Karty Steam - wątek ogólny

Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 50 razy
Podziękowania: 78 razy
Kontakt:

Jak dla mnie to już nie jest lekka paranoja. Rozumiem, że można nie podawać danych na jakiś podejrzanych stronach, szczególnie tych, które oferują coś za darmo w zamian za te dane. Ale na steamie? Przecież steam to trochę jak biblioteka, albo sklep. Tam też nie podasz prawdziwych danych i będziesz kupować na sąsiada? Bez sensu totalnie. Zwłaszcza, że gdyby naprawdę jakiś urząd czy inne służby chciałby namierzyć, to pewnie zajęłoby im to kilka sekund.
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 2 razy
Podziękowania: 2 razy

Widać taka jest specyfika tego forum. Zamiast jakiegoś odniesienia się do tego o co pytałem to są same oceny mojej postawy.

Nikomu się nie muszę tłumaczyć z tego, co, jak i gdzie kupuję (a korzystam z Firefoksa). Gdzie się da staram się ograniczać szastanie danymi osobowymi. Im mniej będzie miejsc, w których je zostawię, tym większe będzie ich bezpieczeństwo. A wiadomo, że z różnych serwisów dane użytkowników wypływają regularnie, a do tego większość danych jest trzymana na serwerach plain textem. Jak komuś to nie przeszkadza to robi jak chce. Ja nie piszę postów w stylu "hehe paranoja, ma prawdziwy profil na fb".
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 0
Podziękowania: 7 razy
Kontakt:

Wystarczy, że poczekasz do przyszłego roku :tak:
Skoro anonimowość w sieci to rzecz święta a sposobu na "ominięcie" ograniczenia raczej nie ma, ew. grozi banem, skarbówką, inkwizycją i egzorcystą to tych parę miesięcy nie powinno zrobić różnicy.

A forum jak forum - takie jak każde inne, tylko lepsze :E
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 2 razy

Zawsze nie zaszkodzi spytać o sposoby. Teraz wiem na czym stoję i będę mógł podjąć jakąś decyzję.
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękowania: 0

Moim zdaniem wszystko jest dla ludzi, tak samo Facebook czy Steam czy też przeglądarka Google Chrome a moim zdaniem to nie można się bać świata i wszystkiego i chować się przed wszystkim, tyle ludzi używa też wyżej wymienionych rzeczy i jakoś nie dzieje się ludziom krzywda, poza tym, ja sam podejrzliwiej patrzę choćby na facebooku jak ktoś nie jest normalnie podpisany czy choćby nie ma zdjęcia a jakiś obrazek. Podejrzliwość może być potem w drugą stronę.
Awatar użytkownika
Łowca
Kontakt:

nie wiem jak u was, ale u mnie idle master dziwnie dziala...
Mam tylko jedno konto - i na jednym komputerze bylo do wydropienia 200kart ponad, a na drugim komputerze (przypominam - te same konto) tylko 90...
Jako, ze ten drugi moze pracowac przez noc to go zostawilem, wydropil karty - tylko z 90 kart, wydropilo 30, a pozostalej 60 nie widac, chociaz wg. idle master wszystko jest juz wydropione
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękowania: 17 razy
Kontakt:

Wersja 1.0.0 chyba tak robiła i nie tylko, w 1.0.1 jest już ok.
Awatar użytkownika
Łowca
Kontakt:

Forum przegladam ale rzadko sie udzielam. Mam pytanie co wam daje dodawanie gier z vac do blacklisty do tych idlemasterow czy innych programow, ktorych uzywacie? Przeciez dopoki nie wejdziecie na serwer zabezpieczony vac to bana nie da sie dostac, niech mi ktos wytlumaczy sens dodawania tych gier do blacklisty...
Awatar użytkownika
Łowca
Kontakt:

@up
Moim zdaniem ryzyko jest wtedy gry dropimy karte i gramy w jakas gre z vac'iem. Ja wydropilem juz setki kart bez blacklisty i zyje ;) - po prostu nie gralem w nic w tym czasie.
Awatar użytkownika
Łowca
Kontakt:

Wlasnie wtedy kiedy dropisz karty to nie mozesz grac na serwerach z vac, bo za idler dostaniesz bana... ale to nadal nie jest odpowiedz na sens dodawania tych gier do blacklisty. Wytlumaczy mi ktos to łopatologicznie?
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 4 razy
Podziękowania: 41 razy
Kontakt:

Są ludzie, którzy nie chcą w żaden sposób ryzykować dostania tego VAC. Tyle. Nie ma w tym jakiegoś "głębszego" sensu, oni po prostu wolą ściągnąć grę zabezpieczoną VAC na dysk, odpalić w tle i potem usunąć.
Awatar użytkownika
Łowca

Pytanie z całkiem innej beczki. Jest jakaś strona ,na której można zobaczyć ile klejnotów dostaje się z danej karty lub tła/emotki?
Mix
Awatar użytkownika
Mix
Predator
Podziękowania: 6 razy
Kontakt:

mind: path to talamus dostało karty
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękowania: 3 razy
Kontakt:

Overture dostało karty (3/5).
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 32 razy
Podziękowania: 105 razy
Kontakt:

Nie wiem, może jakiś bug czy coś, ale moge wydropić karty z gry F2P (relic hunters zero). Dodam, że gre aktywowałem za pomocą klucza steam.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Kontakt:

Raczej nie bug, na karcie produktu widnieje informacja, że posiada karty steam ;)
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękowania: 1 raz
Kontakt:

ludi108 pisze: Raczej nie bug, na karcie produktu widnieje informacja, że posiada karty steam ;)
Tylko kolego, drop z gier f2p odbywa się w inny sposób niż ze zwykłych gier (za ileśtam wydanych w itemshopie $ leci karta) i o ile się nie mylę, nie wyświetlają się normalnie w zakładce odznaki.
Awatar użytkownika
VIP
Podziękował: 75 razy
Podziękowania: 145 razy
Kontakt:

tylko, że wtedy nie wyświetla takiej infomacji
Obrazek

jeśli doda się ze sklepu - dropić nie można, jeśli doda się z darmowego klucza z nuuvem - dropić można, chyba tak właśnie jest w tym przypadku?
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękowania: 1 raz

@ludi Może posiadać karty, ale w grach typu F2P kartę dostaje się za każde 8-10 $ wydane w grze. Liskowi karty wyleciały za sam czas spędzony podczas grania. BTW @ Lisek445 Gra się dodała jako +1 do steama po wpisaniu klucza steam i w odznakach pokazała się gra z informacją o możliwej do wydropienia liczbie kart czy karty tylko wpadły do ekwipunku?
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękowania: 17 razy
Kontakt:

Ciekawe... aż sam muszę to sprawdzić. Trochę to rozwala mi system na stronie. Dobrze że jestem w trakcie planowania reorganizacji strony. Wcześniej też już były dziwne przypadki... gra była płatna i normalnie dropiła, później przeszła na f2p... i jak to ugryźć od strony programowej/informacji. Czy powyższy przypadek jest do wszystkich pozycji f2p zdobytych poza Steamem (punkt sprzedaży)...
ODPOWIEDZ