Mass Effect

Wszystko co dotyczy gier komputerowych
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 143 razy
Podziękowania: 18 razy

E tam. Pasowałby bardziej na Kaidana Alenko. Byłby to bardzo napakowany Kaidan, ale to nic nie szkodzi.
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 279 razy
Podziękowania: 280 razy

Edycja Legendarna osiągnęła złoty status. Hmm.. cieszą zmiany w ME1, ale trochę słabo, że w ME3 tak niewiele się zmieni/poprawią. Może to głupie, ale oczekiwałem czegoś więcej niż lepsze fryzy i oświetlenie. :)
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 40 razy
Podziękowania: 91 razy

Extrasy z ME do pobrania za darmo (w tym soundtracki):
https://www.ea.com/pl-pl/games/mass-eff ... t-download
Dajemy fanom szansę pobrania zawartości wchodzącej wcześniej w skład Edycji Deluxe gier Mass Effect 2 i Mass Effect 3 oraz pierwszej ścieżki dźwiękowej Mass Effect (zawierającej nowy utwór z Edycji Legendarnej: „Resynthesis”)
Awatar użytkownika
Predator

To miłe z ich strony, bo wiem, że udostępnianie darmowej zawartości nie przychodzi EA łatwo. :D
Awatar użytkownika
Robin Hood

Kiedyś wpadło mi za darmo Dead Space i Mass Effect, ale tak, EA to nie Epic czy Steam.

Ktoś kupuje ME Legendary Edition? Ja na razie poczekam, ale na 100% kupię w ciągu następnych dwóch lat. Czekam na recenzje.
Games by Michael
Awatar użytkownika
Games by Michael
Podziękował: 0
Podziękowania: 0

Ja na pewno kupię, ale poczekam na promocje
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 170 razy
Podziękowania: 125 razy
Kontakt:

Ja kupiłem ze zniżką 10% podczas promocyjnej oferty EA Play na Steamie. Akurat miałem ochotę znów wrócić do roli Sheparda i w to uniwersum (a prdy okazji ograć 2 i 3 część), a u ogłosili remaster.

Backlog juz jakiś mam, więc raczej nie ogram za szybko, ale na pewno odpalę w swoim czasie :)
Ci użytkownicy podziękowali loginnuss za ten post (w sumie 2):
Povi^Benzacne
Awatar użytkownika
Robin Hood

Przestrzegam przed kupowaniem tej gry na Originie. Otóż EA jak zwykle zamierza nam sprzedać za pełną cenę produkt wybrakowany. Ktoś wpadł na kuriozalny pomysł aby zachować stary polski dubbing (inny dla 1 i 2, dodatki w dwójce po ang.), a trójkę zostawić tak jak była. Bałagan i zero wczuwki. Dla mnie jako grającego w ME z angielskimi głosami problemem jest jednak to, że jak zwykle nie dostaniemy wyboru oryginalnego dubbingu tylko ten dubbingowy bigos będzie obowiązkowy.
I nie sugerujcie się tym, że na stronie Origina stoi: Obsługiwane języki: English (US), Polski, Русский язык
Znaczy to tylko tyle, że dla EA dalej jesteśmy w ruskim regionie a nie w UE.
A piszę o tym dlatego, że niedawno dałem się nabrać na to, że w Fallen Order będę mógł zagrać tak jak chcę, czyli po angielsku, jednak mimo identycznego komunikatu o obsługiwanych językach w sklepie Origina, musiałem grać z polskim dubbem i nie pomagały żadne sposoby znalezione w necie. Gra nie przyjmowała do wiadomości ustawień języka i tyle.
Także jak kupować to tylko na Steamie, tam przynajmniej nie ma takiego cyrku.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 110 razy
Podziękowania: 85 razy

W Fallen Order da się grać z angielskimi głosami. ;) Ja tak przeszedłem całą grę niedługo po premierze. Właściwie dwa razy przeszedłem. Ale racja - nie jest to do ustawienia w opcjach gry, tylko w ustawieniach klienta Origin. ALE SIĘ DA!
Ci użytkownicy podziękowali Nile za ten post (w sumie 2):
TheLastJediRefty
Awatar użytkownika
Robin Hood

Nile pisze: 10 maja 2021, o 16:32 W Fallen Order da się grać z angielskimi głosami. ;) Ja tak przeszedłem całą grę niedługo po premierze. Właściwie dwa razy przeszedłem. Ale racja - nie jest to do ustawienia w opcjach gry, tylko w ustawieniach klienta Origin. ALE SIĘ DA!
Wiem jak to powinno działać, ale nie działało. Grę miałem z EA Play, choć nie sądzę żeby to miało jakieś znaczenie.
właściwości gry>język>eng zapisz i zero reakcji.
Zmiana języka a nawet grzebanie w rejestrze nie dawały rezultatu.
Awatar użytkownika
Robin Hood

No to nie wiem. Ja grę kupiłem, nie mam z abonamentu.
Przy zmianie na język angielski powinno dobrać jakieś pliki kilka gigabajtów.
Awatar użytkownika
Predator

Tryb fotograficzny. Bioware idzie z duchem czasu.
Awatar użytkownika
Robin Hood

Pojawiły się już pierwsze recenzje?
Games by Michael
Awatar użytkownika
Games by Michael

Ci użytkownicy podziękowali Games by Michael za ten post:
Benzacne
Awatar użytkownika
Robin Hood

Czyli wyłączając trochę dziwne twarze i brak najazdów kamery na piersi Benezji i tyłek Mirandy, to raczej wszystko się udało. :)
Games by Michael
Awatar użytkownika
Games by Michael

..... a "najazdy" sobie ogarniemy sami podczas rozgrywki :D
Awatar użytkownika
Robin Hood

I co? Jak się kupi na Steamie Mass Effect Legendary Edyszyn to i tak nie można zmienić głosów na angielskie w pierwszej i drugiej części, prawda? :)
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 129 razy
Podziękowania: 287 razy
Kontakt:

Serio? Na Steamie też zaczęli bawić się w regionalne kastraty? : o
Awatar użytkownika
Robin Hood

Nie. Po prostu ta gra tak ma. Poza tym co z tego, że kupisz na Steamie, jak i tak wymaga Origina. Origina nie przeskoczysz.

Ale, ale... nie wiem. Dlatego pytam!
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 254 razy
Podziękowania: 194 razy
Kontakt:

Steam nie ma nic do tego, to jest gra Origina-EA, gra na steamie wymaga zainstalowania i uruchomienia aplikacji Origin, więc steam musi być "kompatybilny" z tym co ma wersja na Originie.

Zresztą można już zmienić język dzięki odpowiedniemu pliczkowi na ang dubbing plus polskie napisy.
Na pclabie w temacie o ME LE ktoś wrzucił taki pliczek do zmiany języka i tak go podpisał:

" ściągnijcie i uruchomcie ten skrypt a będziecie mieć ORYGINALNE AUDIO z POLSKIMI NAPISAMI w ME1.
umieszczasz go w "Mass Effect Legendary Edition\Game\ME1\BioGame", uruchamiasz i otrzymujesz w jedynce angielski dubbing oraz polskie napisy (język w grze wybierasz polski). Jedyne miejsce, gdzie pozostają polskie dialogi to kreator postaci. "

temat-strona 59:
https://forum.pclab.pl/topic/1324155-ma ... /#comments

Największe zmiany mamy w ME1, ale 2 i 3 to prawie zero poprawy, lepiej wygląda ME2/3 z modami.
ODPOWIEDZ