Kraczykruk pisze:
Też dostałem zawiadomienie o opłacie 4,5 zł. Z moim zapytaniem "za co" support uporal sie w kwadrans. Nie myslalem, że potrafią tak szybko dzialac. Poza tym wydawało mi się, że powiadomienia wysyłają dopiero jak uzbiera się 10 zł. opłat. Widać znowu zmiany w regulaminie.
Jak IM zależy na dochodach to działają błyskawicznie, jakbyś chciał odzyskać te gigantyczne 4,50 zł to supportowi Allegro samo rozpatrzenie sprawy zajęłoby zapewne ze 3 tygodnie, oczywiście z wymogiem pisemnego zgłoszenia roszczenia, najlepiej z podpisem notarialnie poświadczonym. Ale to nie tylko z Allegro tak jest - dopiero co wczoraj w pracy poszedł przelew do telekomu zamiast 145,28 zł na 14528 zł i procedura oraz okres w jakim ma być zwrócona nadpłata to szkoda nawet pisać - jak w miesiąc sprawa się zakończy będzie dobrze.
A Allegro ma to w regulaminie AFAIK od dawna tzn. obowiązek zapłaty prowizji po przekroczeniu 10 zł należności na koniec miesiąca CHYBA ŻE zwrócą się z żądaniem zapłaty pomimo nie przekroczenia tej kwoty. Też dostałem coś takiego z 1,5 roku temu na kwotę około 6 zł, która wisiała mi na koncie ponad rok bo sprzedaję tam sporadycznie. Prowizja im się należy i nie ma o czym mówić, tylko zapłacić. Widocznie księgowość chce poprawić wyniki finansowe na koniec roku.