Nuuvem - temat ogólny

Okazyjne ceny gier na PC z dystrybucji elektronicznej. Klucze Steam, GOG, Origin, Uplay itd
Regulamin forum
1. Prosimy nie zakładać osobnych tematów dla pojedynczych promocji;
2. Niepospolite promocje opisane wraz z linkiem w odpowiednim temacie mogą zostać nagrodzone dodatnimi punktami reputacji;
3. Zabrania się wklejania prywatnych linków referencyjnych lub linkowania stron trzecich używających refów.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 8 razy
Podziękowania: 11 razy

Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 0
Podziękowania: 1 raz

This war of mine - The little Ones kupione. Paypal argentyński i hola argentyna:p
Awatar użytkownika
Łowca

Mam konto paypal założone na adres argentyński i ostatnio zweryfikowałem na nim kartę debetową. Kupiłem jakiś tani produkt w promocji za 4.99BRL bez problemów. Pytanie czy po odłączeniu karty żeby móc np. dodać ją do polskiego paypalowego konta będę mogł ją kiedyś dodać jeszcze raz do tego argentyńskiego i czy w ogóle mogą być jakieś cyrki po tej weryfikacji(tej pierwszej) np. ze strony paypala (argentyńskiego) czy mojego banku? Weryfikował ktoś kiedyś karte na brazylijskim lub arg. paypalu?
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 4 razy
Podziękowania: 49 razy
Kontakt:

Ja weryfikowałem kartę , ale tylko wirtualną. Spróbuj zakupić jakiś produkt, który ma blokadę i tylko można zakupić np. Brazylii. Bo że kupiłeś jakiś tani produkt na Nuuvem, to nie jest pewne że przy wszystkich produktach w sklepie nie będzie problemów z kupnem.
Awatar użytkownika
Łowca

No przed weryfikacją nic praktycznie nie przechodziło ,włącznie z grą którą właśnie kupiłem (GUILTY GEAR XX ACCENT CORE PLUS R), czyli jasne próbowałem dużo różnych kombinacji a jak wiadomo z nuuvem ostatnimi czasy jest duużo gorzej niż przedtem kiedy można było kupić praktycznie większość tytułów bez kombinacji.
Awatar użytkownika
Predator
Kontakt:

Najgorsze jest to , ze po podliczeniu prowizji, przewalutowania, ceny reala braz. to wyprzedaże na Nuveem nie są już tak atrakcyjne jak kiedyś. Do tego samo zasilenie konta PP arg, wiążę się z prowizjami. Nie wiem jakie są prowizje przy podpiętej karcie, ja nawet nie próbowałem podpinać karty z banku. Może być tak , że bank przy weryfikacji może taką kartę zablokować. Przecież karta polska a PP arg,braz., ale mogę się mylić. Wiem, że przy zmianach IP w VPN , sam paypal mnie blokował na jakieś czas. Jak logowałem się z polski a później płaciłem już będąc np w argentynie.
Awatar użytkownika
Łowca

Dzisiaj niedziela. Poczekam kilka dni (sic!) i sie okaże. Obyś sie mylił..
Możesz zdradzić jakiej karty wirtualnej używałeś na zakupy w nuuvem?
Awatar użytkownika
Predator
Podziękowania: 9 razy

Bayonetta ma paczki jak coś, w tym też brazylijską:
https://steamdb.info/sub/167347/

Digital Deluxe to jak się nie mylę normalna wersja, na Steamie jest tylko taka, nie ma Bayonetty bez tego dopisku.
Awatar użytkownika
Predator
Kontakt:

Lego The Lords of the Ring ok 12zł zakupione i aktywowane.

BEMVINDO5 kupon 5 %

Gry za darmo na Nuveem DRM FREE

https://www.nuuvem.com/catalog/price/fr ... -mode/desc
Awatar użytkownika
Łowca

W jakiej walucie założyć konto w entropay gdy ma sie swoje konto w zł. Tzn. żeby jak najmniej zapłacić za przewalutowanie. Nie wiem czy sensownie to napisałem....Jak rozumiem będzie jakby podwójna opłata tzn. ta z entropay i ta z mojego banku? Czy jak to działa.
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękowania: 0

Chciałem tylko nadmienić, że od kilku dni Real leży i kwiczy... ostatni raz tak nisko prawie rok temu był... aż drastycznie podskoczyl 2 dni przed rozpoczęciem wyprzedaży 2016 i trzymał się dzielnie aż do teraz :P
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 2 razy
Kontakt:

Rzeczywiście :D -10 gr przez kilka dni... prawie zapomniałem o tej stronie :P teraz tylko zobaczyć co jeszcze da sie kupić normalnie i czy działa jeszcze ARG PayPal - bo jakieś zmiany w regulaminie były - nie można niby przelewać "przyjacielom" z BR i ARG kasy na PP.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 5 razy
Podziękowania: 26 razy
Kontakt:

pytanie, czy jest co ciekawego w sklepie ... odkąd nie da się łatwo tam zajrzeć, nie byłem chyba ni razu :/
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękowania: 0

Soul Reaver pisze: pytanie, czy jest co ciekawego w sklepie ... odkąd nie da się łatwo tam zajrzeć, nie byłem chyba ni razu :/
Google Chrome - nie w trybie prywatnym i wtyczka hola na Brazylię (jak dobrze wejdziesz masz ceny w realach). Promocje generalnie tylko na wybrane tytuły (co jakiś czas inne) w cenach wiekszosci tych samych co przy okazji wyprzedaży ...
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 1 raz
Podziękowania: 2 razy
Kontakt:

Vanquish ma jakieś blokady?
pst
Awatar użytkownika
pst
Robin Hood
Podziękował: 124 razy
Podziękowania: 40 razy
Kontakt:

marhan pisze: Vanquish ma jakieś blokady?
Oczywiście.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 1 raz
Podziękowania: 2 razy
Kontakt:

Hej,
możecie mi wytłumaczyć jak poza holą kupić coś na nuuvem? Po przetworzeniu w PP wraca do koszyka i mi płatność odrzuca. Jestem niby z Argentyny.
Chciałem Far Cry Primal Apex ed. i Wieśka Krew i Wino (GOG), sprawdziłem na steambd i chyba wszystko gra (możecie potwierdzić?)... a kupić nie mogę. Chciałoby się komuś kupić a ja oddam PP lub przelewem?
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 2 razy
Kontakt:

FarCry to pewnie Uplay a nie Steam. Druga sprawa - czasy bezproblemowego Nuuvem sie już chyba skończyły... ;/
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 6 razy
Podziękowania: 114 razy

dokładnie można wywalić z zakładek
ODPOWIEDZ