osób. Na stronce z handlem g2g z kategorii przedmiotów nagle z 1800 ofert zrobiło się około 600 o 20:00 :E "Się interesy teraz nie udadzą" :trollface:
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 1377 razy
Podziękowania: 1315 razy
Kontakt:

buahahahha :E
Obrazek
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 19 razy
Podziękowania: 14 razy
Kontakt:

Armin pisze: buahahahha :E
Obrazek
Była ankieta bodajże na fejsbuku czy mieliby dodawać F76 do nakładek czy do dysku twardego :D
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 21 razy
Podziękowania: 705 razy
Kontakt:

Przecież to beznadziejna oferta, bo te nakładki są warte kilkanaście złotych ;) Powinni przesunąć przecinek w cenie o jedno miejsce w lewo.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Kontakt:

no na chinskich sklepach z tego co pamiętam komplet nakladek był za 1$
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękowania: 21 razy
Kontakt:

Kosztowały 19 zł w x-komie te nakładki: https://www.x-kom.pl/p/185718-obudowa-n ... ion-4.html
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 231 razy
Podziękowania: 142 razy
Kontakt:

A wiecie co to żart i zabawna akcja marketingowa? Przecież kto kupi w takiej cenie F76? Szczególnie, gdy już po 40 zł chyba idzie go dorwać w keyshopach. A dzieki takiej głupiej akcji na każdym forum widze takie screeny jak wyżej. 0 sprzedanych sztuk, darmowa reklama wszędzie :)
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękowania: 0
Kontakt:

Obrazek
Więc...

Było "12" zestawów.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Kontakt:

Obrazek
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 231 razy
Podziękowania: 142 razy
Kontakt:

https://www.ppe.pl/news/130074/w-fallou ... rdole.html
Komedii ciąg dalszy xD

"Jeden z najbardziej zapalonych graczy w Fallout 76 zastukał ponad 900 godzin od momentu premiery. Biedaczysko tak wciągnęło się w grę, że postanowiło sobie urozmaicić spędzany na serwerach czas.

Glorf12, bo o nim mowa, postanowił zebrać jak najwięcej amunicji w grze. Wyposażył się w Perk Bandolier (obniża wagę amunicji o 90%) i zaczął przemierzać Zachodnią Wirginię. Przemierzał postapokaliptyczny świat, zbierając jak najwięcej amunicji każdego rodzaju. Znalazł nawet miejsca, w których wyjątkowo łatwo o naboje.

Jego oddanie grze dostrzeżone zostało nawet przez kontaktującego się ze społecznością pracownika Bethesdy, który pogratulował mu hobby w grze i odkrycia. Bethesda postanowiłą w nagrodę... zbanować gracza."
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękowania: 21 razy
Kontakt:

Komedia to jest ten news - zbanowali kogoś za coś łamiącego regulamin. Reszta to bajdurzenie i gdybanie w stylu "Panie sędzio, to taki grzeczny chłopiec był, do mszy służył, gdzie on by po pijaku samochodem człowieka rozjechał!".
ODPOWIEDZ