Sugestie i pomysły (Bazar)

Dyskusja o wszystkim co dotyczy Łowcowego Bazaru
Awatar użytkownika
VIP
Podziękował: 47 razy
Podziękowania: 67 razy
Kontakt:

zdzisekMOCY pisze: Matkoboskokochano! Zróbcie jaką adnotację do tego pierońskiego paypala, bo już któryś raz muszę prosić kogoś o dopłatę do gry, bo wysyłają tak, że pobiera prowizję. Wielkimi czerwonymi literami.
Masz pecha do kupujących, jak dotąd nikt nie miał tego problemu u mnie. Po prostu zaraz obok maila pisz jaka forma przelewu. Jeśli takie info masz no to brak słów w takim razie
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 402 razy
Podziękowania: 838 razy

Skoro to pomysły i sugestie, to ja mam 1 pomysł.

Moim zdaniem limit 2 gier wydaje się bardzo restrykcyjny. Celem bazaru jest pozbycie się dubli z bandli, tylko co w sytuacji, jak jakaś gra będzie/była bandlowana więcej niż te 2 razy? Binding of Isaac, gry Double Fine czy inne indie bardzo lubią w bandlach się powtarzać i na przykład Day of the Tentacle już było chyba ze 3 razy w HB.
Ja byłbym za tym, aby limit gier początkowy wynosił 2, ale rósł stopniowo wraz z reputacją. Na przykład
0-10 - 2
10-100 - 3
100 - 500 - 4
500 - 1000 - 5
Bo wiadomo, hurtu tu nie chcemy, ale niektórzy bandle to śledzą od kiedy powstały i myślę, że mogą mieć więcej niż 2 powtórki.

I byłbym za tym, aby albo banować albo zablokować możliwość dodawania gier z bundli, jak to na przykład teraz ma miejsce z G2A - janusze biznesu już się zlecieli jak szarańcza i dają LotF za 4zł i są jeszcze na tyle bezczelni, że piszą, skąd to mają.
Byłbym za tym, aby to było na zasadzie "bandel jest, nie sprzedajesz, bandel się kończy, możesz wystawiać" - czyli coś jak z darmówkami. Ewentualnie jakaś lista ignorowanych czy coś, a nie, że na powitanie na bazarze widzisz kolejne dirt 3 complete :/

@up mi też przyfarciło i nie miałem tego problemu, ale to może dlatego, że używam paypal.me? Nie znam się
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 473 razy
Podziękowania: 161 razy
Kontakt:

ale przecież taki jest zamiar tego bazaru żeby właśnie w taki sposób sprzedawać resztki z bieżących bundli których nie chcemy xD
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 61 razy
Podziękowania: 74 razy
Kontakt:

Albo wprowadźcie wersję płatną Bazaru - abonament miesięczny, albo prowizje od sprzedaży - dla chętnych rzecz jasna (bo zaraz przylecą płaczki i zaczną opowiadać o ideach Łowców) ;-) co rozwiązałoby skutecznie kwestię limitów i ilościowych i cenowych ;-)

bolesna prawda pisze: .....
I byłbym za tym, aby albo banować albo zablokować możliwość dodawania gier z bundli, jak to na przykład teraz ma miejsce z G2A - janusze biznesu już się zlecieli jak szarańcza i dają LotF za 4zł i są jeszcze na tyle bezczelni, że piszą, skąd to mają.
Byłbym za tym, aby to było na zasadzie "bandel jest, nie sprzedajesz, bandel się kończy, możesz wystawiać" - czyli coś jak z darmówkami. Ewentualnie jakaś lista ignorowanych czy coś, a nie, że na powitanie na bazarze widzisz kolejne dirt 3 complete :/
Do tej części Twojej wypowiedzi odniosę się w innym temacie, bo tutaj zaraz dostałbym po mojej i tak marnej reputacji :D

viewtopic.php?f=52&t=16659&p=338296#p338296

Pozdrawiam i do Napisania w/w zlinkowanym temacie ;-)
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 1377 razy
Podziękowania: 1315 razy
Kontakt:

przydałaby się historia sprzedaży danego tytułu, żeby sobie sprawdzic po ile sie sprzedawała dana gra
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 0
Podziękowania: 0

+więcej miejsca na opis gry/oferty (mini recenzja polecająca + instrukcja instalacji) niektóre gry chciałbym opylić ale ludzie się boją że im 'nie pójdzie'. [patrz - genialna gra -> xwing alliance]

moze by przeniesc sugestie na jakis bug tracker albo cos ? - bylo by wiele bardziej czytelne ktore sugestie sa 'go' ktore 'nie go' ktore sa w trakcie implementacji etc -> np http://www.flyspray.org to ?
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 31 razy
Podziękowania: 61 razy
Kontakt:

MadHunter pisze:
zdzisekMOCY pisze: Matkoboskokochano! Zróbcie jaką adnotację do tego pierońskiego paypala, bo już któryś raz muszę prosić kogoś o dopłatę do gry, bo wysyłają tak, że pobiera prowizję. Wielkimi czerwonymi literami.
Masz pecha do kupujących, jak dotąd nikt nie miał tego problemu u mnie. Po prostu zaraz obok maila pisz jaka forma przelewu. Jeśli takie info masz no to brak słów w takim razie

To jeszcze nic, ja miałem takiego orginała co zjadł 1 literę mego maila i tak skwitował deal a:

przed chwila anulowalem przelew, wisial od wczoraj. Za transakcje podziekuje , szkoda mi czasu na kogoś kto sobie nie potrafi samodzielnie poradzic z obsluga pay pal,pozdrawiam i powodzenia w przyszlosci:)

:lol:

Tak, więc poradnik przy rejestracji jak korzystać z paypala (innych form płatności), jest potrzebny.

Może coś takiego z "jajem"

I Pan (mniejsce na ksywkę) powiedział: Wpierw musisz maila twego kontrahenta w pole na mail wpisać, potem masz trzy razy sprawdzić czy poprawnie go wpisałeś, nie mniej, nie więcej. Trzy ma być liczbą, do której liczyć masz i liczbą tą ma być trzy. Do czterech nie wolno ci liczyć, ani do dwóch. Masz tylko policzyć do trzech. Pięć jest wykluczone. Gdy liczba trzy jako trzecia w
kolejności osiągnięta zostanie, wówczas przejdz do pola , w którym wpisać możesz kwotę należną za nabywane dobro :D Upewnij się , że poprawną kwotę wpisałeś, jeśli tak naciśnij przycik wyślij. :D
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 2 razy
Podziękowania: 12 razy

Mam pewną sugestię co do anulowanych zakupów.

Sytuacja przedstawia się następująco:
Kilka godzin temu kliknąłem rezerwację pewnej gry na którą poluję od jakiegoś czasu.
Po chwili doczytałem na zewnętrznej stronie iż owa gra w wystawionej wersji nie posiada działającego spolszczenia.
Anulowałem więc transakcję bez płacenia (po ok. 5 minutach od rezerwacji) przepraszając za kłopot.
W międzyczasie sprzedający się wylogował.

I tak ów tytuł zamiast wrócić do puli gier wystawionych na bazarze, gdzie zapewne znalazłby już innego nabywcę, kwitnie od trzech godzin wyłącznie jako transakcja anulowana na moim koncie.

Stąd moja propozycja:
Jeżeli nie doszło do zapłaty i transakcja została szybko anulowana to niech taka oferta z automatu wraca od razu na Bazar, zamiast "wisieć w niebycie" do czasu gdy sprzedający (mający zapewne swoje sprawy) znowu się zaloguje i ponownie wystawi ją na sprzedaż.
Awatar użytkownika
Predator
Podziękowania: 9 razy
Kontakt:

Mam propozycje żeby do danej oferty można było przy wystawianiu wklepać klucz, ktoś zapłaci i po sprawdzeniu wpłaty klikasz wyślij klucz i nie trzeba szukać po starych bundlach niezużytych kluczy, wszystko by było załatwione przy wystawianiu
Ci użytkownicy podziękowali Rasiek za ten post:
warhameron
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 1377 razy
Podziękowania: 1315 razy
Kontakt:

Rasiek pisze: Mam propozycje żeby do danej oferty można było przy wystawianiu wklepać klucz, ktoś zapłaci i po sprawdzeniu wpłaty klikasz wyślij klucz i nie trzeba szukać po starych bundlach niezużytych kluczy, wszystko by było załatwione przy wystawianiu

lol no to przecież i tak musisz poszukać
Awatar użytkownika
Predator
Podziękowania: 9 razy
Kontakt:

z reguły wystawiają ludzie naraz dużo kluczy i by od razu mieli z głowy, a teraz za każdym razem jak ktoś kupi muszą szukać
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 2 razy
Podziękowania: 12 razy
Kontakt:

Ściągnij je sobie do notatnika i po problemie.
dKc
Awatar użytkownika
dKc
Robin Hood
Podziękowania: 0

Przydałby się licznik wyswietleń :)
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękowania: 2 razy

Dlaczego profile steam podpiete do bazaru moga miec status prywatny ? przeciez dla farmerow to raj .
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 1 raz
Podziękowania: 1 raz
Kontakt:

A co myślicie o sprzedaży multi-kluczy? (wiele gier na jednym kluczu) ja mam kilka nieużytych ze starych Humble-bundle, myślę, że znajdzie się sporo osób z takimi artefaktami.
Awatar użytkownika
Administrator
Podziękował: 289 razy
Podziękowania: 459 razy
Kontakt:

Jako, że zaraz wyjeżdżam to wpadłem na pomysł, że dobrze by było, gdyby istniała możliwość ustawienia sobie opcji urlopu, który wyświetlałby się przy każdej ofercie, którą ma się wystawioną. Coś w stylu "Sprzedawca jest na urlopie od... do... W tym czasie transakcje mogą się przedłużyć, lub nie dojść do skutku" Bo jak ktoś ma dużo gierek wystawionych, to ładowanie pojedynczej adnotacji albo wyłączanie każdej transakcji będzie mozolne.
Awatar użytkownika
Robin Hood

ojczeo pisze: A co myślicie o sprzedaży multi-kluczy? (wiele gier na jednym kluczu) ja mam kilka nieużytych ze starych Humble-bundle, myślę, że znajdzie się sporo osób z takimi artefaktami.
I w czym tu afera ? jak klucz aktywuje kilka gier w tym ta co jest w ofercie .
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 402 razy
Podziękowania: 838 razy

Seyonne pisze: Jako, że zaraz wyjeżdżam to wpadłem na pomysł, że dobrze by było, gdyby istniała możliwość ustawienia sobie opcji urlopu, który wyświetlałby się przy każdej ofercie, którą ma się wystawioną. Coś w stylu "Sprzedawca jest na urlopie od... do... W tym czasie transakcje mogą się przedłużyć, lub nie dojść do skutku" Bo jak ktoś ma dużo gierek wystawionych, to ładowanie pojedynczej adnotacji albo wyłączanie każdej transakcji będzie mozolne.
Teoretycznie jest automatyczna wiadomość i przygotowanie opisu, można tam by wpisać, ale faktycznie, jakiś symbol obok repa, że urlop/nieobecność to nie najgorszy pomysł
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 93 razy
Podziękowania: 96 razy
Kontakt:

Kuba pisze:
ojczeo pisze: A co myślicie o sprzedaży multi-kluczy? (wiele gier na jednym kluczu) ja mam kilka nieużytych ze starych Humble-bundle, myślę, że znajdzie się sporo osób z takimi artefaktami.
Bo się nie da wystawić takiej oferty?
Awatar użytkownika
Robin Hood

oLiardi pisze:
Kuba pisze:
Bo się nie da wystawić takiej oferty?
https://bazar.lowcygier.pl/offer/create wpisujesz nazwe gry z paczki i powodzenia :D
ODPOWIEDZ