Kupony allegro

Wszystko co dotyczy gier komputerowych
Awatar użytkownika
VIP
Podziękował: 249 razy
Podziękowania: 393 razy
Kontakt:

Właśnie chciałem to przetestować na jakimś tanim kluczu steam... niestety nie ma do wyboru karty !?!

http://faq.allegro.pl/artykul/26155/w-k ... mi-z-konta
Płatność kartą oraz środkami z konta PayU nie jest dostępna w niektórych kategoriach:

•Dom i zdrowie > Zdrowie > Leki bez recepty i dermokosmetyki,
•Elektronika > Konsole i automaty > Microsoft Xbox 360 > Zdrapki,
•Elektronika > Komputery > Internet,
•Elektronika > Telefony i Akcesoria > Pre- paid,
•Elektronika > Telefony i Akcesoria > Telefony komórkowe > Inne marki,
•Kultura i rozrywka > Gry > Komputerowe PC,
•Kultura i rozrywka > Gry > Gry online (MMO).
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 18 razy
Podziękowania: 18 razy

dziwne, doładowania paysafecard mieszczą się w powyższych, płaciłem za nie visą (i tu by moża było 40pln za 31,18)
Awatar użytkownika
VIP
Kontakt:

Jest jakaś minimalna kwota od jakiej można płacić kartą na allegro?
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 1 raz
Podziękowania: 19 razy

1)Można otrzymać kupon 20zł w sposób inny niż płacenie "aplikacją na telefon"?
2)Czy żeby użyć kuponu i zapłacić 20zł mniej znowu trzeba kupić coś przez tą aplikację czy można to kupić z poziomu komputera?
Awatar użytkownika
VIP
Kontakt:

Breaking Bread pisze: 1)Można otrzymać kupon 20zł w sposób inny niż płacenie "aplikacją na telefon"?
2)Czy żeby użyć kuponu i zapłacić 20zł mniej znowu trzeba kupić coś przez tą aplikację czy można to kupić z poziomu komputera?
1. Kupony można było zdobyć w różny sposób, np. robiąc zakupy w stonce i płacąc kartą.
2. Żeby użyć kuponu należy dokonać płatności za zakupiony przedmiot w aplikacji mobilnej.
Awatar użytkownika
VIP
Kontakt:

noj89 pisze: 10 zł dla Ciebie
za zakupy na Allegro z kartą VISA
Do odebrania tylko do 28 września!

Jak zdobyć kupon?

1. Zrób dowolny zakup
w aplikacji Allegro
2. Zapłać ze te zakupy
kartą VISA
3. Odbierz kupon 10 zł
na kolejne zakupy
w aplikacji
UWAGA!
Promocja tylko dla wybranych, którzy dostali maila z tą promocją!!

Przetestowałem zakup kartą i nie otrzymałem kuponu.
Sprawdźcie czy nie macie maila o takiej treści : http://s2.ifotos.pl/img/mailpng_shhneaq.png
może wam się uda.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 0
Podziękowania: 11 razy

Na drugi raz warto zaglądac na https://kupony.allegro.pl/
Tam są regulaminy aktualnych ogólnodostępnych promocji.
+ niektóre kończą się przed terminem.
Awatar użytkownika
VIP
Kontakt:

buck pisze: Na drugi raz warto zaglądac na https://kupony.allegro.pl/
Tam są regulaminy aktualnych ogólnodostępnych promocji.
+ niektóre kończą się przed terminem.
Sprawdzałem, wierz mi... ale postanowiłem zaryzykować konieczny zakup dla przetestowania teorii.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 60 razy
Podziękowania: 7 razy
Kontakt:

Są aktualnie jakieś kupony? Akurat mam zamiar coś większego kupić to by się przydał...
Awatar użytkownika
Predator
Podziękowania: 16 razy
Kontakt:

Awatar użytkownika
VIP
Podziękował: 175 razy
Podziękowania: 58 razy
Kontakt:

O co chodzi z tą naliczoną opłatą allegro z randomową kwotą, którą zostali wczoraj zasypani wszyscy użytkownicy? Na początku myślałem, że to marketing tej ich śmiesznej gry, ale po zalogowaniu saldo się zgadza. Wytrzasnęli skądś jakąś dyszkę należności a nie sprzedawałem nic od dawien dawna. 2 kumple mają podobnie. WTF Allegro?
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 2 razy
Kontakt:

Revan pisze: O co chodzi z tą naliczoną opłatą allegro z randomową kwotą, którą zostali wczoraj zasypani wszyscy użytkownicy? Na początku myślałem, że to marketing tej ich śmiesznej gry, ale po zalogowaniu saldo się zgadza. Wytrzasnęli skądś jakąś dyszkę należności a nie sprzedawałem nic od dawien dawna. 2 kumple mają podobnie. WTF Allegro?

Też dostałem zawiadomienie o opłacie 4,5 zł. Z moim zapytaniem "za co" support uporal sie w kwadrans. Nie myslalem, że potrafią tak szybko dzialac. Poza tym wydawało mi się, że powiadomienia wysyłają dopiero jak uzbiera się 10 zł. opłat. Widać znowu zmiany w regulaminie.
Awatar użytkownika
VIP
Kontakt:

I jaką odpowiedź od supportu dostałeś? Nie sprzedawałem nic chyba ze 3 lata, kupowałem też bardzo rzadko przez ten okres.
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 72 razy
Podziękowania: 129 razy
Kontakt:

Kraczykruk pisze: Też dostałem zawiadomienie o opłacie 4,5 zł. Z moim zapytaniem "za co" support uporal sie w kwadrans. Nie myslalem, że potrafią tak szybko dzialac. Poza tym wydawało mi się, że powiadomienia wysyłają dopiero jak uzbiera się 10 zł. opłat. Widać znowu zmiany w regulaminie.
Jak IM zależy na dochodach to działają błyskawicznie, jakbyś chciał odzyskać te gigantyczne 4,50 zł to supportowi Allegro samo rozpatrzenie sprawy zajęłoby zapewne ze 3 tygodnie, oczywiście z wymogiem pisemnego zgłoszenia roszczenia, najlepiej z podpisem notarialnie poświadczonym. Ale to nie tylko z Allegro tak jest - dopiero co wczoraj w pracy poszedł przelew do telekomu zamiast 145,28 zł na 14528 zł i procedura oraz okres w jakim ma być zwrócona nadpłata to szkoda nawet pisać - jak w miesiąc sprawa się zakończy będzie dobrze.

A Allegro ma to w regulaminie AFAIK od dawna tzn. obowiązek zapłaty prowizji po przekroczeniu 10 zł należności na koniec miesiąca CHYBA ŻE zwrócą się z żądaniem zapłaty pomimo nie przekroczenia tej kwoty. Też dostałem coś takiego z 1,5 roku temu na kwotę około 6 zł, która wisiała mi na koncie ponad rok bo sprzedaję tam sporadycznie. Prowizja im się należy i nie ma o czym mówić, tylko zapłacić. Widocznie księgowość chce poprawić wyniki finansowe na koniec roku.
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 2 razy
Kontakt:

Revan pisze: I jaką odpowiedź od supportu dostałeś? Nie sprzedawałem nic chyba ze 3 lata, kupowałem też bardzo rzadko przez ten okres.
Wszystko się zgadzało. Kilka miesięcy temu sprzedawałem przedmiot po prostu wypadło mi z głowy.

Ale formuła tego mialia wywołała we mnie większą irytację niż chce szybkiego wykonania przelewu.
Awatar użytkownika
VIP
Kontakt:

No dobra, a jak nie sprzedawałem nic od 3 lat a żądają ode mnie dyszki i kumple są w podobnej sytuacji to skąd to się wzięło? Czy każdy user allegro dostał taki komunikat? Czy to jakiś błąd w systemie. 10 zł to nieduża kwota, ale pod pewnym względem wygląda to na masowe wymuszenie niezależnie czy się opłata należy czy nie.
Awatar użytkownika
Predator
Podziękowania: 11 razy
Kontakt:

Revan pisze: No dobra, a jak nie sprzedawałem nic od 3 lat a żądają ode mnie dyszki i kumple są w podobnej sytuacji to skąd to się wzięło? Czy każdy user allegro dostał taki komunikat? Czy to jakiś błąd w systemie. 10 zł to nieduża kwota, ale pod pewnym względem wygląda to na masowe wymuszenie niezależnie czy się opłata należy czy nie.
Sprawdzałem, do mnie nic takiego nie przyszło (jeszcze).
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękowania: 7 razy

Do mnie też nie, a kupuję i sprzedaję książki w miarę regularnie.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 3 razy
Podziękowania: 5 razy
Kontakt:

Revan pisze: No dobra, a jak nie sprzedawałem nic od 3 lat a żądają ode mnie dyszki i kumple są w podobnej sytuacji to skąd to się wzięło? Czy każdy user allegro dostał taki komunikat? Czy to jakiś błąd w systemie. 10 zł to nieduża kwota, ale pod pewnym względem wygląda to na masowe wymuszenie niezależnie czy się opłata należy czy nie.
Dostałem również na około piątala. I słusznie bo sprzedawałe. Czyli od 3 lat musisz im wisieć te pieniądze ;)
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 7 razy
Podziękowania: 16 razy
Kontakt:

A co myśleliście, że posiedzicie cicho dziesięć lat i się przedawni ? ;)
ODPOWIEDZ