[CS:GO] Tematyczny Hyde Park

Zagrajmy razem!
Regulamin forum
Regulamin działu rozgrywki sieciowe

1. Prosimy o nie tworzenie kilku wątków dla tej samej gry z wyjątkiem tych, które dostępne są na różne platformy.
2. Prosimy używanie tagów z oznaczeniem platformy ([PC], [PS3], [X360] etc.) na początku tytułu każdego tematu.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 31 razy
Podziękowania: 61 razy
Kontakt:

DirtyMac pisze: Tak się zastanawiam, jaki w tej operacji jest cel robienia misji? Wcześniej był extra drop, zawsze jakaś szansa, a teraz coś jest? Jak dla mnie te misje to istny koszmar, zrobiłem tylko tyle żeby dobić do misji coop, która okazała się jakimś nieporozumieniem (5min gry?). Mimo to na zawsze w pamięci zostanie mi męka z CZ i Siergiejem. Więcej nie mam zamiaru (za exp to lepiej overwatch zrobić)

Co środę jak wbijesz następną rangę to masz drop skrzynki(z operacji) i skin a(random)
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 38 razy
Podziękowania: 67 razy
Kontakt:

Drop jest ograniczony do 6 kolekcji. Ja miałem na razie 3 skiny po 40 centów, więc nie jest tak źle. Poza tym jeszcze ulepszenie żetonu i specjalna odznaka za 40 level profilu.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 0
Podziękowania: 1 raz

warhameron pisze:
DirtyMac pisze: Tak się zastanawiam, jaki w tej operacji jest cel robienia misji? Wcześniej był extra drop, zawsze jakaś szansa, a teraz coś jest? Jak dla mnie te misje to istny koszmar, zrobiłem tylko tyle żeby dobić do misji coop, która okazała się jakimś nieporozumieniem (5min gry?). Mimo to na zawsze w pamięci zostanie mi męka z CZ i Siergiejem. Więcej nie mam zamiaru (za exp to lepiej overwatch zrobić)

Co środę jak wbijesz następną rangę to masz drop skrzynki(z operacji) i skin a(random)
Drop skrzynki? Tylko random skiny, z reguły... niepowalające :P
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękowania: 9 razy
Kontakt:

Ramsey pisze: Drop skrzynki? Tylko random skiny, z reguły... niepowalające :P
Jak masz kupioną przepustkę to dropią Falchion Case'y.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękowania: 1 raz

ggoral1 pisze:
Ramsey pisze: Drop skrzynki? Tylko random skiny, z reguły... niepowalające :P
Jak masz kupioną przepustkę to dropią Falchion Case'y.
Mam kupioną operację, ale nadal za lvl upy są tylko random skiny. Case'y lecą ogólnie, niezależnie od tego, czy jakiś lvl wbiliśmy i nie dostajemy case'a w momencie wbicia lvla. Przynajmniej ja nie dostaję :P
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękowania: 2 razy

ja po resecie czyli juz jutro przewaznie gdy pogram z raz czy dwa na DM to od razu skrzynka no i skin za lvl, niby operacja slaba ale chyba zwróciła mi sie lepiej niz wczesniejsza.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Kontakt:

Ramsey pisze: Mam kupioną operację, ale nadal za lvl upy są tylko random skiny. Case'y lecą ogólnie, niezależnie od tego, czy jakiś lvl wbiliśmy i nie dostajemy case'a w momencie wbicia lvla. Przynajmniej ja nie dostaję :P
Być może nie zrozumiałem do końca o co chodziło w Twojej wypowiedzi przez jej chaotyczny styl.
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękowania: 0
Kontakt:

2 gówno skiny póki co za drop przy wbijaniu poziomu, ale za to misje zmusiły mnie do grania MMów i dzięki temu wbiłem Gold Novę I ^^
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękowania: 17 razy
Kontakt:

ggoral1 pisze:
JACKo pisze: Tak samo jak ktoś jest sam i chowa się, będąc przeciwko 4 przeciwników - też dają pod głosowanie wywalenie.
Tylko, że często w takiej sytuacji wywalają typka, co biega po mapie i nie robi tego co ma robić, tzn. save'uje, nie plantuje, nie idzie po pakę jak spadła, nie broni bombsite'u, nie odbija zakładnika itd. Sam robię głosowania na takich gości, bo nie mam zamiaru czekać aż 40 sekund po to, żeby gościu sobie zrobi save kałacha na uproszczonym. Albo się rusza i próbuje coś zrobić, albo do widzenia.
To jest właśnie chamstwo i drobnomieszczaństwo. Dziecinada. Ja rozumiem typka co przeszkadza i strzela do ciebie cały czas, albo siedzi na respie i nic nie robi. Wtedy takiego można ubić. Ale nie takiego co stara się grać. Niektórzy chcą pograć np. AWP, lub mają taką misję. Sam taką miałem - AWP na Railu. A ta broń nie jest zbytnio dostępna. Po swojej śmierci rzadko stać na zakup i trzeba grać eco przez turę. Kałach też broń, czasem używa się też granatów i później jest wybór - kałach czy granaty... kamizelka i zestawy... W dodatku nie wszyscy mają super skille i mega aimy... i nie mają szans ugrać clucha 1 na 5. Jaki sens atakowania? Rozumiem, że jak jest to runda meczowa itd., wtedy można iść na całość. A jak ma przy cluchu jeszcze bombę rozbroić? Może paru progamerów było by w stanie ugrać. Ale nie większość ludzi. A te 40s to jakiś problem? Jak zginiesz to i tak musisz czekać. Można ten czas wykorzystać na pójście do WC, czy po coś do kuchni. Więcej czekania masz przed turniejami i wbicie się na serwer. Nieraz miną 2 minuty, a czasem i 10... Nie powinno się wszystkich oceniać pryzmatem własnej osoby. Tryb uproszczony ma to do siebie, że grają nowicjusze i bardziej doświadczeni. Bardziej mnie wnerwiają smerfy niż słabi gracze, bo niszczą zabawę słabszym.
Zamiast się wnerwiać w grze, polecam przerwę i wypicie Melisy ;P To tylko gra...

@down
No o uproszczonym pisałem... turniejowe czekanie by zagrać to dla porównania z tymi 40s. Jakby nawet człek szedł pół mapy to 20s z tego było by na dojście... chyba że wcześniej typ zginie i straci broń. I jaki jest sens wtedy iść? Ja również nie umie wysiedzieć i idę.. a może uda się kogoś ubić. Albo na polowanie jak bomba jest pilnowana... Niech się uzbroją w cierpliwość ;) Jakby te 20s zbawiły. Jak pierwszy ginę też muszę czekać 2 min jak runda się skończy, czy nim wszyscy zginą
Ostatnio zmieniony 16 cze 2015, o 20:30 przez JACKo, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
VIP
Discord: sergeron#0799
Podziękował: 139 razy
Podziękowania: 144 razy
Kontakt:

@up
Ale to była mowa o uproszczonym a nie o turniejowym (a piszesz o kamizelce). W uproszczonych ludziom nie chce się czekać na respawn i dlatego wszyscy próbują rozegrać to jak najszybciej.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Kontakt:

JACKo pisze: To jest właśnie chamstwo i drobnomieszczaństwo. Dziecinada. Ja rozumiem typka co przeszkadza i strzela do ciebie cały czas, albo siedzi na respie i nic nie robi. Wtedy takiego można ubić. Ale nie takiego co stara się grać. Niektórzy chcą pograć np. AWP, lub mają taką misję. Sam taką miałem - AWP na Railu. A ta broń nie jest zbytnio dostępna. Po swojej śmierci rzadko stać na zakup i trzeba grać eco przez turę. Kałach też broń, czasem używa się też granatów i później jest wybór - kałach czy granaty... kamizelka i zestawy... W dodatku nie wszyscy mają super skille i mega aimy... i nie mają szans ugrać clucha 1 na 5. Jaki sens atakowania? Rozumiem, że jak jest to runda meczowa itd., wtedy można iść na całość. A jak ma przy cluchu jeszcze bombę rozbroić? Może paru progamerów było by w stanie ugrać. Ale nie większość ludzi. A te 40s to jakiś problem? Jak zginiesz to i tak musisz czekać. Można ten czas wykorzystać na pójście do WC, czy po coś do kuchni. Więcej czekania masz przed turniejami i wbicie się na serwer. Nieraz miną 2 minuty, a czasem i 10... Nie powinno się wszystkich oceniać pryzmatem własnej osoby. Tryb uproszczony ma to do siebie, że grają nowicjusze i bardziej doświadczeni. Bardziej mnie wnerwiają smerfy niż słabi gracze, bo niszczą zabawę słabszym.
Zamiast się wnerwiać w grze, polecam przerwę i wypicie Melisy ;P To tylko gra...
Jak ja mam patrzeć jak grają ruskie i kaleczą w tę grę jeżdżąc celownikiem po ziemi to odechciewa mi się oglądać to przez 40 sekund. Do toalety nie będę parę razy chodził podczas jednego uproszczonego. Tam i tak dostajesz tyle hajsu, że nie trzeba nic save'ować (No chyba, że nic nie zabijasz, tylko ten tryb jest na tyle śmieszny, że trzech zabić na rundę to nie żadna sztuka. Często na koniec mam koło 20 fragów). A jak nie stać Ciebie na AWP to nie kupujesz nic i idziesz za gościem, który kupił. Jak zginie to podnosisz i po problemie. Polecam ten sposób. I każdy ma te misje, więc wiem dobrze co trzeba robić i że niektóre są absurdalne. Ale jak zostaje 1 na 4 to nie siedzę na końcu mapy i nie czekam na koniec rundy, tylko staram się coś ugrać. Mnie jeszcze nigdy nie wyrzucili z uproszczonego. A właśnie takich gości co nic nie robią to wyrzucają i uważam to za bardzo słuszne zachowanie. Albo się gra, albo się irytuje inne 20 osób. I czasami 40 sekund więcej z życia to naprawdę może być sporo czasu, a taki ktoś nie szanuje zwyczajnie czasu innych.
Awatar użytkownika
Hitman
Kontakt:

Jak pisałem.. nie mierzyć swoją miarą przeciwnika. Każdy był kiedyś początkującym. Każdy zna swoje umiejętności. Oczywiście praktyka czyni mistrza. Sam grając kiedyś uproszczone, miałem 2-3 kille nie ma rundę, a na mecz. Teraz zdarzają mi się spotkania co przez 5 rund nic nie zabijam, a czasem się trafi, że w 1 rundzie mam 3-4 fragi. Gram często AUGiem jak mnie stać, lecz muszę grać eco, lub użyć jakiegoś bizona ;) Nie pisząc już o granatach.
A powiedz mi co taki delikwent może ugrać, jak musi przebyć całą mapę? Będzie biec, to go usłyszy cała mapa. Czas leci. A przeciwnicy albo lecą na polowanie, albo campią... Trochę pobiegnie, później skradanie. Nim pozabija wszystkich , bomba wybuchnie. Może powinien sam się zabić? Będzie szybciej. Ale rozumiem... przynajmniej stara się ubić fraga. Gra nie polega tylko na fragowaniu. Głównie widać to na meczach turniejowych. Można też wygrać bez zabicia :D Ale też są wspomniane wcześniej kwestie finansowe. Ale jakoś nie chce mi się wierzyć, że w każdej rundzie przeżywa tylko jeden i ten sam zawodnik, który się ukrywa. Więc raz czy dwa razy te 20s mnie nie zbawi.
Odpowiadając, oczywiście na eco podnoszę znalezioną broń. Nie zawsze jest to możliwe. Także nie siedzę, tylko latam po mapie ;) Czasem pilnuje się bomby jako AT, czy poluje na resztki T. I odwrotnie.
Nawet Izak nie zna każdej mapy, lecz uzupełnia je swoim skillem /misje z operacji na YT/.
Więc dalej będę przy swoim, w wielu przypadkach takie głosowanie nie jest właściwe. Może wnerwiać zachowanie takiego gracza, nie przeczę, Może ja mam poddawać pod głosowanie lidera grupy, bo jest wyżej niż ja, albo że mi fragi zabiera? Nie... ale czasem jestem świadkiem tego. Lepiej już haxów szukać i raportować.
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 24 razy
Podziękowania: 23 razy
Kontakt:

Ja mam takie szczęście, że misję z Sergiejem zrobiłem w drugiej kolejce na ostatniej rundzie, a misja za 3 gwiazdki z turnerem w pierwszej kolejce drugiej rundy (rozumiem że gimby już mogą mnie za to hejtować). Jak na razie misje marksman nie są ciężkie, najbardziej się denerwowałem przy misji z kampanii revolution, że trzeba wziąć broń wroga i ubić 20 osób na tych nowych mapach. Okazało się w praktyce znacznie trudniejsze niż można było przypuszczać i musiałem grać całe 4 mecze uproszczone, a potem mi się odechciało misji robić, sreberko żeton złapałem, nagromadzi mi się misji to potem zrobię :p
Awatar użytkownika
Robin Hood
Kontakt:

JACKo pisze: Jak pisałem.. nie mierzyć swoją miarą przeciwnika. Każdy był kiedyś początkującym. Każdy zna swoje umiejętności. Oczywiście praktyka czyni mistrza. Sam grając kiedyś uproszczone, miałem 2-3 kille nie ma rundę, a na mecz. Teraz zdarzają mi się spotkania co przez 5 rund nic nie zabijam, a czasem się trafi, że w 1 rundzie mam 3-4 fragi. Gram często AUGiem jak mnie stać, lecz muszę grać eco, lub użyć jakiegoś bizona ;) Nie pisząc już o granatach.
A powiedz mi co taki delikwent może ugrać, jak musi przebyć całą mapę? Będzie biec, to go usłyszy cała mapa. Czas leci. A przeciwnicy albo lecą na polowanie, albo campią... Trochę pobiegnie, później skradanie. Nim pozabija wszystkich , bomba wybuchnie. Może powinien sam się zabić? Będzie szybciej. Ale rozumiem... przynajmniej stara się ubić fraga. Gra nie polega tylko na fragowaniu. Głównie widać to na meczach turniejowych. Można też wygrać bez zabicia :D Ale też są wspomniane wcześniej kwestie finansowe. Ale jakoś nie chce mi się wierzyć, że w każdej rundzie przeżywa tylko jeden i ten sam zawodnik, który się ukrywa. Więc raz czy dwa razy te 20s mnie nie zbawi.
Odpowiadając, oczywiście na eco podnoszę znalezioną broń. Nie zawsze jest to możliwe. Także nie siedzę, tylko latam po mapie ;) Czasem pilnuje się bomby jako AT, czy poluje na resztki T. I odwrotnie.
Nawet Izak nie zna każdej mapy, lecz uzupełnia je swoim skillem /misje z operacji na YT/.
Więc dalej będę przy swoim, w wielu przypadkach takie głosowanie nie jest właściwe. Może wnerwiać zachowanie takiego gracza, nie przeczę, Może ja mam poddawać pod głosowanie lidera grupy, bo jest wyżej niż ja, albo że mi fragi zabiera? Nie... ale czasem jestem świadkiem tego. Lepiej już haxów szukać i raportować.
Przecież jak wybierasz uproszczony to też mniej więcej rozlosowuje rangami, nie wrzuci Tobie Silvera do kałachów i wyżej. Rozumiem, że na Silverach tak może być, ale jak gram na MGII to oczekuję od tych ludzi myślenia na normalnym poziomie, a nie Silver. Poza tym schodzisz z tematu trybu uproszczonego na turniejowy, który jest zupełnie innym trybem. Ja nawet się nie wypowiadałem o turniejowym. Zresztą nie ma to sensu, za dużo byłoby pisania. W trybie uproszczonym nie gram w ogóle z granatami, bo to sensu nie ma. Ludzie lecą jak muchy po fragi, tam nie ma w ogóle teamplay'u. Nie warto kupować żadnych granatów, bo to jest chaos, a nie gra. Te uproszczone gram, bo mam do wykonania misje, normalnie nigdy na to nie wchodzę ze względu na to, iż jest to najbardziej niegrywalny tryb w tej grze. I nie mówię, że ma biec przez mapę. Niech ten ktoś gra, ale niech nie chowa się nie wiadomo gdzie i save'uje AK, M4, na które w następnej rundzie na uproszczonym będzie miał hajs. Przez to nie mam zamiaru czekać 40 sekund i bardzo dobrze, że ludzie jednogłośnie takiego kogoś wywalają z gry natychmiastowo. Jak ktoś jest na górze tabeli i go chcą wywalić to go nie wywalają, prędzej leci drugie głosowanie i tego typa co zrobił poprzednie wyrzucą po chwili. Bez sensu te porównania. Ja pisałem tylko o tej konkretnej sytuacji, kiedy ktoś bezsensownie przedłuża rozgrywkę.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 60 razy
Podziękowania: 7 razy
Kontakt:

Tryb uproszczony to jest patologia, nie wiem jak ktoś na codzień może to grać. Zdecydowanie najgorszy tryb csgo
Awatar użytkownika
Hitman
Kontakt:

Skoro wolna amerykanka... to po co wywalać? Dla tych paru sekund? By dowartościować się? Rundy chyba nie trwają po 10 minut. A porównania są jak najbardziej trafne. W obu się fraguje i rozdysponuje kasą. Na DMach to w ogóle masakra. Oczywiście turnieje gra się bardziej taktycznie i zespołowo. Tam też trafią się wolni strzelcy.
Jeśli taka osoba chowa się cały czas, to rozumiem kickać, ale nie od razu - za pierwszym razem. Może to odosobniony przypadek itp. Jeśli wielokrotnie chowa się, to sam rękę bym przyłożył do wywalenia. Może taki człek po prostu pomylił grę w chowanego na podwórku z chowaniem w CSie ;)
Jam Silver 3 i się tego nie wstydzę. Może jakbym miał lepsze zdrowie, głównie wzrok, to ranga była by lepsza. Dzięki wielu Łowcom, pozbyłem się wielu złych nawyków w grze. Jestem im wdzięczny. Ci sami zachęcili mnie do turniejówek, wyciągając mnie z uproszczonych. Nie haxuje, nie uciekam z gry. Co widzę niemal w każdym meczu turniejowym, w którym gram solo. Jak chce wyjść to niech wyłazi sam, a nie wyręcza się innymi. Dobra.. EOT. Spać albo meczyk Copa America ;)
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 33 razy
Podziękowania: 8 razy
Kontakt:

JACKo pisze: Spać albo meczyk Copa America ;)
Ewidentnie wspierać Urugwaj po tym dzisiejszym gniocie w Gdańsku 8-)
Awatar użytkownika
Robin Hood
Kontakt:

JACKo pisze: Skoro wolna amerykanka... to po co wywalać? Dla tych paru sekund? By dowartościować się? Rundy chyba nie trwają po 10 minut. A porównania są jak najbardziej trafne. W obu się fraguje i rozdysponuje kasą. Na DMach to w ogóle masakra. Oczywiście turnieje gra się bardziej taktycznie i zespołowo. Tam też trafią się wolni strzelcy.
Jeśli taka osoba chowa się cały czas, to rozumiem kickać, ale nie od razu - za pierwszym razem. Może to odosobniony przypadek itp. Jeśli wielokrotnie chowa się, to sam rękę bym przyłożył do wywalenia. Może taki człek po prostu pomylił grę w chowanego na podwórku z chowaniem w CSie ;)
Jam Silver 3 i się tego nie wstydzę. Może jakbym miał lepsze zdrowie, głównie wzrok, to ranga była by lepsza. Dzięki wielu Łowcom, pozbyłem się wielu złych nawyków w grze. Jestem im wdzięczny. Ci sami zachęcili mnie do turniejówek, wyciągając mnie z uproszczonych. Nie haxuje, nie uciekam z gry. Co widzę niemal w każdym meczu turniejowym, w którym gram solo. Jak chce wyjść to niech wyłazi sam, a nie wyręcza się innymi. Dobra.. EOT. Spać albo meczyk Copa America ;)
Nie, porównania uproszczonego do MM'a nie są trafne, ale jak masz Silvera to tego nie zrozumiesz, z całym szacunkiem, bo nie chcę tu obrażać nikogo jeśli o rangę chodzi. 40 sekund x 6 rund (nie mówię tu o tej samej osobie przez 6 rund) według moich obliczeń daje 4 minuty. Dla mnie 4 minuty to dużo. Swój czas trzeba szanować. I MM'y granie solo to też tragedia, dlatego widzisz takie coś. Silverom nie zależy na randze, bo co to za różnica, czy Silver 2, czy 5. Jak ktoś już ma normalną rangę to ludzie nie wychodzą z gry. A haxy? Są zawsze, jak ktoś haxuje perfidnie to report i dostanie bana. Te mecze potem cofają, więc nie wliczy Ci do przegranych i po problemie. Co nie oznacza, że nie jest to irytujące co oni robią, bo niestety jest.
Awatar użytkownika
Hitman
Kontakt:

Może wraz z wyjściem z silvera i wejście chyba w goldy automatycznie mi się coś w głowie przestawi? :D Nie mogę się doczekać. Niestety wiele jeszcze przede mną. Do Globala raczej nigdy nie dojdę.
Raczej nie ma co liczyć cały czas 40s. Bo jakby szedł to i tak dojście to 10-20s + jakaś walka... Może jestem zbytnio tolerancyjny i pobłażliwy.. mi się nie pali i te 10-20s mnie nie zbawi. Nie ma co się złościć - złość piękności szkodzi ;) Odpocząć też trzeba, rozprostować kości... Starym może nie jestem, ale młodym też nie.
Jak widzę głosowania za kickiem, bo jest się wyżej w tabeli i/lub nie dało się innym uratować zakładnika/rozbroić/podłożyć bomby... bo mają "misję". Znam to doskonale na własnej skórze. Pomijając głosowania pod koniec meczu by zmienić mapę, wymieszać składy itp.
Nic to... czas jakąś misję zrobić ;) i zacząć wreszcie ćwiczyć...
Awatar użytkownika
Robin Hood
Kontakt:

JACKo pisze: Może wraz z wyjściem z silvera i wejście chyba w goldy automatycznie mi się coś w głowie przestawi? :D Nie mogę się doczekać.

Jak wejdziesz na gold 3-4 to się powinno zmienić.
JACKo pisze: Jak widzę głosowania za kickiem, bo jest się wyżej w tabeli i/lub nie dało się innym uratować zakładnika/rozbroić/podłożyć bomby... bo mają "misję".
Takiego czegoś nie popieram. I za tym też nie jestem. Chodziło mi tylko o to bezsensowne save'owanie. Albo nie robienie niczego, co jest duchem danej rozgrywki.
ODPOWIEDZ