Śledź Okazje - opinie i sugestie

Dyskusja o wszystkim co dotyczy Łowcygier.pl
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 0
Podziękowania: 0

zlotybin pisze: Kilka rzeczy i dla mnie będzie ideał.
Możliwość powiadomienia o promocji mailem a nie tylko RSS.
Stale uzupełniana baza sklepów, tak żeby były wszystkie możliwe :D
I więcej filtrów typu :nie pokazuj dlc, na przykład.
Ps:aktualizacje robicie ręcznie czy robi to jakiś system?
I ogólnie gratulacje za projekt, życzę dalszych sukcesów i pomysłów, róbcie to robicie.
Podpisuję się pod tym, szczególnie pod powiadomieniami(pierwszy raz w życiu musiałem RSS użyć :D)

PS. Strona świetna, tylko tak dalej. :piwo:
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękowania: 2 razy
Kontakt:

Pasek to fajny bajer, ale dla mnie osobiście się nie sprawdza bo wolę czytać statyczny tekst (a i na statycznym ciężko się skupić jak kątem oka widać, że coś śmiga po ekranie). Może gdyby tekst przewijał się wolniej? Póki co zablokowałem go (adblock + element hiding helper).
Reszta wygląda całkiem nieźle. Zabieram się za testowanie. :)
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękowania: 6 razy
Kontakt:

Też jestem za opcją aby można było przeglądać promocje wyłączając wszelkie DLC i temu podobne.
Awatar użytkownika
VIP
Podziękował: 92 razy
Podziękowania: 123 razy
Kontakt:

Też jestem za opcją wyłączenia paska Śledź okazje LIVE. Fajny bajer, ale nie każdemu potrzebny. Do tego jak teraz wszedłem na ŁG miałem taki (nie)miły bug z tym paskiem:
Obrazek
Awatar użytkownika
Łowca
Kontakt:

Nie wiem czy ten pasek to dobry pomysł, teraz przeglądając stronę czuję klimat agrobiznesu i tym podobnych bzdur.
Jakby dało radę zrobić kolumnę z najniższą dotychczasową ceną, a w przyszłości coś na kształt steamowej listy życzeń, byłoby naprawdę fajnt.
Awatar użytkownika
Łowca
Kontakt:

Fajnie by było, jakbym klikając na nazwę gry miał w jej profilu ofertę wszystkich sklepów w jednym miejscu.

A co do live paska - jaki to problem sobie zablokować jak się komuś nie podoba lub przeszkadza? Dla mnie jest ok, powinien zostać.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękowania: 2 razy
Kontakt:

cbool22 pisze:
zlotybin pisze: Kilka rzeczy i dla mnie będzie ideał.
Możliwość powiadomienia o promocji mailem a nie tylko RSS. (...)
Podpisuję się pod tym, szczególnie pod powiadomieniami(pierwszy raz w życiu musiałem RSS użyć :D)
co do powiadomień na maila: polecam stronę If This Then That

Kod: Zaznacz cały

http://ifttt.com
Zakładasz konto, wybierasz Create Recipe -> Feed -> Dodajesz źródło -> wybierasz Email/Gmail/Facebook/etc. i dostajesz powiadomienia na maila/fb, proste ;)
Awatar użytkownika
Łowca

Te zmiany cen o 400% to wzgledem czego?
http://lowcygier.pl/sledzokazje/product/14045/

Obrazek

Historia zmiany cen od maja? Po co? Skoro gry w bazie od 30.06
Awatar użytkownika
Łowca
Kontakt:

Świetna sprawa, jedyną rzeczą której mi brakuje w tym to możliwość ukrycia DLC.

Fajnie jak by jeszcze była w filtrach jeszcze jedna opcja: [Wszystko,DLC,Gry]
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 1 raz
Kontakt:

m0ck pisze:
komarEX pisze:
m0ck pisze: A u mnie strona nie działa. Wtf?
http://lowcygier.pl/sledzokazje/
facepalm. Wchodziłem na sledzokazje.pl :oops:
Sprawdziłem i sledzokazje.pl też można wejść gdyż domenę zapewne wykupił remike i przekierowuje na http://lowcygier.pl/sledzokazje ;)
Awatar użytkownika
Webmaster
Discord: rob006
Podziękował: 166 razy
Podziękowania: 205 razy
Kontakt:

Foriusz pisze: Te zmiany cen o 400% to wzgledem czego?
Zmiany są zawsze względem starej ceny. Jeśli gra kosztuje i 10 zł i zmienia się cena na 20, to masz 100% podwyżki (+100%). Jak z 20 zł na 10, to -50%.

Co do zmian ze steama - steam czasami wyświetla losowe ceny na stronie, obecnie już to omijamy, ale wcześniej mogło się zarejestrować kilka cen z kosmosu. Jeśli znajdziecie takie przypadki, to dajcie znać, usuniemy zbędne wpisy.
Historia zmiany cen od maja? Po co? Skoro gry w bazie od 30.06
Żebyś za tydzień nie powiedział, że historia za krótka. :D
Awatar użytkownika
Predator
Podziękowania: 10 razy
Kontakt:

Wygląda ciekawie. Zmian w wyglądzie szczerze mówiąc spodziewałem się większych, ale pasek niczym z Wall Street, ekstra. Ale to raczej bajer widokowy, bo szybciej znajdę coś w Śledź okazje, niż doczekam się aż tam to przeleci.

Czego mi brakuje? Czegoś, co mi się kojarzyło ze śledzeniem okazji. A mianowicie możliwość dodania gier, dlc do "list życzeń" na stronie i informacja zaraz po wejściu na stronę (dajmy na to by się pojawiał taki kwadracik w prawym górnym rogu), że dana gra lub DLC znajduje się tutaj i tutaj (link), miało taką i taką cenę, teraz ma taką i taką, w przeliczeniu na złotówki jest to tyle.
Awatar użytkownika
VIP
Discord: sergeron#0799
Podziękował: 139 razy
Podziękowania: 144 razy
Kontakt:

Bardzo fajna i czytelna funkcja. Dużo możliwości sortowania, za co duży plus. Przydałoby się dodać do sklepów nuuvem.com.br i shop.ubi.com.
Awatar użytkownika
Zbanowany
Podziękowania: 11 razy
Kontakt:

rob006 pisze:
Foriusz pisze: Te zmiany cen o 400% to wzgledem czego?
Zmiany są zawsze względem starej ceny. Jeśli gra kosztuje i 10 zł i zmienia się cena na 20, to masz 100% podwyżki (+100%). Jak z 20 zł na 10, to -50%.
Że jak?
Od kiedy to gry mają podwyżki ceny?
100% to cena bazowa
- xx% - to obniżka.

Przydałaby się kolumna z najmniejszą ceną za jaką gra była do kupienia.
Ostatnio zmieniony 6 lip 2013, o 12:22 przez cFalcon, łącznie zmieniany 3 razy.
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 5 razy
Podziękowania: 1 raz

Podoba się, nawet bardzo.
Kliknięcie na kolumnę ceny sortuje domyślnie od najdroższych, a wiadomo że jesteśmy tutaj żeby najpierw widzieć najtańsze :)
cFalcon pisze: Że jak?
Od kiedy to gry mają podwyżki ceny?
Ceny gier się zmieniają i sprawdzane są regularnie. Jeśli wczoraj gra była w promocji za 10zł, a dziś jest znowu za 40 to jest +300%.
Ostatnio zmieniony 6 lip 2013, o 12:25 przez ffrreeaakk, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Webmaster
Discord: rob006
Podziękował: 166 razy
Podziękowania: 205 razy
Kontakt:

cFalcon pisze: Od kiedy to gry mają podwyżki ceny?
Od kiedy tylko zaczęto je sprzedawać. ;]

U nas monitorujemy aktualne ceny, za jakie można kupić daną grę. Jeśli jest promocja, to cena spada, jeśli się kończy, cena rośnie (względem poprzedniej).
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 6 razy
Podziękowania: 4 razy
Kontakt:

Lista życzeń i powiadomienie o obniżce przy wejściu na stronę rzeczywiście by się przydało. Do tego filtrowanie (Wszystko/DLC/Gry). Ode mnie dorzuciłbym jeszcze opcję synchronizacji ze steam, przez co nie wyświetlałoby gier które mamy albo możnaby zaznaczyć wyświetlanie tylko DLC do gier które mamy.
Chciałem też bardzo pochwalić nowy layout, co prawda tylko odświeżenie, ale wygląda świetnie :)
Awatar użytkownika
Predator
Podziękowania: 16 razy
Kontakt:

Ogólnie fajnie to wyszło Wam, ale jak już parę osób pisało, dodajcie możliwość segregowania dlc, dodanie większej ilości sklepów (np nuuvem) oraz listę życzeń i będzie spoko, a co do paska, mnie to nie przeszkadza
Awatar użytkownika
Zbanowany
Podziękowania: 11 razy
Kontakt:

ffrreeaakk pisze: Ceny gier się zmieniają i sprawdzane są regularnie. Jeśli wczoraj gra była w promocji za 10zł, a dziś jest znowu za 40 to jest +300%.
To jest to bezsens aby była nadal widoczna na liście.
Ja rozumiem, że na liście jest cały asortyment sprzedawców - ale skoro to mają być okazje to niech będą tylko i wyłącznie widoczne produkty w przecenie (lub dodajcie taką opcję).
rob006 pisze: U nas monitorujemy aktualne ceny, za jakie można kupić daną grę. Jeśli jest promocja, to cena spada, jeśli się kończy, cena rośnie (względem poprzedniej).
Nie rośnie tylko wraca do ceny bazowej, a to jest różnica. I skoro wróciła to powinno być 0% bo co kogo intersesuje, że gra niedawno (tzn. kiedy?) wróciła do ceny bazowej.

Czyli mamy tak: gra kosztuje bazowo 40 zł
dostaje -75% i kosztuje 10 zł
ale gdy wraca do 40 zł to już jest waszym zdaniem wzrost o 300%?
Od kiedy 75 = 300?

A co w przypadku gdy cena gry obniży się na stałe?
Będzie wtedy wiecznie wisieć jako gra w promocji ze zniżką xx%?

Powstają przez to takie "potworki" jak ten:
Obrazek
Jeden sklep, jeden produkt - dwie ceny.
Ostatnio zmieniony 6 lip 2013, o 12:59 przez cFalcon, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Kontakt:

segrand pisze: Czego mi brakuje? Czegoś, co mi się kojarzyło ze śledzeniem okazji. A mianowicie możliwość dodania gier, dlc do "list życzeń" na stronie i informacja zaraz po wejściu na stronę (dajmy na to by się pojawiał taki kwadracik w prawym górnym rogu), że dana gra lub DLC znajduje się tutaj i tutaj (link), miało taką i taką cenę, teraz ma taką i taką, w przeliczeniu na złotówki jest to tyle.
O to to. Wszedłem na kartę gry, i szukałem przycisku Śledź, a tu lipa. Nie każdemu się chce korzystać z RSS. Lepiej gdyby była to osobna podstrona tutaj. To chyba najważniejsze co mi się teraz rzuciło w oczy. Synchronizacja ze Steamową wishlistą to pewnie marzenie...?

I mniejszy babol - dosłownie małe ikonki po prawej. Wielkość favikonek. Weźcie to powiększcie to będą czytelniejsze i łatwiejsze do kliknięcia.
ODPOWIEDZ