Idle master - Pytania

Awatar użytkownika
Wiedźmin
Discord: Kamilovsky15#1241
Podziękował: 62 razy
Podziękowania: 193 razy
Kontakt:

Jak jest z tym programem? Można za to wyłapać bana? Bo są podzielone opinie z tego co czytam po internet. Jak tak, to na całe konto steam czy grę?
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 473 razy
Podziękowania: 161 razy
Kontakt:

Piszą że lepiej jak grasz w jakiś gierki z VAC banem że lepiej je dodać do blacklisty programu i nie farmić podczas grania w takie gry.
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 6 razy
Podziękowania: 3 razy

Kamilovsky15 pisze: 7 wrz 2020, o 18:12 Jak jest z tym programem? Można za to wyłapać bana? Bo są podzielone opinie z tego co czytam po internet. Jak tak, to na całe konto steam czy grę?
Nie ma za to bana, też nie byłem przekonany ale namyśliłem się bo miałem dużo gier z kartami najpierw program skanuje każdą grę 2 lub 4 godziny a potem co kilka-kilkanaście minut dropi ci 3-4 karty ;)
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 8 razy
Podziękowania: 1 raz

W bodajże kwietniu farmiłem 700 kart na raz, a kilka dni temu 100 z ea play i żadnego bana nie dostałem
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 1377 razy
Podziękowania: 1315 razy
Kontakt:

Sairme pisze: 7 wrz 2020, o 18:29
Kamilovsky15 pisze: 7 wrz 2020, o 18:12 Jak jest z tym programem? Można za to wyłapać bana? Bo są podzielone opinie z tego co czytam po internet. Jak tak, to na całe konto steam czy grę?
Nie ma za to bana, też nie byłem przekonany ale namyśliłem się bo miałem dużo gier z kartami najpierw program skanuje każdą grę 2 lub 4 godziny a potem co kilka-kilkanaście minut dropi ci 3-4 karty ;)
raczej co kilka sekund jedną ;d
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Kontakt:

Właśnie odpaliłem ten program pierwszy raz i skanuje co 5 minut coś. Ale słabo z kartami może z 7 wydropilem. Później co 5 sekund zmienia grę i tak w kółko. Jak mam VAC na team fortress 2 to dodać grę do BL?

Pobrałem jeszcze aplikacje na telefon do dropienia, ale tam wyskakuje mi logowanie do steam więc zapaliła mi się czerwona lampka ]:->
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 8 razy
Podziękowania: 1 raz

Kamilovsky15 pisze: 7 wrz 2020, o 20:12 Właśnie odpaliłem ten program pierwszy raz i skanuje co 5 minut coś. Ale słabo z kartami może z 7 wydropilem. Później co 5 sekund zmienia grę i tak w kółko. Jak mam VAC na team fortress 2 to dodać grę do BL?

Pobrałem jeszcze aplikacje na telefon do dropienia, ale tam wyskakuje mi logowanie do steam więc zapaliła mi się czerwona lampka ]:->
Jak chcesz dropić karty bez zalogowania się do steama? W idlemaster też musisz się zalogować
Awatar użytkownika
Predator
Discord: jojoPL1987#1944
Podziękował: 37 razy
Podziękowania: 244 razy
Kontakt:

Kamilovsky15 pisze: 7 wrz 2020, o 20:12 Pobrałem jeszcze aplikacje na telefon do dropienia, ale tam wyskakuje mi logowanie do steam więc zapaliła mi się czerwona lampka ]:->
Idle Daddy? Mam i kilka razy się logowałem. Tylko po to aby uruchomić wirtualnie kilka gier bez pobierania. Nic się nie stało po zalogowaniu. I tak jak pisał mój przedmówca. Jak program ma działać bez zalogowania się?
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Kontakt:

jojo87 pisze: 7 wrz 2020, o 20:25
Kamilovsky15 pisze: 7 wrz 2020, o 20:12 Pobrałem jeszcze aplikacje na telefon do dropienia, ale tam wyskakuje mi logowanie do steam więc zapaliła mi się czerwona lampka ]:->
Idle Daddy? Mam i kilka razy się logowałem. Tylko po to aby uruchomić wirtualnie kilka gier bez pobierania. Nic się nie stało po zalogowaniu. I tak jak pisał mój przedmówca. Jak program ma działać bez zalogowania się?
Ja nie mówię że bez zalogowania. Ale loguje się też w ten sposób że będąc zalogowanym na steam w przeglądarce, jak chcemy w jakiejś aplikacji czy innej stronie zalogować się przez steam to wyskakuje tylko zaloguj a nie podawanie hasła i loginu.
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 473 razy
Podziękowania: 161 razy
Kontakt:

To nie wystarczy bo takie logowanie daje tyko dostęp do profilu, ale nie daje możliwości faktycznego "uruchomienia" gry na Twoim koncie.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Kontakt:

TheLastJedi pisze: 8 wrz 2020, o 08:36 To nie wystarczy bo takie logowanie daje tyko dostęp do profilu, ale nie daje możliwości faktycznego "uruchomienia" gry na Twoim koncie.
W idle master przecież tak się loguje. Idle Daddy sprawdzę jak nie będę miał możliwości "działania" na pc :)

Ten program nie zalicza chyba gier f2p w których są karty?
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 6 razy
Podziękowania: 3 razy

raczej co kilka sekund jedną ;d
[/quote]
A od czego to zależy od komputera czy może odświeżania?
Załączniki
idle master.jpg
idle master.jpg (41.03 KiB) Przejrzano 4057 razy
Awatar użytkownika
Predator
Discord: jojoPL1987#1944
Podziękował: 37 razy
Podziękowania: 244 razy
Kontakt:

Ale sam i tak polecam się przesiąść z Idle Mastera do ASF-a. Taka ciekawostka: ASF jest robiony przez Polaka. W czym jest lepszy? Można farmić na wielu kontach jednocześnie, przy farmieniu nie wymaga włączenia klienta Steam (przez co na Steamie można się zalogować na innym koncie i coś ogrywać albo mieć więcej RAM-u do ogrywania czegoś w innej platformie). Zapamiętuje dane logowania, więc nie trzeba ich wprowadzać przy włączaniu programu, jedynie rzadko trzeba podać kod Steam Guard. Dosłownie raz/kilka razy na miesiąc. A może i rzadziej. Nie zapisuję sobie co ile u mnie ASF pyta się o SG.

Ale lojalnie uprzedzam, że można u niego znaleźć jeden minus. Wszystkie ustawienia, w tym loginy i hasła, są trzymane w niezabezpieczonych json-ach, do których otwarcia wystarczy pierwszy lepszy edytor tekstu. Więc trzeba uważać gdzie się trzyma ASFa aby nikt niepowołany nie dostał się do danych logowania.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Kontakt:

Sairme pisze: 8 wrz 2020, o 12:18 raczej co kilka sekund jedną ;d
A od czego to zależy od komputera czy może odświeżania?
[/quote]

Raczej chyba od ilości gier. Bo jak może Ci szukać w +1000 gier kart to wiadomo że więcej uzbierasz w krótszym czasie. Jak masz tam 10 czy 20 gier to wolniej dropią karty. Przynajmniej ja tak tego doświadczam.
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 31 razy
Podziękowania: 245 razy
Kontakt:

Sairme pisze: 8 wrz 2020, o 12:18 A od czego to zależy od komputera czy może odświeżania?
Plik -> Ustawienia -> Preferencje farmienia -> Fast mode
Co 5 sekund powinien zmieniać grę. Jedynie w wypadku, gdy nie masz nabite 2h+ na grach będzie je farmił równocześnie przez 5 minut. Po zrobieniu pełnego okrążenia cykl się powtarza do momentu aż nie wydropi wszystkich możliwych kart. W każdym razie tak to działało w moim przypadku 4 dni temu przy farmieniu 80 kart.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 218 razy
Podziękowania: 362 razy
Kontakt:

Taka uwaga - jak rzeźbicie Idlemasterem nie zapomnijcie przełączyć się w invisible bo może się okazać że pod koniec dropienia będziecie mieli trochę znajomych na liście (no chyba że o to chodziło, to ok :trollface: )

EDIT: miałem na myśli trochę MNIEJ znajomych, duh
Ostatnio zmieniony 8 wrz 2020, o 22:58 przez lewriczin, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 3 razy
Podziękowania: 26 razy

lewriczin pisze: 8 wrz 2020, o 14:35 Taka uwaga - jak rzeźbicie Idlemasterem nie zapomnijcie przełączyć się w invisible bo może się okazać że pod koniec dropienia będziecie mieli trochę znajomych na liście (no chyba że o to chodziło, to ok :trollface: )
A może jakieś głębsze wyjaśnienia?
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Kontakt:

nerka99 pisze: 8 wrz 2020, o 15:21
lewriczin pisze: 8 wrz 2020, o 14:35 Taka uwaga - jak rzeźbicie Idlemasterem nie zapomnijcie przełączyć się w invisible bo może się okazać że pod koniec dropienia będziecie mieli trochę znajomych na liście (no chyba że o to chodziło, to ok :trollface: )
W sensie że Twoi znajomi będą co chwilę dostawać powiadomienia o zmianie gry. Ja wczoraj dałem w ustawieniach żeby wszystkie gry na raz farmilo, to dostałem 30 odpowiedzi typu "Czy Cię poj****o?" :trollface:
Awatar użytkownika
Zbanowany
Podziękował: 211 razy
Podziękowania: 364 razy

Kamilovsky15 pisze: 8 wrz 2020, o 15:36
W sensie że Twoi znajomi będą co chwilę dostawać powiadomienia o zmianie gry. Ja wczoraj dałem w ustawieniach żeby wszystkie gry na raz farmilo, to dostałem 30 odpowiedzi typu "Czy Cię poj****o?" :trollface:
Dlatego ja farmie idle masterem gry pojedeynczo i tyle godzin ile trzeba... niektore sie idluja 12h, niektore 4h niektore 1,5h... Farmiąc pojedynczo nie musze sie bac ze dostane VAC za farmienie np 5 gier z VAC na raz :)
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Kontakt:

pelikulas pisze: 8 wrz 2020, o 16:00
Kamilovsky15 pisze: 8 wrz 2020, o 15:36
Dlatego ja farmie idle masterem gry pojedeynczo i tyle godzin ile trzeba... niektore sie idluja 12h, niektore 4h niektore 1,5h... Farmiąc pojedynczo nie musze sie bac ze dostane VAC za farmienie np 5 gier z VAC na raz :)
Ja farmie w ten sposób że co 5 sekund zmienia mi się gra tak jak większość tutaj chyba. Wczoraj z ciekawości raz włączyłem, ale jak dostałem spam odpowiedzi to podziękowałem. :D
ODPOWIEDZ