Saliens - 2018 Summer Sale Event

Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 0
Podziękowania: 0
Kontakt:

Soul Reaver , też mnie to dziwi. Userscripty były bardzo popularne w pierwszych dniach eventu, ale potem pojawiły się skrypty w konsoli, które są lepsze pod każdym(?) względem. Nie jestem aż tak stary, ale za moich czasów ( :dziadek: ) był zwyczaj, aby przejrzeć kilka ostatnich stron tematu, zanim zada się pytanie.

Swoją drogą, czasem rzucam okiem na mapkę gry. Od kilku dni widzę, że większość bierze grupa Saliens, mimo że jeszcze do niedawna najwięcej trafiało bodajże do SteamDB, między innymi dlatego, że sugerował to własnie SalienCheat. Ci z grupy Saliens używają czegoś innego?
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 231 razy
Podziękowania: 142 razy
Kontakt:

Jakiś update do skryptu wleciał!
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 6 razy
Podziękowania: 114 razy

o znowu bitka z bossem :)

może autor skryptu zmienił nazwę na Saliens bo na bank ten skrypt który był wcześniej linkowany (autorstwa Xpaw) jest najbardziej popularny
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 231 razy
Podziękowania: 142 razy
Kontakt:

Yep 700 exp wpadło. To jest jedyny sposób na szynki exp xD
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 4 razy
Podziękowania: 25 razy
Kontakt:

https://github.com/SteamDatabase/Salien ... /cheat.php
Można zajrzeć sobie w historie, dzieje się

skrypt dalej automatycznie przydziela (jeśli ktoś nie edytował sobie :P) do grupy SteamDB

Kod: Zaznacz cały

if( !isset( $Data[ 'response' ][ 'clan_info' ][ 'accountid' ] ) )
		{
			Msg( '{green}-- You are currently not representing any clan, so you are now part of SteamDB' );
			Msg( '{green}-- Make sure to join{yellow} https://steamcommunity.com/groups/steamdb {green}on Steam' );
			SendPOST( 'ITerritoryControlMinigameService/RepresentClan', 'clanid=4777282&access_token=' . $Token );
		}
		else if( $Data[ 'response' ][ 'clan_info' ][ 'accountid' ] != 4777282 )
		{
			Msg( '{green}-- If you want to support us, join our group' );
			Msg( '{green}--{yellow} https://steamcommunity.com/groups/steamdb' );
			Msg( '{green}-- and set us as your clan on' );
			Msg( '{green}--{yellow} https://steamcommunity.com/saliengame/play' );
			Msg( '{green}-- Happy farming!' );
		}
To, że grupa już nie prowadzi we wszystkich ostatnich trudnych i normalnych polach, to wynika z tego. No a dyskusja się prowadziła już wcześniej czy od 21, 16 a może 6 poziomu rzucać ludzi na losowe pola.

Kod: Zaznacz cały

// Randomizer is here to help reduce load on Steam servers
		// Zones are sharded, and if everyone targets the same zone, it ends up worse for everyone
		// By giving errors like time not synced or failed to join.
		// Everyone at level 25 is already at the max level
		// So please don't change this and let's get this mini game over with
		if( $Data[ 'response' ][ 'level' ] >= 25 )
		{
			$HasReachedMaxLevel = 1;
			Msg( '{yellow}-- You will be joining random zones to reduce Steam server load and help capture planets faster' );
		}
Plus jak widać w odznakach, celu nie widać, jak się już jest na mecie
https://steamdb.info/badges/?badgeid=29

No a przy moim stadku, jest kolejna nagroda :P
Pyre Tak, lubię ziemniaki ;) Pozdro z wlkp.
Awatar użytkownika
Predator
Podziękowania: 9 razy
Kontakt:

coś nie mogę trafić na bossa, znowu opuściłem tego sprzed godziny mimo że expiłem, raz tylko trafiłem 2 dni temu i przez to mam 18-19 levele

jak na niego trafiacie mając skrypty?
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 4 razy
Podziękowania: 25 razy
Kontakt:

Przytaczany skrypt php sam wchodzi na bossa jak się pojawi.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 5 razy
Podziękowania: 26 razy
Kontakt:

next___ pisze: Soul Reaver , też mnie to dziwi. Userscripty były bardzo popularne w pierwszych dniach eventu, ale potem pojawiły się skrypty w konsoli, które są lepsze pod każdym(?) względem. Nie jestem aż tak stary, ale za moich czasów ( :dziadek: ) był zwyczaj, aby przejrzeć kilka ostatnich stron tematu, zanim zada się pytanie.
Nie potem, lecz w zasadzie równocześnie. Ten chit-skrypt "zainstalowałem" chyba jeszcze w trakcie pierwszej doby, max na początku drugiej, a od początku sugerowałem szukanie takich rozwiązań (jeszcze zanim znalazłem ten skrypt), bo widziałem, że Archi już wtedy miał własną wersję ASF grającą w Salienów. Choćby userscript pozwalał na coś więcej, to i tak jest to słabe rozwiązanie, a wentylatory wyją bez potrzeby :P

I tak, też uważam się za :dziadek: w tym gronie :P
next___ pisze: Swoją drogą, czasem rzucam okiem na mapkę gry. Od kilku dni widzę, że większość bierze grupa Saliens, mimo że jeszcze do niedawna najwięcej trafiało bodajże do SteamDB, między innymi dlatego, że sugerował to własnie SalienCheat. Ci z grupy Saliens używają czegoś innego?
Jak zabawa się zaczynała, to chyba właśnie ta grupa dominowała, zgarniała większość (praktycznie całość) terytorium planet. Trzeba było zajrzeć na grupę, może też linkowali do swojego rozwiązania :)
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękowania: 1 raz

Ogarnia ktoś jak zainstalować ten skrypt PHP ? robię wszystko co w poradniku i zatrzymuje mi się na tym oknie co miał kolega..

Piospi pisze:
Quoyque pisze:
Obrazek
O co chodzi ?
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Kontakt:

Ale po 2 minutach dalej nic? czy brakło cierpliwości?
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 1 raz
Kontakt:

A wystarczy poczekać, a przynajmniej czytać co jest napisane :). Po prostu czekaj.
Awatar użytkownika
Predator
Kontakt:

Jak macie 25 level to dalej expicie? Pomiędzy 6 odznaką a 25 levelem dają jakieś przedmioty? Ja póki co 19 i 20 levele, bo ominąłem mnóstwo bossów. Pewnie nie zdążę odznaki 6 poziomu.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 401 razy
Podziękowania: 876 razy
Kontakt:

Rasiek pisze: Jak macie 25 level to dalej expicie? Pomiędzy 6 odznaką a 25 levelem dają jakieś przedmioty? Ja póki co 19 i 20 levele, bo ominąłem mnóstwo bossów. Pewnie nie zdążę odznaki 6 poziomu.
raczej powinienes spokojnie zdazyc - za 1 bossa kolo milion expa wpada a jak nie zostawiasz na noc tylko w dzien to spokojnie mozna spotkac z 5 bossow
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękowania: 1 raz

Soul Reaver pisze: Ale po 2 minutach dalej nic? czy brakło cierpliwości?
Nic się nie działo kompletnie nic.. Czekałem i czekałem :E
szuwarekmini pisze: A wystarczy poczekać, a przynajmniej czytać co jest napisane :). Po prostu czekaj.
20 min czekania to chyba wystarczająco dużo żeby cokolwiek ruszyło.. :?

Zainstalowałem to na lapku i działa, dziwne w sumie że na pc nic się nie działo a tam ruszyło.. Rozumiem że nie muszę kompletnie nic robić i mogę sobie grać jak to działa ? Bossa też mi znajdzie ? Wcześniej używałem Tampermonkey + Skryptu a tam musiałem siedzieć jak debil i czekać na niego dlatego pytam .. :trollface:
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Kontakt:

Potwierdzam, debil :D Nie no, żartuję.
Tak, skrypt jest samodzielny, aczkolwiek mogą się mu zdarzyć zwiechy. Nie jest pewnie w pełni zabezpieczony przed "wyjątkami". Dlatego co jakiś czas sprawdź czy nadal coś robi. U mnie może to być związane z tym, że sporo na mobilnym necie siedzę, więc chwilowa przerwa "w dostawie" może go zatrzymuje ;P I tak, w trakcie pracy skryptu, Ty rób co tam sobie chcesz. Kompa jakoś specjalnie nie obciąży, ale może nie odpalał bym nic, przy czym komp na czerwono świeci, bo wentylatory (lub pompki) nie wyrabiają, bo ważne są tu kwestie wstrzelenia się w okno czasowe i lagi są raczej niepożądane.
Awatar użytkownika
Łowca
Kontakt:

The_Jokur pisze: Ogarnia ktoś jak zainstalować ten skrypt PHP ? robię wszystko co w poradniku i zatrzymuje mi się na tym oknie co miał kolega..
O co chodzi ?

Odświeżanie się konsoli jest blokowane, jeśli zaznaczysz coś w oknie. Wtedy wystarczy nacisnąć enter. To nie kwestia skryptu, tylko cecha samej konsoli. Sam skrypt działa wtedy w najlepsze.
Po prostu przestańcie tam klikać, w konsoli i tak nie wyklikacie niczego mądrego. Nawet na screenie widać, że został zaznaczony fragment konsoli. U mnie skrypt chodził bite 100 godzin, bez żadnych przerw.
q51
Awatar użytkownika
q51
Robin Hood
Podziękował: 22 razy
Podziękowania: 24 razy
Kontakt:

https://twitter.com/SteamSaleEvents

jeszcze chyba nikt nie podal tego tutaj. widac ile jest bossow codziennie. jeszcze spoko mozna i od zera dosc wysoki poziom wyciagnac.
Awatar użytkownika
Predator
Kontakt:

Hildunio pisze:
Rasiek pisze: Jak macie 25 level to dalej expicie? Pomiędzy 6 odznaką a 25 levelem dają jakieś przedmioty? Ja póki co 19 i 20 levele, bo ominąłem mnóstwo bossów. Pewnie nie zdążę odznaki 6 poziomu.
raczej powinienes spokojnie zdazyc - za 1 bossa kolo milion expa wpada a jak nie zostawiasz na noc tylko w dzien to spokojnie mozna spotkac z 5 bossow
dzisiaj 2 złapałem i było po 500-600k, używam skryptu w przeglądarkach więc nie łapie mi automatycznie bossów
q51 pisze: https://twitter.com/SteamSaleEvents

jeszcze chyba nikt nie podal tego tutaj. widac ile jest bossow codziennie. jeszcze spoko mozna i od zera dosc wysoki poziom wyciagnac.
oo dzięki będę odświeżał :D
Awatar użytkownika
Predator
Kontakt:

A boss appeared in Hand-drawn on tile 35!
q51
Awatar użytkownika
q51
Robin Hood
Podziękował: 22 razy
Podziękowania: 24 razy
Kontakt:

Rasiek pisze: używam skryptu w przeglądarkach więc nie łapie mi automatycznie bossów
hmm, saliens bot (przez tempermonkey na chromie), ktorego uzywam dla alta nie wiem czy radzi sobie ze zmiana planet (nie chce mi sie sprawdzac), ale na bossow poluje!
ODPOWIEDZ