Cdkeys.com - temat ogólny

Okazyjne ceny gier na PC z dystrybucji elektronicznej. Klucze Steam, GOG, Origin, Uplay itd
Regulamin forum
1. Prosimy nie zakładać osobnych tematów dla pojedynczych promocji;
2. Niepospolite promocje opisane wraz z linkiem w odpowiednim temacie mogą zostać nagrodzone dodatnimi punktami reputacji;
3. Zabrania się wklejania prywatnych linków referencyjnych lub linkowania stron trzecich używających refów.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 1377 razy
Podziękowania: 1315 razy
Kontakt:

Jarol2K pisze: 28 gru 2023, o 20:12 Witajcie mam dziwny problem. Od ponad roku nic u nich kupić nie mogę. Przy płatności wywala błąd i tyle. Próbowałem na 3 różnych internetach, 2 komputerach i telefonie. VPN nie mam, adblocki wyłączone no nie mam więcej pomysłów. Support zlewa i piszę żebym robił to co w komunikacie. Nie wiem co mam jeszcze zrobić. Czy jakiś miły bazarkowicz kupił by mi two point campus za 33zł i wystawił za 34/35zł? Dawno polowałem a tutaj HL i chciałem kupić a to dziadostwo mi nie pozwala :(
placisz paypalem czy kartą?
masz jakies blokery w przegladarce?

tak jak kolega wyżej napisal gra ktorą chcesz kupić będzie we wtorek w czojsie, to już pewniak
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 0
Podziękowania: 26 razy

Jarol2K pisze: 28 gru 2023, o 20:12 Witajcie mam dziwny problem. Od ponad roku nic u nich kupić nie mogę. Przy płatności wywala błąd i tyle. Próbowałem na 3 różnych internetach, 2 komputerach i telefonie. VPN nie mam, adblocki wyłączone no nie mam więcej pomysłów. Support zlewa i piszę żebym robił to co w komunikacie. Nie wiem co mam jeszcze zrobić. Czy jakiś miły bazarkowicz kupił by mi two point campus za 33zł i wystawił za 34/35zł? Dawno polowałem a tutaj HL i chciałem kupić a to dziadostwo mi nie pozwala :(
Masz problem z płatnością/opłaceniem, bo jeżeli możesz zrobić normalnie zamówienie czyli dodać do koszyka i dalej przejść do momentu płacenia, to tylko to może się zepsuć.
Głupia sprawa ja miałem ostatnio podobnie na amazon, zawsze działało przelewy 24 czy blik, a niedawno brałem głośnik za 400 zł i już przelewy nie działały, wymagały jakiegoś autoryzowania. Odświeżanie i klikanie 20 razy 'autoryzuj' nic nie dało, wywaliłem zamówienie, kupiłem ponownie tylko wybrałem płacenie blikiem i wtedy przeszło jakoś.
Dlatego dobrze mieć różne metody płacenia, nawet sam założyłem paypal , czasami może własnie w takich sklepach z kluczami ratować sprawe.
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 21 razy
Podziękowania: 705 razy
Kontakt:

Zgadzam się z kolegą powyżej, wygląda to na jakiś problem z formą płatności. Ja zawsze w cdkeysach płacę za pomocą Revoluta i wirtualnej karty Mastercard. Póki co nie miałem żadnych problemów.
Awatar użytkownika
Łowca
Discord: Jarol2K#1650
Podziękował: 6 razy
Podziękowania: 10 razy
Kontakt:

darkhulk pisze: 28 gru 2023, o 20:49
Masz problem z płatnością/opłaceniem, bo jeżeli możesz zrobić normalnie zamówienie czyli dodać do koszyka i dalej przejść do momentu płacenia, to tylko to może się zepsuć.
Głupia sprawa ja miałem ostatnio podobnie na amazon, zawsze działało przelewy 24 czy blik, a niedawno brałem głośnik za 400 zł i już przelewy nie działały, wymagały jakiegoś autoryzowania. Odświeżanie i klikanie 20 razy 'autoryzuj' nic nie dało, wywaliłem zamówienie, kupiłem ponownie tylko wybrałem płacenie blikiem i wtedy przeszło jakoś.
Dlatego dobrze mieć różne metody płacenia, nawet sam założyłem paypal , czasami może własnie w takich sklepach z kluczami ratować sprawe.
Tak. W koszyku jest tylko opłacić nie można. Próbowałem PayPalem i kartą. Ale jak daliście info że będzie w Choice to dorzucę parę złoty za inne gierki :)
A co do samego problemu to jak już wspomniałem, nawet na telefonie bez żadnych wtyczek czy innych rzeczy robiłem. Może dali mi shadowbana na konto? xD
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Kontakt:

a zalozyles drugie konto sobie i sprawdzileś? wykluczylbys shadowbana (nie wiem jaka jest polityka multikont na tej stronce ale raczej się nie przypierdzielą o drugie konto)
Awatar użytkownika
Łowca
Kontakt:

Jak będzie jakaś gra do kupienia kiedyś to dam znać czy nowe konto rozwiąże problem :)
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 1287 razy
Podziękowania: 391 razy
Kontakt:

Nie musisz kupować całego Choice'a. Wystarczy, że wejdziesz na bazar i na pewno będzie wystawiony taniej niż te 35 zł rzeczone. Obstawiam, że za 20 zł ktoś z pocałowaniem ręki sprzeda.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Kontakt:

za 20zl jedna gra a za okolo 25zl masz 8 gierek, z tym że on by pewnie chcial zagrać jak najszybciej to nie bedzie czekal za kuponami
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 1287 razy
Podziękowania: 391 razy
Kontakt:

Ona gra w gry, a nie kolekjonuje jak my. Więc jak może kupić taniej, to pewnie kupi. Podejrzewam, że kupowanie całości i odsprzedawanie, by zbić cenę jeszcze bardziej średnio go interesuje. Ale mogę się mylić. Kolejny choice już we wtorek ;-)
Awatar użytkownika
Łowca
Kontakt:

Odpisali mi w tylko jednej wiadomości.

"Thanks for getting back to us.
You may now try to place an order again, and please let us know if the issue persists."

I sobie coś tam za kilka złoty na HL z listy życzeń kupiłem. Teraz działa bez problemu. Chyba faktycznie mieli mnie na jakiejś czarnej liście xD Więc jak ktoś ma podobny problem to warto support odwiedzić :)
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 184 razy
Podziękowania: 307 razy

Cześć, próbował ktoś płacić ostatnio BLIKiem i zauważył, że cena końcowa jest wyższa od ceny w koszyku? W moim przypadku do ok. 28 zł doliczono jeszcze ponad złotówkę. Jeszcze kilka miesięcy temu nic nie było doliczane i cena z koszyka równała się cenie, którą trzeba było ostatecznie zapłacić.

Napisałem w tej sprawie do supportu, bo na stronie można wyraźnie dostrzec dwa wielkie napisy "NO HIDDEN FEES" oraz "NO PAYMENT FEES" i dostałem odpowiedź, że po ich stronie kwota zamówienia wynosi właśnie ok. 28 zł i że ewentualne zwiększenie tej kwoty prawdopodobnie spowodowane jest działaniami banku, ale raz, że w FAQ BLIKa stoi wyraźnie, że nie są pobierane żadne prowizje, dwa, że w tabeli opłat mojego banku również nie ma ani słowa o prowizji przy płatności BLIKiem za zakupy w Internecie (jak teraz o tym myślę, to ten punkt nie ma sensu, przecież kwota zwiększana jest jeszcze przed dokonaniem płatności, a na tym etapie operator płatności nie wie, z jakiego banku korzystam), a trzy, walutą obowiązującą jest w tym przypadku PLN, więc nie ma też mowy o żadnym przewalutowaniu.

Co dziwne, po anulowaniu płatności na chwilę pojawia się okienko operatora płatności, na którym widnieje poprawna, mniejsza kwota, jednak już przy próbie ponowienia płatności jest ona zwiększona.

EDIT: OK, po drobnej inwestygacji operatora płatności Tazapay, z którego korzysta cdkeys.com, odnalazłem tabelę prowizji, z której wynikało, że dla Local Payment Methods wynosi ona 1,8%, lecz jest to wartość dla "non-high-risk industries". Na innej podstronie znalazłem informację, że sklepy sprzedające produkty cyfrowe uznawane są za "high-risk industries", choć za nic nie mogłem odnaleźć tabeli prowizji dla tych branż. Założyłem sobie, że prowizja ta będzie wynosić dwukrotność standardowej, czyli 3,6%, co zgadzałoby się z obiema prezentowanymi mi kwotami. Po zakupie okazało się, że dokładnie tak jest, jako że otrzymałem podsumowanie zamówienia z rozdzielonymi kwotą za zakupy oraz "payment fee". No cóż, jako że nadal jestem w kontakcie z ich supportem (który, swoją drogą, odpowiedział stosunkowo szybko), to przekażę im info, że operator płatności pobiera prowizję od transakcji. Czy zrezygnują z niego w imię haseł "NO HIDDEN FEES" oraz "NO PAYMENT FEES", w to raczej powątpiewam, ale kto wie ;)
Ci użytkownicy podziękowali Haazheel za ten post:
TheLastJedi
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 18 razy
Podziękowania: 33 razy
Kontakt:

Mega promocja - 5 funtów. Właśnie kupiłem Tales of Arise za 28zł (zamiast 45zł w innych sklepach). Chyba tylko 1 kod "PURPLE24" na konto.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Kontakt:

BlackHole pisze: 29 mar 2024, o 15:31 Mega promocja - 5 funtów. Właśnie kupiłem Tales of Arise za 28zł (zamiast 45zł w innych sklepach). Chyba tylko 1 kod "PURPLE24" na konto.
viewtopic.php?p=489198#p489198
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 18 razy
Podziękowania: 33 razy
Kontakt:

Jak dla mnie gry z tej serii mają wystarczająco dużo zawartości. poza tym o ile kojarzę to tylko Tales of Arise - Beyond the Dawn Expansion jest realnym DLC, a to w CDKeys można kupić za 43zł. Suma sumarum wychodzi duzo taniej niż 112zł. Ale też fakt, że ja ot fanem skórek i nowych przedmiotów nie jestem.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 16 razy
Podziękowania: 44 razy
Kontakt:

kaloryfer pisze: 29 mar 2024, o 16:48 ja czekam na powrot wersji ultiamate bo jest za 112zł to z kodem bedzie okolo 70zl.
Skoro maksymalna zniżka to 25 zł, to jak ze 112 zł zrobiło ci się 70 zł?
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękowania: 0

Pytanie moze od czapy i niekoniecznie wartosciowe dla ogolu odbiorcow tego watku, takze z gory prosze o wybaczenie.
Czy ktos z tu obecnych otrzymal niedawno kod rabatowy -10% do cdkeys, nie planuje go uzywac i chcialby sie podzielic (o ile kod nie jest przypisany do konta)?
Awatar użytkownika
Łowca

Przymierzam się do zakupu Helldiversów 2 i zastanawiam się nad CDKeys. Kupowałem tam wcześniej, ale to były tylko klucze po kilka zł na Xboxa, z którego to gry nigdy nie znikają, a tutaj robi się już poważniej jeśli chodzi o kwotę. Ostatnie pozytywne opinie w wątku mają po 2 lata, stąd pytanie: warto kupować klucze Steam z CDkeys w 2024? Nie ma problemów zaraz po zakupie bądź w dalszej perspektywie?
Awatar użytkownika
Łowca

Miałem dziwną sytuacje przy płatności Blikiem. W podsumowaniu zamówienia pokazywało mi 29zł, a kiedy przekierowało mnie do okna BLIK to kwota była o 1zł wyższa. Zapłaciłem i normlanie dostałem działający klucz. Pisałem już do CDKeysów i mówią, że oni widzą tylko 29zł, mial ktos cos takiego?
Awatar użytkownika
Redaktor
Podziękował: 102 razy
Podziękowania: 371 razy
Kontakt:

Mergan pisze: 9 lip 2025, o 21:35 Miałem dziwną sytuacje przy płatności Blikiem. W podsumowaniu zamówienia pokazywało mi 29zł, a kiedy przekierowało mnie do okna BLIK to kwota była o 1zł wyższa. Zapłaciłem i normlanie dostałem działający klucz. Pisałem już do CDKeysów i mówią, że oni widzą tylko 29zł, mial ktos cos takiego?
Prowizja za płatność BLIKiem pojawiła się ostatnio na CDKeys i niestety u nich ostateczna cena widoczna jest dopiero po przejściu do strony płatności. Robiłem tak kilka zakupów ostatnio i za każdym razem kwota była wyższa o te kilka groszy lub złoty
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 184 razy
Podziękowania: 307 razy

Mergan pisze: 9 lip 2025, o 21:35 Pisałem już do CDKeysów i mówią, że oni widzą tylko 29zł, mial ktos cos takiego?
Tak.
Nesus pisze: 9 lip 2025, o 22:10 Prowizja za płatność BLIKiem pojawiła się ostatnio na CDKeys
Widzę, że Twoja definicja słowa "ostatnio" jest dość szeroka :D
Haazheel pisze: 20 lut 2024, o 22:51 Cześć, próbował ktoś płacić ostatnio BLIKiem i zauważył, że cena końcowa jest wyższa od ceny w koszyku? W moim przypadku do ok. 28 zł doliczono jeszcze ponad złotówkę. Jeszcze kilka miesięcy temu nic nie było doliczane i cena z koszyka równała się cenie, którą trzeba było ostatecznie zapłacić.
ODPOWIEDZ