Kinguin.net - oficjalny temat

Okazyjne ceny gier na PC z dystrybucji elektronicznej. Klucze Steam, GOG, Origin, Uplay itd
Regulamin forum
1. Prosimy nie zakładać osobnych tematów dla pojedynczych promocji;
2. Niepospolite promocje opisane wraz z linkiem w odpowiednim temacie mogą zostać nagrodzone dodatnimi punktami reputacji;
3. Zabrania się wklejania prywatnych linków referencyjnych lub linkowania stron trzecich używających refów.
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 55 razy
Podziękowania: 126 razy
Kontakt:

Reddit jest pełen postów z problemami z zamówieniami, osobiście wstrzymałbym się z kupowaniem tam https://www.reddit.com/r/Kinguin/
Ci użytkownicy podziękowali BlackJuice za ten post:
joshep666
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 36 razy
Podziękowania: 110 razy

Kupiłem już sporo gier w tym sklepie, każde zamówienie trafiło do mnie natychmiastowo lub do kilkunastu minut (niektóre metody płatności tam tyle trwają). Dzisiaj kupiłem dwie gry: Hellpoint i Daymare: 1998.
:piwo:
Niestety dalej występują problemy z płatnością za pomocą Orange, nie pokazuje się okienko z płatnością i podaniem kodu, co dziwne, działa tylko przy niektórych grach, ale tylko przy tych z możliwością płatności "Express Orders". Nigdy tam nie kupuję, kiedy wolno im chodzi strona :dziadek: albo nie uruchamia się automatycznie metoda płatności, co niestety często się zdarza. Lepiej poczekać, aż wszystko wróci do normy i wtedy zastanawiać się nad płatnością... :macha:
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 29 razy
Podziękowania: 10 razy

Ja właśnie dzisiaj chciałem kupić grę za pomocą płatności Orange ale jest jakiś
problem który to uniemożliwia .
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 36 razy
Podziękowania: 110 razy

Kalmiko pisze: 18 sie 2020, o 16:25 Ja właśnie dzisiaj chciałem kupić grę za pomocą płatności Orange ale jest jakiś
Wysłałem już ticket, ale na razie zero odpowiedzi (gdy chciałem zapłacić za grę Dreadout 2, wystąpiły problemy z płatnością). Gry takie jak Daymare: 1998 czy Hellpoint można kupić normalnie, bo mają inne okno do zakupu, gdzie ręcznie wpisujemy numer telefonu i wszystko działa poprawnie.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 2090 razy
Podziękowania: 443 razy
Kontakt:

Kalmiko pisze: 18 sie 2020, o 16:25 Ja właśnie dzisiaj chciałem kupić grę za pomocą płatności Orange ale jest jakiś
Od pewnego czasu jest błąd i nie kupisz za pomocą płatności z Orange. Musisz czymś innym zapłacić, jak chcesz coś tam sobie kupić
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 0
Podziękowania: 0

Dlaczego, mimo ze jestem zalogowany, pokazuje mi na stronie ceny bez podatku? Zeby zobaczyć cenę ostateczną gry muszę kazdą osobno dodawać do koszyka, co jest bez sensu :(
Awatar użytkownika
Przedstawiciel
Podziękowania: 1 raz

mr_skizzex pisze: 16 sie 2020, o 15:29 Od kilkunastu dni kinguin nie wysyła zamówień. Taka przestroga żeby nic tam nie kupować.
Hej!
Chcielibyśmy przekazać, że zamówienia złożone w naszym sklepie są na bieżąco wysyłane :)
Większość kluczy jest wysyłana natychmiast, jednak część zamówień jest dodatkowo sprawdzana, aby zapewnić bezpieczeństwo naszych klientów. Taka weryfikacja może potrwać kilkanaście minut i nie powinna być powodem do obaw!
Jeżeli nie otrzymałeś/-aś klucza zakupionego w naszym sklepie, podaj nam proszę numer zamówienia - sprawdzimy to!
W przypadku wystąpienia jakichkolwiek problemów, zachęcamy do założenia ticketu do naszego Support Teamu. Jesteśmy też dostępni na czacie na Facebooku :)
Pozdrawiamy!
Awatar użytkownika
Przedstawiciel

johnny11p pisze: 18 wrz 2020, o 07:28 Dlaczego, mimo ze jestem zalogowany, pokazuje mi na stronie ceny bez podatku? Zeby zobaczyć cenę ostateczną gry muszę kazdą osobno dodawać do koszyka, co jest bez sensu :(
Hej!
Ostateczna cena zależy od wielu czynników, w tym użytej metody płatności lub kraju pochodzenia klienta i obowiązującej w nim stawki podatku. Dlatego do ceny może być konieczne doliczenie innych opłat lub podatku.
Bardzo przepraszamy za niedogodności!
Pozdrawiamy!
Kinguin Support Team
Awatar użytkownika
Łowca

Dzisiaj (07-02-2021) kupiłem klucz Cyberpunk'a 2077 GOG. Otrzymałem hieroglify składające się z 261000 znaków. Support milczy. Wujek Google mówi że to u nich standard. Tylko z ostatnich dni jest masa tematów na różnych forach. Modus operandi ten sam. Kradną hajs i głucha cisza. NIC TAM NIE KUPUJCIE! SCAM!
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 342 razy
Podziękowania: 144 razy
Kontakt:

Który sprzedawca/oferta? Kinguin jako taki jest platformą do sprzedawania kluczy a nie że on sam sprzedaje więc jeśli już ktoś tam scami to jakiś sprzedawca. Poczekaj na info z supportu, wyślij im co dostałeś, zresztą oni to w systemie widzą i jak potwierdzą to dostaniesz zwrot kasy.
StStory pisze: 7 lut 2021, o 13:34 Dzisiaj (07-02-2021) kupiłem klucz Cyberpunk'a 2077 GOG. Otrzymałem hieroglify składające się z 261000 znaków. Support milczy. Wujek Google mówi że to u nich standard. Tylko z ostatnich dni jest masa tematów na różnych forach. Modus operandi ten sam. Kradną hajs i głucha cisza. NIC TAM NIE KUPUJCIE! SCAM!
Awatar użytkownika
Łowca

Kupiłem tu https://www.kinguin.net/category/64435/ ... gog-cd-key
sprzedawca GAME CHANGER
I jeszcze taki kwiatuszek. Haracz 3 euro czyli grubo ponad 10% ceny zakupu. Oczywiście pominąć nie można.Obrazek
joshep666 pisze: 7 lut 2021, o 14:04 Który sprzedawca/oferta? Kinguin jako taki jest platformą do sprzedawania kluczy a nie że on sam sprzedaje więc jeśli już ktoś tam scami to jakiś sprzedawca. Poczekaj na info z supportu, wyślij im co dostałeś, zresztą oni to w systemie widzą i jak potwierdzą to dostaniesz zwrot kasy.
Awatar użytkownika
Łowca

od kilku dni próbuję kupić jedną gierkę i gdy wchodzę w koszyk i chce już zapłacić to pojawia się za każdym razem "obiekt niedostępny". Myślę sobie ok ktoś mógł się pomylić, ale z drugiej strony po co widniałaby oferta na stronie. Biorę drugą ofertę/opcję tej samej gry z dodatkiem zdaje się o 2zł drożej i okazuje się, że również jest niedostępna a ofert jest również dosyć sporo. O co tu chodzi?
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 7 razy
Podziękowania: 416 razy
Kontakt:

djmarcin87 pisze: 10 lut 2021, o 21:27 od kilku dni próbuję kupić jedną gierkę i gdy wchodzę w koszyk i chce już zapłacić to pojawia się za każdym razem "obiekt niedostępny". Myślę sobie ok ktoś mógł się pomylić, ale z drugiej strony po co widniałaby oferta na stronie. Biorę drugą ofertę/opcję tej samej gry z dodatkiem zdaje się o 2zł drożej i okazuje się, że również jest niedostępna a ofert jest również dosyć sporo. O co tu chodzi?
ja bym generalnie unikał kupowania na kinguinie, w ostatnim czasie coś jest z nimi ostro nie tak.chociażby każde zamówienie utyka w limbo i jest przetworzone po godzinie-dwóch, a support odpowiada po tygodniu. jak masz inną opcję, to ja bym wybrał inny keyshop.
chociaż kinguin ma bardzo ciekawe, "dziwne", oferty - niedawno wziąłem LittleBigPlanet na Vitę za 20 zł, widziałem też Uncharted na Vitę za bodaj 11 zł. nigdzie indziej nie ma takich ofert, ale jednak dość dziwny ten kinguin jest ostatnio, więc lepiej zachować ostrożność.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Kontakt:

djmarcin87 pisze: 10 lut 2021, o 21:27 od kilku dni próbuję kupić jedną gierkę i gdy wchodzę w koszyk i chce już zapłacić to pojawia się za każdym razem "obiekt niedostępny". Myślę sobie ok ktoś mógł się pomylić, ale z drugiej strony po co widniałaby oferta na stronie. Biorę drugą ofertę/opcję tej samej gry z dodatkiem zdaje się o 2zł drożej i okazuje się, że również jest niedostępna a ofert jest również dosyć sporo. O co tu chodzi?
Zapewne mówisz o Mass Effect. Niestety ale nie mają już tych tanich kluczy, a oferty pozostały. Swoją drogą odradzam kupowanie tam kluczy. Wole dołożyć złocisza i kupić na enebie czy G2A
Awatar użytkownika
Łowca

eldawido159 pisze: 10 lut 2021, o 22:21
Zapewne mówisz o Mass Effect. Niestety ale nie mają już tych tanich kluczy, a oferty pozostały. Swoją drogą odradzam kupowanie tam kluczy. Wole dołożyć złocisza i kupić na enebie czy G2A
Chodzi mi o The sims 3, które aktualnie są tam bardzo tanie wraz z dodatkiem zwierzaki. Na g2a niestety takich cen nie ma jak na kinguinie. A pamiętam, że jak kupowałem na kinguin jakieś 2 lata temu to zawsze było wszystko ok.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 1377 razy
Podziękowania: 1315 razy
Kontakt:

klucze i tak pochodzą z "buga" stima i pewnie bedą revokowane
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 130 razy
Podziękowania: 171 razy

Tam jakiś cyrk się odstawia. Sprawdzam sobie dodatki do Dragon Age Origins:
https://gg.deals/dlc/dragon-age-origins ... grade-dlc/
https://www.kinguin.net/category/55898/ ... rrency=PLN
I jakąkolwiek ofertę bym nie wybrał to w koszyku "items not avalible".
Nie dłużej niż tydzień temu to samo bodajże z podstawką DA II a cenowo było od 4,48- .
Pod koniec stycznia kupiłem sobie Battlefleet Gothic: Armada za 9,- u nich bez niespodzianek.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Kontakt:

greyman pisze: 12 lut 2021, o 05:29 Tam jakiś cyrk się odstawia. Sprawdzam sobie dodatki do Dragon Age Origins:
https://gg.deals/dlc/dragon-age-origins ... grade-dlc/
https://www.kinguin.net/category/55898/ ... rrency=PLN
I jakąkolwiek ofertę bym nie wybrał to w koszyku "items not avalible".
Nie dłużej niż tydzień temu to samo bodajże z podstawką DA II a cenowo było od 4,48- .
Pod koniec stycznia kupiłem sobie Battlefleet Gothic: Armada za 9,- u nich bez niespodzianek.
Kinguin ma problem już od 2 tygodni i nie mogą sobie z tym poradzić. Wielu gier nie kupisz bo po prostu nie ma ich niby na stanie. Napisałem do supportu ale od tygodnia milczy.
Ci użytkownicy podziękowali eldawido159 za ten post:
greyman
Awatar użytkownika
Hitman
Discord: Ejdrien.#8595
Podziękował: 2416 razy
Podziękowania: 330 razy
Kontakt:

Opłaca się w ogóle cokolwiek kupić na tej stronce, czy trzeba czekać na promocje?
Awatar użytkownika
Administrator
Podziękował: 289 razy
Podziękowania: 459 razy
Kontakt:

To keyshop. Jako takich promocji tam nie ma :)
ODPOWIEDZ